Keresés

Részletes keresés

Kei-Satu Creative Commons License 1999.11.03 0 0 48
Én a BH6-os Soft Menu beállítására gondoltam. Egyébként elég régen frissítettem BIOS-t...
Előzmény: bigfoot (47)
bigfoot Creative Commons License 1999.11.03 0 0 47
Az AGP-hez szerintem egy masik oszto tartozik, legalabbis az en Abit alaplapomon.
Előzmény: Kei-Satu (46)
Kei-Satu Creative Commons License 1999.11.02 0 0 46
Ha jól tudom az AGP-re is vonatkozik. Tehát 100Mhz-s FSB-nél 1/3:66, ez ugye ugyanaz, mint 66-on az 1/1. A TnT-m gond nélkül fickándozik 100-on is.

Más. A garanciális cuccokról. Én is visszavittem anno a gépet (no tuning /alap/ismeret még) hogy csinálják meg vagy szájba vágok valakit. Meg is "csinálták". Működött rendesen egy ideig (értsd: az üzletben), intenzív használat után RIP.

Ja! És a tuning miatti működésképtelenség nem tartozik a garanciális problémák körébe. Úgyhogy vissza lehet vinni, de csodát nem fognak művelni, legfeljebb tisztességből (ami ugye manapság nem jellemző) megcsinálják, s ugyanolyan rossz marad[erőteljes fellépésű emberek esetén viszont a kedves szakemberek az életüket kockáztatják:)].

Előzmény: bigfoot (45)
bigfoot Creative Commons License 1999.11.02 0 0 45
Legjobb tusomasom szerint ez a PCI slot herz beli sebesseget mutatja. Tehat oszd el a 117-et a szammal es megkapod a PCI slot sebesseget. Vigyazz! Tul magas szam ujabb gondokat okozhat.
Ha valami baromsagot irtam le akkor JAVITSATOK KI!!!
Előzmény: wired (44)
wired Creative Commons License 1999.11.02 0 0 44
hát kedves támogatóim és jóakaróim a helyzet az, hogy valóban a RAM-mal volt a hiba

visszavettem arról az elhíresült 124-ről és most műxik, de az még hagyján, de feltettem rá az egeret meg a billentyűzet kezelő programokat is és minden további nélkül bírja a dolgot :), nem vetette ki magából a Win98, mint idegen testet, azóta próbaképp felraktam egy két dolgot, több ellenőrző bekapcsolást is elkövettem és úgy tűnik megyeget a gép, azóta nem volt hiba, regisztráció sértések ésatöbbi, ésatöbbi

most 117-re van beállíta, úgyhogy éppen ezért nem tudom balhézzak-e vagy sem nem, mondjuk egy telefont megeresztek
még azért egy dolgot megkérdeznék
mi a különbség, illetve melyik a jobb a 117(1/3) és 117(1/4) beállítás között
mintha azt láttam volna hogy a CPU órája (?) megy 117(1/3)-nál 39-en, 117(1/4)-nél cirka 29-en de nem tudom hogy ez mit is jelent, meg minél fontos

előre is köszi a választ
és tényleg nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat, nagyon tanulságosak voltak

Herold Creative Commons License 1999.11.01 0 0 43
Ne csinálj semmit, hanem vidd vissza a gépet, amely 1 évig garanciális. Mondd meg nekik, hogy csinálják meg, hogy rendesen működjön. Ez kötelességük. Ha nem tudják, adjenek egy másikat.
Ha nem akarják, nyugodtan jelentsd be a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnek.
Kei-Satu Creative Commons License 1999.11.01 0 0 42
Emberek, eddig mindenről beszéltünk, csak arról nem, milyen hűtést lehet ajánlani szerencsétlen kollégánknak.

Ismertetem az enyémet:

- A processzoron dupla borda.
- A bordán 6*6 cm-es hűtővent.
- Mögötte 586-os vent.
- A ház elejében lengyelpiacon kapható ipari vent.
- A ház felső részében hátul 6*6-os (ez kifele fúj)
- A vidkártyán 2db 486-os vent.
- A winch. rackben 486-os vent.
- Ennek tetején 6*6-os
- szobavent. a ház oldalán
- a ház fedele kidobva a kukába
- az összes kitörhető/kiszedhető rács eltávolítva
- radiátor a közelből likvidálva
- Ablak télen-nyáron nyitva

Mindegyik vent. "elszívásra állítva", tehát nem úgy, hogy a házban alul fújja ki a levegőt (valójában csak kavarja) az alsó, a proc.-kat nem fújják (ez mostában nem jellemző.)

