Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

downer Creative Commons License 24 órája 0 0 119902

Első ránézésre nem tűnik rossznak, de azért a csapágyazása eléggé le van gatyásodva. Futhatott épp eleget már.

7-ből 4-et megrendeltem már, a többit meglátom. De még egy-két váltót szét kell szednem szerintem, mielőtt az összerakás következhetne. 

Mindegy, a lényeg megvan.

Wagnrsx7 Creative Commons License 2025.01.26 0 0 119901

Mondhatni....

Pl , hiába csak echte osztráktól akarsz autót venni...

Hirdetik mondjuk....valami Stummer nevű úrral, aztán mikor odamész...kiderül, hogy valami teljesen tájidegen fazon adja el a verdáját....

S ha eszed van...menekülsz..

Előzmény: downer (119900)
downer Creative Commons License 2025.01.25 0 0 119900

Két tucat autót hozattam külföldről, azért vad sztorik nem lettek belőlük. Valahogy mindig hittem benne, hogy civilizáltabb helyről épkézláb darabok szerezhetők. De már változnak a dolgok ebben is, úgy látszik.

Előzmény: Wagnrsx7 (119899)
Wagnrsx7 Creative Commons License 2025.01.24 0 0 119899

Pont azért "vállalják" az átírást legtöbben, hogy ne kelljen megmutatni az eredeti papírokat..

Látnak egy német nyelvű adás-vételit és azzal javarészt vége a dolognak.

Onnantól az neki Német autó.. :-P

Ha kap szervízkönyvet....nem ott fog nekiállni böngészni a szervízelések helyszínét...nem is jön rá sok esetben soha.

" Persze hogy azon keresnek a nepperek, ami a kínálat alján van, sérült, rohadt, stb. "

Meg az egy-két elemen sérült verdák, vagy amihez van félretett donor..

Az osztrák sem hülye..

Kihasználja a lehetőséget..

Nem jelenti a kárt, nem emelkedik az amúgy sem olcsó biztosítás..viszonylag jól eladja a verdát..

Odaát meg bármit ellehet adni..

Vagy 3 éve volt kezemben egy 164-es, bölcsőcserével.

" Óóó, csak defektet kapott és ahogy felállt a padkára, az csikargatta össze az alját a bölcsőnek.."

Akkor támadtak gondok, amikor elkezdte a srác kicserélni a lengőkarokat meg az összekötőket, aztán az istennek sem volt semmi szimmetrikus.

Elővette a kivett alkatrészeket és...nédda...vajon miért rövidebb az egyik axiál a másiknál?? pl..

A levétellel nem volt gond...végülis.. Lényegében lepattant róla.

Csak az "új" berakásához kellett húzatni/feszíteni az elejét...

El is adta a francba a srác

Előzmény: downer (119898)
downer Creative Commons License 2025.01.24 0 0 119898

Hát azért, nagyon messze állnak kinézetre az osztrák meg a német járműokmányok. Átlag Jóskát akkor nagyon könnyű csőbe húzni.

Persze hogy azon keresnek a nepperek, ami a kínálat alján van, sérült, rohadt, stb.

Jön a mókolás, aztán valaki búráját simán át lehet kúrni vele. Nem irigylem én a használtautó piac szereplőit a kereslet oldalon. A magánember meg a kereskedő eladó is tróger. 

Előzmény: Wagnrsx7 (119897)
Wagnrsx7 Creative Commons License 2025.01.24 0 0 119897

Persze, hogy van.. Csak azt nehéz kifogni.

Pláne, hogy a nepperek fő vadászterülete... :-)

Én már csak olyat nézek meg, amin még van műszaki, vagy még lehet vele közlekedni, aztán biggyesztem rá a rendszámomat és agyő..

Bár, nem egyszer volt már olyan, hogy a helyszínen derültek ki turpisságok, aztán inkább letettem róla.

A fene nagy bizalom romlását amúgyis nyomon lehet követni az osztrák autókon....

Csak idén már kétszer találkoztam olyannal, hogy németként hirdetik /és adnak el/ osztrák autót..

Nem is olyan régen jött egy cimbi, hogy mit szólok az új autójához..."németből" hozták..

Nézett rám, mint terrorista a vaktöltényre, amikor megkérdeztem tőle, hogy osztrák autót németből??

Német papírjai vannak..

