Keresés

Részletes keresés

ngmacsek Creative Commons License 2000.07.13 0 0 31
Haliho!

Vegigolvastam ezt a topicot is, meg a masikat is es szemet szurt, hogy milyen velemenyek vannak MF-rol. Remelem nem baj, ha en is leirom az enyemet.. Imadom az RD-t, LOTD-ot es FOF-ot is. MF pedig fantasztikus tancos. De amikor megneztem a FOF-ot, hat az RD es LOTD utan tenyleg nagyon furcsa volt, ment a sztarolas, stb.. Aztan veletlenul a kezem ugyebe akadt a The Making Of FOF. MF setal a managerrel a Hyde Parkban, kozelednek a szinpad fele.. A manager loki a szoveget, de MF megall es csak annyit kerdez: "Latod ezt? Amikor meg kissrac voltam, pontosan ezt lattam almomban. Ugyanezt." Amikor a tancosok ruhait nezi, a proban figyeli a kemenyen dolgozo tancosokat, ugyanezt hajtogatja.. Talan megbocsajthatjuk neki, hogy ha van tehetsege es penze es van benne eleg elszantsag es tuz, valora valtja egy regi almat. Termeszetes, hogy kisse elszallt magatol. De miert is ne? Az RD-t nem O hagyta ott es nem O rugta ki az egesz bandat. A legnagyobb sikerek kellos kozepette, egy bekes esten a szallodai szobajaban kapta a telefont manageretol: "Mike, nem kellesz nekik tobbe." Evidens, hogy eloszor elege lesz mindenbol, majd elhatarozza, nelkuluk is megvalosithahtja almat. Es lon.. 8 het kellett hozza. Szive-joga, hogy megkerje az arat a tancanak es hogy neha-napjan csunyabban beszeljen a sarki fuszeressel, mint altalaban. De O is csak egy ember.. Mindenki ezt tenne a helyeben.

Angie

Kissvakond Creative Commons License 2000.02.17 0 0 30
Kedves napster!

Élni szeretnék az általad korábban (99.dec.13.) felajánlott szívességgel, ha még nem rohamoztak meg azóta a tasztaltársaink. Szeretnék egy VHS másolatot az említett Riverdance (The Show)előadásról.

Előre is köszönettel: Kissvakond

Előzmény: napster (7)
medwe Creative Commons License 2000.02.01 0 0 29
sok a flatley-s topik,
kértem a moderátort, hogy vonja össze
ezeket:

1. ez van a főasztalon

2. ez itt a kultúrában
3. ez is

és még van ez, amiben most vagyunk

medwe Creative Commons License 2000.01.26 0 0 28
az internettón egész jó kis
összeállítás van Flatleyről
tmt Creative Commons License 2000.01.24 0 0 27
Szal, en mar regota ismerem a temat (mitobb, ket eve szteppet is tanulok), de meg kell mondjam: a Riverdance (abbol is a masodik) a kiraly. A masodikban nem Flatley gyerek nyomul, es nem ennyire onkozpontu az egesz koreografia. Raadasul a zenekar szerves reszet kepezi a tarsulatnak - a muzsika vegig eloben megy. Mondjuk az en kedvencem az, amikor 2 néger srac szteppel (amugy jazzesen) a harom ir gyerek "ellen", na az nem semmi.

Igazabol en sem birom Flatley-t, bar anno nagy tancosnak tartottak. De vannak nala sokkal jobbak. Az pedig, amit mondanak rola (vagyis, hogy 35-ot ut egy masodperc alatt), nos, az baromsag. A leggyorsabb szteppesek sem tudnak ennyit. Van egy fiatal srac, a Brodway-n nyomja szerenyen, a neve: Savion Glover. Aki latta a Sztep c. filmet a HBO-n, na, abban jatszik 14-evesen. Most 25-26 korul van, es egyike a jelenkor (es sokak szerint ugy altalaban is) legjobbjainak. Az o show-jat sajna nem tudtam megszerezni, a cime az, hogy Bring in 'da Noise, Bring in 'da Funk. Ok egy joval funky-sabb iranyzatot kepviselnek, de meg mindig kiraly.
Vagy ajanlom pl. a www.offjazz.com-ot ahol le lehet tolteni nehany szteppes .mov-ot.

Cso!