Kihasználva azt a tulajdonságot, hogy a meleg leveő felszáll, az alsó szívja, a winch. elszívja, s a kettő által elszívott hőt a szobavent. (persze átalakítva) és a hátsó-felső a házból eltávolítja. Így gyakorlatilag állandóan 5-6 fokkal szobahőmérséklet alatt lehet tartani a rendszert, ami bőven elég magas feszültségen is.

Teljesen házi megoldás, talált csavarokból, a dupla borda egyedülálló csak a kapcsokat kellett bilicsre cserélni.

Télen nincs az a program, ami 504-en meg tudná izzasztani a gépet. A proc. persze Celeron (300A).

Más A tuning nem vágja haza a gépet. Semmi baja nem lesz tőle, csak bizonyos határ után értelmét veszti az egész. Egy biztos, a 300A 450-en TNT-vel és 128Mb RAM-mal (szerencsém volt, hogy még időben szereztem) még jövőre is megállja a helyét az újdonságok esetében is szvsz.

rage Creative Commons License 1999.10.30 0 0 41
Kedves Wired!

Az általad leírt eset igen hasonlít arra, amit apám gépe produkál már jó ideje.
Amikor éppen működik, semmi gond sincs vele, ám kiszámíthatatlanul, bármely
pillanatban képes elszállni róla a fél Win95 könyvtár.
Valóban, ez általában bekapcsoláskor szokott előfordulni, egyszerűen eltűnnek
a file-ok a könyvtárból.
A legjobb az, hogy ha pl Far Manager-rel megkérded a szabad helyet a winchesteren,
nem mutat változást a rendes állapothoz képest. Ott vannak a file-ok, csak nem "látszanak".
Ilyenkor mit tud mást csinálni az ember: Scandisk, de nem jó semmire mert a file0000.chk
stb file-okkal nem tudsz mit kezdeni.
Miáltal mi már mindent kipróbáltunk, egy-két jó tanács.
Ha a Windows-t felinstalláltad, plusz a legfonotosabb programokat, ments ki az egész Win95
könytárat egy másik vinyóra, vagy partícióra.
Ez sosem árt , mert pl bármilyen, Win által elcseszett file-t így vissza tudsz nyerni.
Ha megtörtént a szokásos gond (elszálltak a file-ok a Windows-ból) , indítsd el a gépedet Dos
módban. Floppyról, vagy menüből, mindegy. Itt, most szükség lesz egy Nortonra, vagy Volkovra.Ne csinálj scandisket!!!!! Egyszerűen kezdd el visszamásolni az elveszett file-okat
a másolt Windows-ból az eredeti helyükre.Nálunk az 5.-6. file után mint egy varázsütésre
ott az összes elveszett file a helyén.
Reset- s mintha mi se történt volna, újra működik minden, az összes programod.
Én magam is nagyon soká jöttem rá erre, mindíg Scandisk-kel próbálkoztam, aztán másolhattam vissza az egész Windows-t. Azóta megtanultam az egész Win95 könytárat egy hetenként lemásolni vhová, így legalább 10 perc alatt visszaállt az egész.
S ami még fontos:Nálunk azóta volt alaplapcsere, memóriacsere, processzorcsere,
(nem a hiba miatt , egyszerűen csak fejlesztés miatt),stb.
Volt amikor a hiba egy teljes évig nem jelentkezett, viszont az utóbbi időben naponta kétszer.
A gép nincs tunningolva- marad egy hiba: ócska a Winchester.
A jövő héten ez most már ki lesz cserélve.
Nem tudom, azóta mi lett a gépeddel , de remélem, túl vagy már ezen, mert a számítógépezés-
nek nem erről kellene általában szólnia.

