Van valakinek tapasztalata a BTech kormányokkal? Lehet kapni sulinetben, jó olcsón. Nekem a honlapjuk nem nagyon akar működni, teszteket meg nem találtam a cuccról.
Szert tettem egy MOMO-ra én is, egyenlőre kóstolgatom. Olyan gondom van vele, hogy a GP4 alatt balra húz. Ez kalibrálási gond lehet, vagy kell valami rendszermatatás? Xp Home SP1, 8.1-es DirectX van fent.
Nékem egy ActLabs Force RS kormányom van, s a németektől megrendeltem egy 8 fokozatú váltót is még másfél évvel ezelőtt. ( http://www.act-labs.com/scripts/proddetails.asp?pid=79 )
Azt kell, hogy mondjam, hogy ez olyan, mint egy igazi! Tiszta krómozott fém az egész, s még másfél év használat után sem látszik semmi kopás !
Lehet szekvenciális váltónak is használni, de lehet 4,5,7 + vissza fokozattal használni !
A kormánnyal együtt döbbenetesen jól használható !
A FFB erősségét általában vissza kell hogy vegyem a felére, mert különben annyira erős, hogy szinte játszhatatlan bármelyik rally.
Teljesen más a játék élvezeti faktora ilyen kütyüvel, ezt elhihetitek !
Én mindenkinek a Logitech MOMO szériát ajánlom. Én is ilyet szerettem volna, csak épp hiánycikk az egész országban, de a Logitech-nek küldött e-mailre az a válasz jött, h most hajóznak be egy 300-as tételt. Ugyhogy augusztusban talán már kapható lesz.
Inkább csak 1-2 buta program nem szereti... A telepítéskor kiírja, hogy ez nem lesz jó XP-hez, meg ilyesmi, de ennek ellenére én nem tapasztaltam semmi rendelleneset.
Carma 2-vel van valakinek FF tapasztalata? A kora ellenére ma is az egyik kedvencem, de még nem volt időm (a vizsgaidőszak ugye... meg a Splinter Cell... :-)) kiprószálni.
Sztem a TOCA2 nagyon jól meg van csinálva FF szempontjából! Annyíra érezni, hogy mikor vagy csúszáshatáron, hogy ihaj! :-)
A CMR2 tényleg király, talán emiatt is ruháztam be egy ideje egy ilyen kis kütyüre. A CMR3 pedig nagy csalódás, remélem lesz hozzá rendes patch is.
Ugyanakkor nekem a NFS Hot Pursuit 2 nem jött be, ahhoz is kéne vmi patch; egyébként sztem a CMR3 pont ugyanilyen szar! A motorjuk ugyanígy lehet elszarva.
Én még sose használtam kormányt előtte, FF-est meg pláne nem, de nekem tetszik, élvezetes a dolog. Az zavar, hogy olyan asztalom van, hogy ha fölerősítem, akkor nem tudom kihúzni a billentyűzetet. Igaz, erre is gondoltak részben, mert van egy gyorsrögzítője, úgyhogy nem kell folyton föl-le csavarozni.
Eddig az alábbi gamékkel használtam:
-Colin 2: nagyon tuti, élvezetes
-Colin 3: nem működik, mert szar a játék. Van egy peccs, de azzal sincsenek effektek, csak játszhatóbb leszt
-Mafia (itt pl. nehézséget okoz, hogy gyakorlatilag eccerre kell használni vele a keyboardot): nagyon jó, bár a villamossíneken kicsit túlságosan ráz (játék hibája)
-Toca: nincs benne túl sok dolog, amihez kéne FF
-Swedsh Touring Car Campionship: szintén
-Insane: nagyon jó
-NFS6: klassz
-RalliSport Challenge: frankó effektek
Szerintem ezért a pénzért jó cucc. Ma
láttam a Teccsóban valami Logitech cuccost, de nem hiszem, hogy FF, mert 10 kHUF-ba kerül
Megosztanád velünk tapasztalataidat? Különösen érdekelne, hogy az egyes játékokban mennyire kidolgozottak, élvezetesek az FFB effektek. Nem nagyon tudom, érdemes-e FFB-re költeni.
Van egy szuper összehasonlító elemzés a kormányokról tomshardware-en, ott foglalkoznak Saitekkel is.
http://www.tomshardware.hu/consumer/02q2/020524/index.html
Szerintetek melyik ma Magyaro.-n kapható kormánynak legjobb az ár/teljesítmény aránya? FFB és nem FFB is szóba jöhet.
A régi Formula Force használ huzalos erőátvitelt, ezek az újabbak már fogaskerékkel működnek. Ettől függetlenül szvsz elég jól bírják a strapát.
Nálam egy Logitech Momo Racing figyel, nagyon meg vagyok elégedve vele. Igényes kivitelezés, brutál erőhatások, 2 év garancia...
A játékok közül nekem a GP4, az Insane és a Screamer 4x4 jött be leginkább.