Stöki Creative Commons License 2000.01.24 0 0 26
Szerintem vérmérséklettől függ, hogy ki bírja végignézni az amerikai-ír csávó hányingert keltő showelemekkel teletűzdelt giccsparádéját, ami mögött - ismerjük be - hatalmas munka és tudás van. Én spec végig bírom nézni, valamennyire meg is ragadott a show, csupán megjegyeztem, hogy a Feet of Flames annyira művi, amennyire csak lehet.

A Riverdance és a Lord of Dance viszont egyre jobban érdekel...

Előzmény: medwe (24)
Syssi Creative Commons License 2000.01.24 0 0 25
Hali,
Látványos volt, de az ürge kissé közönségesen néz ki. Duci is meg olyan sarki zöldségesfiú feje van.
Na meg, szerintem egy kissé túljátssza magát, pedig nem is ő ugrált a legtöbbet, hanem a táncosok. Némelyik talán többet is tudhat nála.
Ennek ellenére azért jobb volt, mint a dáridó, azon már nincs mit cikizni, mert az az egész tök ciki. ;-)
De a zene, a fények, a díszlet tuti volt, na meg amikor a tömeg táncolt.
medwe Creative Commons License 2000.01.24 0 0 24
engem ez a húzás arra emlékeztetett
amikor Freddy Mercury 1986-ben a Népstadionban
a konkert vége felé megjelent félmeztelenül,
és egy óriási brit zászlót úsztatott maga
után. Előre jött a színpad széléig, megfordult,
és egy magyar zászló volt a brit hátsó oldalán.
Aztán videón láttam a brazil konkertet: találd
ki, ott milyen zászlókat vitt.
Mi több, amikor a Flatley són a színpad
négyszintes lett, ott is bejöttek az ír trikolor
színei.
Hatásvadász dolog, látványos, meg szvsz
a közönség igényli is az ilyesmit.
Más kérdés, hogy mennyire ízléses dolog
nemzeti szimbóleumokkal ripcsakodni egy kicsit.
Mióta beleszerettem ebbe a produkcióba, és sokat
olvastam a neten Flatley viselt dolgairól,
elgondolkodtam.
A sztárság deformálja a személyiséget, ez
nem kérdés.
De talán megbocsátható az ilyesmi annak, aki
hatalmasat alkot.
Nem?
Előzmény: Stöki (23)
Stöki Creative Commons License 2000.01.24 0 0 23
A fickó tud, ez nem vitás.

De amit a tudásával csinál, az a mesterkéltség diadala. Az egyik fellépőruhája megmaradt az emlékezetemben: egyik felén amerikai zászló, másik felén ír zászló, és az egész csillogó flitterektől és girlandoktól ékes. Számomra tökéletesen jelképezte azt, amiről a Feet of Flames szólt... (a többi produkciót sajna nem láttam)

MetaCode Creative Commons License 2000.01.17 0 0 22
Kandúr,

dobj egy mailt, nekem megvan..:)))
A River és a Lord valóban jobb, de ez is Flatley...

Ave

Meta

Előzmény: Kandur (18)
medwe Creative Commons License 2000.01.17 0 0 21
akkor most mondj legalább egy dolgot,
ami nem k**** sz**!
;o)))))
Előzmény: Törölt nick (19)
cc3 Creative Commons License 2000.01.17 0 0 20
Giccs? Annak azért nem nevezném. Ez a zene nem eredeti kelta népzene. Körülbelül úgy viszonyul az eredetihez mint a Kaláka vagy a Ghymes a magyar népzenéhez.
Flatley és a tánc: Egyetértünk abban, hogy Flatley a Feet of Flames-ben már csak árnyéka önmagának. Láttad őt az eredeti Riverdance-ben? Vagy láttad őt a Lord of the Dance-ben? Ott még elhittük, hogy a táncról szól a műsor. Ami tény, hogy elindított egy folyamatot, ami azóta is tart. Új táncosok jönnek, akik tudnak annyit, mint ő tudott régen.
Ajánlom figyelmetekbe e témában a www.ondangerousground.com megtekintését.
Üzlet? Melyik show nem az? Emlékszem, amikor kb 20 évvel ezelőtt elmentünk egy Edda koncertre, akkor még elhittük, hogy Pataki Attila csak azért énekel, hogy mi jól érezzük magunkat. Most meg....
Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.16 0 0 19
Sziasztok.

Szerintem totális giccs.

A tánc szégyene.
Egy ember ugrál jobbra-balra, majd letérdel, a levegőbe bokszol, erre felrobban a fél színpad, mire átrohan a túloldalra, bedob egy-két alig parádés mozdulatot, amilyet utoljára egy k**** sz** glam-rock koncerten láthattunk a hetvenes évek közepén.
Ennyi.

