A film nézése közben mondtam - na, ez kész! Ilyen deviáns embereket még nem láttam filmben...A másik megdöbbentő dolog a film képi világa volt. Aki hollywoodi mozikon nőtt föl, annak némiképp szokatlan lehet...őrjítő feszültség, stb. Azt hiszem, ez az egyik legjobb mozi, amit láttam ! A végén a csattanó: itt nem volt happy end...(a helikopter) ;)
Az egyik kérdés Kounen-nek pont az volt, hogy hol lehet meg lehet-e szerezni filmet franciául angol felirattal, azt írta, hogy szerinte nem, aztán később fedeztem fel a videotékában, úgyhogy megnyugodtam. Esett egy pár szó arról is, hogy lesz-e Dobermann 2, de erre nem válaszolt konkrétan, meg faggattam egy kicsit arról, hogy csinál-e valamit J-P. Jeunet-vel vagy M. Caroval (Delicatessen, Elveszett gyermekek városa), mert állítólag csináltak valami közös projecet (+ Kassowitz), de csak annyit irt, hogy "we're just friends :)". Mondjuk ez már majdnem egy éve volt.
Még szerencse, hogy nem vettem meg a videó kazettát. Kár, hogy nem feliratosan adták ki. Nem sok francia nyelvű filmet láttam, de itt nagyon jól volt, ahogy beszéltek. Meg ugye Tchéky
Karyo néha angolul szövegelt. Egyébként ilyen gusztustalan rendőrt én még nem láttam. De marha jól játszotta. Meg az a muksi is nagyon jól dumált, akit a felesége hívogatott. (Szúnyog?) Egyébként utána számoltam és 3-szor láttam. 2-szer a Broadwayben és 1-szer a Corvinban. A Broadwayben egyszer se volt telt ház, talán fél. A Corvinban viszont az volt. Érdekes volt, hogy sokszor nevetett a közönség. Én amikor először láttam, nem igazán nevettem rajta. Ledöbbentett a film. Utána azért már tudtam. Szerintem, ha egy kicsit jobban reklámozzák lehetett volna belőle kultusz film. Így nem tudom, hányan látták, de nem hiszem, hogy túl sokan.
Az angol videótékával az a gond, hogy nem tudom átvenni magamnak. Nincs itt valakinek Moképos ismerőse? Hátha meglehetne szerezni feliratosan.
Ha nem titok miről leveleztél Kounennel? A zene természetesen érdekel, de azt majd emailben.
Szerintem is tökjó film, de egyáltalán nem tűnt "amerikainak" számomra. Igazi európai/francia akciófilm, sőt talán több is annál. Jó színészek, szájbörpánk hangulat, és egyáltalán nem halivudi.
A video változat kifejezetten szar lett a szinkron miatt (pl. a kutya (Pif) neve ott Godzilla?!). A Zichy utcában lévő angol videotékából meg lehet szerezni franciául, angol felirattal, az már sokkal jobb. Sajnos moziban már nem játszák (most nyáron volt a Corvinban kétszer). Van még egy hivatalos homepage is (www.ledob.com), ott is vannak elég jó dolgok. Egyébként, ha irsz a Kounen-nek, 1-2 hónap múlva még válaszol is rá, nekem sikerült egy pár e-mail-t váltani vele. A zene megvan, ha érdekel, legalább olyan jó, mint a film!
Nézzétek meg ezt az oldalt. http://wwwusers.imaginet.fr/~jkounen/ Ez a rendező homepage. Van rajta néhány reklám film is amiket forgatott. Egyébként én kétszer láttam és nagyon tetszett. Mondjuk én nem leszek rosszul az erőszaktól, de a lányokat azért lebeszéltem a filmről. Mellesleg valamelyik régi Cinemában volt szó a filmről, amikor még forgatták. Jan Kounen valami olyasmit mondott, hogy ezt a filmet tulajdonképpen maguknak forgatják, nincs semmi mondanivalója, csak egy akciófilm. A zenéje nincs meg valakinek véletlenül? Látta már valaki videón? Milyen lett a szinkron?
Az első benyomásom az volt, hogy ez valami olyasmi, ami semmilyen korábbi filmhez nem hasonlít. Én sem vagyok oda a véres, brutális jelenetekért általában, de ebben a filmben teljesen más hatása volt. Az első perctől az utolsóig beszarás. Egyáltalán nem furcsa, ha valakinek nem jön be, és igazából én sem tudom megmagyarázni, hogy miért tartom a(z egyik) legjobb filmnek, amit valaha láttam. A karakterek és a látvány biztos sokat számított... Na meg Monica Belucci, persze.
Akkor nem utáltam. Most visszagondolva, lehet hogy az a baj, hogy nálam nem annyira jön be a vérnek a csobogása, úgy általában. De mint említeni szándékoztam (lehet, hogy nem ment át), vannak benne olyan részek, amiket szeretek.
Négyszer láttam moziban, amikor játszották a Broadway-ben. Most az első ami eszembe jutott róla, hogy útálom azt a filmet! De meg kell hagyni, hogy nem teljes egészében.
Egyébként, ahányszor láttam, majdem mindig telt ház volt, szóval szerintem nem kevesen látták.
hello,
ha valakinek van bármilyen véleménye erről a (méltatlanul) nem túl ismert filmről, akkor itt a lehetőség, hogy megossza a többiekkel. Remélem nem vagyok egyedül.