Frászt...német nyelvű papírjai..Münchendorfból.... :-P Ami...majdnem München..csak 800 Km ,meg egy határ van köztük...és nem München külvárosa.. :-P

Aztán nagy keservesen leesett neki is, hogy az "ARBÖ" -s fityegőt nem valószínű, hogy a fránya germánok tették volna az olajcsere igazolására a motortérbe.. :-)

/legtöbbször még arra sem képesek, hogy eltüntessék a tipikusan Ausztriára utaló nyomokat a verdáról, mert elég hülye van hozzá, hogy ha germánul van írva egy papír, akkor az német autó.. :-P :-P /

Kb nem ok nélkül.

Ha megnézel egy adott típust és évjáratot...a valóban német autó kétszer annyiba kerül, részben az osztrákok agyatlan sózása miatt.

Másrészt meg amiatt, hogy húdevédjük a környezetet és nem járatjuk..hanem mire megáll az önindító, már kettesben pörget/nék/ik csóró motort..

/igaz, ez inkább a nagy városokban jellemző, ma reggel is láttam egy bömbit /talán 7-est/ egy kisebb településen, járó motorral a ház előtt.. 5 perc múlva, amikor visszafelé jöttem, még kapargatták a jeget/

Másrészt meg....

Akarsz fogadni, hogy ez a verda nemsoká a magyar piacon lesz?

Keveset használt, kiváló állapotú-ként? :-P

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/auto/skoda-yeti-active-a-1-2-tsi-1703945310

Hasonló állapotban fetrengett nemrég egy ilyen...

Anyuci nagy erőkkel vágtatott hazafelé, aztán....a domb megcsalta...meg a szemmérték és nekicsobbant a ház sarkának az emblémával..

Csak kb 30 centi tűnt el a nóziból..

Vagy szégyellték, vagy a fene tudja, de a biztosítóhoz nem rohantak el.. Nem is maradt nyoma...

Jóideig ott volt a kapun belül,..míg letelt a lízing.

Aztán egy reggelre eltűnt onnan.

Októberben meg ott volt a használtautón.

Keveset használt, megkímélt, női tulajtól.. Mondjuk legalább ez igaz volt.. mármint a női tulaj.. :-)

/ Tényleg... Agyongyötört nőtől miért nem jó autót venni?? /

:-O

Előzmény: downer (119896)
downer Creative Commons License 2025.01.23 0 0 119896

Nem én voltam, a fl. előtti nem izgat semennyire. :)

Csak akad az osztrák piacon is olyan autó, ami nem rozsdás. Sose tudni.

Előzmény: Wagnrsx7 (119895)
Wagnrsx7 Creative Commons License 2025.01.23 0 0 119895

Honosításra nem nagyon..csak olyat, amit látok is előtte.

Fotókon minden nagyon szép, legtöbbször.

Aztán a helyszínen derül csak ki, hogy alul rozsdaboglya..

Bár, mivel osztrák, ez erősen sanszos majdnem mindig..

Elvétve merik lefotózni a verda alját.

De..látod, el is tűnt a hirdetés. Valaki rácsapott.. :-P

Előzmény: downer (119892)
downer Creative Commons License 2025.01.22 0 0 119894

Ugye? És még célravezető is, nem úgy mint a Bravo esetében, itt pluszban van a 6-os.
Úgy tűnik, kapok egy Stilo 1.6 váltót is (az 1.2 váltó már megvan) és előre össze tudom építeni. Jó időben meg majd valamikor kuplung-váltó csere együtt.

Előzmény: Adm (119893)
Adm Creative Commons License 2025.01.22 0 0 119893

Egy hatos Stilo váltó a Dobloba sokkal izgalmasabb :)

Előzmény: downer (119869)
downer Creative Commons License 2025.01.22 0 0 119892

Megbízásból sem hozol át autót? :D

Előzmény: Wagnrsx7 (119891)
Wagnrsx7 Creative Commons License 2025.01.21 0 0 119891

Öööö

Már nem.

Már viszek át autót, legfeljebb saját használatra/bontásra.

A Fiatos korszak lezártnak tekinthető a Croma-val.. Abba már minden benne van, amit kiadtak hozzá.

A tartalék Croma-ból és a Sierra-ból lett egy osztrák Scorpio, a Marea-kból és a Phedra-ból lett egy osztrák Voyager..

Nem nagyon van már se kedvem, se felesleges időm harcolni a Magyar viszonyokkal..

Néha, unalmamban javítgatom néhány kolléga verdáját...párom meg...látja.

Aztán ugye....nőből van és vannak ötletei... :-P :-P

A batárok már megvannak, most kisebb verdák lettek célpontok..legalábbis neki...s így nekem is.. :-)

"Barátnői nyomásra", még egy tiptronic-os verda is célkeresztbe került, de szerencsére az elég gyorsan túllendült ezen a kérdéskörön...

A mászkálós/dolgozós/bevásárlós Wagonerek lecserélésére tesz most kisérleteket...némi perverzióval megáldva..

