Keresés

Részletes keresés

hoborg Creative Commons License 2004.01.16 0 0 53
Haho!
Hallottam, hogy letezik egy olyan kis hatosugaru radio ado-vevo, amit raerosithetunk pl. a mobiltelefon hangszorojara, atalakitja a hangot radiohullamma es es lehetosegunk van az auto radiojaban hallgatni a masik felet. Igy nincs szukseg draga kihangositora, csak egy passziv tartora es erre a herkentyure, ahhoz hogy az autoban is hasznalni tudjuk a telefont. Nem tudom hogy hivjak ezt a kis mutyurt, de allitolag ~500 Ft.

Az erdekelne, hogy tudja-e valaki, hol lehet ilyenhez hozzajutni, illetve van-e valakinek eziranyban tapasztalata?

fusim Creative Commons License 2001.01.12 0 0 52
Van egy működőképes 2110 injektoroshoz használt gyári telefon kihangosítóm. Manapság már nem egy divatos darab, de beáldoznék egy 3310 füles készletet annak érdekében, hogy a megfelelő csatlakozási pontjait összekötve működő egységet kapjak. Ha van valakinek bármi infója ossza meg. Lehet, hogy nem csak engem érdekel.

Talán innen lehet elindulni!
http://www.technick.net/

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.06 0 0 51
Igyekszem lépést tartani a korral. Megpróbálom beszerezni akcióból az új mobiltelefonokat. Az viszont szemétség, hogy nincs univerzális kihangosító készülék, hanem minden telefonhoz újat kell venni.
Csokis Creative Commons License 2001.01.06 0 0 50
Vannak nyelesek is, amik a szelvedo aljara ragaszthatok. Kis csuklos nyeluk van, ugyhogy hajtohgathatod oket. Nekem teljesen proszto van, de en is alig talatam neki helyet a Suzukiban. Miert kell ezeket a kocsikat ugy csinalni, hogy minden gombolyu bennuk?
Előzmény: kivi (47)
Herbie_ Creative Commons License 2001.01.06 0 0 49
Üdv mindenkinek!

Mindenkinek igaza van valamejest.Még annak is aki azt mondja,hogy Őt nem zavarja ha vezetés közben
telefonál.Csak az gond ,hogy a közlekedő társát zavarja,mert bár Ő úgy gondolja,hogy mindent jól csinál ez nem így van a legtöbb esetben.
Pl:-70-es táblánál már csak 30-40 el zötyög
-pont tegnap esett meg velem,hogy tolat az
ürge ki a parkolóból majdnem nekem(dudáltam)
nem nézett hátra(20 cm múlott a bonusa)
-engedjünk el mindenkit bár nekünk van
elsőbbségünk,de mi nagyon ráérünk,mert azért
így a tuti,hogy biztonságban hazaérünk ma
-indexet nem használ
-stb
A tökéletes megoldást nem tudom,de a tapasztalatom (másoké is)az,hogy az autóban telefonálók nagyon sokat hibáznak még akkot is ha ezt Ők nem veszik észre és azt hiszik,hogy Ők a tuti sofőrök.
Akinak nem inge ne vegye magára a fenti véleményt.

Herbie

tec1 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 48
Talákoztammal már olyan spec. illesztővel amivel valamelyik szellőző nyílás belső oldalára lehet rögzíteni a telefontartót! A másik elegánsabb megoldás, hogy veszel egy szépen burkolt idomot, amivel a box oldalára lehet a tartót felszerelni.

tec1

Előzmény: kivi (47)
kivi Creative Commons License 2001.01.04 0 0 47
Felhozom a témát. Milyen telefontartót használtok? Hogy rögzítitek a műszerfalra? Tudniillik nekem az a problémám, hogy nincs a műszerfal függőleges részén annyi hely, hogy elférjen a készülék. Pedig nem is 1610-est használok...

Egyedül a műszerfal tetején lenne hely, de ott belelóg a kilátásba, és nem látom a kijelzőt. Ez azért lényeges ugye, mert nem mindegy, hogy "Yes"-t vagy "Cancel"-t nyomok a bejövőkre. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.30 0 0 46
Ahhoz, amelyiknek a színe jobban megy az autóhoz :-/ Komoly probléma.
Előzmény: hkr (45)
hkr Creative Commons License 2000.09.30 0 0 45
Én nagyon nem tudok tolatva parkolni, sávot váltani ha kezemben van a telefon. A cikisebb forgalmi szitukban, pl. ha nagy forgalomban ki kell kanyarodnom valahonnan és ehhez hatfelé kell nézelődni, pedig még az is zavar, ha a mellettem ülő beszél hozzám, nemhogy ha telefonon beszél hozzám valaki, aki ráaadásul nem látja, hogy hylezet van, csak mondja, mondja.

