Keresés

Részletes keresés

Great Magister Creative Commons License 2001.04.19 0 0 27
Nem vagyok a frissítés híve.

A notebookon "tiszta win2000pro" vírít.
Most bogarat ültettél a fülembe, úgyhogy majd meglesem azt a cd-t..

Előzmény: slaci (23)
delphijos Creative Commons License 2001.04.19 0 0 26
Csak Magiszternek mondom nekem érdekes módon szintén bejött a W2000000. Lehet hogy csak szerencsém van, de én soha nem tapasztaltam semmi problémát azok közül amiket a topicokban olvasok. Semmi fagyás, és minden olyan program megy (ezidáig) amiket használok.Még a százéves clipper fordító is müködik, bár az igaz hogy nem ez az a a program ami intenzíven csesztetné a hardvert, de akkor is.
slaci Creative Commons License 2001.04.19 0 0 25
Például azért, mert nincs lehetőség a beépítésre (garancia/plomba/notebook)... Notebook elég sokféle van amiben nincs beépített LAN adapter, vagy PCMCIA kártyahely. A pcmcia kártyát biztosan nem úszod meg (7000-kábel)/2 HUF-ból :-( A fenti kivételektől eltekintve teljesen igazad van. Nekem még szimpatikus lenne az USB is, de még nem találkoztam ilyen linkelőprogrammal, biztos kicsi az ismeretségi köröm :-)
Előzmény: delphijos (24)
delphijos Creative Commons License 2001.04.19 0 0 24
Szerintem a mai időkben a legegyszerübb módszer két hálókártya+egy darab hálókábel. Már hat hétezer forintból megvan, minek szívni a párhuzamos kábellel?
slaci Creative Commons License 2001.04.19 0 0 23
Bizony a PCAnywhere nem kompatibilis a WIN2000-rel, lásd \i386\compdata\pcany.txt... De: a telepítő CD \i386\win9xmig\pcanyw könyvtárában ott vannak a javított driverek, ezekkel kell felülírni a PCAnywhere által telepítetteket. Ha NT-ről frissítesz, akkor először uninstallálni kell a PCAnywhere-t, lásd a fenti TXT-t.
Előzmény: Great Magister (20)
Great Magister Creative Commons License 2001.04.19 0 0 22
hali

Mivel apalpvetően unixos csákó vagyok

Hát én sajnos nem. Meg is gyűlik a bajom
a Linux + X-4.0.2 alatt az Ati Xpert2000 Pro-s 32 megás vidkártyámmal. linuxuser adott egy ChipID tippet, de azzal sem ment. 4.0.3 meg még nincs kéznél.
Pedig még BeOSom alatt is megy.

Bevallom tévesen interpoláltam ezt a tételt a win2k-ra, bár tapasztalataim ezt látszottak +erősíteni. A win2k-nál úgylászik megmaradt a megyeget, majd idővel elfárad megöregszik és végül elhalálozik termék életciklus.

Nekem a WINNT4-gyel és a WIN9X-ekkel csupa negatív tapasztalatom volt de az elmúlt másfél évben telepítgetett win2k-im ezeleddig nem hagytak cserben. Az a win2k amin ezt az msg-t pötyögöm éppen a 835. megállítás nélküli üzemóráját tölti, ami szerintem már elismerésre okot adó eredmény 1 PC kategóriájú géptől. Olnyan WINNT4 vagy WIN9X installal még nem találkoztam ami talpon tudott volna maradni 168 órán át akár...

WinNT néggyel találkoztam ami ment már 3 hónapon keresztül csak azért állítottam le (merthogy a PDCénkről van szó) merthát nem árt 3 hónaponként az adat NTFS-ről egy teljes mentést készíteni.
Biztos ami biztos.

