PageUp, PageDown nyomogatásakor a Setup 1999-ről 2000-re ugrik és fordítva. Szóval amit a képernyőn kiír, az egzakt 2000.
(amúgy most 1999-t állítottam be, mivel nem server, nem zavaró és tényleg tökmindegy)
Az viszont tényleg zavaró, hogy egy ismerősömtől érkezett minden email-en Jan 4. a dátum. Amikor közelebbről szemügyre vettem, 1980 jan. 4. volt,
persze a serverek, amiken keresztüljött, ráírták a rendes dátumot is, de tényleg poénosan néz ki.
Aha, a haverom is ilyennel sz*v.
gondolom 00, arra a bios ráugrik, hogy ácsi, aztán alapértelmezett dátum.
Ha nem zavar, hagyd békén (játszani így is lehet vele).
A bios megengedi a 2000-et beállítani, nem csak 00-t?
A már említett banki eseten kívül még egy apró malőr történt. A TB-től kapott bejeletőprogram korábban a jogosultság megszűnése időpontra elfogadott az aktuálisnál későbbi dátumot is (a tanulóink akik végezni fognak), most pedig nem. Egyenlőre elküldtük nekik lejárati időpont nélkül. Lehet hogy ebből is lesz egy időzített bomba...
Félreértések elkerülése végett:
a smiley penteknek szólt.
Kedves Savanyú Jóska! Topicodat elolvastam. :-(((
ennél többre nem futja, lévén nem vagyok szakembere a kérdésnek. De tényleg nem örvendetes, hogy ilyen előfordulhatott.
Sysygy
Egy érdekesség:
486 DX2 80
95-ben gyártott alaplappal.
win95-tel.
ha win-ben állítom 2000 utánra, akkor bekapcskor már 2094 van BIOS szerint, ha ott, azaz a Setupban beállítom a 2000-t, akkor a win szerint van 2094.
Kedves Netizen
Nem tudod rosszul, a 1980 valóban nem megoldás (a 2000 az ellenben igen)
Már csak a napok sem stimmelnek.
De olyan helyeken, ahol pl arhiválni kell (nincs dátumjellegű tárolás) vagy a működés dátumfüggetlen, ott jó. De oda más dátum is jó, ami szökőév.
"Behaltak a kártyaleolvasók Angliában
Idő előtt lecsapott a millenium-bug Nagy-Britanniában, amikor automata hitelkártya-leolvasók ezrei mondtak csődöt a 2000. év hallatán. Az automata leolvasók szoftverhibája miatt kedd óta több terminál nem fogadta el a Swiss, Mastercard és a Visa hitelkártyákat. A hiba azért jelentkezett ilyen hamar, mert a számítógépek négynaponta dolgozzák fel a tranzakciókat, s a keddi periódusba már január 1-je is beleesett. A legtöbb áruház kénytelen volt átállni manuális kártyalehúzásra, ami jelentősen lassítja a fizetéseket."
Nem kell a könyvelő progighoz APEH engedély, de olyan program doksival kell rendelkezni, amiből kitűnik a számviteli, meg adótörvények által előírt követelmények teljesíthetősége. De szép mondat. Egyébként én nem tudok olyan részterületet, ahol a dátum ilyen mobilizálható lenne. De biztos én vagyok tájékozatlan.
Kedves Pentek
Azért írtam, hogy hivatalosan nem lehet..
Ha jól tudom (de lehet hogy tévedek) a könyvelő, számlázó programokat csak APEH engedéllyel lehet hivatalosan forgalmazni.
Az olyan progik, amelyek nem függenek pontos dátuminformációtól, vagy működésükre nem gyakorol hatást (lekérdezőprg-ok, esetleg raktárkészletnyilvántartó stb) ott is csak lehetőségként, átmenetileg .
Lehet hogy kicsit ködös vagyok, de lásd az off-ot.
Ez OK, de mit szól ehhez az APEH? Azon még nem gondolkodtál? Azért ezt nem mindenhol lehet alkalmazni, és jobb helyeken integrált rendszer van, ami a számlázást, meg minden adós bigyót érint.
Hivatalosan nem lehetne használni, de ha beüt valami, akkor gyorsan átírják a dátumot 1980-ra (elég régi időpont hogy ne legyen semmi itt, 2000 előtt van, nem téveszti el egy rendszer sem az ablakolás miatt ahhoz meg túl közeli időpont), és ha kijavítanak minden hibát, akkor az informatikusok könnyebben vissza tudják állítani az adatokat (évszám+20 év).
De uaugy lehet használni akármelyik szökőévet is, és hallottam olyan helyet, ahol használni is fogják. Ha kézben van tartva, akkor nem okozhat problémát.
1980 sok helyen jolijoker évszám
szökőév mint 2000, és 20 év a difi. Persze sok egyébb évszámra is él uaez, de valahogy ezt a dátumot helyezik a népek előnybe.
Ha minden igaz a Service Pack 4 az már jó. Alacsonyabbal (sp3) sem volt semmi gondunk az átlag cuccokkal - az én gépemen is ez van, igaz extrákat nem használok- , de a M$ a SP4-et ajánlja. De SP4 helyett feltétlenül az SP5 ajánlott. Vagy az SP6
Ha valami nagy *** lesz a világban, arról azért időben fogunk tájékozódni, mert a világ nem egyszerre lépi át az időtengelyt.
off
lehet hogy csúszik 1 hetet :(, de garantálom, hogy millennium megfelelő lesz :)))
szerettük volna karácsonyra hazavinni.
on
Nálunk, a cégnél nagy a felfordulás ezügyben, mert le kellett mindenféle programot cserélni, és lehet, hogy a karácsonyt, és az újévet is itt töltjük, hogy január 1-jén ne haljunk meg. Szóval, aki időben nem kezdett mocorogni, az meggebed. Azért még egyik másik cégnél jobban állunk, az biztos.
Tud valaki segíteni, hogy melyik NT szervíz pakk jó 2000-ben?
off
A baba megszületett már? Vagy ezzel kapcsolatban is vannak dátum problémák?
Nálunk például sok a (magyar) Win 3.11, ahhoz csak egy javitast lattam: a WinFile -t kell lecserelni, hogy a file-ok datumat jol irja ki. Sajnos a javitott verzio angol nyelvű, dehát kell is egy kis valtozatossag... a Konverzió menüpont megmaradt magyarnak...
Hallottam valami HW-csodarol ami segit...n*1000 Ft ért - nem próbáltam, de szerintem egy AUTOEXEC.BAT ban elhelyezhető program is segithet, ha tenyleg olyan béna a gep, hogy ha kezzel beállitod 2000-re, akkor sem marad ugy a kovetkezo bekapcs-kor... egyebkent nem hiszem hogy sok ilyen lenne...