Ehhez párosul a zeneként alig-alig értékelhető izé.
És a tragikomikus televíziós közvetítés katasztrofális vágói munkával, egy botrányosan tehetségtelen operatőrrel és egy kretén rendezővel.

Ez az én véleményem.
Nem akarok senkit megbántani.

De az egész -szerintem- kizárólag a PÉNZről szól.

sziasztok

Kandur Creative Commons License 2000.01.16 0 0 18
Medwe kedvéért felhoztam ezt a topicot is... :)

Szóval pénteken megismételték a dec.11-i csodát, persze felvenni megint nem tudtam, de hát ez az én formám...

Én továbbra is azt mondom, hogy fantasztikus a pasi ÉS AZ EGÉSZ TÁNCKAR!

Csókacsalád: Kandur

MetaCode Creative Commons License 1999.12.17 0 0 17
Hali,

Nagyon örültem a téma feldobásának, én egy tréningen láttam először a Riverdance-t. Leszögeztek a székhez, hogy ezt meg kell néznem. Öt perc múlva elnyílt a szám, és úgy maradt a végéig...
Később beszélgettem az egyik ír kollégámmal, és szóba került M.F. neve. Röviden közölte, hogy az a pasas egy asshole... Iszonyú nagy zseni, de asshole..:)
Elmesélte, hogy addig akar csak ír lenni, amíg ezzel szentimentális húrokat pendíthet meg emberekben, a dublini show-t is annyiért csinálta a 'hazájának' mint máshol. Ott meg az ilyesmit érzékenyen veszik...
Mellesleg a Lord Of The Dance zenéje szól most is... Ha bárkit érdekel, dobjon egy mélt, kitaláljuk mi legyen. Én Bp.-i vagyok, rgo 20% valószínúséggel nem lakunk messze egymástól...:))

Sziasztok

Meta

napster Creative Commons License 1999.12.16 0 0 16
Mégvalami! Amint írtam, a Miki gyerek a Riverdance előadásban már nem szerepel (szereposztás szintén a web oldalon!), de kifelé jövet a csarnokból láttam egy plakátot, hogy lesz Fleet of Flames előadás is 2000-ben. Erről sajna többet nem tudok. Gondolom neki is van valami oldala, ahol tájékoztat erről.
Előzmény: Kandur (14)
napster Creative Commons License 1999.12.16 0 0 15
Kandur!

Ahogy írtam, kb. 3 hete láttam őket Bécsben a Stadhalle-ban, tehát elég frissek az infóim.
Utazásra szerintem legjobb az autó
(60 ATS a szinház őrzött parkolóházában a parkolási díj).
Így ötünknek, kijött 15.000 Ft-ból, míg a vonatjegy ugye 11 rugó fejenként + hercehurca Bécsben.
Jegyárak 400-900 ATS. A 400 ATS helyről is ugyanúgy lehet látni és a hang is tökéletes. Azért egy látcső nem árt!
Egyébként minden le van írva a
www.riverdance.com oldalon.

Az én videóim másoltak, tehát digitalizálásra inkább eredetit javasolnék.
Egyébként, ha van még kérdésed, szivesen válaszolok.

Előzmény: Kandur (14)
Kandur Creative Commons License 1999.12.15 0 0 14
Hát Gyerekek...

Örülök, hogy ennyien hozzászóltatok...

Másrészt én sem szeretem a balettet. És mégis, amit ez az ember művelt, az szerintem egyenesen csodálatos volt. Én a muveletlen bunkó valóban nem vettem észre, hogy vágott volt, de így is feltűnt, hogy nagyon hamar vége lett. Szomorú is voltam emiatt.
És ahogy malacka írta, engem is nyitottabbá tett a balett felé, bár most sem szeretem, de már nem utasítom el. És valószínűleg nem csak nálam érte ezt el.
Amerikás, meg showbiz? Igen. De tegye. Én azt mondom, hogy ilyen tudás mellett már megteheti...
Ripacs? Megincsak ugyanaz... Legyen, csak ne hagyja abba a táncot :)
Azért zárójelben megjegyzem... Kiváncsi leszek, hogy akkor is elfogadom-e a ripacsságát, mikor meglátom a bácsi koncert árait :)
Tényleg, tud valaki tájékoztatni a bécsi koncertről? Mi, mikor mennyiért, hogy lehet kijutni, stb...