A Win9x ügyében hümmögök, most épp egy win9x-es klienst babrálok, persze miközben ezt az üzenetet írom lefagyott egyszer.
(szép mereven, ahogy a nagykönyvben meg van írva, se CTRLALTDEL, se KÉK halál) Ezért jó a Reset gomb :(
Lévén hogy az állandó NT4-es kliensem, amiről "babrálgatok" szervízben van proc. hibával, bad sectoros vinyóval. (Így jár akit formázás közben áramszünet ér).
Szünetmentes csak a PDCnek jár. Mondjuk a Proc. hibát, azt nem tudom mitől eredt.

-----
Más: mi lett a duronoddal??

Még a végén szétoffoljuk a topicot.

Előzmény: netizen (21)
netizen Creative Commons License 2001.04.18 0 0 21
Szia,

Nem ismerem a PC anywhere programcsaládot, lehet hogy a win2k durván nemkompatibilis egyetlen verzójával sem.

Úgy látom vissza kell fognom a hangerőt. Az a tény hogy nálam a win2000 mindennemű probléma nélkül és hibátlanul működik nem jelenti azt, hogy másnak is ugyanezt a feelinget sugározza.

Mivel apalpvetően unixos csákó vagyok ahhoz szoktam hogy 1 OS 1 gépen vagy megy vagy nem. Ebben az arénában ez ilyen bináris szokott lenni, tehát ha megy akkor a leállás oka csakis hardverhiba szokik lenni.

Bevallom tévesen interpoláltam ezt a tételt a win2k-ra, bár tapasztalataim ezt látszottak +erősíteni. A win2k-nál úgylászik megmaradt a megyeget, majd idővel elfárad megöregszik és végül elhalálozik termék életciklus.

Nekem a WINNT4-gyel és a WIN9X-ekkel csupa negatív tapasztalatom volt de az elmúlt másfél évben telepítgetett win2k-im ezeleddig nem hagytak cserben. Az a win2k amin ezt az msg-t pötyögöm éppen a 835. megállítás nélküli üzemóráját tölti, ami szerintem már elismerésre okot adó eredmény 1 PC kategóriájú géptől. Olnyan WINNT4 vagy WIN9X installal még nem találkoztam ami talpon tudott volna maradni 168 órán át akár...

Előzmény: Great Magister (20)
Great Magister Creative Commons License 2001.04.18 0 0 20
Mint nagy Win2000-es Netizen mestertől OFFként hadd kérdezzek mán !

Van valami tipped hogy tudnám 2000 alatt működésre bírni az Anywhere 9-et + 92update??

Egy beta 3-on volt alkalmam kipróbálni, a pcany9 úgy vágta haza, hogy újraindítás után
kék halál!

A véglegesen is valahogy ugyanazt az üzenetet írta ki a telepítés elött, hogy
a 7,8-as verzióval nem kompatibilis a W2000. Mondjuk ezt írta ki a 2000beta- is a 9esre,
aztán elvágodótt mint a taxióra. Úgyhogy mint kellően gyáva ember nem mertem feltelepíteni
a 2K(Pro)-ra, aztán persze e csoda enélkül is elvágodott, módszeresen, apránként elvette a felhasználók jogait a registryben, egy bejelentkezés közbeni lefagyás után (PDC:NT4Server) már a rendszergazda csoportnak sem volt joga elindítani pl. az internet explorert.
AZ iexplore.exe-hez Everyone Full COntrol -t is beállítottam pedig, úgyhogy kizárásos alapon
a Registry ment tropára.

Érdekesség, hogy a felhasználókezelő még működött. Ez volt az a pillanat amikor 2000 repült, NT4 vissza!
De azért érdekelne a pcanyhwhere, hátha van valami jó trükk, mert egy notebookon még az van. (Ugye ő nem állandó Domain tag)
---