Üdv,

Rage

Hari Creative Commons License 1999.10.30 0 0 40
Sajnos igaza van a többi jóakarónak, a számítástechnika egyik csodája, hogy az egzakt matematikai működést és a paranormális jelenségeket képes egyszerre produkálni a géped.

Majdnem biztos, hogy a tuning volt az oka a gondjaidnak, de ha vígasztal, akkor ime az én egyik legújabb esetem:

ATI Rage Fury kártya (még áprilisban), W98-on előző kártya ki csere, legújabb driver a netről, baba. Egy idő múlva a gép szarakodni kezd (hetek), megunom, telepítsük újra a rendszert. (Ez nem játékgép volt, hanem munkára használták, no tuning, viszont minden perc állásidő kemény zsozsót jelent). Format C:, bootlemez, beírom setup, a gép rebootol. Akkor is, ha floppyról, akkor is ha CD-ről, akkor is, ha a vinyóra felmásolt teljes telepítőkönyvtárból indítom. Félnapi (egész éjszakai) szívás, végül vinyó ki, másik gépbe be, telepítés, vissza, többszöri újraindítás, amíg az összes alaplapi vezérlőt helyre rakja és megy a gép.

Most augusztusban azonban megint kezdett összeesni, az újratelepítés azonos eredménnyel járt, azonban most véletlen szerencseként volt egy teljesen szűz gépem és elkezdtem cserélgetni az alkatrészeket. Mindent (szó szerint, az IDE kábeltől a tápegységig) végigpróbáltam és a végén kiderült a disznóság: a videókártya. Ha telepített rendszeren cserélted, akkor működött, de szűz gépre valamiért nem engedte felrakni a rendszert. Valószinűleg valamilyen egyedi hardverhiba lehetett, mert sehol nem találtam ilyen említést, de ha nincs vagy ötéves tapasztalatom és egy kéznél lévő, letesztelt ám üres gépem, nem biztos, hogy rájövök.

A végére csak annyit, hogy a kártyát persze visszavittem, a szervizben kipróbálták, hiba előjött, kb. egy hét amig visszaviszik a nagykerbe és hoznak másikat. Hetekkel később én érdeklődöm, hogy mivan már? (Közben a gépbe persze kellett venni egy másik kártyát, hogy dolgozni lehessen rajta.) Mondják, hogy a nagykerben kipróbálták és az Abit alaplapokban jól működik. Jó hír de nálunk speciel Intel és Asus lapok vannak, a kártyán pedig sehol nem szerepel, hogy csak egy típushoz használható. Némi további vita után most visszaadják a pénzt és én szerencsésnek érzem magam.

Előzmény: wired (32)
Rastaman Creative Commons License 1999.10.29 0 0 39
Csak szeretnem jelezni, h az egesz szamitogepes tarsadalom melletted van!

Tenyleg mindenki atesett ilyesmin...
Ja, es a magyar szolgaltatasokrol ne is beszeljunk... ez itt Magyarorszag kerem!

eMM Creative Commons License 1999.10.29 0 0 38
Ámbátor ha a tunugért pénzt kértek, és nem megy tunningolva akkor bizony ki kéne verni a balhét, és vissza a pénzt.
De a saját okulásomra azért visszavennék a tunigból és megnézném hogy mi van ,majd vissza és úgy mennék habzó azájjal a számtech céghez.
_Hanu_ Creative Commons License 1999.10.28 0 0 37
Na, csak most estem be ide...

Wired!
Mielőtt visszavinnéd a géped úgy, ahogy van, próbáld meg a buszfrekit lejjebb vinni! A procid alapórajele 100 MHz, és a PIII nem olyan tuningbarát, mint a C300A. A 124 MHz kicsit sok neki. Kísérletezgess!