Láttam, hogy Többeteknek megvan videón a darab. Van köztetek valaki, akinek esetleg megvan az egész, és ráadásul pesti? Mert talán tudok embert, aki egy pár sörért bedigizi nekem...
Ha meg nekem megvan, már nem leszek irigy :)

Emellett természetesen érdekelne a zenei anyag CD-n kölcsönbe, ha valaki meg tud szánni...

Nna abba is hagyom, mert kifolyik a szemetek...

Üdv.: Kandur

malacka Creative Commons License 1999.12.14 0 0 13
Ne feledkezzünk meg Ronan Hardiman dicséretéről, aki a zenét szerezte. A FOF CD borítóján írnak róla, az íreknél állítólag nagy név én most hallottam róla először. Tíz éve még pénztáros volt a Bank of Ireland-nál aztán úgy döntött, zeneszerző lesz... Akit érdekel, keressen rá a nevére!
Van valakinek zenéje tőle? Kapni itt más CD-jét?
malacka Creative Commons License 1999.12.14 0 0 12
Keresd fel a Herceg által javasolt címet, a cikk végén ott a sztori, vagy nézd meg a www.rs.hu/celtic-et ott is sok minden van...
Vagy csak írd be az Altavizslába hogy Michael Flatley...
Előzmény: platina (8)
torban Creative Commons License 1999.12.13 0 0 11
Ne a Fleet of Flames-szel és ne is a Lord of the Dance-szel kezdjétek, hanem a Riverdance-szel. Ott még emberközeli volt a show.
Nekem mind tetszik. ( A Fleet of Flames-nél a hang a legjobb, Dolby Sorround)
Flatley chicagoi születésű amcsi, aki felfigyelt az ír Riverdance jó nemzetközi fogadtatására és - ha már tud táncolni - megcsinálta a sót ! Bár nekem sem szimpi a faszi, de táncolni tud és sokat tett a íreknek ! Egyébként nagy ripacs és nem kispályás. A turnékon kimondhatatlan gázsikért kopogtatott és a szerződésében benne volt, hogy a luxuslakosztály mellett egy Lamborghini vagy egy Ferrari is jár neki - mindenhol. Kétszer szerepel a Guinnes rekordok könyvében:
1. Az egy perc alatt legtöbbet "lábbal kopogtató" (steppelő?) táncos
2. A legjobban fizetett táncos, akinek volt olyan hete, amikor fellépti és egyéb jogdíjakból 2,8 millió dollár jött be.

torban
Temple Bar, Dublin
Ireland

Herceg Creative Commons License 1999.12.13 0 0 10
Akit valóban érdekel, M. F-ről és a showról találtam egy cikket, van hozzá link is a magyar MF oldalra (már ilyen is van...)
Üdv!

http://artur.mentha.hu/cikk.phtml?id=194

platina Creative Commons License 1999.12.13 0 0 9
Flatley nekem a ripacsságával együtt is szimpatikus volt, most is. Szerintem a gesztusai, mimikája kifejezetten segítik a művészi összhatást.
platina Creative Commons License 1999.12.13 0 0 8
Malacka, légyszíves írd le nekem röviden, hogy mi a története a Flames-nek, ha van ilyen, mert ez a TV-közvetítésben valóban nem volt követhető.
Egyébiránt azokhoz csatlakoznék, akik szerint ebben az előadásban egy kicsit túltengett a showbiz.
napster Creative Commons License 1999.12.13 0 0 7
Nos, valóban nem ezzel (Feet of Flames) kell kezdeni, sőt ez szerintem sz..r, bár kétségtelen, hogy M. Flatley nagyon tud táncolni. Csak az a baj, hogy iszonyúan, de nagyon ripacs.
Most (két hete) láttam Bécsben a Riverdance-t, természetesen nem ővele, mert ő szerencsére már kiszállt ebből a társulatból, bár Ő hozta létre. Nos az, ezzel szemben csodálatos volt.
Eddig csak a new york-i Radio City Hall beli Riverdance videófelvétele volt meg az előadásnak - "The Show" a címe-, de az sokal ízlésesebb és jobban megérinti az embert, mint ez a Tv-ben félig(!) leadott borzadály!
Nyáron egyébként Angliában vettem egy könyvet róluk, (ott valóban nagy kultuszuk van) ha van igény rá lefordítgatok belőle, meg másolni is tudok VHS-re a fent említett, csodálatos előadásból.
Egyébként a Parov Nikola is tagja a Riverdance-t kísérő zenekarnak. Nem tudom ismeritek-e? A Zsarátnok, Barbaro együttesekben játszott, fantasztikus hangszeres tudású és bolgár származása ellenére magyar.
Egyébként kíváncsan várom, hogy mit írnak azok, akik már látták a fent említett Riverdance előadást és most szembesültek ezzel a másikkal.
Előzmény: malacka (6)
malacka Creative Commons License 1999.12.13 0 0 6
Hát igen,
Flatley nem tagadhatja meg hogy amerikás. Ez tényleg túúl show volt, tüzijáték, kivetítők, görögtűz stb. Különösen "tetszett" az a szép kabátja, amikor a vége felé fuvolázott... Ez van, attól még ott lettem volna. Bécsben jövő májusban ott is leszek.

