Keresés

Részletes keresés

vivien85 Creative Commons License 2012.09.11 0 0 74

Sziasztok,

megvételre kínálom szeptember 29-re (szombat) szóló szállásfoglalásomat a müncheni Oktoberfestre. Sajnos egészségügyi okok miatt nem tudunk utazni.

A szállás két főre szól, reggelivel az alábbi hostelben:

http://www.haus-international.de/index.php?lang=en

A hostel a Theresienwiese-től kb 15 perc sétára van, a Hauptbahnhof-tól kb. 10 percre, kiváló központi helyen. A privát kátágyas szoba összesen EUR 135,01, reggelivel együtt. 

Ugyanitt vonatjegyet is át tudok adni, Budapest-München vonalon:

Indulás: szeptember 29. 7:10 (szombat de.) Budapest Keleti pu.

Hazautazás: szeptember 30. 23:50 (vasárnap este) München Hbf.

A vonatjegy ára 2*58 EUR, helyjegy foglalással railjet járatra.

Ha valakit érdekel, nyogdtan irjon a vivien.sarga@gmail.com-ra vagy hivjon a 30/9192096 számon.

Üdv

Sárga Vivien

Edi-Medi Creative Commons License 2012.06.01 0 0 73

Kedves Fórumozók!

Kérlek Titeket, hogy amennyiben részt vettetek már az Oktoberfesten, töltsétek ki kérdőívemet, mellyel szakdolgozatomhoz gyűjtök adatokat! Nagy segítség lenne számomra, hiszen nem egyszerű olyan magyarokat találni, akik személyesen átélték az Oktoberfest hangulatát és szívesen válaszolnak pár kérdésre ezzel kapcsolatban. Előre is köszönöm a segítséget és, ha tudjátok, terjesszétek a kérdőívet ismerőseitek körében is!:)

A kérdőívet az alábbi linken találjátok:

https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dEg2ejliMVVCY1pxR3oyR3MzS3gwMHc6MQ

KisDarth Creative Commons License 2010.09.26 0 0 72

holnap (hétfő 09.27) estére van egy 10 fős asztalunk Münchenben

sajnos végül csak 6-an megyünk, így van 4 kiadó hely

ha valakit véletlen éppen érdekel ...

06208009390

greis Creative Commons License 2007.09.24 0 0 71
Megkezdödött a 174. Wies'n!!!
asciimo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 70
Mult heten pedig meg hallottam. Viszont van helyette ab in die Süden, az idei nyari slager.
Előzmény: Tothos (69)
Tothos Creative Commons License 2003.09.29 0 0 69
Hát ha azt vesszük hogy ma reggelig valamivel több mint 3,2 millió maß fogyott akkor kevesebben voltak. Ha azt vesszük hogy szombaton fél 12-kor bezárták a sátrakat "wegen überfüllung" akkor szerintem nem voltak kevesebben.

Majd a végén meglátjuk.

Bár szerintem ekkora helyen a 6 millió és a 8 millió is ugyanolyan soknak tűnik, nem?

Idén nem volt ketchup song. Már szinte hiányzott tavaly után :)

Cső

Előzmény: madjoe (67)
asciimo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 68
Hat a delelotti kiprobalasnak lottek, sajnos delutan 5-6ig mindig dolgozom. A leirasod alapjan mondjuk akkor olimpia jatszik be, meg fotozas celjabol egy oriaskerek...

Egyetertek azzal, hogy beleszamoljak a sör hatasat, jozanul kiabrandito egy ket dolog.

Azt mondtak tegnap este, hogy a vasarnapi nap rekordmennyisegu ember volt. Meglesz a vegere a 6 millio ember...

