Nos, én megnéztem tegnap a filmet. Alaposnak tűnik, de arra lennék kiváncsi, mi a mondanivalója. Van egyáltalán neki vagy csak egyszerűen nyugis és attól jó?
Elsőre nem tetszett. Később gondolkodtam rajta, akkor egy kicsit. Bennem van a hiba?
Zsenialis filmnek zsenialis zene, roviden ennyi!
Vegre a kiadok nem harcolnak es kaphato itt is. Amugy a tavalyi ev termesei kozul benne van a topfájvban!!! Haromszor lattam, de mindig tudott ujat nyujtani... nekem. Es egyre jobban tetszik:)
Megnéztem a filmet, és én sajnos nem voltam annyira elragadtatva töle, mint itt a legtöbben. Nekem is az jutott eszembe, mint amit már valaki írt, hogy Jarmusch megcsinálta a Dead Man-t újra. Ugyanaz a lassú tempó, a film zeneje itt is ugyanúgy elötérben van mint abban ( nekem mondjuk Neil Young torzított gitára jobban bejött, mint RZA hip-hop-ja, bár szeretem a Wu-Tang Clan zenéjét), meg hát a befejezés is hasonló.
Egy szó mint száz, én úgy jöttem ki a moziból, hogy ezt a filmet már láttam, csak akkor fekete-fehér volt, és jobban tetszett.
Nnna tegnap megvolt masodjara is a film, es borzasztoan jo volt megint, hiszen a szellemkutya egy nagyon szeretheto alkotas, szinte vegig lehet mosolyogni, meg a vegen is telik valamifele konnyes vigyorra.
A miss Vargo kerdesre azt mondhatom, hogy nekem is gyanus a csaj, elkepzelheto, hogy a hatterbol o mozgatott bizonyos dolgokat, legalabbis furcsa az utolso mondata ( amikor Loui beszall a limuzinba miutan lelotte GD-t), "most mar mehetunk", szoval ez eleg magabiztosan hangzik...
Isteni resz amikor a gengszterek meltatlankodnak Ghostdog neven...:-)
Meg az egesz film ugy ahogy van nagyon jo, jo a ritmusa, a kepi vilaga, meg a mondanivaloja sem utolso, de nem szajbaragos. Meg a zene is...
mag
szerintem a maffia szelleme intézte el a Szellemkutyát, az hogy ki testesítette meg, Ms. Vargo, vagy a "Mestere" mindegy, azért kellett megölni, hogy annak a kis maradék családnak megmaradjon a hitele
én is megnéztem még1szer,de tervezem még többször is, ez egy nagyon jó film! újra rá kellett döbbennem
(előkeresem a kiadó telefonszámát, szerintem elfeledték a dolgot, vagy már nincs is meg a kiadó :( )
Haiii,
Szerintem Miss Vargo-miutan Mr. Vargo dead lett-lepett apja helyebe, a Dior kosztum alatt azer' meg o tovabbra is a kis zakkant.
Csak ledobta a tinigonceit, hogy nagyobb tekintelyt kapjon-az apja is mindig oltonyben nyomult. Az Ghostdarlindog Mestere /olasz fazon/ az o gondolatait vegezte el.
Uuuristen le kell csekkolnom a MEDVES pizseszt.
Mar reg lattam a filmet...:)))
Az egyik legsulyabb ahogy Sunny or Sonny:)selyemkontosben public enemy-t rappel /az en kedvencem Flavor Flav a Public Enemybol../ a kis furdojeben, aztan szemkozt nez a kicsiny veres fennyel ami a homlokan vag utat...
Hát, kíváncsi vagyok, hogy hiába hozom-e fel a topikot... Az van, hogy megnéztem még egyszer, volt elég ideje ülepedni, de még nem ment ki a fejemből. Így aztán volt lehetőségem egy kicsit elveszni a részletekben. Egyes észrevétel, Cirbissának: Pearline a végén ül a konyhában, és medvés pizsama van rajta (nem mackós, rendes medvés).
A másik: mozi után elkezdtünk vitázni, és feljött az a kérdés, hogy ki akarta megölni Ghost Dogot? Én ugyan lehet, hogy sötét vagyok, de nem is jutott eszembe, amit egy barátom dobott fel, hogy Miss Vargo. Pedig ha megnézi az ember, ahogy a kocsiban ül, hát nem az a kis zakkant, mint addig.
Na mindegy, szóljatok hozzá, ha akartok
Az Eördögh
Jajaja.
Viszont en fellottem meg a topic elejefele egy kerdest, miszerint a film vegen a felsorolasnal
Ghostdog- Forest Whitaker
Young Ghostdog - Damon Whitaker.
Mi a paya ? A tesoja, en halal ugyanolyannak lattam...
Cirbissa.the.power.is.mine
Az egyik kedvencem a medves resz, bar hasonlokepp oldhattam volna meg en is konfliktusaimat a hulye fasz allatkinzokkal szemben...sorry az offtopicert.
Nem azt mondta hogy "on the way" ? Felirat szerint "utban vagy", de termeszetesen azt kell erteni, hogy a kiscsaj ralepett a szamurajok rogos utjara, ugyeee?
Udv, mag.
na megnéztem én is. Hát állat.
nagylaj: A Rashomon (első története) Akutagava: A vihar kapujában című regénye, amiből Kuroszava csinált filmet ('57-ben, asszem). A Hagakure meg Kw. Had. úr szerint jön karácsonyra.
Jah, a hajóépítő pofa milyen nyelven beszélt? Nekem (bánat tudja miért, talán Tengerész Henrik miatt) a portugál jutott eszembe...
És ugye más is észrevette a végén a jól hegyezett mondatot, hogy "Pearline honey, you are in the way..."?
:-)
Mit mondtal Cornelius? Hogy J. "tenyleg nem olyan rossz rendezo" ??? Nem hiszek a szememnek. Hat mar ezert erdemes volt ma ideulnom. :-))
Udv, mag.