Isten valóban jó, jóságos, szerető stb. Így kívánt bemutatkozni az emberiségnek elsősorban. De a definiciókat Ő határozza meg, mint Teremtő. Vagyis nem általában az a jó, ami egy pillanatnyí társadalmi konszenzus eredménye, hanem Ő, az Örökkévaló mondja meg, hogy mi a jó. A Biblia Istenében megvan sokfajta magatartás, amit általában rossznak mondanak. Pl beszél róla úgy a Biblia, hogy a "Bosszúállás Istene". Pl ezt a Biblia nem tartja megengedhetőnek egy ember személyiségében, mert ez rendszerint az Isten elleni lázadás egy manifesztációja.
A világ, amit látsz magad körül, nem az a világ, amit Isten teremtett. Mintahogy az emberek körülötted sem azok az emberek, akiket Isten teremtett. Hanem azt látod csak, amivé fajult. Ahová Ádám bűnbeesése sodorta az egész teremtett világot. Amely most nyög a rothandóság igája alatt és várja a megváltás kiteljesülését bolygónk egészére. Hogy eljöjjön az az idő, amikor a farkas és a bárány együtt heverészik. De ahhoz, hogy ez beteljesüljön Istennek személyesen kell eljönnie és rendbe raknia a dolgokat. Ez pedig elég megrázó élmény lesz az emberiségnek is, meg a bolygónak is. E találkozás elviselhetőségének megteremtéseként előszőr Isten törvényt adott, majd az embert belsőleg kezdte el felkészíteni a randira. Sajnálatos módon az is látható, hogy az emberiség túlnyomó többsége ezt félreértette, ezért maradni fog a katarzis sokaknál. Kicsit olyan ez, mint amikor elfoglalni készül valaki háborúban egy területet és a saját játékszabályait előre elmondja, hogy legyen idő felkészülni, valamint megmenekülni.
Szerintem az orthodox kereszténység, ahogyan az Oroszországban megmaradt, a legjobb és legszebb. Persze mindenki a szája íze, no meg a neveltetése szerint válogat.
Az elmét nem lehet "leállítani". Mi célt szolgálna? Meghalsz? Pont. Ha ez bekövetkezik: nincs mit magyarázni. A tudat nem élhet a pillanatban. Állapot, éber állapot ez, amikor idegrendszerünk döntést hoz, múltat idéz, cselekszik, érzékel, környezetéhez alkalmazkodik. Igaz, valóságban él - valóság pedig az, amit annak nevezünk.
Viszonylagos igazság. Igen, abban tovább lehet élni. Teljes igazság csak a Paradicsomban, Isten keze alatt lészen. Addig: várunk.
az igazság az igazság. az igazság az ami van. a többi nincs. az igazság volt , van és lesz , minthogy ez a pillanat is egyszer a mult lesz. az igazság itt van elötted, de te nem látod, mert gondolkozol. valójában te nem itt vagy csak néhány pillanatra, utánna megint elindul az elméd és gondolatban máshol jársz.
hogy lehet elérni? öszpontosíts a pillanatra.
ha ezt az állapotot sokáig tudod tartani, akkor elérkezik egy pillanat, miután már többé nem indul el az elméd. ez a megvilágosodás.
ha máskor nem a halál pillanatában felébredsz.
és hogy miért? mert az ember tudni akart, tudni nem más, mint a jó és a rossz között külömbséget tenni és ezt csak úgy tudja meg ha meg tapasztalja.
a válasz pedig az , hogy a létezés az ami jó és a halál ami rossz.
a megvilágosodással eggyé válsz a puszta létezéssel. nem volt egy megvilágosodott sem, aki aggodott volna. az idő számukra megált, mert az elme az ami mivelhogy nem a pillanatban élsz ugrál az időben . azon gondolkozol egyfolytában, hogy mi volt ezelött és mit csinálj ezután.
az igazság itt és most van.
az elméd vibrál jó és rossz között, vágy és düh között. ha az elmédet le tudod állítani úgy, hogy többé ne induljon el újra megvilágosodsz , felébred a tudatod, és ezáltal eggyé válsz a pillanattal a pillanatban , a valóságban , az igazságban fogsz tovább élni.
Örülök, hogy válaszoltál.
Azért írtam keresztényiséget, hogy különbséget tegyek, a kereszténység rengeteg dologban elfordult Jézustól, és attól az úttól, ami az ő követését magában foglalja.
A keresztényiség már kifejezi azt, hogy valaki tiszta szívéből Jézus nyomdokain szeretne haladni, ahogyan tőle olvasta Szentírásban.
