Keresés

Részletes keresés

bestelelke Creative Commons License 2002.08.01 0 0 12
Na, ez muris volt. Most látom, hogy hároméves rongyot próbálgatok...
Kinek kell még?
Előzmény: bestelelke (11)
bestelelke Creative Commons License 2002.08.01 0 0 11
Nem vagyok feminista, de az "ember" valahogy jobban tetszett volna...az utolsó mondat viszont nagyon jó. :):):)

Ugye nem valami "kultúrasiratóra" készültök? Mert azt gyakran követi az égi szózat meghallása a "küldetésről"...szóval veszélyes.

A "bölcsész" mint szitokszó tényleg érdekes...amikor egyetemista voltam, tagadtam, hogy létezne bölcsészség, ilyen mentalitás, gondolkodás, nem kívántam közösséget vállalni senkivel, de mióta nem járok oda és rengeteg más emberrel is találkozom,akik vadul "bölcsészeznek", kicsit másként látom a dolgot. Ez az ország neve, ahová kivándorolok. Illegalitás?

A Filmvilággal karöltve szerepel itt egy másik topic is, úgyhogy rengeteg a rajongó...
az egyik például nem jelent meg és nem is fog, csak efféle üzeneteket írkál:)

Előzmény: banjoboy (10)
banjoboy Creative Commons License 1999.12.07 0 0 10
Gyerekek!

Iszonyatosan szomorúan látom, hogy 14 reagálás után már feszkó is van köztetekünk.
Nem kellene másolni a jelen közéleti viszonyokat. Egyébként Szolnokon is vannak értelmes tagok, csak visszahúzódtak az értelmiségi hajléktalan otthonokba. lsd.:kocsma
Nota bene: "elkezdődött az ország elbunkósodása" (Beke Kata)

szükségünk lenne minden értelmes, európai palira, mert különben az utolsónak le kell kapcsolni a villanyt.

Előzmény: alnev (8)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.07 0 0 9
Tulajdonképpen azért fogalmaztam így, mert annak ellenére mondtam, amit mondtam, hogy én is némiképp érdekelt vagyok. Semmi baj, nincs harag. Örülök, hogy tetszett.
Előzmény: alnev (8)
alnev Creative Commons License 1999.12.07 0 0 8
Oké Szabolcs, visszaolvastam a levelemet, valóban így tűnhet.
Csak egyszerűen feleslegesnek találtam, hogy ideírd, de lehet, hogy ez abból a hülye szemléletből erdeztethető, hogy sokan státuszszimbólumnak tartják, ha ott megjelentek (mert akkor bedobom: engem is lehoznak, március-áprilisban, nyilván nem álnéven).
Szóval mondom, ez tényleg tök mindegy, az információd nem tett hozzá tartalmi többletet a véleményedhez, ennyi

Bocs, még egyszer,
egyébként tetszett a nagyapás novellád.

Előzmény: Törölt nick (6)
didé Creative Commons License 1999.12.07 0 0 7
Nem, nem,
nekem semmi bajom nincs a bölcsészekkel és közhelyekkel sem élek. Látom már, idézőjelbe kellett volna tennem ama mondatot. NEM én mondtam mindezt, csupán hallottam. Itt is, vonaton is.
ha komolyan vetted és úgy hitted, hogy ez a vélemény engem tükröz, kérlek vesd el mindezt.
Előzmény: VangSo (5)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.07 0 0 6
Itt nem feltétlenül a pótlásról van szó. Azt gondolom, a mai irodalom nem játszik olyan szerepet a köztudat, a közízlés, a közvélemény, egyáltalán a közhangulat vagy bármi egyéb formálásában, hogy az irodalmi berkeken kívül más (mondjuk így: az irodalmi világon kívüli világ) észrevenné, hogy megszűnik egy irodalmi folyóirat. Ezért mondtam azt - talán némileg hiányosan -, hogy az irodalom ma olyan funkcót tölt be, hogy nincs olyan eleme (vagy éppen szereplője), hogy pótolhatatlan lenne.
Ezzel együtt a folyóirat-támogatásokból gyanítom, hogy a Holmit remélhetőleg nem fenyegeti a megszűnés veszélye, mert nem a Soros az egyetlen forrása.

Álnév, Te mindenütt és mindenkiben rosszindulatot és magamutogatást keresel, avagy éppen fedezel föl?

