Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2001.01.23 0 0 7
>(hegedű, sarod, mandolin, banjo, ír duda ..)

A sarod az vajon mi?

Előzmény: banjoboy (4)
SimA Creative Commons License 2001.01.22 0 0 6
Hali !
Van 1 haverom aki dixilend zenekarban játszik, bendzsón. Ha esetleg tudjátok valakiröl hogy van eladó bendzsója, vagy valamelyik hangszerboltban láttatok bendzsót, szóljatok légyszi. A mostani hangszere nem a legprofibb és ezért mindenképpen szeretne venni 1 jobbat.
Köszi SimA
MosRobi Creative Commons License 2000.10.18 0 0 5
banjoboy!

Rátaláltam a topicra, nagyon jó, hogy van, de sajnos látom az eredményt. :(
Mindenesetre nyitok még egy hasonlót, hátha.

Jobbulást!
Robi

banjoboy Creative Commons License 1999.09.23 0 0 4
Kedves Foley!

Én tulajdonképpen mással foglalkozom, de 6 éves korom óta zenélek (hegedű, sarod, mandolin, banjo, ír duda ..)
Amiért a topicot indítottam;
A tengerentúlon is elharapódzot a szintetizátor-számítógép-TabWriter-tabulatúra láncból álló marhaság. Sőt, horribile scriptum:az un. elektomos banjo fogalma. A Bob Seeger egy kicsit rosszul esett, merhogy Woody Guthrie, Pete Seege és Bob Dylan a sorrend, ráadásul Zimmerman ki is lóg egy kicsit.
Nos én még ma is normál kotta, vagy "fül után" írok tabulaturát. Egyébként ehhez a zenéhez (nem country) kell egy kis kultúr-zenetörténeti ismeret. Megjegyzem a hetvenes évek végén nem voltunk népszerűek a hatalom előtt. "Miért nem éneklünk magyarul?"
Itt osztom meg veletek egy több órás, akkori magyar nóta átirat első sorát(lehet folytatni)
"Comen my dog Bodri, take your ..?"
Üdvözlök mindenkit a csapatban, ha kell eredeti kottákkal, sercegő lemezekkel is tudok szolgáln, igény estén időmtől függően néhány személyes "átadással"! Egyébként orvos vagyok.

Üdvözlettel

bajoboy .

Előzmény: Foley (2)
Foley Creative Commons License 1999.09.20 0 0 3
Kicsit zagyván fogalmaztam.
Szóval banjózni is tud, és gitározni is!!!

Foley Creative Commons License 1999.09.20 0 0 2
Hali!
Az egyik haverom az tud.De nagyon jól!!
Régen együtt zenéltem én is vele, és tapasztalatból tudom, hogy a srác kiváló gitáros.Csak 20 éves, de 7 már zenekarban nyomja, az ismertebbek ezek közül : Yellow Rebel,Tátrai Tiborral fog nemsokára ,együtt dolgozni, Géczy Erika (o talán kevésbé ismert a nyilvánosság elött), stb....

Hogy érdemes-e banjóra kottát irni ??? Szerintem felesleges, mert az igazán jó zenész a fülével zenél, nem pedig a szemével.
banjoboy: Te ezzel foglalkozol???

mud Creative Commons License 1999.09.20 0 0 1
meg kene kerdezni a Bob Segert...
getom Creative Commons License 1999.09.20 0 0 0
0 húrosra, nulla hangjegyet csak.
banjoboy Creative Commons License 1999.09.20 0 0 topiknyitó
Hi All!

Tulajdonképpen az érdekelne , hogy érdemes ma 5 húros bendzsó kottát írni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!