Hali !
Van 1 haverom aki dixilend zenekarban játszik, bendzsón. Ha esetleg tudjátok valakiröl hogy van eladó bendzsója, vagy valamelyik hangszerboltban láttatok bendzsót, szóljatok légyszi. A mostani hangszere nem a legprofibb és ezért mindenképpen szeretne venni 1 jobbat.
Köszi SimA
Én tulajdonképpen mással foglalkozom, de 6 éves korom óta zenélek (hegedű, sarod, mandolin, banjo, ír duda ..)
Amiért a topicot indítottam;
A tengerentúlon is elharapódzot a szintetizátor-számítógép-TabWriter-tabulatúra láncból álló marhaság. Sőt, horribile scriptum:az un. elektomos banjo fogalma. A Bob Seeger egy kicsit rosszul esett, merhogy Woody Guthrie, Pete Seege és Bob Dylan a sorrend, ráadásul Zimmerman ki is lóg egy kicsit.
Nos én még ma is normál kotta, vagy "fül után" írok tabulaturát. Egyébként ehhez a zenéhez (nem country) kell egy kis kultúr-zenetörténeti ismeret. Megjegyzem a hetvenes évek végén nem voltunk népszerűek a hatalom előtt. "Miért nem éneklünk magyarul?"
Itt osztom meg veletek egy több órás, akkori magyar nóta átirat első sorát(lehet folytatni)
"Comen my dog Bodri, take your ..?"
Üdvözlök mindenkit a csapatban, ha kell eredeti kottákkal, sercegő lemezekkel is tudok szolgáln, igény estén időmtől függően néhány személyes "átadással"! Egyébként orvos vagyok.
Hali!
Az egyik haverom az tud.De nagyon jól!!
Régen együtt zenéltem én is vele, és tapasztalatból tudom, hogy a srác kiváló gitáros.Csak 20 éves, de 7 már zenekarban nyomja, az ismertebbek ezek közül : Yellow Rebel,Tátrai Tiborral fog nemsokára ,együtt dolgozni, Géczy Erika (o talán kevésbé ismert a nyilvánosság elött), stb....
Hogy érdemes-e banjóra kottát irni ??? Szerintem felesleges, mert az igazán jó zenész a fülével zenél, nem pedig a szemével.
banjoboy: Te ezzel foglalkozol???