A fülhallgató sokat segít, de csak akkor, ha már megfelelően installálva van, mert ha csak híváskor kezdi el az ember húzogatni a mindenre rátekeredett zsinórt, a dugót a fülébe nyomkodni és a csatlakozót a telefon fenekébe dugni, nos, az sokkal rosszabb mint a telefont fülhöz emelni.

Kihangosítót vennék, csak az a baj, hogy nem tudom, melyik telefonomhoz vegyek...

Törölt nick Creative Commons License 2000.09.29 0 0 44
Ez azért nem tuti, mert belóg a látóteredbe, ami a figyelmedet rontja.
Előzmény: NoGun (43)
NoGun Creative Commons License 2000.09.29 0 0 43
ez a tuti!

és még az anyós lába között sem kell bogarászni... :)

mert mit ér a kihangosító ha le kell hajolnod a padlóra amikor nyomkodod? Szinte mindenki úgy hordja...

kar_g Creative Commons License 2000.02.18 0 0 42
Gabek, Gyerekek!

Ez a topic nem azért jött létre, hogy egymást győzködjük arról, hogy melyik a jobb cucc, amit legálisan lehet használni vezetés közben. Én arra gondoltam, mikor a billentyűzet a kezembe akatt, hogy ha vki véletlenül idetéved azok közül, akik nem használnak semmitse meg tuggyuk győzni közös erővel, hogy az helytelen, meg balesetveszélyes!
Ennyi!

kar_g

Előzmény: gabek (38)
Macimedve Creative Commons License 2000.02.17 0 0 41
Én részemről maradnék a normál autósszettnél. Egyrészt látom a telefont, el tudom dönteni hogy felveszem vagy nem. Másrészt a jobb autósszettek beállítják magukat az autó akusztikus viszonyaihoz, és így lényegesen kisebb a visszhang meg a zaj.
Mellesleg nálunk a cégnél kötelező minden autóba beszerelni. Még magánautóba is, ha az ürge esetleg használja üzleti célból is. Különben nem kap kocsipénzt.

A headsetet nem szeretem, zavar a fülemben az a bigyó meg a nyakamnál lelógó drót.

Egyébként kihangosítóval sem telefonálok bonyolultabb manőver közben vagy sűrű forgalom esetén. Ha esetleg hívnak, akkor röviden elintézem, vagy később visszahívom a partnert. Ha komolyabb megbeszélnivalóm akad, akkor inkább félreállok.

gabek Creative Commons License 2000.02.17 0 0 40
Én már csak ilyen vagyok. A telefont nem biztos, hogy mindenkinek felveszem, úgyhogy azért szeretem látni, hogy ki hív. A zsinórt meg utálom dugdosni a ruha alatt... Én maradok a már bevált módszeremnél.

GABEK

Előzmény: Domika (39)
Domika Creative Commons License 2000.02.16 0 0 39
Azért egykét dologban nem értek egyet:
1.-2. Ok.

3. Miért kellene kezelni, ha az oldaladon van? Beállítod, hogy automatiusan vegye föl és rendben. Ha meg telefonálni akarsz, akkor adig félreállsz. A menet közbeni tárcsázás egyébként is balesetveszélyes, mert nem hiszem, hogy az útra, meg a forgalomra figyelsz. :)
A zsinórt meg a poló/pulcsi alatt is el lehet vezetni...

Előzmény: gabek (38)
gabek Creative Commons License 2000.02.16 0 0 38
Kedves vincent.vega!

1.
Talán elkerülte a hozzászólásom egy része a figyelmedet, miszerint HALLANAK engem is és én is HALLOK mindent. A titka annyi, hogy van egy hangerőszabályzó a kihangosítón, a mikrofon pedig nem a hátsó ablakban van, hanem a napellenzőn, kb 20-25 cm-re a számtól.

2.
Ha belekezdek a beszélgetésbe és ki akarok szállni, akkor lehúzom a csatlakozót a telefonról és kézbe véve folytatom a dumát.

3.
Megnézem, hogy pakolás közben hányszor téped ki a füledből v. a telefonodból a zsinórt. Folyton ruha alá rejtegetni meg macerás.
Volt már headset-em is, de nem igazán jött össze a dolog. Ha telefon tartón van, a kütyü meg a fülemben, minden egyes váltásnál meg kománytekerésnél beleakadok a zsinórba. Ha a telefon az oldalamon van vezetés közben, akkor meg baromira nem tudom kezelni, ill. sokat kell forgolódni és megint nem előre figyelek. Igaz, nem is gabalyodok bele a zsinórba.