A igazsággal kapcsolatban, szerinted valaha el lehet hozzá jutni, és ha igen, hogyan?
engem kizárólag az igazság érdekel, és az emberektől sok mindent kaptam, de az igazság ebben akkora mennyisgben szerepelt, mint ahány igaz ember van!
" Nehogy azt hidd, hogy Buddha alapította a buddhizmust, vagy Jézus a kereszténységet.
A kereszténységet ugyanaz az a fajta ember hozta létre, aki Jézust keresztre feszítette - ugyan az az embertípus. Talán nem ugyanazok az emberek, de ugyanaz a típus. A papok feszítették őt keresztre, és a kereszténység létrehozói szintén a papok. " Osho.
a keresztényekkel efektíve nincs semmi bajom, de ha nekem nem hiszel: " Uram bocsáss meg nekik, hisz nem tudják mit cselekszenek. "
teljességgel röhely a topic kérdése. mi az , hogy melyik valláshoz akarsz tartozni?! ez nem egy focicsapat, ez nem az, hogy melyik szimpatikusabb, melyik az izgibb. aki ezen akár csak egy röpke pillanatra is elgondolkozik, annak fogalma sincs arrol, hogy mi a vallás!
igazság csak egy van és a vallás az igazság vallása. a kérdés az igazság, nem pedig a vallás.
minden vallásban van igazság ( bár lehet, hogy van amelyikben nincs). nem jézus alapította a kereszténységet és nem budha alapította a buddhizmust. az igazság itt van ebben a pillanatban. buddha ennyit mondott: " csak figyelj a légzésedre ". milliok tartoznak valahová valami vallásba, ahhelyett, hogy a légzésüket figyelnék, vagy akármit ami oda vezet amiről buddha beszélt.
Amiről én írtam azt nem én találtam ki ezt mondja az evangelium amit Isten nyilatkoztatott ki hogy megismerjék Őt az emberek és Őt a Fián Jézuson Keresztül lehet megismerni.Ezt az utat Ő adta és ne,m emberek találták ki.tessék csak tanulmányozni a vallásokat beleértve a katolicizmust is.Itt jól látható ,hogy emberi módón közelednek Felé pl misztériumok (tanulmányozd csak a misztérium vallásokat barátom) rítusok,képek ,szobrok stb.Isten jól ismeri a pogány népeket(az a pogány aki nem izraeli),hogy nekik ún.bálványok kellenek az ő istenhitükhöz.
Ezért tiltotta meg a tízparanycsolatban már a második helyen.Theát továbbra is fenntartom állításomat ,hogy a vallás emberi kitalálás és semmi köze ahhoz amit Isten adot az embereknek,hogy hogyan kell ŐT imádni.
Szellemben és Igazságban ,mert az ATYA ilyen imádókat keres.
Az evangélium alapján.
Az a három pontot sem én találtam ki amit te felhánytorgatsz Kedves Barátom ,hanem ez áll az evngéliumban.
Mert aki hallja és megtartja az én beszédemet
az hasonlatos arra az emberre aki sziklára építette a házát.
Itt az a fontos üzenet ,hogy megtartja.
Meg szeretném jegyezni hogy a hitnek a megvallása
azaz a hitvallás még nem minősül vallásnak mert az előbbihez Kedves Barátom nem kell semmilyen emberi intézményrendszer emberek által kitalált vallásos dolgokkal.
Eszméletlenül örülök hozzászólásodnak. Gyönyörűen példázza, mennyire meg tudunk feledkezni magunkról. Ezt persze én is csak akkor vehetem észre, a bennem is van ilyen hajlam, és bizony bennem is van.
Nos! Miben feledkeztél el magadról?
"Kikiáltod", hogy egyetlen valláshoz sem akarsz csatlakozni, és elfelejtkezel arról, hogy ezzel máris vallást alapítottál, saját vallásodat!
Ha még csak ennyi lett volna, hogy azt mondod, semmilyen vallás, vagy hozzáteszed, vallástalanság, akkor azt lehetne mondani, barátunk megalapította a vallástalanság vallását. (Volt nyárelején egyilyen című topicom)
Te azonban jóval továbbmész ezen, mert más vallások hittételeinek elutasítása mellett, saját - hárompontos - hitrendszert faragsz, sőt az egyik pont önmagában két pont, mert kijelented azt is, hogy csak a 66 könyves Biblia a Biblia.