C3, PUG 407 (???), 307, Jazz..

Aztán egy ilyen sorminta után megjött a mindent elsöprő szerelem egy PUG 1007 képében..

úgysem volt elég bajom.......:-)

Előzmény: downer (119881)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119890

Igen, és szerencsére remekül mutat pirosban XD

Előzmény: downer (119889)
downer Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119889

Azt még éppenséggel jóvá lehet tenni. :)
Én úgy látom, egy nagyon jó színválasztás mindenképp kell ehhez a típushoz.

Előzmény: R. Scherbotsky (119888)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119888

Nuova Tipo igen jó bringa szerintem, nagyon józan autó a kortársaihoz képest. Mikor a Picantót cseréltem, el is mentem megnézni, próbakörig nem jutott a dolog, de emlékszem, kifejezetten jó volt benne ülni, jó volt kinézni belöle. Két éve elökerült újra a dolog, mikor kellett egy backup kocsi a házhoz, de akkor pont az égben voltak az árak, eszement összegeket kértek mindenért, így kötöttem ki végül (gazdaságossági szempontokat szigorúan szem elött tartva) a dácsijánál.

downer Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119887

Nem. Autóformájú autó kell. :D

Előzmény: bojo (119885)
bojo Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119886

Most jöttem meg a szervicéből, 78208 Ft volt a művelet. 

Előzmény: downer (119884)
bojo Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119885

Az 500X 1,6 16V nem játszik? Nekem tetszik,meg az üléspozíció is magasabb benne. Könnyebb a ki és beszállás.

Előzmény: downer (119884)
downer Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119884

Ajjaj....anyósék kocsit akarnak venni, szóval kiesik megint egy Marea a családban. Mondtam, én már nem tudok segíteni....
Aztán addig-meddig agyaltam, míg arra jutottam, hogy egy új Tipo az 1.4 klasszik szívómotorral még épp kezelhető lenne.

Előzmény: bojo (119878)
downer Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119883

Ez is egy letűnt típus...felüdítő látvány egy ilyesmi példány már belőlük is.

Előzmény: R. Scherbotsky (119876)
downer Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119882

Eléggé körbekutattam a témát, jelen esetben még rövidebb, mint volt...2008-tól a diffit módosították.
De milyen szépen fog a Stilo áttételezés kompenzálni benne.

Előzmény: bojo (119875)
downer Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119881

Azt jelenti, vagy annyira elvetemült, hogy rámozduljál? :D

Előzmény: Wagnrsx7 (119874)
bojo Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119880

Ez valami nagyon alap lehet. Klímát sem látok benne, bár kalaptartó van. De a müanyag elemek is elég sérültek, meg a képeken úgy látszik, hogy a műszerfal is már ragadós.

Előzmény: R. Scherbotsky (119879)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119879

Nekem azok a fejtámla nélküli hátsó ülések nagyon furák, nem rémlik, hogy láttam volna már ilyet.

Ez valami faceliftes olcsítás volt vagy a kocsi lehet valami erösen diszkontált balkáni piacos kivitel?

bojo Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119878

Visszasírom a Multiplát, a mostani modern kocsik elég nyűgösek tudnak lenni. Most csomagtérajtó motort kell cserélni. Kellett nekem elektromos ajtónyítás. Bár mivel használtan vettem, az extrákan nem választhattam. A motor ára 69 ezer jó magyar forint.

bojo Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119877

Jól megkérik az árát. 

R. Scherbotsky Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119876

Pont ma reggel jutottál eszembe, mikor ez a hirdetés a szemem elé került:

https://www.2dehands.be/v/auto-s/fiat/m2212698789-fiat-multipla-1-6ess-1er-proprietaire-6places

Idejét nem tudom, mikor láttam ezelött használható állapotban eladásra kínált benzines Multiplát.

Előzmény: bojo (119875)
bojo Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119875

A gyárilag gázos kivitelekben rövidebb a váltó a plusz súly miatt. A Multiplában is ez van. 

Előzmény: downer (119870)
Wagnrsx7 Creative Commons License 2025.01.20 0 0 119874

Hát...

Ennyiért nem adnak "szalonképeset"..

Az előző vizsga papírját nem nagy kaland megszerezni, onnantól meg otthon már megy a dolog.

Idekint meg...ténylegesen legfeljebb egy nagggyyyonelvetemült fan veszi meg.

:-) :-)

Előzmény: downer (119873)
downer Creative Commons License 2025.01.19 0 0 119873

Elég megviselt kívülről. Na de, "ohne Typenschein"? Donornak jó biztos.

Előzmény: Wagnrsx7 (119872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!