Hát remélem nem lesz gondom a tartóssággal, de eddig mindenhol azt olvastam, hogy milyen király a Logi, merthogy valami bowdenes erőátvitele van és emiatt sokáig bírja. Nos majd kilássuk...
Hali!
Nos en egy ActLabs Force RS nevezetu kutyut nyomok.Nem rossz a kidolgozottsaga soot szerintem az egyik,ha nem a legjobb.Klassz kis bor borutas a kormanyon+egy halom gomb.Szerintem elgge utos.Ua. az eroatvitelt hasznalja mint a Logitech.Az egyetlen gond vele,hogy szereny hazankba nem sok helyen lehet kapni ha lehet egyaltalan.Jahh meg valami vannak hozza klassz kis kiegeszitok is mint peldaul kuplungos pedalsor+valto,ami rendes 7 fokozatu. 8)
Az első kormányom nekem is egy Boeder volt. Sajna a pedálnál lévő potija elszállt, és nem kaptem sehol sem ugyanolyat.
Sajna itt ahol lakom azóta sem láttam Boeder kormányt. Pedig szerintem is nagyon jók. Nagyon stabil.
Most egy Trust kormány nyúzok. De sajna ez konstrukcióhibás. A pedálnál lévő potméter felfogatását véleményem szerint pont fordítva oldották meg, mint kellett volna. A poti a műanyag tokban szépen sétálgat, és ezért elkalibrálódik. Úgyhogy az 1 napos kormányt szét kellet szednem, és megoldanom a poti fixrefogatását. De végül is így már faja. Ez egy vibration feedback-es szerkezet.
Nos én tegnap vettem az Auchanban egy Logitech Wingman Formula Force-ot kemény 17990Ft-ért. SZerintem ennyit megért, sőt asszony is tisztára odavolt érte, tökre élvezte a vele való játékot (pedig nem nagyon szokott játszani).
Milyen gamékat lenne érdemes beszereznem hozzá? Eddig a Colin2-t meg az NFS5-öt próbáltam ki, mindkettő király volt. Az NFS5-ben nagyon jó, amikor valami régi kávédaráló Porschéval nyomulsz, akkor a kormány a motor fordulatszáma szerint ráz.
Egy szó mint száz, szerintem jó vásár volt.
Játszott-e valaki Pro Rally 2001-gyel kormánnyal?
Nekem nem sikerül beállítanom a Thrustmaster (Guillemot) FFB kormányomat hozzá. Egyszerűen folyamatos gázt ad a progiban. csak fékezni tudok, hogyha nem akarom, hogy haladjon az autó.
Mit tehetnék?
A kormány gáz és fékpedálja külön axison van alapból (a saját drivere van fent).
Valahol itt lehet a probléma gyökere.
De hogy oldjam meg?
Ha tudtok, adjatok ötletet.
Genius kormány, alapkategória(racing wheel).
Vettem 2001. márciusban, szétesett 2002. 01!
Végül is használható.
A következő történt:
Játék közben megszünt a kormányzási lehetőség, hallatszott egy nagy reccsenés.
Letekeredett az anya a kormányrúd végén lévő potméterről, és kiesett a poti a helyéről. Abban a pillanatban eltört a kormányrúdnál lévő rugó, ami letört egy távtartó(ütköző) fület. Szóval működni müxik a kormány, csak éppen nincs a rugó ami visszarántja középre.
MediaMarkt ujsagban lattam vmi Hama nevezetu FFB-s kormanyt, de nem tudom hogy mit tud a cucc, mondjuk mar az ara jelezhet vmit, nomeg a soros port, ami azt hiszem baro lassuva teszi.
Ha valaki esetleg mar latta, kiprobalta, kidobta az irhatna par sort ide.
Előbányásztam a topicot, hadd élje életét újra! :-))
Vettem egy Thrustmaster (Guillemot) FFB kormányt, és problémáim voltak a GP3-mal. Először tök zagyvaság volt a lépernyő a controller beállításoknál (patch-elt GP3, 2001-es szezon, GPxPatch, NOCD) és mindig kiakadt a beállításnál. Standard "Wheel" beállításnál észre sem vette a kormányt. Aztán nulláról újratelepítettem a GP3-at, előtte DirectX8a is feljátszott és most még megy. De nincs FFB. (Bár a controller beállításoknál be van ikszelve szürkén/kéken, de nem változtatható). Ma olvastam valahol, hogy GP3 nehézségi szint függő az FFB. Majd este kipróbálom. De ha nem az, akkor tud valaki segíteni, hogy miért nem megy az FFB GP3-ban?
Colin2 meg nagyon érzékeny. Alig mozdítom a kormányt már keresztbe fordult a kocsi. Próbáltam levenni az érzékenységet a rajt előtti setupolásnál, de nem változott.
Kicsit OFF: nektek is lemerevedik néha a Colin2? Mi lehet az oka? (kormány nélkül is ezt tette)
Na, kicsit hosszú lettem.
Ha valaki tud segíteni, az jó lenne. Kösz.