"Csillagok Háborúja",könyv eladó: első magyar nyelvű kiadás! (1980-ból!), Megkímélt állapotban!
Árajánlatokat várom a budapestiember@freemail.hu email címre.
Szevasztok! Nem vagyok egy nagy topicíró, most is csak segítséget szeretnék kérni tőletek. Megvan az EP II. 2 CD-n, és van hozzá egy magyar felirat fájlom is, ami sajnos végetér a film 30. percében. Akinek megvan(nak) a teljes felirat fájl(ok) (sub, txt vagy akármi), az dobja már át a mail-emre, ha megnövök, meghálálom! A túlerő legyen veletek!
A könyvet olvastátok már? Most értem a végére és kicsit felemásak az érzéseim. Az első fele kissé lapos a végére viszont jól felpörög. A filmben remélem jól megvágják a szenátust meg a jedi tanácsot mert ezek rohadt unalmas helyszínek szerintem.
Néhány részről nem tudom eldönteni, hogy kikacsintás-e a klasszikus trilógiára vagy egyszerűen csak önismétlés. Ilyenek: (aki nem akar részleteket tudni az ne olvasson tovább) Obi-van kart vág le egy kocsmában, C3PO olajfürdője, üldözés az azteroidák között.
Van néhány brutál jelenet az egyik annyira, hogy ilyen még nem is volt SW-ben. Nem csodálkoznék, ha lenne egy rendezői változat a filmből.
Kicsit itt is az az érzésem, hogy az EP1 mesejellegén fanyalgóknak akartak megfelelni. Az akkor moziba csődített gyerekek most valószínű bőgni fognak.
Jar-jar szerepel is meg nem is - a poén vonalat a két robot viszi tovább, ez szerencsés változás.
magyarazd mar el nekem azt, hogy mi ez a Clone Wars, mert en ezt nem ertem. tudom buta tudatlan vagyok, meg minden, de ez mar benne volt az elso trilogiaban is? vagy mi?
de az nagyon sulyos lenne, ha darth maul tobb szaz peldanyban kung fuzna, meg wu shuzna, meg ki tudja meg mi mas csinalna meg.
de egyebkent sajnos az mar tuti, hogy a sidious ujabb tanitvanya egy darth rage lesz, ugyhogy...
bruhubhubruhu...
igen, kepzeld, hogy a magyar verzioban teljesen korrektul anakinozzak a gyereket, es az a baki sem jon at magyarul, hogy (amint azt egy nagy morc dark starwars fan nyugosen megjegyezte) az anakin vegig "wooops!"-ozza a filmet. az illeto aszonta, hogy "ne maa', hogy a darth vader olyat mondjon, hogy 'wooops!'" :))
Nem rossz otlet ez a "tamasszuk fel Darth Mault", mar csak hobbinak sem... En nem tartom valoszinunek, sajnos, hogy feltamasztanak officially - legfeljebb kiserteni jon majd vissza.
Vagy esetleg - es itt jon a forradalmi otlet :))) - mi van, ha a Clone Wars (amirol ugye ezerszer hallottunk a normal trilogiaban, meg a plusz konyvekben, mint pl. Thrawn, amit en spec. ki nem allhattam, olyan kozepszeru volt), szoval mi van, ha az lesz a "klonhaboruk" lenyege, hogy...
1. most jonnek majd a tortenetben (E2 v E3-ban, marmint azok a bizonyos haboruk jonnek majd most)
2. sok-sok Darth Maul klon rohangal majd a gonosz csaszar armanykodasai nyoman... gondoljunk csak bele: a galaxisban tobb tizezer jedi lovag van (benne volt a filmben, ha jol emlekszem, marmint az E1-ben) - ez ellen viszonylag keves lenne egy sith mester meg egy sith tanitvany... de ha pl. egy sith mester van, meg egy tanitvany tizereszer lekopizva...
noitae: egy 'voice' nevu ingyenes angol nyelvu, ilyen kulturalis ismerteto-folyoiratban, amit franciaorszagban (v csak parizsban?) adnak ki az itt elo buta (= franciaul nem beszelo) amerikaiaknak es angliusoknak, hogy tudjak, merre hany meter... de, mint latod, rafanyalodnak olykor az itt elo buta (= franciaul nem beszelo) magyarok is. :)
es tenyleg a magyar szinkronban nem amy-zik a kolkot?
