Keresés

Részletes keresés

Nullázó Creative Commons License 2000.02.13 0 0 23
"Feltettem Vindóz kétezret. Most jó. "

Hirtelen felindulás: Enyhítő körülmény. báár....

Előzmény: k_gergo (22)
k_gergo Creative Commons License 1999.12.28 0 0 22
A problémát megoldottam. Pontosabban a Windows NT rákényszerített, hogy megoldjam egy nagyon brutális módszerrel. Ugyanis egyik napról a másikra nem volt hajlandó elindulni. Kék halál induláskor. Pedig semmit nem állítottam át. Last known good nem segített, a WinNT setup disk recovery-je nem látta a létező NT-telepítést. Feltettem Vindóz kétezret. Most jó.
k_gergo Creative Commons License 1999.12.17 0 0 21
Átneveztem a régi FontSubstitutest, betettem a tiedet, restart, majd eléggé kusza lett néhány font, és a probléma továbbra sem oldódott meg. Szinte az összes ablakban van egy-két kusza font. A probléma megmaradt: egy-két ablakban vagy túl nagy betű és normál méretű ablak (kilógnak a dolgok), vagy túl nagy ablak és abban túl nagy betű, de a képek meg nincsenek benne kinagyítva, azok meg kicsik a túl nagy ablakhoz. Most visszaállítottam az eredetit. Nem jött be, nekem nem is volt gyanús a régi FontSubstitutes, normális dolgok voltak benne. Amúgy kösz a segítséget, ha van jobb tipped, írd meg. Nagyon nem akarom újrainstallálni a rendszert.
META TOM Creative Commons License 1999.12.16 0 0 20
Emil még tegnap ment, ha valami nem OK, üzenj.
Előzmény: k_gergo (19)
k_gergo Creative Commons License 1999.12.14 0 0 19
Ja, és ha lehet, akkor exportált registry key formájában küldjed el. Azt át tudom szerkeszteni egyszerűen, ha szükséges. Köszi!
Előzmény: k_gergo (18)
k_gergo Creative Commons License 1999.12.14 0 0 18
Ha elküldenéd, akkor azt megköszönném, bár be tudom szerezni, de jobb, ha több helyről jön. Nézegettem már azt a Registry Key-t, de semmi furcsát nem láttam rajta, minden teljesen normálisnak tűnt. De lehet, hogy csak nem láttam a fától az erdőt... :)
Előzmény: META TOM (17)
META TOM Creative Commons License 1999.12.14 0 0 17
A default billentyűzetnek valóban nics hatása, de szerintem a registry "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes" kulcsa a dolog rákfenéje. Szerintem próbáld meg visszaállítani az eredeti alapértékekre. Előtte nem árt feljegyezni a kulcsok mostani állását sem(pl kinyomtatni) vagy elmenteni, ha van mivel. (pl. CONFIGSAFE) Ha kell a kulcsok eredeti állása, emilben el tudom küldeni.
Nekem is volt hasonló, a Lotus és a Netware-féle client ablakai kisebbek voltak, mint a szükséges és nem volt gördítősáv sem, így nem lehetett minden infót beállítani.
Ja, a fent említett kulcsot kiürítve sem történik semmi, nyugodtan lehet próbálkozni, az NT működőképes végig marad.
Ja, és ha kiváncsi vagy a változtatás eredményére, ne felejts el újrabootolni.
Előzmény: k_gergo (16)
k_gergo Creative Commons License 1999.12.13 0 0 16
Sajnos a te tipped sem jó. A default billentyűzet angol volt mindig is és most is az, csak másodlagos a magyar (101-gombos). De ennek szerintem nincs hatása a rendszerre.
Előzmény: bzeem (15)
bzeem Creative Commons License 1999.12.13 0 0 15
A tapasztalatom a következő:
A billentyüket állitsag be magyarra ill. US angolra. Legyen a default az angol.
Futtasd le a SP6-ot és minden okey lesz /vagy nem/.
A magyarra vált át minden bejelentkezéskor. Nem túl elegáns, de nálam müködik!
k_gergo Creative Commons License 1999.12.13 0 0 14
Magyar, de mint említettem kétszer, csak néhány progi ablaka korcs, a rendszer minden ablaka normális. Nem az történik, amikor felteszed az SP-t, és utána lecseréled az alap angolt magyarra, és összezavarodnak a fontok. (Iyenkor az SP újrafeltevése segít, de nálam az SP6-ra frissítés nem segített.) Különbenis, Ctrl+Alt+Del és nem Alt+Ctrl+Del.
Előzmény: META TOM (13)
META TOM Creative Commons License 1999.12.13 0 0 13
k_gergo!

Az angol NT-d "Regional Settings"-e magyar?(Hungarian)
A bejelentkezéskor az Alt+Ctrl+Del felirat félkövér betűkkel jelenik meg?