Előzmény: madjoe (67)
madjoe Creative Commons License 2003.09.29 0 0 67
;-)
Egyszer kiprobalni mindent kell (kiveve a neptancot es a verfertozest :) ), de a torony szvsz elegge gyengusz. Nem csak itt, hanem ugy altalaban.
A festen levo "ride"ok (hogy van magyarul???) jozanon elegge gyengek, de azt hiszem, epp, mert az Oktoberfestre jonnek, az elmenybe beleszamoljak a soroket is.
Az Olympia jol nez ki es konnyu futam. Az elso nagyivu ejtos kanyar utan mar csak "fenekre terhel", nincs igazan huzos resze. Azt hiszem nappal az igazi, mert vicces fejjel lefele latni a vilagot.
Az EuroStar mas tipusu, porget is es fejre is terhel, de csak modjaval. Ez inkabb ejszaka jon be nekem, mikor osszefolynak a fest szines fenyei. Ebben is talan az elso nagy leboritas a leghuzosabb.
Nekem hianyzott az igazi nagy hullamvasut. Azaz az olyan szerkezet, ami szep lassan felvisz magasra (80-100 meter), szep lassan korulnez az ember, majd meredeken, gyorsan le (100-120 minimum), nehany flikflak es vege. Bar ezt en is inkabb delelott meg a sorok elott nyomnam.
Jo meg, de szinten inkabb sor nelkul vagy keves sorrel az a porgeto gep, ami 45fokban dontott tartokarral porget. (van vele szemben egy, ami fuggoleges karral, az elegge gyengusz) Az elso nehany bemelegitokor konnyed, de aztan bedurvul a szerkezet :). Erdemes kiprobalni, szinten inkabb delelott.

byte

madjoe

ps.: csak en erzem ugy, hogy iden kevesebben voltak, mint szoktak?

Előzmény: asciimo (66)
asciimo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 66
es a towert probaltad. Tudod, ahol felvisznek, es valamifele szabadesest imitalnak. Nagyon masszivnak gondoltam, de alulrol nem nezett ki olyan szornyunek. Kivancsi vagyok milyen lehet. Mondjuk inkabb az olimpiat fogom kiprobalni, a hurrikan erdekes lehet..
Előzmény: madjoe (65)
madjoe Creative Commons License 2003.09.29 0 0 65
;-)
Mivel nagy "fan" vagyok, mind EuroStar, mind Olympia, de pl a porgetogepet is. Egy, max ket sor utan nagyon jok.
Előzmény: asciimo (64)
asciimo Creative Commons License 2003.09.29 0 0 64
melyik hullamvasutakat probaltad?
Előzmény: madjoe (63)
madjoe Creative Commons License 2003.09.29 0 0 63
;-)
Jo volt... iden is.
Előzmény: madjoe (60)
asciimo Creative Commons License 2003.09.26 0 0 62
na akkor ma este munka utan kinezek...
Prost!
asciimo Creative Commons License 2003.09.23 0 0 61
na igen de a Maß ara itt mindig nagy kerdes, mar juniusban kezdik targyalni. 28 ev ota eloszor nem emeltek iden, es maradt a 6,70. Ennyi a Maß. Mindenki adja a borravalot, ezt hozzaszamolja mindenki. En is, termeszetesnek tartom. Csak maga a Maß ára egy nagyon kenyes kerdes itt, azert javitottam ki, bocs.

