Hali !
Van egy komoly problemam. Kicsit bonya, de aki megoldja, vagy legalabb megmondja, hol a hiba kuldheti a kivansaglistat ( ha nagyon hosszu, akkor tovabbitom a telaponak ). Naszoval. Adott 1 db laptop. JAccani kellene. ezert beszerez noname joysitck + pcmcia kartya. A joy igen hamar elkezd hulyeskedni, a gombok csak akkor mukodnek, ha a kart legalabb kb. 25% balra altolom, jobbra pedig nem lehet a max. kiterest elerni ( ertsd: balra jobban tud fordulni a repcsi, mint jobbra. Jobbra egyebkent sem erdemes repulni, mert nem tucc loni. Szoval legjobb, ha csak balra repulsz, korbe-korbe. ) Gondoltam, rossz a joy. vettem egy vadiuj logitech wingman interceptort. kb. ket ora jatek utan - tehat nem rogton !!!!- ugyanaz a hiba. ELgondolkoztam. Arra gondoltam, hogy a csatolo pcmcia kartya ( vagy driver ) a rossz. Idokozben beszereztem egy docking stationt, amin volt game port. Ezen a game port-on keresztul is fellepett a hiba. Na most itt tartok. Mit erdemes csinalni meg ? itten van az email cimem ahova a megoldast + kivansaglistat varom.
Van valakinek Logitech Wingman Extreme 3d-je?
Most azzal szimpatizalok... nem tudom megvegyem-e
Vagy helyette valami mast?
a 8 allasu hat kapcsolo fontos lenne
Nem lötyög még mindig. Minden gomb működik rajta, csendes (és nem nyikorog, mint a Firebird 2), nem kellett újrakalibrálni. Eddig semmi baj vele. Gundark sporttárs, vegyél te is egyet!
Hát, az a helyzet, hogy már el is felejtkeztem erről a topicról :)) És igencsak meglepődtem, mikor újból felbukkant... Joy, kíváncsi vagyok én is az F23 tapasztalatokra. Én végül 1 Gravist vettem, olcsón kaptam egy Thunderbird 2-t. Igaz, hogy csak négy tűzgomb van, meg a hat kapcsoló is négyállású, de tökéletesen elégedett vagyok vele. Pláne a kedvező ár miatt :)))
Gundark, nemtuom mi volt a probléma a hotmailnál, azóta írtam neked...
ennyi
No eltelt már kis idő a topik indulása óta, Imigyen kérdezem: Kei-Satu milyen a joy? De megint csak objektiven ám:) !
Erdei Mike! Írtam néked mail,(688cal kapcsolatban) de nem megy el. Visszadobja azzal hogy nincs ilyen cim. Irjál léci!
:)
Na, akkor objektíven. A joy nem rossz. Főleg ahhoz képest, hogy 5500 Ft volt hadisarccal.
Még mindig nem lötyög, pedig tegnap/ma egész éjjel az X-Wing Allianceszel játszottam, ugyanis amiatt a... "kissé puritán" (szállóige lesz belőle?) Firebird 2 miatt nem nyílt az érdembeli játékra alkalom.
A designról.
- Elég nagy, masszív a drága (bocs, olcsó), nem esik le az asztalról a Lajossal együtt, ha egy kis pimasz Tie szétlő.
- Jó nagy a kar, kondizás után is tudok játszani vele. (A Firebird 2 kicsi volt.)
- A Throttle/Elevator Controlt rendesen elzsabvisszafeleták, nem lehet normálisan használni. Erre egy homemade megoldást ajánlott a szomszéd: szedjem szét, és rakjam a Firebird 2 tekerenytyűjét a helyére. Majdnem bejött, egy kis fűrészelés után széttört. Mármint a FB2 karocskája. Úgyhugy marad a régi.
- Tűzgombok. Nem lehet defaultból programozni, újabb szimeknél jó, Dos alatt használhatatlan 4 belőle. Nem baj, ott van a Saitek jó öreg PC Dashse.
- Gombok elhelyezése. "Kissé puritán". A hüvelykujj melletti valahogy nem az igazi.
- Hat switch. Az is van. Szaftért kell a 8 irány, elég 4 is. Nos, itt az utóbbi valósult meg. "Kissé puritán", de jobban kezelhető, mint az FB2-é.
- USB. Csak azért vettem ilyet, mert a GamePortban nem bízok. Nincs vele baj, de nem önkalibráló. Kit érdekel, a nemlötyögés kárőótol mindenért.
- Mit hiányoltam (távirati stílusban): gumibevonat, vagy legalábbis gripcimkék. (Mint a pisztolyokhoz.) Önkalibrálás, normális 3./4. tengely, kiskezű embereknek nem ajánlott. Programozható gombok. Hosszabb madzag. Elkülönülő 5-8. tűzgombok. Ennyi.
- Ár/teljesítmény: eddig a legkedvezőbb. Igaz, hogy csak 1 év garancia van rá, de ha valami baj lesz vele, akkor majd bemegyek a Csucsuval meg a Tivadarral a boltba, és a fejükhöz vágom. (A garanciális ügyek intézésekor egy irányelv vezéreljen bennünket: imperium in imperio.)
Örülök hogy végre találtál egy joyt ami tetszik..:) De nekem mint már irtam, igen negativ tapasztalataim voltak egy F22x-el. Igy inkább kihagyom :) Maradok a Gravisnál. Apropó, Kei-Satu, szerinted meddig nem fog lötyögni? Én max egy hetet adok neki, ha intenziven használod. :)
Ird meg a tapasztalataidat. De objektiven ám! :)
Megvan a tökéletes joy! 10000-ből. Az a neve, hogy Genius F23 Digital (USB-s). Utazással, Compfair belépővel együtt 7200 Ft-ból megúsztam. Áfástól. 8 gomb, ebből 4 tűzgomb, throttle, elevator control, bla-bla-bla és ami a leglényegesebb: nem lötyög a karja! Úgyhogy a Gravis elmehet a sóhivatalba.