Előzmény: didé (3)
VangSo Creative Commons License 1999.12.06 0 0 5
Ne haragudj kedves didé, de kifejtenéd, hogy mi is az alapja annak a kijelentésnek, hogy "csak bölcsészekkel ne kezdjen az ember"? Jómagam is bölcsész lennék, azzal együtt, hogy a középiskolában gépésztechnikusnak tanultam, majd egy évet dolgoztam a SOTE-n is a bölcsészkar előtt. Nyugodt szívvel mondhatom, mindenütt kb. ugyanakkora arányban volt elosztva a hülyeség, mint ahogy legendásan jó emberek is akadtak mindegyik helyen. Ezért javaslom az ilyen közhelyek óvatosabb használatát (pedig elhiheted nekem is qrva sok rossz tapasztalatom van a kollégákkal kapcsolatban, de, hálisten, legalább annyi jó is).
didé Creative Commons License 1999.12.06 0 0 4
Mi csudálkoznivaló akad azon, hogy Szabolcs a Holmi szerzője? Nekem a múltkori levele is tetszett az ÉS-ben.
Előzmény: alnev (2)
didé Creative Commons License 1999.12.06 0 0 3
Szabolcs,
igazad van. Ám miként képzeled el a pótlást? Emlékszem rá, te írtad, hogy a fiatalok összetartás helyett inkább ellenségeskednek. Így? Nem hiszem. Sőt, a vonaton ilíet hallottam: csak bölcsészekkel ne kezdjen az ember. Ennek is alapja van.
Előzmény: Törölt nick (0)
alnev Creative Commons License 1999.12.06 0 0 2
Igen, a Holmit, de a 2000-t főleg nem tudja semmi pótolni, de ez hülyeség, hogy bajban van.
Bár Soros bácsi valóban kifele igyekszik, nem hiszem, hogy az NKA tavasszal nagyon belenyúlna a folyóirat-támogatásokba, már úgy értem, hogy megöli a nemfideszes lapokat. Ezek a folyóiratok (kivéve az ÉS-t, ami ugye nem folyóirat, hanem lap, de nem ezért kivétel, hanem azért mert egy nagy rakás szar -- irodalmilag!) olyan dolgokat mutatnak fel a magyar irodalomban, ami ha hiányozna, akkor kb. nem maradna semmi, ami kötelezően olvasandó. A Fideszben szerintem irodalomértő emberek is vannak, és olyan helyen, ahol kell. És tudják, hogy az, hogy Hitel, meg hogy Magyar Napló,csak annyit jelent ma a kortárs irodalomban, mint egy halott nőnek a drága vibrátor.

Viszont az király, hogy végre megtudtuk Benedek Szabolcsról, hogy a Holmi szerzője. Apám!

alnev Creative Commons License 1999.12.06 0 0 1
Igen, a Holmit, de a 2000-t főleg nem tudja semmi pótolni, de ez hülyeség, hogy bajban van.
Bár Soros bácsi valóban kifele igyekszik, nem hiszem, hogy az NKA tavasszal nagyon belenyúlna a folyóirat-támogatásokba, már úgy értem, hogy megöli a nemfideszes lapokat. Ezek a folyóiratok (kivéve az ÉS-t, ami ugye nem folyóirat, hanem lap, de nem ezért kivétel, hanem azért mert egy nagy rakás szar -- irodalmilag!) olyan dolgokat mutatnak fel a magyar irodalomban, ami ha hiányozna, akkor kb. nem maradna semmi, ami kötelezően olvasandó. A Fideszben szerintem irodalomértő emberek is vannak, és olyan helyen, ahol kell. És tudják, hogy az, hogy Hitel, meg hogy Magyar Napló,csak annyit jelent ma a kortárs irodalomban, mint egy halott nőnek a drága vibrátor.

Viszont az király, hogy végre megtudtuk Benedek Szabolcsról, hogy a Holmi szerzője. Apám!

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.06 0 0 0
Az ilyen rebesgetéseknek hálistennek nem sok alapja van. Mindazonáltal - mint Holmi-szerző mondom ezt - szerintem manapság az irodalom piacán semmi sem pótolhatatlan.
Előzmény: didé (-)
didé Creative Commons License 1999.12.06 0 0 topiknyitó
Beteg lettem,
ettől a hírtől. Ép most mondta egy kollégám, hogy tegnap hallott egy beszélgetést, amiben ezt rebesgették. Nincs pénz, politika van az-annya-mindenit-neki. Ha eltűnik a Holmi, pótolni nem fogja semmi.
eme eltűnés valahonnan ösmerős nekem... talán a rossz emlékek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!