Keresés

Részletes keresés

Túrórudi Creative Commons License 1999.09.26 0 0 11
Jogos a háborgás. A feltett kérdésre kialakult szavazati arány nyilván nem hiteles, nem tükrözi a valós arányokat. Mindenképpen érdemes lenne, ha ezen felbúzdulva a Medián végezne egy nem csak interneten folyó közvéleménykutatást és az eredményhez megadná a hibaszázalékot is.
De:
Ha a hátsó szándék az volt, hogy melyik rádióhoz kötődik legjobban a hallgatósága, az bizony a Tilos. És ez az eredmény azt is kivállóan mutatja, hogy melyik rádió foglalja magába azt a legnagyobb internetező közösséget, akik egymást értesítve rá tudnak repülni egy ilyen jellegű népszámlálásra.
A rádió részéről semmiféle bíztatás nem érkezett a hallgatók irányába, hogy többször szavazzanak, továbbá a Tilosnak semmiféle érdeke nincsen abban, hogy egy közvéleménykutatáson jól szerepeljen.
Mindenesetre álljon itt két adat a Tilos iránt megnyilvánuló hallgatói szimpátiáról:
1.Az 1998. évi szja 1%-okból a Tilosnak hallgatói 4.300.000 Ft-ot szántak, ami barátok között is rengeteg parittya.
2.Az webszájt látogatottsági adatai, még a datanetes időszakból: 1998 második féléve: közel 60.000 különféle helyről nézték meg és hallgatták a real audijót.

TR

Csalabácsi Creative Commons License 1999.09.26 0 0 10
Szevasztok!

(Kedves ZedIzDead után)

Én azt hiszem, hogy a TilosRádió bár nem nagy rádió, a hallgatói nagyon
fegyelmezettek és szeretik a rádiójukat! Ez az az érzés, amit képtelen lennék egyik kereskedelmi adóért megtenni, csak a Tilosért, hogy tudniillik szavazok egy ilyen idétlen kérdés kapcsán! :) Aki ebből messzemenő következtetéseket mer levonni, az megérdemli!

A Tilost egyébként este 22-től, reggel 10-ig lehet hallgatni az FM 98-on!

A Tilosnak van egy levelezőtábora, ahol gyorsan reagálunk a minket érdeklő
dolgokra..... :)

Előzmény: ZedIzDead (9)
ZedIzDead Creative Commons License 1999.09.26 0 0 9
"Mielőtt bárki kötözködni kezdene, a Datanet Realaudio szervere másfél éve nem sugározza már a Tilos-t."

Talán próbálkozz itt a Real Audioval, mielőtt messzemenő következtetéseket vonsz le. A Datanet nem a világ.

[ZedIzDead]

Előzmény: netizen (8)
netizen Creative Commons License 1999.09.26 0 0 8
Te Andris a Tilos Budapest területeének 15%-án fogható egyszerűbb veveővel, további 25%-on profi cuccal (15000Ft-os Yagi antenna 60Ft-ot meghaladó értékű rádióvevő) Bp közig határán túl az adó jele értékelhetetlen. Na most ha ez a szavazás eredménye akkor az Index olvasótábora kicsit belterjes és az olvasótábor lakhelyének földrajzi kiterjedése kisebb egy átlagos magyar községnél... Mielőtt bárki kötözködni kezdene, a Datanet Realaudio szervere másfél éve nem sugározza már a Tilos-t.

Minden esetre a mindennapi élet tapasztalata az, hogy a legtöbb helyen Juventus, Danubius, (Pesten még Sláger, 92,9Star, Roxy, Radio1) szól...
Valaki szólt a Tilosból és télleg riadólánc alakult? Szerintem a Tilosnak 1 átlagos esete összesen nincs 500 hallgatója...

Amugy meg a topicnyito kérdésére: nem a Median etet, hanem mi vagyunk egykicsit hazugok mert nem azt valljuk amit télleg teszünk.

Előzmény: Nyírő András (7)
Nyírő András Creative Commons License 1999.09.26 0 0 7
Nem tisztem a Mediánt védeni, de mivel évekig én állítottam össze a szavazógép kérdéseit, annyit hadd mondjak el, hogy azt senki nem gondolja, hogy az itt osszejött válaszok reprezentatívak lennének. Bár most már elég jól szúrjük, egy helyről egyszerre nem lehet egymás után szavazni, stb. De azért ez mégis csak játék, lam, mindenki legalább egy szavazat erejéig hozzászólhat a címlaphoz is.

Azért kértem fel a Mediánt, hogy vegyék át a szavazógépet, mert talán az is érdekes lehet, hogy ezeket az "eredményeket" az ember összehasonlíthatja a hivatalos offline kutatások eredményeivel, anélkül, hogy bármiféle komolyabb tanulságot vonna le belőle. Amúgy a grafikon szépen mutatja, hogy a tilos-szavazók egyszerre megsokasodtak.

