Rakjuk a mentaleveleket egy hosszú pohárba, töltsük fel a poharat félig tört jéggel. Öntsünk rá 4-6 cl Bacardi Light rumot, egy fél citrom kicsavart levét, majd az eredeti recept szerint 1-2 teáskanál fehér cukrot. Keverjük jól össze, majd öntsük fel szódavízzel.
Megkérdezted a haverodat, hogy mi az a koktél amit szilveszterkor ittál?
Ha megiszol egy koktélt akkor az a minimum, hogy megtanulod legalább a nevét!!!
Ejnye-ejnye!
Ez felér egy apró dörgedelemmel!!!!!!
Én ittam.
Falun szilvesztereztünk baráti körben és az egyik haverom kevert mindannyiunknak egy koktélt (/ kopf). Sajnos a nevét és a hozzávalókat nem tudom fejből, majd megkérdezem a Mixert.
A színe sárga volt...
A Titanic-cocktailt akkor isszuk, ha majd rájöttök, hogy mi az!
Engedjétek szabadon fantáziátokat!
A legjobb ötletek gazdái között meglepő koktélokat sorsolunk ki!
na hozzuk csak fel szépen ezt a topikot is egy pár napra. Karácsonykor úgyis sokan isznak. Meg jön a szilveszter is lassan.
Akit érdekel, vizslassa: Barmeister.com
Őszintén szólva Archi nem nagyon forgalmas ez a topic.
Talán valahogy népszerűsíteni kellene?
pl: Meghírdetni, hogy aki tudni akarja mi az a Titanic cocktail az látogasson ide.
Igazán örülök, hogy egy valódi mixer is csatlakozott a társalgásba.
Egye kukac, megengedem, hogy Te kerd ki mindenkinek a Titanicot, érdemes megnézni, hogyan csinálja egy profi!
Kérdezzétek a mestert. Ugyanis mixer vagyok. Remélem tudok válaszolni a kérdéseitekre.
Valaki kérdezte, hogy nincs-e a véres agyban vodka is? De van, csak mint megannyi koktélnak sok féle, hát ennek is sok változata van.
A Long Islandnek is vagy 20 féle változata van. Egyre inkább az a változata terjed el, amelyben Cola is vagy csak cola van. De van olyan is, amely narancslé helyett sprite-tal készül.
Na hali!
u.i: Tisztelt szerző, Archi! Én tudom mi az a Titanic Cocktail. Sőt engedd meg, hogy én keverjem azt a többieknek.
Egyszerű, de nagyszerű: gin-martini. A martini legjobb ha dry, de a rosso is megteszi. Sok jéggel tegyétek a sékerbe, mert hidegen jó. Ja és persze: mindig felrázva, nem keverve :-)
Gondoltuk, olcsóbban megússzuk, ha megvesszük a hozzávalókat, és magunk gyártjuk a kakasfarkat.
Rum, Vodka, Bor, és minden féle gyümölcslé meg nyers gyümolcs játszott...
A probléma akkor merült fel, mikoron az X. keverés után görögdinnye levét akartuk a pohárba plántálni. Látott már valaki görögdinnye facsarót???
Megoldásként Elf cimbi jelentkezett, aki a röhögéstöl hétrét görnyedve a szájába gyömöszölt némi dinnyebelet, majd orcáját a pohár felé fordítva -szájával egy általam ismeretlen speciális rítust követve- belehörögte a nyálas dinnyelevet.
Az volt a legfinomabb koktél.
A Véres Agyat szerintem csak a külseje miatt csinálják. Úgy készül, hogy Cassis de Dijon (feketeribizli likőr)-be üvegpálca mellett, nagyon óvatosan Baileys-t csorgatnak, aminek tljesen agyszerű alakja lesz, ha jól csinálják. Ízre se lehet borzalmas, mert az édes, szörpszerű likőrrel érdekes lehet a Baileys aromája. Hm, lehet, hogy kipróbálom, van otthon mindkettő.
A Cassis egyébként nagyon száraz fehérborral kellemes koktél: hosszú három decis (highball?)
pohárba 1,5 uncia (0,4 dl) Cassis, majd feltölteni fehérborral (ne kannás, de ne Chardonnay Barrique). A neve kyr, pezsgővel kyr royal.
A klasszikus koktélok közül a Martini dry, és a pórias Gin-tonic nagyon finom!