4.
Olcsó húsnak híg a leve. Már több "olcsó" telefon tartozékkal megjártam. Az egyetlen ami bevált, a szivargyújtós kihangosító. Az már részletkérdés, hogy a Westel nem a szívem csücske. Maradok a Pannon-nál.

GABEK

Előzmény: vincent.vega (35)
kar_g Creative Commons License 2000.02.15 0 0 37
Sziasztok! Visszatertem a topicomhoz!

Köszi Domika, hogy megerősítetted a kijelentésemet. Már csak az a gond, hogy ezt vhogy be kellene adagolni annak a párszázezer csodaembernek, aki azt állítja, hogy őt nem zavarja a mobil vezetés közben!
A múltkor egy mélygarázsban majdnem összeakadtam egy borzasztóan telefonáló úriemberrel, akinek még az is nehezére esett, hogy egy kézzel tekerje a Honda Civic 1.6 VTI-jének a szervokormányát. Aztán még ő néz rám rondán, hogy miért nem engedem el, pedig vagy 20 méterre álltam meg tőle, hogy elférjen. Csak ezt ő ugy enem vehette észre, mert annyira lefoglalta a mobilozás, kormánytekerés, KÖDLÁMPAKAPCSOLÁS (merugye a mélygarázsokban kurva nagy köd van)!

kar_g

Előzmény: Domika (36)
Domika Creative Commons License 2000.02.15 0 0 36
A headset valóban jó, én is azt szoktam használni vezetés közben. A múltkor autókáztunk a városban, mivel nem én voltam a sofőr nem volt nálam a headset, de a végén nekem is kellett vezetni(egyedül), és elég zavaró volt, amikor vezetés közben megcsörrent a mobilom, és beszélnem kellett.
Tényleg balesetveszélyes. Induláskor, lassításkor, megállás után nagyban nehezíti a sebességváltást, folyamatos haladás esetén pedig a kormányzást. Valamint a látókört szűkíti.
Én csak ajánlani tudom.
Előzmény: vincent.vega (35)
vincent.vega Creative Commons License 2000.02.15 0 0 35
GABEK!

Korábban itt vplt 1 hozzászólás, hogy az ilyen szivargyújtós dolgoknak szar a hangminősége.
Ezért is javasolnám én a headsetet.
1. Nem hallják mit szövegelsz.
2. ha belekeztél 1 beszélgetésbe vezetés közben, de megállsz és kiszállnál, ezzel nyugodttan megteheted.
3. HA nagyon siecc, akkor még pakolhacc is közben, mégis telefonálsz.
4. Most még a Westel is árul olcsó jó headset:1500 pénz

vincent

Előzmény: gabek (34)
gabek Creative Commons License 2000.02.14 0 0 34
Sziasztok!

1.
Nem kell méregdrága gyári kihangosítót venni. 7-8000 Ft körül lehet kapni olyat, amit az ember bedug a szivargyújtóba, tölt és van hangszórója, valamint napellenzőre csiptethető mikrofonja. A minősége jó, hallom, hogy mit mondanak és engem is hallanak.

2.
A tartó sem probléma. Vannak olyan univerzális tartók, amiket tapadókoronggal lehet az ablakhoz rögzíteni. Van egy hajlékony csöve és a végén egy mágnese tartó rész. Nem igaz, hogy leesik és nem marad fenn az üvegen. A 2110-t elbírta vastag akkumulátorral együtt, csak tudni kell felrakni.

3.
Igaz, hogy nem tesz jót az akksinak a folytonos töltögetés, de semmivel nem rosszabb, mintha bedugná az ember a töltőt, még mielőtt kisülne az akkumulátor. De még mindig olcsóbb egy új akksi, mint egy esetleges ügyvédi költség, vagy karosszériás meló.

GABEK

vincent.vega Creative Commons License 2000.02.14 0 0 33
mcloud!

Próbáljuk már elmagyarázni a többi népnek, hogy ugyanmár nem olyan hatalmas gond az, ha az ember ment közben az útra tud figyelni!
Nekem csak headsetem van, de a célnak az is tökéletesen megfelel, sőt én még jobban szeretem, mint a kihangosítót!