Nekem Saitek Cborg 3D USB-m van,de 2 hónap után beszart az y tengely,pedig még csak agyon sem volt használva.Lehet,hogy csak kifogtam.Te nem tudom mit láttál 38 ezerért én kb. 20-ért vettem.Programozni meg ezt is kell,csak játékon belül.
Akkor végül tud valaki mondani egy olyan joyt, ami nem lötyög (a sírba viszlek benneteket ezzel a mániámmal), és nem 6,97*10^23 Ft-ba kerül?
Norberto, a Saitek tényleg jól nézett ki, de amikor a megláttam az árát... Mennyi is? 38000+FA? Arghhhh... segítség, hol a nyugtatóm? Lajos! Mentsél ki!
Ezt szeretem a PC Guruban: rögtön megadja az első hirdetés az alapjáratot.:)
Az a bajom az F22vel hogy állandóan elszáll a beállitás. Ha a tolóerővel "szórakoztam" (értsd felvittem ill le) Akkor elpozicionál a joy. Van úgy hogy alapban elkezdett bal-fel húzni. És ekkor még új volt. A 23at nem próbáltam. Nem is fogom. Maradok a Gravisnél. :) Más: Norberto mennyibe kerül a cyber? Az az a fura kinézetü joy? Lehet hogy egyszer (úgy 3 év múlva mikor elszáll a garancia erre)veszek :)
vegyél Saitek cybert, usb-s egyszer beallitod es minden progi szereti.
4 tengely, 14 gomb, jobb+balkezes
kényelmes, jok az erőviszonyai, men lötyög, nem gagyi, Herta árulja
En egy Wingman digital extreme-t vettem 11+afa-ert a DumaPlazaban a felso szinten (asszem vmi IBM logojuk van a bolton) es adtak hozza Xwing vs Tie fighter academy-t is :-)
Eddig tuti jol meg vagyok elegedve... digitalis, van rajta thrust-kar es 6 db egyeb gomb... ez szinte mindenre eleg :->
Nekem is volt maxxtrom. Nem rossz:)sőt. De érdekes módon ennek is lötyög a karja.:) Geniust viszont ne vegyél.. Főleg az F22x et. Mert az botrány. Egyébként játék közben a kar lötyögése egyáltalán nem zavaró. De Te tudod. Mindesetre én ezentúl csak Gravist veszek. Illetve vennék én thrustmastert is csak nem őrültem meg hogy kiadjak 30000-40000 ft-t egy joyért. Még ha force-s lenne... :)
Tehát azt mondod, hogy lötyög. Mármint a kar. Na ez az, ami engem rendkívüli módon zavar.
Egyébként /pillanat semmilyen botkormányom sincsen (még maradt egy Quickshot a C64-es időkből), a Compfairig várok. Ott minden egy helyben lesz, és akciók mindig szoktak lenni (bár a Viper550-nel nagyot szívtam a múlt őszi partyn.)
Valószínűleg Maxxtro-t veszek vagy Primaxot. Az előbbi azért eseélyes, mert két napja vettem 2000Ft-ért ilyen USB-s egeret, és jónak néz ki. A másik meg azért van fent a listán, mert négy éve olyan "hangfalakat" vételeztem, és az SSI MTS-100 sem olyan erős, mint azok voltak. (Gondolkodom azon, hogy lecserélem, és veszek 2*2 Soundstormot)
Nekem még mindig a digital van. Nem lötyögtetni kell hanem játszani vele. :) Másrészt mindegyik joynak van holtjátéka. Még a nagy Thrustmastereknek is. Viszont a digital kurta pontos. Itt nincs elmászás. Én csak ajánlani tudom Kei-Satuval ellentétben. Egyébként Kei, milyen joyod van?
Szerintem a Gravist úgy kell elfelejteni, ahogy van. Éppen ma voltam a Pixelben megnézni a Blackhawk Digitalt, mert túdós emberek mondták, hogy milyen fasza.
Anyu! Hisz minegyik típus karja lötyög alapállapotban! (Kivéve a gamepadokét)Hát ilyenért én nemhogy 10500+FÁT nem dobnék ki, de még ingyé se kéne.
Szóval én lebeszélnék mindenki a Gravisról úgy általában, mert volt már Firebird 2-esem, és most hogy láttam a többit...
Ilyen árban nem is tudnék jó vételt mondani. Próbáld a Maxxtrot (jó USB-s egerük van) vagy a "hagyományos" Warrior szériát.
En jo aron 11.000HUF-ert tudtam venni Microsoft Sidewinder Pro-t, ami egy nagyon jo vetel volt. Azert csak ennyi, mert nem adtak hozza semmit. Toloeroszabalyzo meg minden van hozza. Ha szerencsed van tudsz szerezni.
Na, ismét egy klasszikus téma. Milyen joyt vegyek? van kb 10eFt-m rá. Eddig a Gravis Firebird 2 a befutó, de aztán azzal kapcsolatban is problémák merültek fel. Az egyik a programozás (lásd másik topic), másik pedig hogy állítólag már nem gyártják. Vagy mégis? Mindegy, sz'al várom a tanácsokat MIT VEGYEK. Mivel mint írtam kb 10 rugó a teljes keret, így a force feedbackes csodák eleve kiesve, azokat ne is nagyon ajánljátok