trollcsi Creative Commons License 1999.10.28 0 0 36
szia! ne keseredj el :-)
más is szívott ilyenek miatt, sőt, szerintem mindenki...
és ne feledd, te a VEVŐ vagy, nem is kevés pízzel.
és ha megoldódott az ügy, tedd közkinccsé lécci, hol voltak ilyen nagyon "rendik" veled.
köszi, és fel a fejjel :-)
ps: én 4 hónapig cseréltettem az előző gépemben a cuccokat egyesével -alaplap, ramok, vga kártya, vincsi.. hiába. sosem derült ki a hibája. pedig még azt is mondták, használjam a szoba másik sarkában. amiben még lehet ne is valami, ha ezt nem a M* szervizben mondják, miközben a gép ott, az asztalon sem működött az orruk előtt :-)))
hihi
wired Creative Commons License 1999.10.28 0 0 35
hát köszis, ez tényleg kellett :)
igazad is van egyébként
a kedvem az nem megy el, ahhoz ez kevés
Előzmény: Cuc (34)
Cuc Creative Commons License 1999.10.28 0 0 34
Hello Wired

Nem akarlak még jobban lehangolni, illetve még jobban le akarlak hangolni :), de azért remélem nem haragszol meg. Amint a topicban leírtakból láthatod, valójában nem lehet tudni mi baja a gépednek. Egy ilyen szerkentyű annyira bonyolult, hogy egyszerűen csoda, hogy egyáltalán működik, ha valami hibája van azt szinte lehetetlen megkeresni felszerelés meg pontos kapcsolási rajz, leírás nélkül. Ezért azt javaslom vidd vissza úgy a gépet ahogy van, és kérd vissza a pénzedet azzal az indokkal, hogy az általuk beállított körülmények között nem működik megbízhatóan. Ettől majd agybajt kapnak, de az már nem a te bajod. Nem tudom kiktől vetted a gépet, de ha lezárul az ügy, a helyedben nagy ívben elkerülném őket. Az ilyenek szeretik leginkább átverni a laikusokat, miattuk kényszerül rá az ember arra, hogy kitanulja a számítógép lelkivilágát, ami persze nem baj, és ha már így állnak a dolgok, akkor inkább önmaga állítsa össze a gépét a saját szája íze szerint. Akkor legalább tudod mi van benne (persze ez sem garancia arra, hogy működni fog). Ha netán ezt az utat választanád célszerű nagykereskedőknél vásárolni, mert ott a nagy forgalom miatt, nem érnek rá variálni az alkatrészekkel (a visszahozott hibásakat újra eladni). No, remélem nem voltam nagyon okostojás, és nem ment el teljesen a kedved a számítógéptől.

Bye

Rsüni Creative Commons License 1999.10.28 0 0 33

Wired!

Nagy barom, aki azt hiszi, hogy ő csak a más kárán fog csak tanulni. Mindenki beleesik a csapdába, csak az a kérdés, hogy ki hányszor. Az okos egyszer.
Tehát ne cikizd magad, állíttatsd vissza az alapra, könyveld el, mint tanulópénzt, aztán gyere fifázni egy jót modemen.

Előzmény: wired (32)
wired Creative Commons License 1999.10.28 0 0 32
hát a végén lehet hogy ez lesz, de ez olyan kiábrándító
mert ha tudom, hogy sz@r amit csinálnak, elmegyek máshova, ahol egyébként is jóval olcsóbb minden
most olyan f@sznak érzem magam :(

...tudom, tudom ez az élet babocsai néni

Előzmény: Stein_ (31)
Stein_ Creative Commons License 1999.10.28 0 0 31
Képesek voltak a tuningért pénzt kérni???
Nem csodálom, hogy nem működik semmi. Ilyen emberekből nem nézek ki semmi jót.
A szorzót nem lehet állítani. Ez bele van égetve a procba. Csak a frekvencián változtathatsz.
Egyébként azt ajánlom, hogy állítsd vissza a sebességet és a 'mestereket' felejtsd el egy életre... Inkább menj egy drágább de minőségi szervízbe. Én is hasonló módon vettem a gépem és amíg nem fizettem ki addig kedveskedtek. De aztán inkább nem is próbálkoztam pl. az elromlott egér garos javíttatásával, ui. a vidkártya kimaradt a gépemből (persze már rég kifizettem) és hosszas unszolásra sikerült szereztetnem egyet...
Előzmény: wired (30)
wired Creative Commons License 1999.10.27 0 0 30
a RAM elvileg 133MHz
azt mondom elég lesz nekem a 450-es, de akkor a tuning díjat ki kellene vernem a tisztelt mesterekből erre meg nem látok sok esélyt :(

