Engem sajna egész héten üldözött a gonosz. Semmi nem jött össze és még egy sor rossz hírt is kaptam. De optimista vagyok, mert statisztikailag ezután már a jónak kell jönnie.
Van egy csomó dolog, ami emberek életkörülményét javíthatja, pénzbe sem kerül. Mondok egy példát:
Adott egy munkanélküli, akinek van autója. Van egy csomó nyugdíjas, akinek nincs módja meleg ebédet főzni magának (beteges). Vannak közétkeztetési intézmények, ahova szintén nem tudnak elmenni, mert mint mondtam betegesek. Viszont van nyugdíjuk, amiből azt a 300 Ft-t ebédenként szívesen kifizetnék (ebéd ára + házhozszállítás), ha valaki elvégezné nekik. Mindenki jól jár: meleg ebéd bagóért, munka a munkanélkülinek, népszerűség a szervezőnek.
Ez csak egy példa, sok ilyennel elő lehet még állni. Szabad a pálya.
Van még egy-két hasonló ötlet, ami nem kerül igazán sokba, mégis hírértékű, sok ember hangulatát fel tudja dobni, sok emberből ellenérzéseket vált ki. "Nem ezt kellene megoldani, hanem először azt, hogy ne legyenek szemetesek az utcák."
Szerintem is sokszor a gesztust kell díjazni.(ld. még: ajándék lónak...)
Visszatértem szabadságról, újra itt vagyok a fórumon. A a beigli és a sör megtette jótékony hatását, tiszta és kipihent aggyal nézek az évezred kihívásai elé.
Kinek milyen volt a szilveszter?
Nekem igen jól sikerült, nagyot mulattunk. Baráti társaság + ismerősök (total 70 körül).
Nem védeni akarom a "hóhányókat", de nézzétek meg, hogy Hajdúbiharhoz meg Heveshez képest nagyon jól tisztitják az utakat. Ott csak tavasszal lesznek járhatóak a főbb utak is. Persze viszonyítani nem a gyengébbhez kell.