" Ők, vagyis Novákék elődjei 1400 évvel ezelőtt érkeztek a Kárpát-medencébe, és olyan személyiségekkel tették izgalmasabbá a magyar történelmet, mint Báthory István lengyel-magyar király, aki mellesleg Novák felmenője. "
szegeny Mercurius meg foghatja a fejet a rokonsagra. :D
Ekkora lúúúúúúúzereeek... :-))))) simán keresztül tudták volna vinni a dolgot, ha vandál kisebbségi önkormányzatot akartak volna csinálni, hiszen nem kell túl sok vizsgálatot csinálni ahhoz, hogy megállapítsuk, a vandál kultúra több mint másfél évtizede él és virul. Elég lett volna csak a bizottsági tagokat az ablakhoz vezetni, hogy "nézzetek csak ki, pubik..." :-)))))))))
Sajnálatos módon a nyelvjárásokat nem tekintik külön nyelvnek, ezért nem alkothatnak kisebbségeket. Akkor már a matyók vagy Szeged környékén élők is kérhetnék kisebbségkénti önkormányzatukat, az ő létezésüket mindenki elismeri. De pl a kunok esetében történelmi igazolások vannak külön népként betelepülésükre, és még genetikailag is kimutathatóak manapság is, csak sajnos a nyelvük és kultúrájuk megőrzéséről ők is elfelejtkeztek, ezért ők sem lehetnek kisebbségek. Egyébként is, ha a Novák szerint minden magyar a hun nyelvjárást beszéli, akkor mind a tízmilliót fel kéne venni az új kisebbség névsorába, és akkor ezt az új kisebbséget az egyszerűség kedvéért nevezhetnék akár magyarnak is ;-)
És egyáltalán milyen alakú az a Hold alakú folt? Telihold, félhold vagy újhold alakú? És ha félhold alakú, akkor növekvő vagy fogyó állapotában? Mert nagyon nem mindegy ám, már csak az ütköző Hold pillanatnyi tömege miatt is.
Az Ataisz ezek szerint a Csendes-óceán közepén volt, és megsemmisült a Holddal való ütközés során. No de akkor a Hold alakú folt miért Afrikától nyugatra van?
Priscos rhetor kortárs beszámolója a Hun Akadémia üléséről:
"Ekkor átvezettek minket egy csodálatos gonddal elkészített faépületbe, amelynek homlokzatán valamiféle díszes szkíta rótt betűkkel írt felirat volt látható. Az egyik kisérőnket kérdeztük, hogy mi van odaírva és mit jelent. A szkíta azt mondta, hogy ez a Hun Akadémia, hun nyelven "Hunnu Tudusu Hazoa". Éppen most tartják az éves ülést, amin mi is részt vehetünk.
Dr. Orestes akadémiai elnök megnyitójában kiemelte, hogy a hun tudomány sikerei térdre kényszerítették Európát. A germánokkal szemben legalább 1500 év előnyre tettek szert a hun tudósok a relativitáselmélet kutatásában, de még a görög geométerek is tanulni járhatnak a Tisza vidékére.
A kétszeres Balambér-díjas Edeko főtitkár megnyitotta az ülésszak tudományos részét.
Irigykedve néztük az időfizikai osztály lelkes hun tudósainak késhegyre menő vitáit a téridő görbületéről, még ha nem is értettünk belőle sokat - tolmácsunk minden igyekezete ellenére - hiszen még a mi Arkhimédeszünk is nehezen követte volna a hihetetlenül absztrakt gondolatpárbajokat.
De annyit sikerült megértenünk, hogy a hunok által feltalált nyereg felületének negatív görbülete volt az, ami behozhatatlan előnyhöz juttatta őket a nem-euklideszi geometriák kutatásában.
Ugyanis már gyerekkorukban nyeregbe ültetik őket, innentől dolgaikat lovon intézik, ezért szinte beléjük ivódnak a görbült felületek jellegzetességei. Egymásra néztünk és bólintottunk. Most megértettük, hogy miért van az, hogy korunkban a hun gyerekek nyerik a geometriai versenyeket.
A veronai Detre gondolatébresztő előadása zárta az ülést. Lendületes beszéde során néha-néha elővillant a homlokába fúródott híres nyíl, amelyet egy különösen vitatott kérdésben benyújtott nagydoktori értekezés opponenseként szerzett."
Kisfaludy György "időfizikus" a hamvaiból újjáéledt hun tudomány zászlóshajója:
"Ha értenéd, akkor tudnád, hogy ez elötted nem más, mint hun öseid relativitás-elmélete. A perdületet és a száguldó haladást jelenti, a Szent Idöatyát. Öseid Öregisten Idönek nevezték. Ebben nem hittek, értették azt. Te elhiszed."
uristen, mennyi bekattannt! orvost!!!! azonnal , vagy inkabb atomot
ez a világ megérett a pusztulásra
nemhiszem hogy ennyi örültel érdemes lenne folytatni,
A mostani kb. annyi idős, amennyinek a hitbuzgók gondolják.
A magyarok története (az eredeti törökül: Tarihi Üngürüsz) Ádám próféta időszámításával indít. Megjelent magyarul is. Komoly buli volt, mert az Akadémia minden követ megmozgatott, hogy napvilágra se kerüljön. Az eredeti is megvan. :-)
Érdekes forrásmunka.