Ardemaran, szóval valahol a komoly és a nem komoly között kocog. Régebben arra is gondoltam, hogy lehetne fogadásokat kötni itt az oldalon arra, hogy mi lesz 1-1 szavazás kimenete

initex Creative Commons License 1999.09.26 0 0 6
Én már háromszor is találkoztam közvéleménykutatókkal...
Egyszer a Szonda Ipsos kérdezgetett, főleg kerületi-politikai kérdésekről. Tippem szerint a megrendelő az önkormányzat lehetett.
A Burger King-ben is történt egy "közvéleménykutatás", minőségbiztosítási és marketingcélokból.
Múltkor pedig egy xy cég (nem nagy név) kérdőívén szerepeltek politikai-szociális és whiskey-vel kapcsolatos kérdések.
Szerintem itt összevontak két megrendelést, az egyik része biztos a whiskey-s reklámkampányhoz gyűjtött adatokat, a másik pedig a kormánnyal és a jövővel kapcsolatos várakozásokat és hasonló témaköröket mérte fel. Ez utóbbi megrendelője talán az MSZP, de ez csak tipp.
DomiG Creative Commons License 1999.09.26 0 0 5
Hát bizony a Bandi már a TDDSz -ben is nagy mestere volt a szavazatmanipulálásnak!
Előzmény: ardemaran (-)
NeTie Creative Commons License 1999.09.26 0 0 3
Én egy időben sokat ettem Burger Kingben. (Most is, csak nem annyira). És engem kifaggattak egyszer, szinte mindenről. De nem tudom, mi lett a vége :)))

Netie, a reprezentatív minta :)

Előzmény: Törőlt_nick (2)
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.09.25 0 0 2
Megéltem 37 évet. Levezettem többszázezer kilométert. Megálltam kereszteződésekben ezerszám. Gyalogoltam Budapest utcáin sokszáz kilométert de...
MÉG SOHA SENKI NEM ÁLLÍTOTT MEG, HOGY KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSHOZ ADATOKAT SZOLGÁLTASSAK!
-ant-
NeTie Creative Commons License 1999.09.25 0 0 1
Szerintem csak nem volt elég reprezentatív a minta. Nagyon kevesen szavaztak.

Netie, aki Rádió 1-es :))

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.25 0 0 0
hhúúúúúúú
hhhaaaaaa
ez egy nagy
nulllaaaa

vét

ardemaran Creative Commons License 1999.09.25 0 0 topiknyitó
Hát ezt nem állhatom meg szó nélkül még egy nullázást is megér. A jakupcsek témába már megírtam, de ez annyira dühít most, mint ide lacháza.

Komolyan elhiszi valaki, hogy bármennyire is reprezentatív a Medián a rádiókutatásával? Komolyan elhiszitek, hogy a Tilos a legnépszerubb? Leghallgatottabb? Nektek otthon, autóban, munkahelyen, titkos kefélohelyen tényleg az van behangolva?
Egyáltalán, hol fogható az mondjuk Miskolcon vagy Szexárdon? És kik azok?

Tudom, az én tudatlanságom és ostoba (Sláger, Kossuth) ízlésem konzervatív és elmaradott, nade mindennek van határa...

Ha a MEDIÁN Hann Endre doktor úrral ehhez a nevét adja, akkor csókoltatom a tükröt, amelybe reggelente a borostás képét a Bandi megnézi, ha látja a sok ön szembeköpéstol.

Továbbmegyek. Két dolog lehetséges.
Egy. Nem kell komolyan venni, csak játék az egész, mondhatja a moderátor.
Akkor HOGY A BÚBÁNATBA KERÜL A MEDIÁN INGYENREKLÁMKÉNT MELLÉ?

Ketto. Komoly a dolog, és a Medián tényleg így gondolja. AKKOR HOGY A BÚBÁNATBAN ALAPOZ MEDIÁN MESTER MEG EGY KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁST?

Hát így születnek a napilapok politikai közvéleménykutatásai is?

Tisztelt medián, miért vagyunk átverve, és miért pont mi, ártatlan éjjeli szörfölok?
Vagy miért nem írják oda, hogy ez csak játék, nem komoly, mert a Tilos hallgatók az úttöro riadóláncon mozgósitják egymást és a munkahelyrol ahol semmi sem drága, mint megszállott güzük, nyomják a Tilos pöttyét?

Na most ennyit.
Csókoltatom a mediánt és a moderátort is, lehet lenullázni. Ennyit ér, lehet.

Ardemaran Calargiss

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!