Nem volnék bigott, de majd szétmentem a méregtől, amikor először lett otthon internet, és az akkor öt éves kislányomnak gyorsan akartam keresni egy letölthető játékot. Beírtam valami olyasmit, hogy +games + download +free, erre 1-es sorszámmal valami olyasmi jött, hogy "Ohhh, boy, én itt neked valami olyan játékot mutatok, amit el sem tudtál eddig képzelni" vagy hasonló.
Amúgy furcsállom, hogy pucéran játsszák a vonós felvételt, általában szmokinban szokták :-)
Én ezt az egész cookie dolgot nem értem! Hogy' a fenébe kattan be egyáltalán első alkalommal. Miért nem láttam ezeket az idegesítő izéket mondjuk a nyáron? Azt hittem először, hogy valami olyasmi, hogy statisztikát csinál pl. a Medián (vagy melyik) számára, amelyik mondjuk az Index fölkérésére véleménykutat. De van olyan, amelyik azt mondja, hogy mindig csak a következő napi "él" vagy mi, aztán olyan mint a mesében az öregasszony meg a Halál, akinek mindig "holnap" kellene eljönnie az öregért. A Yahoo-n meg egyenesen azt állítják, hogy dec.31-ig ott fog szívózni.
Jól értem, amit itt lennebb ír vki, hogy ezekkel az izékkel valaki úgymond "ellenőriz/het/i, hogy valaki, aki a képernyő előtt ül valahol, az miket nézeget és miket mond? Mert ha igen, akkor ez valóban Big Brother :-((
Azt is írtátok, hogy valahogyan ki lehet "törölni" vagy valami fájlba "szerveződik" - ezt azért írom így, mert én, ugye, nem készítek ezeknek a ***nak fájt.
Segiccség! Mit lehet tenni, hogy ne legyen? Ne netezzem? Vissza a füstjelekhez és a levélküldönchöz?
Egy naaagyon hozzá nem értő
üdv,
Ghanima
Az a szörnyű az egészben, hogy végül is a kuki nem hülyeség. Egy-egy gyakran látogatott oldalnál hasznos lehet, ha nem kell mindig mindent elölről kezdeni; meg aztán ha reklám nélkül nem megy, akkor tényleg nem hülyeség, hogy legyen legalább némiképpen testre szabva. A baj az, hogy visszaélnek vele. Néha beleolvasok a kuki-fájlba, és elképesztő, hogy hány és hány oldal, ahova esetleg csak véletlenül keveredtem oda, készít rólam feljegyzést; bár igaz, hogy ez a feljegyzés nálam van, nem náluk.
Az internet elüzletiesülése minden jó kezdeményezést a visszájára fordít. Tessék megnézni, bizonyos szókombinációk a keresőkben ugyanannak a néhány site-nak a több száz vagy több ezer hamis oldalához vezetnek, amit meg tényleg keresel, az valahol a százezredik találat környékén van, ha van egyáltalán.
Szvsz: békén kell agyni a
mappát, és a necckép, vagy Mskukkoló beállításait, és miután kilépsz a filekezelővel bele kell gyalogolni, és így törölni. A különböző beállítások így biztosan épek maradnak, és a letiltás sem lép életbe, de a láncolt reklámok, és egyéb baromságok később nem zaklatnak.
olvastam, de ki nem próbáltam: a kukit letörölni, és ugyanoda csinálni egy cookies.txt nevű foldert (mappát, könyvtárat, directoryt...). állítólag a szerver nem veszi észre, hogy nem tudott kukit írni (??)
p.
Hát juci, ez a kuki, nem az a cookie! :))) Ez ez egy file, ami olyan infókat tartalmaz amiket a látogatott webserverek kérésére tárol a böngésző - Rólad. Így lehet, hogy a egyes webes helyek képesek megjegyeztetni a gépeddel a jelszavadat meg így lehet, hogy ha mongyuk egy helyen egyszer rockzenei mp3 filéket kerestél akkor attól kezdve ha felmész a felső banner mindig rockzenét fog hirdetni - Neked... :))))))
Néhányan sütinek fordítjak magyarra, de annyira azért nem jó. Szóval a weboldalak elmenthetnek pár adatot a böngésződ segítségével a vincsidre, amit mondjuk következő látogatáskor felhasználhat. Egyéni beállításk megőrzésére jó, de egy Web-es szavazáskor azt is tárolhatja, hogy szavaztál-e már. Aztán kitörlöd ezt a fájlt, és tudsz szavazni újra, úgyhogy elég gyenge megoldás.
Nagyon hasznos, hogy néha a drótposta-címed is tárolva van a cookie fájlban, mert védelmi trükköket kihasználva ezt szexoldalak, fogorvosok, kereskedők ki szokták olvasni, és elárasztanak mindenféle ajánlatokkal, reklámokkal.
az edit - preferences -advanced - cookies részben beállíthatod, hogy ne is töltsön le kukit (vagy kérdezze meg, szabad-e), de némelyik site ilyenkor nem enged be ide-oda,
p.