Keresés

Részletes keresés

VadalmaX Creative Commons License 1999.12.03 0 0 11
A Watergate-ügyes film címe: Az elnök emberei, az Alan J. Pakula csinálta 1976-ban, amikor még filmrendező volt. Nem TV, írott sajtó, Washington Post.
Ha megengedsz egy javaslatot, szerintem ne markolj túl nagyot, a szakdolgozatoknál jobban kedvelik, ha a hallgató egy szűk témát vizsgál, de behatóan. Válassz a cím két fele közül, mert mindkét téma hatalmas, és nincs bénább dolog egy felületes áttekintésnél.
Remek ötletnek tartom, hogy a pozitívumok is érdekelnek, egyrészt ritkábbak, másrészt izgalmasabb megmagyarázni őket...
Csak az amerikai médiára koncetrálnál, vagy tökmindegy?
heki Creative Commons License 1999.12.03 0 0 10
Variációk:

1. Becsületes újságíró valami rejtélyes dologra jön rá, amit el akartak titkolni a szent közvélemény elől.
Szembekerül mindenkivel, családjával, szeretteivel, főnökével, abbéli igyekezetében, hogy aaaz igaaaaazsááágot kiderítje.
Végül győz.
2. Naiv újságíró szörnyű slamasztikába kerül, de (barátai segítségével) kivágja magát szorult helyzetéből.
Esetleg meghal.
3. Médiageci minden újságíró, akik szegény áldozatot a hír oltárán feláldozzák. Kivéve ha a dögös-tökös született gyilok jól szét nem lövi a zagyát.
4. Újságíró rájön, hogy élete hazugság, és maghatódik, és jó útra tér.

vazze megírtam a szakdolidat, mit kapok?

cornelius Creative Commons License 1999.12.03 0 0 9
Nem, tudom segítség-e, mindegy, egy vélemény ez is, mégpedig az enyém, szar dolog, a média a moziban, én legalábbis utálom rettenetesen, mindig elalszom rajta, ezt írd már bele a dolgozatodba, hogy olyan is van, aki elalszik, beleírnád?
apafej Creative Commons License 1999.12.03 0 0 8
Elnézést az alábbi bénázásért. <-- ez lemaradt

apaHead

apafej Creative Commons License 1999.12.03 0 0 7
Hmmm, nekem is tecc a topik, otleteim a kovetkezok:
-Amikor a farok csovalja (ez nemileg spec a topikcimet illetoen, de asszem mindenidok legjobb metamedia mozija ez. Politikai media, tomegpszichozis, PR a kobon)

Hmm, most csak ez jutott eszembe, de ha belegondolunk az oknyomozo ujsagiro alakja mara hollywoodi zsanertema lett. Gyilkossagi helyszini tudositasok is gyakran szerepelnek, bar ezek csak atvezeteskent. Na ki a kovetkezo?

apaHead

ps: cinamaniac, szivesen elovasnam, amit irtal,
mit szolnal hozza, ha elkuldened az emilcimemre?

baloghendre Creative Commons License 1999.10.28 0 0 6
bocs, de a címet korábban nem adtad meg eme teljességében

tényleg komolyan gondolod, hogy olyen sorrendet fel kellene állítani, hogy ez előrébb van, az meg hátrébb?

újabb javaslatom:

mozi a moziban (pl a Cinema Paradiso-irány)

video (mint média) a moziban: David Lynch filmjei közt van erre példa

Előzmény: cinemaniac (5)
cinemaniac Creative Commons License 1999.10.26 0 0 5
Kedves MickeyKnox!

Köszi az ötletet, látod erre a tök jó filmre nem is gondoltam! Valóban nehéz olyan filmeket összeszedni, ahol a riporterek/újságírók jó színben vannak feltűntetve, de azért van ilyen is!
Ti például a Welcome to Sarajevo c. filmet pozitiv, vagy negatív példának tekintitek? Úgy értem van benne sok olyan mozzanat, ami pozitív érzéseket kelt, de a többit nem tudom egyértelműen megítélni.

baloghendre: persze már gondolkoztam a mozi a médiában témáról is! A szakdolgozatom teljes címe valójában: Mozi a médiában - média a moziban.
A mozit, fontossági sorrendben a rádió elé és a TV mögé sorolom, de erről rengeteg anyagot találtam. Azért köszi!

Előzmény: EasyFriend (1)
nori Creative Commons License 1999.10.25 0 0 4
Kedves mozimániákus, én a Híradó sztárjai c. filmre gondolok, Holy Hunterrel, William Hurttel stb. Nemrég vmelyik TV adó levetítette, én HBO-n láttam.
Egy idealista műsorszerkesztő (lám, hogy nevezzük ma a tisztességest!) és egy cinikus TV bemondó párharca. Valami olyat próbál feszegetni, megengedhtő e az élő műsorban a manipuláció.
nori
Előzmény: cinemaniac (-)
baloghendre Creative Commons License 1999.10.25 0 0 3
kedves cinemaniac!
gondold át azt is, hogy "mozi a médiában"
MickeyKnox Creative Commons License 1999.10.25 0 0 2
Na, azért vitatkoznék egy kicsit: Robin Williams a Jó reggelt Vietnam! - ban. Ha úgy vesszük, az ô szerepe nagyjából pozitív (mármint a figura), a körülötte lévôk a negatívok. De jó példa a félrevezetésre, a média-kiskirályokra.
EasyFriend-del egyet kell azonban értenem abban, hogy a média szereplôit általában nem éppen pozitívan ábrázolják, legyen az egy kis riporter, vagy egy TV-cég fônöke.

off: kicsit siettem, ezért írtam én is le mégegyszer a Quiz Show-t

EasyFriend Creative Commons License 1999.10.24 0 0 1
Az oknyomozó újságírásról van pár jó film, pl. a Watergate-ügyről, a címére sajnos nem emlékszem, de Redford és Dustin Hoffman játszották a főszerepeket.
Sajnos kevés olyan filmet találsz, amelyik a médiát pozitív színben tünteti fel vagy akár csak objektíven ábrázolja. Sokkal hálásabb téma az újságírókat benyomni a földbe.
MickeyKnox Creative Commons License 1999.10.24 0 0 0
Pl. ott van a Quiz Show (csalás, megtévesztés). A Született Gyilkosokról pedig van egy csomó vélemény a TV3 konyec topicban, szerintem ez az egyik legjobb film a média rossz oldaláról. Bocs, most kevés idôm van, majd utánanézek és visszajövök
cinemaniac Creative Commons License 1999.10.24 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Bevallom önzésből hoztam létre ezt a topicot, mivel ebből írom a szakdolgozatomat. Pontosan arról lenne szó, hogy hogyan ábrázolják a mozifilmekben a médiát ill. a különböző médiumokat. Gondolok itt olyan filmekre, mint a Quiz Show, Bonnie and Clyde, Truman Show, Welcome to Sarajevo,A Hírek Szerelmesei vagy a Született Gyilkosok (amiről a Quentin Tarantino topicban már kérdeztem is). Persze több ilyen film is van, írjatok, ha eszetekbe jut valami, hogy hogy tetszett, miért szeretitek, miért nem...
Elsősorban NEM a média NEGATIV hatását szeretném bizonyítani, úgyhogy azokra a filmekre is kíváncsi vagyok, amelyekben jó fej riporterek, újságírok szerepelnek.
Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!