Tegnap is láttam olyat, hogy az új Toyota Celica tulajdonosának már egy utángyártott headsetre sem lehetett pénze, mert a kezében volt a telcsi, úgy beszélt! Hja kérem, aki minden pénzét kocsira költi!!:-)

Előzmény: mcloud (32)
mcloud Creative Commons License 2000.02.03 0 0 32
Csá!
Én az autómban a Nokia 3110-hez kihangosítós szivargyújtó töltőt használok passzív tartóval (nem gyári cucc) és tuti. A beszerelését sk. csináltam.
Előzmény: kar_g (29)
vincent.vega Creative Commons License 2000.02.03 0 0 31
Ennek a kar_g gyereknek igaza van!
Gondolkoggyon el mindenki!
Nyihaha Creative Commons License 1999.09.20 0 0 30
Nekem már a sokadik James Bond szerelékem van. Rendkívül bevállt. Egy passzív tartoban van az Ericssonom, a fülhallgató meg a fülemben.
A gagyi 1200.- HUF headsetekkel megjártam 4 hónap alatt hármat használtam el, dühömben vettem egy gyárit félelmetesen magas áron.
Annak jó a hangminősége ( a hívott fél is érti amit mondok ) és nem törik ki a csatlakozója a napi tizenötszöri ki be dugdosásnál.
Lehet, hogy a gyári az olcsóbb hosszú távon?

Nyihaha

kar_g Creative Commons License 1999.09.20 0 0 29
szg!
abban, hogy ez biztonsági felszerelés, teljesen egyetértünk, a felrakás viszont nem macerás, mert csak le kell pattintani azt a részt a műszerfalon, ami a hűtés-fűtés, rádió részen van. egyszerű ez, mint az ágybavizelés.
szg Creative Commons License 1999.09.20 0 0 28
kar_g!

1. A kinézet ízlés dolga. (Az árat én nem említettem.)
2. Az "elférsz" és az "útban van valami" nem ugyanaz. (Pl. Astrában már láttam úgy beszerelt telefont, hogy a jobboldali ülésen ülőt jelentősen zavarta a telefon... Meg Vectrában is láttam olyat, hogy csupán a rádió jobb oldali gombajit lehetett nehezen elérni a telefon miatt..)
3. Szóval egy passzív tartó miatt szét kell szedni a műszerfalat... Ennyi macerával már "normál" kihangosítót is be lehet rakni...

(Én elég sokat nézegettem a Focus műszerfalát, de valahogy sehová nem illene a tartó. Viszont a pohártartóba belefér a telefon! :-)) )

Véleményem szerint az autógyáraknak kellene lépni a témában. Ma minden autóban vagy már van gyárilag rádió, vagy megvan a helye. Miért ne lehetne a telefonnal is ugyanez? (Pláne, hogy ugye ez biztonsági felszerelés...)

kar_g Creative Commons License 1999.09.20 0 0 27
szg!
1. véleményem szerint a passzív tartó nem néz ki hülyén. nem is drága, egy gyári N5110 tartó 4500-ba került.
2. nem tudom, hogy te vagy az utasaid milyen testfelépítéssel rendelkeztek, de én nagyszerűen elférek egy Poloban a tartó mellett az anyósülésen.
3. nem a műszerfal kívüljére kell felfúrni, hanem belül rögzíteni. a Poloban ez is működik és eltávolításkor nem marad nyoma!
ENNYI!
KTMSzepy Creative Commons License 1999.09.20 0 0 26
Javallok igy igazan igenytelen megoldast azoknak, akik nem akarjak szetfuratni az autojukat. James Bond szett. Bar eredetileg a motoromhoz vettem - igy bukoban is tudok beszelni - fenyesen vizsgazott autovezetes kozben is. Pedig orszaguton hasznaltam - amikor azert a valtas+kormanyzas kevesbe gyakori mint varosban - megis eg es fold a kulonbseg. Ajanlom mindenkinek. Ara: 1000 Ft volt, persze nem csilivili gyari, de beszleni lehet rajta :).

Tulywa

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 25
Sajnos, ezek mind másodrendű problémák -még az anyagi vetülete is- a közlekedés biztonságához képest. Ez van. Ugyanolyan szükséges dolog, mint a pótkerék, avagy az új abroncs, ha régi elkopott, stb., és ugyanúgy költséget is jelent. Az autózáshoz ez is hozzátartozik.
szg Creative Commons License 1999.09.20 0 0 24
Na és hova teszed a tartót úgy, hogy:
1. ne nézzen ki nagyon hülyén
2. ne legyen útban
3. ha leszeded, ne maradjon semmi nyoma

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!