Előzmény: netizen (4)
slaci Creative Commons License 2001.04.18 0 0 19
Némi pontosításra lenne szükség: 1 partíción van a 98 és az NT?, ha nem, akkor az NT partíció FATxx vagy NTFS? Ha 1 partíción vannak, akkor legegyszerűbb, ha win98-as boot lemezről bootolva kiadod a SYS C: parancsot, ez leszedi az NT boot managerét. Ezután a \WINNT könyvtár lelkifurdalás nélkül törölhető. Amennyiben az NT NTFS partíción van, akkor a WIN98 FDISK-ére is szükséged lesz, ezzel le tudod törölni az NTFS partíciót, és létre tudsz hozni -helyette- pl. FAT32-est, amit már elkezelget a 98 is... Ha tényleg kezdő vagy, akkor az FDISK-kel bánj nagyon óvatosan! Persze vannak alternatív partícióbuheráló programok is (pl. PQMAGIC), de azokkal is vigyázni kell :-) Remélem segítettem.
Előzmény: trollcsi (17)
slaci Creative Commons License 2001.04.18 0 0 18
Teljesen igazad van: a "115k..." az nem 115kB/sec, hanem 115200 Baud, azaz 115,2 kBaud.
Köszönöm a pontosítást!
Előzmény: Szabcsi (16)
trollcsi Creative Commons License 2001.04.17 0 0 17
bocsi, hogy OFF, de ti vagytok az NT szakik. Adva van egy gép, rajta winnt és win 98. Hogyan tudom leszedni az NT-t?
Szabcsi Creative Commons License 2001.04.17 0 0 16
De az a soros 115kb/sec legjobb esetben sem több mint 12kB/sec. Remélem csak elírtad...
Előzmény: slaci (15)
slaci Creative Commons License 2001.04.17 0 0 15
Talán nem elég árnyaltan fogalmaztam: WIN32-es rendszerek között természetesen működik a hosszúneves fájlátvitel. ~70 kB/s??? akkor már inkább a soros port, az is tud 115k-t...
Előzmény: lumiere (14)
lumiere Creative Commons License 2001.04.17 0 0 14
WINCOMMANDER 4.51 esetén megy az LPT-s összeköttetés, sebesség ~70K/s és megy a hosszú file-név is.
slaci Creative Commons License 2001.04.17 0 0 13
Az NT valóban nem támogatja a parallel portos fájlátvitelt, az FX és a LapLink sem boldogul vele, viszont létezik 1 kis cég (http://rainyc.com), nekik van parallel-portos programjuk, a neve "The Fast PC Linker III". Ez működik akár NT és Win 3.1 között is, sőt talán DOS felé is, persze ilyenkor annyi a hosszú fájlneveknek... Annyi korlátozás van még, hogy az NT-n rendszergazdának kell lenni. Szerintem a kezelése nehézkes (rengeteg egerészés), nem is tűnik valami iszonyú gyorsnak, de legalább működik :-)
Előzmény: ferenczy (-)
Sheme Creative Commons License 2001.04.12 0 0 12
Hi!

A printer port sebessége - elméletileg 2Mbyte/sec - de eztén még nem tapasztaltam. A max, amit elértem egy external box és közte 621Kb/sec volt - ide illesztő printerportra.

Egyébként miért nem viszed át mobilracken a cuccaidat? Az lenne a leggyorsabb!