netizen Creative Commons License 1999.12.04 0 0 12
Csak mostmár ugye az a kérdés hogy egy dzsunka szoffer install milyen jogon irja át a beállításaimat egyáltalán milyen jogon cseréli le a rendszer DLL-eket... ha specko dll kell neki akkor pakolja a saját könyvtárába és ne a rendszerem herélje ki...
Előzmény: sworn (11)
sworn Creative Commons License 1999.12.03 0 0 11
Kedves k_gergo!
Nem feltételeztem rólad semmit , csak egy ötletet szerettem volna adni , van az úgy néha hogy a legegyszerűbb dolgok nem ugranak be.
üdv.
k_gergo Creative Commons License 1999.12.03 0 0 10
Ha én azt tudnám...
Még azt sem tudom pontosan, hogy mikor, mert csak néhány progi ablakai bolondulnak meg.
Előzmény: netizen (9)
netizen Creative Commons License 1999.12.03 0 0 9
Mit raktál fel amiután elszálltak a dialog boxok?
Előzmény: k_gergo (8)
k_gergo Creative Commons License 1999.12.02 0 0 8
sworn: Annyira h*lye azért én sem vagyok. Meg amint írtam, csak néhány helyen zavarodtak meg a dolgok, és valahol betűméretek, valahol az ablak mérete, szóval nem olvastad eléggé figyelmesen a témanyitó írományomat.

vbela: Az újrainstallra nagyon nincs időm és kedvem, rátelepítés nem hiszem, hogy segítene. A registry pedig akkora és olyan nagyok gépenként a különbségek még a system kulcsban is, hogy azt képtelenség összehasonlítani.

sworn Creative Commons License 1999.12.02 0 0 7
Hali !

Nem lehet az , hogy esetleg a Display Properties -> Appearance -> Scheme -el átállítottál a defaultról egy másik sémára , mivel ezek között van egy-két hibás , amelyik az általad leírthoz hasonló módon el...a az ikonokat, ablakokat , gombokat.
üdv.

vbela Creative Commons License 1999.12.02 0 0 6
Én sem azt mondtam, hogy rosszak a fontok, hanem hogy nem megfeleloek a font-beállítások. :)
Az eredeti beállításokat csak ujrainstall fogja megoldani, vagy hasonlítsd össze a registry-t egy másik gép registry-jével :)
Előzmény: k_gergo (5)
k_gergo Creative Commons License 1999.12.01 0 0 5
Sajnos nem, minden font megfelelő, beállítás-probléma van.
Előzmény: vbela (4)
vbela Creative Commons License 1999.12.01 0 0 4
Lehet, hogy valami font beállítás bolondult meg. Probald meg az NT ujrainstall opciojat. Ehhez az eredeti setup fileok kellenek, es valami spec. parameterrel kell inditani a setupot. Ekkor csak megismetli az installt, felulirja az osszes filet, de megorzi a meglevo nem-system registry beallitasokat, es remelhetoleg kijavitja ezt a problemat is. Sajna nem emlekszem a kapcsolora, nezd meg valami doksiban.

Utana viszont ismet le kell futtatni a kivánt SP-t.

Előzmény: k_gergo (3)
k_gergo Creative Commons License 1999.12.01 0 0 3
Még szerencse, hogy a rendszerem angol, hamarabb feltehetem a szervíz pakkokat. Megjelent a Service Pack 6a (javított kiadása a hatosnak). De sajnos a problémámon nem segített.
TaXiN Creative Commons License 1999.12.01 0 0 2
Ha vallásháború, akkor legyen vallásháború.
A PC World közölte a BeOS, SuSE6, Win2000 rendszereket. Legalább kipróbálás szinten. Ha nincs penze valakinek megvenni pl a Win2000-et, de nem akar tök süket lenni belölle, akkor a PC World amire szüksége van.

Alaplap rulez !

k_gergo Creative Commons License 1999.11.30 0 0 1
Sajnos nincs pénzem lapot járatni, de szennylapot amúgysem olvasok. Chip rulez!
A szervíz pakkot meg már egy-két órája töltöm, remélem lejön, és remélem kijavíttya a problémámat (eléggé halvány remény). Nem csak a Wise-ban bolondulnak meg a dolgok, több más progiban is. És ami még bosszantó: Regmonnal és Filemonnal sem tudtam meg semmi használható dolgot, ami esetleg a megoldáshoz vezetne.
Előzmény: netizen (0)
netizen Creative Commons License 1999.11.30 0 0 0
a PC-World lemezmellékletén ott az SP6.. Hátha :-)) Aranyszabály: Ha valami 1y jó volt akkor nem kell beállítani/megjavítani... Az összes service pack-kel egyébként csínján kell bánni mert 1-2 húzósabb installu proggi (olyan ami mélyen belenyúl az oprendszerbe részben kicsinálja a service pack-et...) Amúgy meg a wise lite a win-ek hivatalos installere szal igy elég fura a dolog...
Előzmény: k_gergo (-)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.30 0 0 topiknyitó
Egy problémám van a géppel (Windows NT 4.0 SP5):
Pl. a bizonyos Wise installeres progiknál a setup ikon a wizard elején rossz helyen van, ekkor kezdett valami bűzleni. A következő bűzlés az volt, hogy a Radiumos install (szintén Wise) sokkal nagyobb install-ablakot csinál, mint amekkora a belevaló kép, és a gombokat (next stb) sem a képen megjelölt helyen lehet megnyomni, hanem már a képen kívül, de még az ablakon belül. A harmadik, amit észrevettem (ekkor már betelt a pohár), hogy bizonyos programoknál az ablakba nem férnek el a checkboxok stb., szóval nagyobb a betű meg minden, de az ablak csak normál méretű, az ablak tartalmának alsó része és a jobb széle nem fér bele az ablakba. Mit lehet tenni? Csomót buzeráltam a registryt, próbáltam a Small Font-ot Large-ra átállítani és vissza, de semmi sem segített. A registryben a FontDPI mindenhol helyes. Újratelepíteni nagyon nem akarom, azzal egy teljes hétvégém elmenne.
Aki tud, segítsen! Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!