olvastam egy angol nyelvu kritikat a filmrol -meg az episode 1-rol :))-, melyben az kritikus uj hipotezist allit fel arrol, hogyan is lett a kis anakinbol darth vader.
szerinte pani ketsegbeeses lett urra szegeny gyereken, mikor meghallotta, hogy "ani"-nek (igy kell irni?) szolitjak, es rohant a forgatokonyvirohoz egy uj nevert.
a folytatas: "what?? only 'darth vader' is left?!? well... give it to me!"
manaikusok, ne kovezzetek meg, nekem ez a poen teccik.
>Szvsz a 2. resz a tesb-hez hasonloan borongos lesz,
>es legkosobb a vege fele mar at kell ternie anakinnak a sotet oldalra.
>Persze az elejen nyilvan meg fog mindenfele jokat is alkotni.
Episode II will be a romance, Lucas said and Episode III will take on a darker tone as Anakin begins to become Darth Vader. "Ultimately the final story is between Yoda, Obi-Wan, Anakin and the Queen. It's really their story. Those four characters," Lucas said.
szoval anakin a harmadik reszben kezd vaderre valni.
>Az anyjaval kapcsolatban meg hatarozottan az volt az erzesem,
>pont az idezett mondatodnal, hogy ezt az igeretet nem fogja tartani.
>Mire oda erne, az anyja feltehetoen meghal, vagy legkevesebb eltunik.
>Es ennek komoly resze lehet majd Anakin sorsa alakulasaban.
hat az a szineszno (nemtom a nevet) rajta van a szereplolistajan a masodik resznek. ugyhogy valoszinuleg latjak meg egymast ujra. de persze ettol meg lehet, hogy nem szabaditja fel.
>A derekban kettevagas viszont szerintem egyertelmuen a vegleges veget jelenti a testenek.
NEkem kicsit mas elkepzelesem van a 2. reszrol, majd meglatjuk a valosagban mi fog tortenni.
Szvsz a 2. resz a tesb-hez hasonloan borongos lesz, es legkosobb a vege fele mar at kell ternie anakinnak a sotet oldalra. Persze az elejen nyilvan meg fog mindenfele jokat is alkotni.
Az anyjaval kapcsolatban meg hatarozottan az volt az erzesem, pont az idezett mondatodnal, hogy ezt az igeretet nem fogja tartani. Mire oda erne, az anyja feltehetoen meghal, vagy legkevesebb eltunik. Es ennek komoly resze lehet majd Anakin sorsa alakulasaban.
Lesz egy kozbenso tanitvany? Well, en nem banom. De ugye akkor annal valoszinutlenebb marth maul visszahozasa.
Szellemkent lehet hogy visszajon, miert is ne, eleg sokat dolgozhattak a fizimiskajan, es meglehetosen karakterisztikusra sikerult. Eleg logikus lenne, ha ezt kamatoztatnak valahol.
A derekban kettevagas viszont szerintem egyertelmuen a vegleges veget jelenti a testenek.
>Nem hallottatok mint mondtak a Sith-ekrol?
>Mindig egy mester van es egy tanitvany.
>A kovetkezo reszben Anakin->Vader lesz a tanitvany,
nem, nem, nem, nem!!! az anakin a masodik reszben meg nagy jo jedikent fog maganak hirnevet szerezni, ez meg a trilogiaban is benne van, es majd csak azutan fogja elcsabitani a nagy csunya palpatine. meg ebben az elso reszben is tok sok utalas van arra, hogy visszamegy majd oda, ahol felnott, es felszabaditja a rabszolgakat (ezt meg is almodta). az anyjanak pl. aszonygya, mikor elmegy, hogy "i will come back and free you mom, i promise" na hat egy ilyen mondat egy ilyen filmben nem hangzik el veletlenul.
egyebkent meg azt olvastam valahol, hogy sidious uj tanitvanyat ugy fogjak hivni, hogy darth rage.