azt én is olvastam, hogy a high előnyösebb, főleg azért mert nekem azt írja, hogy a default settings high a 100MHz-nél és low 66Mhz-nél, na most az írja, ha magasabb szorzót akarok 100MHz esetében, néha nem lehet kiválasztani a high módot csak a low-t("This default setting is "High" at 100Mhz, and "Low" at 66Mhz. When you want to try a higher multiplier factor at 100MHz and cannot choose it in "High" state, then you can set it to "Low" state.")
én speciel nem értem miért low-ra van beállítva ezek után :(
tudja valaki hogy a 4,5 szorzót lehet-e állítani? ez mitől függ? prockója válogatja?

Előzmény: bigfoot (29)
bigfoot Creative Commons License 1999.10.27 0 0 29
Kotom az ebet a karohoz. Milyen RAM-od van? 100 MHz-es, vagy 133-Mhz-es? Ha figyelmesen olvastam, akkor azt irtad, hogy 124 MHz-en futkoraszik a kicsi kompid. Hmmm... Nem sok ez egy kicsit???
En a 300 Celeron A-mat 100 MHz fole nem viszem mert omladozik, vagy el sem indul. Meg nagyon folosleges, szoval azt nem ertem, hogy neked az a alap 450 miert nem eleg, mire nem eleg? Szoval tenyleg jol hangzik az az 500 folotti szam, de folosleges. Szerintem hamarosan leamortizalod az egesz alaplpot CPU-val egyutt. :)
Meg valami, en az alaplapom leirasaban azt olvastam, hogy 100 MHz folott az a SEL...Low/High, szoval elonyosebb, ha az High folott van.
Hidd el nekem, hogy amiatt a 450 MHz miatt meg legalabb egy evig nem kell "szegyenkezned".
Vegul is a dontes a tied: szivsz meg egy darabig, vagy vegre hasznalod is a kompidat.
wired Creative Commons License 1999.10.27 0 0 28
:)
Előzmény: Kwisatz Haderach (27)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.10.27 0 0 27
ja és még valami, a BIOS nézegetése közben kb. félóra után 45 fokos volt a hő, gondolom valahol itt lehet a nem-túlságosan-leterhelt-üzem melletti hőmérséklete is
Előzmény: wired (26)
wired Creative Commons License 1999.10.27 0 0 26
köszönöm a további hozzászólásokat, nem tűntem el, mindig itt vagyok :)

további fejezetek ”én és a compúter” című kicsiny passiójátékomból

szóval tegnap kb. reggel fél nyolctól este 7-ig ment folyamatosan a ketyere

lefutott rajta a scandisk, meg a defrag, a scandisk semmi hibát nem talált

aztán elindult a a CPU stability test 1.5 verziója a Hardware hunpageről szedtem le
az eredmény
elvégzett 100.740 műveletet
besorolás: solid rock (6/6), ez a legjobb
errors: 0
crashes: 0
test module: 11
worktime: 5 óra, 26 perc, 43 másodperc
na most nekem ebben az volt az érdekes, hogy egy ismerősöm azt mondta az ő gépén kb. 2-2,5 óráig ment ez a teszt, az én esetemben én lőttem le, mert úgy tűnt valami ciklusba került és mindig újra kezdte
használta már valaki ezt a programot? szokott ilyen sokáig futni?

kikapcsoltam a gépet, majd újra be, a fenti megerőltetés után 48-49 fok volt a hőmérséklet a BIOS szerint

kb. 1 óra pihi után ismét bekapcsoltam a gépet, de minden normálisan ment, ma megpróbálom azt a hőmérséklet mérőt feltenni...egyébként tegnap már letöltöttem, de mire hazaért a zippelt file átalakult valami ismeretlen file formátummá :(

de!
felraktam a PC Guru lemezről a TR4 demot, állat, megy! naccerű
ma reggel próbaképp bekapcsolom a gépet (hiába, mazopista vagyok!) üzenet a szokásos, rendszerleíró fájlok stb. stb.
a tréfa az, hogy nagyon bunkón nem okéztam le az üzenetet, kikapcsoltam a gépet, újraindítottam, majd mikor bejött az Win98-on kívüli képernyő, hogy elkezdené a helyreállítást, megint kikapcsoltam
ezt követően újraindítás, és minden további nélkül elindul :( na itt már nem értem az egészet, mondjuk eddig se értettem