Még az ötödikről is tudunk valamit, keveset, de az is több a semminél.
Persze, tudom. Ezért dugdosták egészen a milecntenáriumig. Értem. Keresztelő Szent Jánost meg az eső keresztelte meg. Nézzél ennek egy kissé mélyebben utána. Mondjuk Etiópiában. Monduk a szeresen király nem onnan jött köszönteni a megváltót. Mert ha ő alapította a kereszténységet - úgy ám blokk - akkor csupa pogányoktól származik és pogányok is jöttek üdvözölni.
Tuud, nekem semmiféle bajom sincsen sem a kereszténységgel se a vallással. De szeretem a kemény tényeket, pláne, ha még találok forrásokat. És találok, mert nem a vakhit, hanem Isten vezet ebben. A mi hun hitünkben Isa igazi próféta. De nem mi feszítettük keresztre. Igen, én magyar katholikus vagyok, nem római. Mert bizony van ilyen. És Atilla királyunk is keresztény vallású volt, nem az akinek évezrede hazudják. A Vajk is keresztény név. Legalább annyira, mint a Stephanus. Nézél csak utána a dolognak az "oscus táblákon". Ezer éves kódexek. Tudsz latinul?
Persze, ma is megmagyarázzák, mert ez a feszület nem is olyan feszület. Igen, sokkal régebbiek is vannak, és ezen még nincsen rajta Jézus Krisztus. Mert több ezer évvel is lehetnek régebbiek. Tudom, hogy ennek sehogyan sem szabad kiderülnie, mert az komoly anomáliákat keltene. De hidd el, egy Isten van. Ezért találhatta meg híres egyiptológusunk a thébai Pantokrátor képet egy szinte megközelíthetetlen barlang mennyezetén, ami félelmetesen hasonlít a Szent koronánkon láthatóhoz. Azt mondta róla, hogy kopt eredetű, de ebből is botrány lett. Pedig a pálosok pontosan onnan eredeztetik rendjüket. Nem furcsa?
Tudod, azon a koronán lévő két Jézusképről beszélek, amit Istvánnak "küldött".
Ezért szerepel a visszaköveteljük szó küldötti levélben. Igen ám, de melyik kép volt előbb. Honnan vették az ábrát és a jellegzetes stílust a koptok, vagy az akárhol is élő aranyművesek? Mert az egyezés kétségtelen. Meg a tudás is, ami rá van festve. Nemcsak azért szent, mert mindenki azt gondolja róla. Hanem azért, mert lelke van, mint egy embernek. Élő uralkodó, nem egy aranytárgy.
Úgy is kísérték Esztergomba, és vissza. Uralkodónak kijáró pompával. Már Atilla dédapjának is volt a fején. És István Atilla leszármazottja volt. Egyeneságon.
Mi 6000 év óta vagyunk keresztények. Ezért mismásolják szét népünk történetét.
A sírokban talált kereszt nem feltétlenül jelzi az illető keresztény hitét. Itt lehet gondolni pl. azokra a kora Árpád-kori sírokra, amelyekben a kereszt mellett ételáldozatot is találtak. De igaz ez pl. a honfoglalóo magyarokra is, volt olyan sír (ha jól tudom Karoson) ahol egy nagyobb méretű keresztet találtak, meg egy amulettként használt gyűrűt is. Ezért kell óvatosan bánni az ilyen leletekkel.
Szép és erős hited van. Egy történésztől egy különösen szép. Jézus valóban hatalmas áldozatot hozott, még azokért is akik sohase hallottak róla. A hunok legnagyobb szentje. De "nem keresztény" népek is várva várták. Gondolj csak a három királyokra.A hunok keresztények voltak.Tele vannak a sírjaik keresztekkel.
A keresztény vallást Jézus alapította. Az ő EGYSZERI, és TÖKÉLETES áldozata elég volt az emberek üdvösségéhez. Szvsz ezt minden magát kereszténynek tekintő egyház elfogadja.
Látatlanban fogadok veled, hogy fogalmad sincs arról, hogy miről van szó. A biblia 27 nyelven megvan. De magyarul is 7 különböző kiadás van a polcomon. Tiszetelem és szeretem Jézust. Tőlem nem kell megvédened. Az Újszövetségben alig idézik, pedig fontos dolgokat tanított az emberiségnek. Több kötetre rúg az, amit feljegyeztek tanításaiból. Valamennyi megjelent nyomtatásban is magyarul. Ajánlom figyelmedbe a vatikáni könyvtárat Rómában. Ott megvan. Magyarul is láttam.
Maxvalnak
A kettő több mint az egy. :o) Ha nem egyszer, akkor többször.
Mindenkinek. A HUNOK LAPJÁN OLVASTAM, HOGY SZÉPEN GYŰLIK AZ ALÁÍRÁS. JÓ BULI, MÁR AZ ALKOTMÁNYT IS MÓDOSÍTANI AKARJÁK MIATTUK?
A Szili Katalin ötvenezer aláírás akar összegyűjteni ezügyben. Ideje lesz már kidobni ezt a Rákosista dolgot. Az 1947 mindent elmond róla.