Előzmény: EGabi (59)
madjoe Creative Commons License 2003.09.23 0 0 60
;-)
Mi csutortokon indulunk es pentek deleottol leszunk vasarnap estig. Varom mar nagyon, hogyaszongya: ein prosit ein prosit....
EGabi Creative Commons License 2003.09.23 0 0 59
Bocs, de én nem kértem vissza a 25-30centet, mert nem szokás. Amikor 92-ben 8,75DM volt, akkor is illett 9 márkát adni. Ezek a nők megérdemlik, mert ennyi részeg pali között normálisak tudnak maradni. Ennyit a jattolásról.
EG
Előzmény: asciimo (56)
asciimo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 58
Hat a Gürtel, az 3 sav plusz leallo, szelesebb mint a magyar autopalyak... Es az A21-en az elejen van 80-as tabla, aztan vegig 130. Csucsforgalmi idon kivul a kerulo gyorsabb mint a varos, mert nincsen piros lampa az autopalyan...
Előzmény: Macimedve (29)
asciimo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 57
bocs, nem Neked akartam celozni az elozot.
Előzmény: Deashi Barai (55)
asciimo Creative Commons License 2003.09.22 0 0 56
nem tudom milyen 7 eurorol beszelsz, 6 euro 70. Kulonben meg vissza kell kuldeni.
Ja, es ha 15 millimeterrel a literes jelzes alatt vana sor, akkor is vissza kell küldeni. Ha azt mondjak hogy majd idovel feljon a sor, es eltunik a hab, akkor is vissza kell kuldeni, mondvan, akkor hozzak kesobb.

En szombaton delutan 4-5 fele voltam, nem lattam tomeget. Olyan szokasos sok ember volt, de hat Oktoberfestre reggel 10-re kell menni!

este 11re ugyis bezar!

Előzmény: Deashi Barai (55)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.09.22 0 0 55
Irigyellek:-))
Előzmény: EGabi (54)
EGabi Creative Commons License 2003.09.22 0 0 54
Sziasztok

Most szombaton voltunk kint a nyitónapon (kocsival). Mit mondjak, a tízévvel ezelőttihez képest csaklódás volt. Minden sátor totálisan tele, szinte belépni sem lehetett, nem hogy sörhöz jutni.(7EUR/literbambi)
Mindenkinek javaslom, aki teheti hétköznap menjen, akkor nincs akkora tömeg, délelőtt meg pláne nincs.

aki megy annak jó sörözést

EG

tinimtzsal Creative Commons License 2003.09.08 0 0 53
Mail ment!

t

Előzmény: Deashi Barai (52)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.09.08 0 0 52
tinimtzsal!

keress meg mailben légyszi!!

Előzmény: tinimtzsal (50)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.08.29 0 0 51
Sajnos a haverjaim egyenlőre nem lelkesednek az ötletért annyira:-( Ti hány fős brigáddal mentek? Nemek összetétele, korosztály?:-)
Előzmény: tinimtzsal (50)
tinimtzsal Creative Commons License 2003.08.27 0 0 50
Nem vagy kispályás, látom. ;-))

t

Előzmény: Deashi Barai (49)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.08.27 0 0 49
típusonként egy kriglihez ragaszkodom:-)
Előzmény: tinimtzsal (48)
tinimtzsal Creative Commons License 2003.08.27 0 0 48
Itthon is vannak helyek, ahol kriglivel mérnek. Igaz, ritka.

Igen, a standard sörök egyike a HB. A többi a Paulaner, a Löwen, a Spaten, az Augustiner. (Értelemszerűen minden sörgyár a saját sátrában a sajátját méri. Egy sátor befogadóképessége kb. 6.000 ember. És a zenekar, természetesen. ;-))Aztán van még jónéhány itthon kevésbé ismert bajor sör, amit mérnek. Meg ugye a búzasör. És van egy "borstube" is, tehát azzal sem maradhat itthon senki, hogy bocs, de én boros vagyok. ;-))

t

Előzmény: Deashi Barai (46)
tinimtzsal Creative Commons License 2003.08.27 0 0 47
Azt gondolom, hogy 60-70-ből ki lehet hozni a dolgot, de lehet, igazad van, és ami marad, azt utolsó nap csak meg lehet inni... ;-DD

t

Előzmény: Deashi Barai (45)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.08.27 0 0 46
A kriglivel semmi baj., kisebb ohárból itthon is lehet inni:-)

Jut eszembe, milyen típusú söröket mérnek? Gondolom HB-t? És még?

Előzmény: tinimtzsal (43)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.08.27 0 0 45
ööö ezta komplett utiköltségre értettem.
Előzmény: tinimtzsal (44)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!