Előzmény: vbela (5)
gra66er Creative Commons License 2001.04.07 0 0 11
Fájlátvitelhez eddig egy őskövületet használtam, a neve Fastlynx, kb. 120kB/s-t sikerült vele elérni két Win98 között. A teljes protokollt szoftverből csinálja, így nagyon lassítja a gépetet. De az a W2k-s módszer, amiről itt szó volt, az internetmegosztást is lehetővé tesz? Ha igen, milyen bekötésű kábel kell hozzá? A forgatott drótozású linkkábel, vagy egy az egybe?
META TOM Creative Commons License 1999.09.30 0 0 10
Megnéztem a PCAnywhere programot, a paralell kapcsolatot az sem támogatja NT-vel, pedig adnak vele egy szép sárga paralell link kábelt is. (sorost nem, mert valszeg az amik bármely drogériában és benzinkútnál megvehetik...)
Hogy miért nem támogatja, azt nem tudom, mert van paralell LS-120, ZIP driverünk, scannerünk, printerünk :-), stb.. USB-vel lehet ilyesmit csinálni? (Nem NT-vel, mert azt sem támogatja)
vbela Creative Commons License 1999.09.29 0 0 9
Épp most néztem a Laplinket, még a legújabb Laplink2000 sem támogatja a párhuzamos kapcsolatot NTnél és W2000-nél.
Előzmény: xgaddalf (8)
xgaddalf Creative Commons License 1999.09.28 0 0 8
Laplinkkel, nortonnal, parancssoros akarmivel probaltuk, de csak sorosan ment.
Előzmény: vbela (7)
vbela Creative Commons License 1999.09.27 0 0 7
Az NT4 nem, ez hamar kiderül, ha megnézed milyen modemeket támogat, ott van a dial-up serial cable, de nincs párhuzamos kábelre driver.

De nem MS-os progival sem megy?

Előzmény: xgaddalf (6)
xgaddalf Creative Commons License 1999.09.23 0 0 6
Ezzel szenvedtünk mi is, aztán valamelyik helpben benne volt, hogy az NT4 nem támogatja a párhuzamos porton keresztüli összekapcsolást...
vbela Creative Commons License 1999.09.17 0 0 5
NT4-ben a soros-porti kapcsolatot RAS-ként kell beállítani, így akár infrával is összeköthetsz két gépet. A párhuzamos portról nem tudok, hogy használható lenne erre a célra, de írhatsz hozzá drivert :) , vagy szerezz be egy 3rd-party progit.

A párhuzamos port max sebessége egyébként pár Mbyte/s, de sok BIOS leírásban benne van pontosan.

netizen Creative Commons License 1999.09.14 0 0 4
win2000-ben lehet :-))
Control Panel ->Network & Dial-up connections -> Netvoek Connection wizard és Accept incoming connections Let other computers connecting to mine by phone,the Internet, or direct cable
A WINNT4 meg egy nagy kalap suxx, de talán ott is lehet valahogy...
netizen Creative Commons License 1999.09.14 0 0 3
Mivel sosem volt 2 PC-m lehet, hogy láma a kerdes: 2 w95-között megy a direct cable connection (soros és párhuzamos porton egyaránt). Ezt Nem lehet megjátszani NT és w95 között?
A Párhuzamos port meg nem lassu. A zipdrive-omrol fullspeed-del (röcögés nélkül) tudok mpeg1-es videót lejátszani, tehát az átviteli sebesség legalább 160kByte/sec (1x CD)
xxxxxxxx Creative Commons License 1999.09.14 0 0 2
Egyébként pedig elindíthatod a win95-ös gépet dos módban is...

Úgy szerintem mindenképpen gyorsabb lesz.

xxxxxxxx Creative Commons License 1999.09.14 0 0 1
Egyébként pedig elindíthatod a win95-ös gépet dos múdban is...

Úgy szerintem mindenképpen gyorsabb lesz.

vbela Creative Commons License 1999.09.14 0 0 0
Az info, amit írtál önmagában nem sok.
SZVSZ összekötni a két gépet az kb. fél perc. Hogy lassú a kommunikáció?
Mit jelent a lassú, milyen sebességet érsz el? Érdemes volna számokat írni. Mindkét gépet lelassítja?
Milyen a LPT port beállítása? Őskori, vagy valami modernebb EPP/??? DMA-t is használó portod van? (Persze mindkét gépen az kell).
Miért kötöd össze a két gépet? Hátha van jobb megoldás is, mint a Norton (PC anywhere???/Commander).
ferenczy Creative Commons License 1999.09.13 0 0 topiknyitó
Hogyan lehet a win nt párhuzamos kábelen összekötni win95-tel.
A Norton eszméletlenül lassú (az egész gépet meglassítja (nem tudja valaki, hogy miért)), viszont valami modszer csak van....
HELP

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!