Vallás ugyanis nem más, mint az Istenhit egyik formája. Amint formába önti, fogalmak, meghatározások börtönébe zárja valaki Istenhitét, az vallás.
Még az én hitem is, pedig csak annyit hiszek, hogy Isten van, és egy szuper - szuper (klassz-aranyos-okos) lény.
Ha az ég világon nem hiszel semmit Istenről, csak annyit, hogy van, az is vallás, ha azt megvallod legalább önmagadnak.
Isten létének tagadása, az ateizmus is vallás, ha ezt megvallja az illető.
Igaz, hozzászólásod elején úgy definiálod a vallást hogy csak a "hamis Istenhit" vallás, a Te Istenhited, mint igaz Istenhit nem vallás, de általában vallás alatt mást értünk, így definíciód, hitrendszered számodra , meg azok számára, akik ugyanezt hiszik, természetesen igazság.
Melléteszem, hogy Isten a
valóság, az igazság pedig a valóság tudati tükrözése.
Az már részletkérdés, hogy először kijelented, hogy nem az a fontos, hogy abban hiszel, amiben hiszel (hittételed 2-es pontja), majd kijelented, hogy miben kell hinni, mi üdvözít.
Nagyon szép, és örülök Neki, hogy megosztottad velünk hited, hitrendszered, vallásod. Érvrendszert nem mellékeltél, de ez nem hiányosság, hiszen a hit az szív kérdése, nem az értelemé.
Az általad beírt címen url nem található, mindig visszadobja a szerver. Örülök, hogy a pápa aktivitásairól tudósítasz. Nem semmi, eben a korban.
Szörnyű slampos vagyok. Eszembe nem jutott volna ebbe a topicba benézni, rég elfelejtettem, hogy ide is beíram, de van egy kis tündérke fórumtársunk, aki mindig figyelmeztet, ha valaki válaszol nekem, és nem veszem észre. Így aztán hála Istennek, aki fórumtársunk ujját mozgatta, itt vagyok.
Örülök, hogy édesszájú vagy. Én is. Reggel mindig valami édessel kezdem a npot. Szaloncukor, vagy túrósbatyu, ha nincs más, keksz, vagy vajas-mézes kenyér, ezért választottam a hasonlatot.
Nem voltam a hasonlatomban elég precíz. Úgy kellett volna írnom, hogy sámba veszem a cukrot, és érem, hogy milyen finom, akkor dobom el a papírt, hiszen amint szánkba vesszük érezzük az ízét.
Lehetne még játszani a szavakkal, hogy lehet azért cián benne, erre azt válaszolnám, hogy annak érezni az ízét, mire lehet mondani, van jóízű méreg is, szóval én úgy gondolom, nekem nem kell a cukorka papírja, de az nem jelenti azt, hogy nem fontos a papír.
A cukorka papír támpontot ad, noha az is lehet téves, mert csomagolhatnak negrópapírba pemetefűcukorkát, meg akármit is.
Örülök,hogy hiszel Istenben, és hogy úgy hiszel, hogy ez téged boldoggá tesz!
Én egyik valláshoz sem szeretnék csatlakozni
mert az vallás nem üdvözít.
A vallás az amikor emberi agyak megpróbálják meghatározni az istenüket akit különböző rítusokban és bálványokban imádhatnak aztán csinálnak ún. földi helytartókat vagy zsinatokat aztán a híveknek azt kell szajkózni amit ezek állítanak.
Ezért csodálatos az Evangéliun mert ezt Isten adta hogy hitünk legyen Ő benne a FIA JÉZUS által.
Tehát ha valami vallásá válik az nem üdvözít még ha azt kereszténységnek is nevezik azaz ha a kereszténység (Kriusztust követőt jelent) vallásá válik nem fog üdvőzíteni.
Tehát nem az a lényeg
Hogy valamiben hiszel (vallások-emberi kitalálás)
Hogy abban hiszel ,mert sokan hisznek benne
Hogy ebben a valimiben te komolyan hiszel.
Hanem egyetlen egy dolog van ami üdvözít és ezt az egyet 3 pontban lehet összefoglalni.
1.A Nazareti Jézus Krisztusban kell hinni
2.Azt kell hinni róla amit a Biblia (66 könyv ) állít
3.Teljes szivedből,elmédből,és lelkedből(szellemedből),erődből kell hinni.
Ki szeretnék térni arra is ,hogy a pápa mit szeretne vagyis egy világvallás legyen .
Nem kell izgulni azt majd megcsinálja valaki
lsd jelenések könyve.