Különben ne a Feet of Flames-el kezdjétek, inkább a Lord of the Dance-et nézzétek meg először, sokkal visszafogottabb, az egy dublini szinházi felvétel. Ott pont annyi látvány van amennyi kell.
Ennyi meg kell hogy olyan emberek érdeklődését is felkeltse a balett és a tánc iránt, akik eddig vagy közömbösek voltak, vagy egyenesen utálták.
Én azt látom az haveri körömben hogy felkeltette. De még az ir-kelta kultúra iránt is. És ezt képtelen volt elérni a hagyományos balett bármilyen megnyilvánulása. (legalábbis nálam és -ismétlem- a haveri körben)
Kell-e a látvány, kellenek -e a show elemek? Egyik barátom úgy fogalmazott hogy azért undorodik a hagyományos balettől, mert visszataszítja a dagadó hímtaggal tipegő pasik látványa a dísztelen színpadon, egy fehér reflektorral megvilágítva. Viszont miután vagy tízszer megnézte a Lord of the Dance-et, azt mondta, egyrészt a fent említett változatlanul taszítja, de próbál találni más értékes balett/tánc produkciót. És így van ezzel sok más ember ember, akiket ismerek. Szóval ennyit ért el M. Flatley.

Ez a szombat esti ötven perc meg azért zavar mert ezt nem lehet részletekben megnézni, ez egy teljes történet. Például, akikkel néztem, nem értették hogy mit akar a Little Spirit a törött furulyával? Persze, mert kimaradt az a jelenet amikor Don Dorcha emberei eltörték...

Van ám magyar rajongók honlap is:
www.rs.hu/celtic

Na megyek (Pestre) és megveszem a Riverdance-t is.
Csóközön

nori Creative Commons License 1999.12.13 0 0 5
Nem vettem észre a topicot, én is nyitottam egyet, íme a hozzászólásom:
Szombaton este 10-kor ment az egyesen, fel is vettem. Látta valaki? Kicsit zavarban vagyok, mi ez, balett?, revü? Voltak részek, amik nagyon tetszettek, az nyílvánvaló, hogy nagyon magasszínvonalú táncelőadás, de furcsa a népzene, a musical, a balett és a revü ilyen elegyítése. Van valakinek véleménye?
nori

Előzmény: Kandur (3)
Festéktüsszentő HapciBenő Creative Commons License 1999.12.12 0 0 4
Nekem is nagyon tetszett, fel is vettem videjóra, de sajna nem tudok digitalizálni... :((
Kandur Creative Commons License 1999.12.12 0 0 3
Hát nem tudom...

Biztos igazatok van a vágással és az egyéb technikai dolgokkal, nekem valahogy nem volt időm erre figyelni. Én alapvetően technikai beállítottságú egyén vagyok, és sokmindent kritizálok, de itt egyszerűen nem tudtam erre figyelni.

Második, harmadik látásra talán kijönnek a hibák, de előbb szeretném annyiszor látni :)

Galadriellel meg beszélek, ha sikerül még találnom valakit, aki be is tudja nekem digitalizálni és tömöríteni. MPEG-et akaroooook :)))

Kandur

Előzmény: SmartAss (2)
SmartAss Creative Commons License 1999.12.12 0 0 2
Nekem eszméletlenül tetszett az előadás, bár a rendezés, a vágás szerintem is csapnivaló volt.

Kandúr, a Galadriel férjének annyira megtetszett, hogy a webhelyükről azonnal rendelt egy videokazettát is, úgyhogy fűzd meg, hogy adja kölcsön, ha megjött :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!