"...Később elkezdtem járni egy református gyülekezetbe,de nem tudtam Istent dicsőíteni.Még most sem tudom sajnos.Talán nem kerültem még elég közel hozzá. "
Arra nem gondoltál, hogy csak a gyülekezetben általánosan elfogadott Istenkép az amit nem tudsz imádni? Ne gondold, hogy nem vagy vallásos! Inkább keresd meg bátran a saját Istened! Nem másokhoz próbálj alkalmazkodni. Ha érzed, hogy van, akkor kövesd tovább szabadon az érzéseidet. Ott lesz és közel lesz hozzád!
Sziasztok!
Én sajnos nem részesültem vallásos neveltetésben;a szüleim nem nagyon hisznek Istenben.De velem is-akárcsak Aranyviktorral-történt egy/sőt talán nem is egy/ olyan dolog,amiről tudom,hogy Isten ajándéka volt.Mikor én ezt az "ajándékot" megkaptam,akkor egyszerűen megbántam magamban egy csomó dolgot,ami talán nem is az én hibám volt,és megbocsájtottam egy olyan embernek,akit 15 éves koromig átoknak tartottam.Az édesanyámnak...
Soha nem kértem Istentől semmit,de ő mégis segített nekem,és azt is tudom,hogy célja volt ezzel.Később elkezdtem járni egy református gyülekezetbe,de nem tudtam Istent dicsőíteni.Még most sem tudom sajnos.Talán nem kerültem még elég közel hozzá.
Hiszem,hogy létezik,de valahogy mégsem hiszek benne.Nem tudom,értitek-e,mire gondolok.
Még midig "együtt lógok" a reformátusokkal,és azt csodálom bennük,meg az összes hívőben,hogy megértik és elfogadják a másikat,pedig én még csak meg sem vagyok keresztelve.
Tehát az eredeti kérdésre nem tudok válaszolni:Te miért lettél vallásos?
sajnos nem lettem az...
én úgy találtam rá istenre, hogy alapvetően tagadtam. mindent megvizsgáltam ami körülvett és nem találtam semmit. miután megtapasztaltam az ürességet Megértettem a mindenséget. isten számomra a Végkövetkeztetés lett.
én istennel nem találkoztam, hanem Megértettem. ezért értek mindent.
Érdekes a kérdésfeltevésed.
A "miért" valami tudatos okot feltételez, mintha meghatározott cél érdekében lenne valaki is vallásos.
Pedig szerintem ilyen nincs, vagy, ha van is, az nem lehet az Igazi.
Vallásos egyszer csak lesz valaki. Nem valamiért, hanem valamitől. Valahogyan.
Ha engem kérdezel, én vallok valamit. Én Magamat vallom (és vallatom). És nem célja, kényszere van ennek. Mert ilyennek születtem. Aki magát keresi. Van, aki Istenkeresőnek születik. De ez teljesen mindegy. Az számít, hogy megtalálod-e. Mert a kettő ugyanaz. A válasz ugyanott van. És ugyanaz.
:-))
Érdekes a kérdésfeltevésed.
A "miért" valami tudatos okot feltételez, mintha meghatározott cél érdekében lenne valaki is vallásos.
Pedig szerintem ilyen nincs, vagy, ha van is, az nem lehet az Igazi.
Vallásos egyszer csak lesz valaki. Nem valamiért, hanem valamitől. Valahogyan.
Ha engem kérdezel, én vallok valamit. Én Magamat vallom (és vallatom). És nem célja, kényszere van ennek. Mert ilyennek születtem. Aki magát keresi. Van, aki Istenkeresőnek születik. De ez teljesen mindegy. Az számít, hogy megtalálod-e. Mert a kettő ugyanaz. A válasz ugyanott van. És ugyanaz.
:-))
Már én is megjártam, hogy webmesterért kiáltottam, pedig én baltáztam el valamit. Nem lehet, hogy itt voltál, amikor megnyitottad a topicot?
Ha erőszakkal helyeztek át, akkor értetlenül nézek én is, mert ugyan miért kéne korlátozni a törzsasztal témát. Annyi minden van ott, ha valaki ott akar ilyesmiről csevegni?
Ha már itt vagy.
Engem vallásosan neveltek, de nem elégített ki, mert nem értettem a hittételeket, és aztán 16 éves korom körül boldogan szívtam magamba fizika tanárunk szavait, nincs Isten, nem kell félni.
40 éves koromban gyógyíthatatlan betegséget kaptam, sok minden történt velem, könyvet is írtam róla, a honlapomon el is olvasható, és az események hatására megint hiszek Istenben.
Nagyon szeretem, de nem azt hiszem róla, amit az egyházak, felekezetek tanítanak. És az én hitemmel nagyon nyugodt, és boldog vagyok.
Miért tették át a TÖRZSASZTALRÓL ide ? Ez így nem jó. Aki ne vallásos, az nem téved nagyon erre és elég egyoldalú lesz a társalgás !!!!
Kéretik visszahelyezni ! kösz
Furcsa cím? Hááááááát...lehet, de sok téma foglalkozik itt az indexen, vallással, egyházakkal stb. Baráti társaságomban is sokszor téma, hogy ki miért vagy miért nem. Nem annyira csak az Isten hitről, mint inkább imákról, templomba járásról van szó. (tudom, összefügg)
Az egyik leggyakorib magyarázat:
Vallásos az lesz akit annak nevelnek. Aztán megszokja, élete része lesz és így "rajtamarad".
Elenvélemények szerint persze sokakat nem így, nem errenevelnek csak később "jön rá".
Ez gondolom inkább a nem "történelmi" egyházakra vonatkozna.
szóval szerintetek? Te miért vagy miért nem?
Nevelés? Megszokás?