Egyébként ,hogy ne legyetek tudatlanok a pápa munkáját tekintve t.illik fel emelte az 50 ezer katolikus hívő ért a szavát indiában meg stb.
menjetek el erre a site-re és lássátok meg ,hogy
Indiában mekkora az Evangélium azaz az Úr Jézus ereje
http://www.cfan.org/en/crusades/9811-Ind/default.htm
Ezt látnotok kell és elgondolkozni ,hogy vallás vagy JÉZUS KRISZTUS.
Én leginkább a Bibliában említett Krisztus testéhez szeretnék tartozni, amely felekezetfüggetlen és Krisztus a feje.
A "belépési feltételek" a római levélben megtalálhatók.
"A cukorka tarka papírja meg addig érdekes, míg ki nem bontottam. Mikor számba vettem a finom, ízletes cukrot, akkor eldobom a tarka papírt."
Mint nagyon édesszájú és ínyenc kérdezem tőled, papír nélkül hogy ismered fel a kedvenc cukrodat, és hogy fogsz belőle máskor is enni?
Pál apostol írta a Korinthusbelieknek, ne egyenek Isten asztaláról és az ördögök (démonok) asztaláról egyszerre.
Ha nincs papír, csinálhatnak neked egy olyan cukrot, amely kinézetre, sőt, ízre is olyan, mint a kedvenced...de ha csak egy inci-finci kis ciánt tesznek bele, akkor halott vagy. (Szellemileg, Isten szemében.) A papír azonosítja a cukrodat.
De fordítva is lehet: ha valami másfajta cukrot tesznek a te kedvenced papírjába, egyből észreveszed, hogy az a cukor nem az, amire vágytál, nem? ÉS akkor elkerülöd a forrását ENNEK a cukornak, és megkeresed a gyártóját az IGAZINAK.
Kodály mondása most úgy ideillik: "Csak tiszta forrásból..."
A null tolerancia nálunk, JTanúinál is arat. Örvendetes: vagy elnézést kérnek érte, de sosem hagyják az embert, hogy gyötrődjön amiatt. Amiatt, hogy megbántották, nem voltak toleránsak.
Szívembe loptad magad. Még soha, senki de senki nem mondta itt a neten, hogy valymelyik szóm tetszik neki. Köszönöm.
"Nalunk a plebanian minden evben szerveznek egy okumenikus imahetet. "
Nem csak nálatok (hála Istennek) hanem az egész országban, minden felekezetnél. Történetesen az én
édesanyám református lelkész, és Ő is minden évben sok más felekezetnél tart ökonumenikus Istentiszteletet. Látod, ha pici lépésekben is de van haladás.
"Ennek vegen szokott lenni egy fogadas szeru vacsora is."
Stimm. Ezt nálunk szeretetvendégségnek hívják.
"....hogy ha majd ok
lesznek a vezetok akkor majd "osszehozzak" a ket egyhazat..."
Na ebből is látható, hogy a hívők és kisemberek vágyódnak az egységre. (Olyan érzés ez, mintha édestestvérek nem élhetnének együtt. Az Úrban pedig mindnyájan azok vagyunk!) Egyébb érdekek azok melyek a hivatalos egyházak közeledését akadályozzák. De ezeknek az érdekeknek semmi, de semmi közük nincs Istenhez!!
"Kar ezeket a kulonbsegeket arra hasznalni,
hogy szethuzast lassunk bennuk. "
Nalunk a plebanian minden evben szerveznek egy okumenikus imahetet. Minden nap mas felekezetbol jovo lelkesz tart egy oras elmelkedest. Persze tolunk is megy pap hozzajuk.
Ennek vegen szokott lenni egy fogadas szeru vacsora is. amolyan agape. Ilenen volt mar szerencsem reszt venni. Hat amikor ejszakaba nyuloan egy asztalnal a legnagyobb megertesben beszelget a reformatus a katolikussal a gorogkeleti az evangelikussal az el is feledteti, az ellenteteket.
Egyszer egy ilyen alkalommal az egyik katolikus pap viccessen "kiegyezett" egy ortodox pappal. hogy ha majd ok lesznek a vezetok akkor majd "osszehozzak" a ket egyhazat.
Igen ahogy az ember utazik es eljut kulonbozo helyekre es ott beleszagol a levegobe akkor erzi meg igazan, hogy a mentalitas a kulturalis gyokerek azok menyire formaado kepesseguek. Ker ezeket a kulonbsegeket arra hasznalni, hogy szethuzast lassunk bennuk.