aztán az is elő szokott fordulni, hogy indulásnál meghal, kifagy, de ráindításnál minden további nélkül elindul

egyéb adatok:
CPU op. speed: user define
ext. clock: 124 Mhz (1/4)
multiplier factor: *4,5
Turbo freq. menupont nincs
SEL100/66#: LOW
AGPCLK/CPUCLK: 2/3
core voltage:2,05v

nézegettem a mostani guruban a Bios cikket és az ott leírtakhoz képest találtam néhány érdekes dolgot
a CPU fan off option nekem Suspend => Off státuszban van, amit ott eleve hülyeségnek írnak, és always on beállítást javasolnak, aztán a SDRAm latency time stb. kapcsolók nálam 3 vannak állítva, amit ott 2-re javasolnak...más jelentős különbséget nem láttam (még a funkció. delayed transaction van nálam letiltva, amit engedélyezett beállításra javasolnak)

’asszem hétvégén ha több időm lesz szórakázni vele, rátelepítek minden sz@rt, aztán ha szétesik felhívom a mestereket

Rsüni Creative Commons License 1999.10.27 0 0 25

Most nekem kell mondanom, hogy nono CHROME.
Egyáltalán nem mind1, hogy első, vagy második generációs 3D kártya van a proci mellett. Minél újabb a chip, minnél több a memória, annál gyorsabban, annál több feladatot vesz át a procitól. Tehát az öcsi régi konfigja láthatóan jobban hasított volna már akkor is, ha csak a Voodoo-ját cseréli le egy Voodoo2 12 megásra.
Előzmény: CHROME (23)
CHROME Creative Commons License 1999.10.27 0 0 24
Ehh...45-en = 450-en.
Vagy nemtudok irni, vagy szarakodik a billentyuzet.
Előzmény: CHROME (23)
CHROME Creative Commons License 1999.10.27 0 0 23
Voodooja van, de ez nem sokat jelent mert hiaba volna esetleg V2, vagy V3 vagy TNT,TNT2 +egyeb ha egyszer maga a prockoja nem tudja kiszamolni megfelelo gyorsan a sok datat.

Most ugyan mar a procija jo, de mivel az mar 45-en ketyeg ezert mar a 3d kartyesz ami esetleg lassusagot okozhat...de egyenlore ez ez meg nem fordult elo. :)

Előzmény: Rsüni (11)
ru3 Creative Commons License 1999.10.26 0 0 22
Szia Wired!

A Probléma, amit leírtál jól ismert, és ezer másik
okon kívül a következőek a legvalószínűbbek.

(Egyelőre feltételezzük, hogy az alaplap és a többi hardver jó.)

- A túlhajtás azon kívül, hogy a processzor nem
mindig bírja és ezért néha furcsaságokat csinál,
más, rafináltabb problémákat is okozhat.
Irtad, hogy amikor nem nagyon terhelted, akkor
nem volt vele semmi különösebb baj, illetve,
néha jól ment, neha pedig lehalt.
Nagyon hasonló zűrt okoz az, hogy tulhajtásnál
a processzor ugye (pláne ha egy kicsit meg is
növeljük a tápfeszt) melegszik rendesen.
Amig azonban a házban elég hűvös van ahhoz,
hogy a cooler leadja oda a hőt, addig nincs
semmi probléma, és a gép látszólag működik,
felmegy rá a windows, futnak a játékok, stb.
Azonban, ha a ház nem tudja legalább olyan
ütemben leadni a hőt ahogy a a proci
(és a cooler) termeli, akkor előbb-utóbb
(EZ AKÁR TÖBB ÓRA IS LEHET!!!) annyira
felmegy a házban a hőmérséklet, hogy hiába
a legrulezebb cooler, mégsem hűl a CPU ugyanis
NEM TUD HOVA.
Ez elképesztően különös dolgokat tud
eredményezni, például klasszul megy egy játék de
mentésnél már kiakad, stb.