>tok nyilvanvalo hogy az elozonek meg kellett pusztulnia.
de amikor olyan szepen es ugyesen csinalt mindent... :)))
egyebkent ray park-ot allitolag leszerzodtettek mind a harom reszre. de azert remelem, nem csak dublorkent, hanem legalabb szellemkent lathatjuk ujra :)
Engem a robotok zavartak a legjobban az EP1-ben. Talan ezek lognak ki a legjobban a logikabol.
Allitolag ezt a temat be fogjak fedni a kovetkezo reszekben. De nem tudom elkepzelni, hogyan.
Maguk a robotok nyilvan kaphatnak agymosast, a ANH-ban is eppen csak megusztak. Node mi lesz az emberekkel, jonnek a fekete emberek a piros villogoval? Kenobi, Vader mikent felejt majd el mindent veluk kapcsolatban?
Darth Mault feleleszteni? Mi a raknak?
A mor megtette a kotelesseget, es el vele. Nem hallottatok mint mondtak a Sith-ekrol? Mindig egy mester van es egy tanitvany. A kovetkezo reszben Anakin->Vader lesz a tanitvany, tok nyilvanvalo hogy az elozonek meg kellett pusztulnia. De nagyon jo munkat vegzett elotte.
Az eltunosdihez: en az egesz kerdest nem ertem. :) Szvsz forditva ulunk a lovon. Az, hogy az elozo reszekben tortenetesen ket jedi eltunt, miert kovetkezik hogy mindenkinek el kell tunni? Ezen nem sokat valtoztat, hogy a trilogi idejen olyan keves szamu jedit lattunk, hogy a ketto az szinte mind. :)
Szerintem pont az eltunes a kulonlegesebb dolog, amihez valami speci plusz kell. Kenobi eseteben ez raadasul eleg nyilvanvalonak is tunik, mar amikor meghalt ugy tunt mintha atmentette volna magat Luke-ba, vagy valami hasonlot muvelt. Ezt be is jelentette elore. Yoda meg szinten aligha tekintheto altalanos jedinek.
Vader peldaul nem tunt el, ugyanugy egettek mint Jinn mestert.
ELESSZUK FEL A DARTH MAULT!!! HOGY SZEREPELJEN A SW II-BEN IS!!!!
en ugysem hiszem el, hogy o esett ott le...
a film legelbenazottabb jelenete volt, amikor o leesett. de mivel ez egy tokjofilm, biztos nem is o volt. :)))
1. Ez nem tény, mindössze egy feltételezés. Létezik olyan feltételezés is, hogy maga Anakin végez Jar-Jar-ral. Minden esetben a tragikumot szolgálná egy közkedvelt szereplő halála. De ha már itt tartunk, Wattoo mindenkinek tetszett, és Anakinnek bőven van oka haragudni rá...
2. Leonardo DiCaprio _NEM_ szerepel Star Wars filmben, ezt Rick McCallum is megerősítette már egy sajtótájékoztatón. Rengeteg jelölt van, főleg nálunk ismeretlen 18-20 éves amerikai és ausztrál színészek, szappanoperákból (Mark Hamill is itt kezdte...:) például.
3. Télleg, mi lenne ha itt az EII és nem az EI téma menne? EI kérdéseket meg ilyeneket fel lehet azért tenni abban a topikban is, nem harapnak az ottaniak... :)
igazad van, sok lenne kicsit végigolvasni az egész I-es fórumot, de épp ezért ne is dumáljunk itt az első részről: a hibák közül pl Anakin csodagyerekről elég könnyen sejthető, hogyan válik majd Darthtá (erről szól a fear leads to anger, anger leads to hate etc), és nyilván visszamegy még majd muterért, ahol összeszedi 3PO-t, de vmiért ideges lesz...
én is Liam Neesont csíptem legjobban, a leghitelesebb jedi az összes eddigi közül, kár h ő nem lesz, McGregor viszont nekem nem hiányozna (persze biztosan lesz)
szal akármi is lesz, ha nem cseszik el a hagyományos hangulatot, tuti siker az összes leendő rész (Leo ide vagy oda), és én nem sajnálom Lucastól ezért a pénzet