Az írásodból úgy tűnik, hogy a géped (ha:) működik
akkor nem nagyon fagy, csak amikor lezárod a
windowst, akkor a legközelebbi indításkor.

Ha így van, akkor ez valószínűleg nem RAMhiba,
hanem a vinyóe. (Mondom, feltételezzük, hogy
például az IDE vezérlők jók.)
Úgy tűnik, hogy amikor a windows kilép, akkor nem
tudja rendesen lementeni a registryt és a
sérült fileokat a következő inításkor az
automatikusan elinuló ellenőrző kiszúrja.
Ha amúgy a vinyó rendesen működik (amikor
nem nagyon nyúzod, vagy csak rövidebb ideig
használod a gépet)akkor ez tényleg hőhibának
tűnik.

Ebben az esetben a megoldás:

1.) Szerezz be egy progit ami a win futása közben
is figyeli a proci és a ház hőmérsékletét.
(Remélem az alaplapodon megvan mindkét
érzékelő, ha ABit alaplabod van, akkor
adják hozzá a HWDoctort az tudja, ha
ez nem mondd semmit akkor:
http://www.hwhunpage.com/DOWNLOAD/
index2.htm#hwmonitor
(Gépfigyelők).
Ha a proci és a ház hőmérséklete közötti
különbség huzamosabb idő után csökkeni
kezd akkor zűr van.
Általános szabály nincs, ez procitól és
háztól függ, de azért:
A proci hőmérséklete ne nagyon (nagyon ne:)
menjen 43-45 fölé.
A Proci és a Ház hőmérséklet között legalább
3-4 fok legyen TARTÓSAN.
(Nyilván a házé legyen a kissebb...:)
Ez elég játékos de ki lehet sakkozni, hogy
mennyit bír a rendszer.
Most hogy (remélhetőleg) látjuk mi lehet
a problem, tegyünk is ellene valamit.

2.) Állítsuk vissza a procit a "gyári" órajelre.
(Figyeljük a hőmérsékletet, tanulságos,
esetleg le is szedhetjük a haz burkolatát a
biztonság kedvéért, de ha nincs valami nagy
gigszer a ház hűlésével akkor nem muszáj.)
Takaritsuk le az egész rendszert,
(fdisk, format, reinstall) majd ha minden
működik akkor nyertünk. Esetleg ezután
ha még mindíg tuningra vágyunk, akkor el
lehet gondolkodni:
plussz venti beszereléséről,
ház burkolattól való megszabadításáról,
burkolat kilyuggatásáról,
peltier+vizhűtés bevezetéséről,
gép hűtőszekrényben való üzemeltetéséről.

Ha ezek után is különös dolgok történnek, akkor
valószínűleg hardver hibáról lehet szó ami már egy
másik mese...

Így ráérzésre hőhiba, remélem a fentiek
segítségével megoldódik a dolog.

ru3

bigfoot Creative Commons License 1999.10.26 0 0 21
BINGOOOOOO!
Az a szamitogep eppen Carreras volt :)
Előzmény: eMM (20)
eMM Creative Commons License 1999.10.25 0 0 20
Naja a RAM-ok. Egyes helyeken szeretik azt jáccani velük (pld Carrera) hogy a vissza hozott szar ramokat cserélgetik, hátha majd a másik alaplapot szereti alapon.
Vagy megunja az ügyfél a dolgot.
Úgyhogy viszi haza a csóka hogy lám, lám ,kicsrélték most mnár jó lessz, holott dehogy.
Előzmény: bigfoot (19)
bigfoot Creative Commons License 1999.10.25 0 0 19
Valami hasonlo fordult velem is elo a minap. egy haverom hivott at, hogy a zsir uj gepe meg arra sem kepes, hogy egy Win98 install-t elviseljen. Az elso kerdesem az volt:
k-"tuning?"
v-"nincs" (Acorp PII-es alaplap :) )
k-"RAM?"
v-"hibas volt, de mar kicsereltettem"

Kb fel orat szarakodtam, mert az install random szeruen lefagyott. Erre megkertem, hogy a tesoja gepebol ugyan mar vegyuk ki az a k***va RAM-ot es had probaljam mar ki. Es csodak csodajara tokeletesen megy azota is, szoval ennyit a RAM-okrol.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!