Ez egy jo otlet, marmint a hangero. Lehet at kellene alakitani a forumot, ugy hogy mindenki akinek van otthon mikrofon, felmondja a szoveget, es akkor ugy hallja meg az ember, ahogy mondta a masik.
Mert ugyebar, ha vkinek egy beszelgetes kozben, mar nincs kedve vitazni, vagy elfogynak az ervei, akkor abbahagyja, ha esetleg kiborul, hat hangszint valt, ordit, asztaltver....
A stilusos, amde erv nelkuli leiskolazas egy finom mufaj, nem mindenkinek megy, ezert kovetkezik ekkor itt 99%ban be a "fikazas".
Ha lenne egy gumiize az asztal alatt a rugdosasra vagy a hozzaszolasokat a halon kotelezo lenne az elkuldott "hangerovel" meghallgatni, akkor ezek a fikazasok hamarabb lecsengenenek. ;-)) Talan.
No, lam.
Azert masnak is feltunt az amirol beszeltem.
No, lam.
Itt is megy most a bunkozas, meg a jobbagy, meg az MSZP, meg az SZDSZ, meg speaker.
De azert orulok, mert nincs az a "ez a harc lesz a vegso" hangulat.
Egyszeruen beletorodtem, hogy ilyen ez a forum, ha valaki latszani akar, annak olyan hangvetelben kell gyakran, tul gyakran beszelnie, hogy eszrevegyek. Ez pedig az a hangvetel, amit megkritizaltam. Ez van.
nevtelen válasz erre | adatok | e-mail 1999-09-09 16:29:04
Kedves madám sorsa!
Nem biztos, hogy ez Trebitsch hibája. Sajnos manapság az MSZP-hez való viszony dönti el, hogy "ki hova tartozik". Feketén fehéren. Jelszó: "Aki nincs velünk az szélsőjobbos"
Azt ugye feltételezhetem, hogy látod: amit Te írtál, az pont annak a skatulyázásnak a mintapéldánya, amit Te látni vélsz az általad nem ismert, ide beírók viselkedésében.
Az omniózus hozzászólásban nem a stílust "hánytorgattam fel",hanem az akciózás tényére regáltam.Ugyanis nem szoktam irodalmárkodni és szép lélek sem vagyok. Egyébként ez pontosan kiderül akkor ha azt a hozzászólást előzményével illetve a környezetével együtt olvasod.
Viszont teljesen más értelmet nyer önállóan, a környezetéből kiragadva. A BaSand-féle megoldásnak pontosan ez volt a célja.
"...akiknek csekély töredéke emeszpés (annál többen utálják a kormányt)"
És az a csekély töredék, amelyik meri NEM utálni ezt a kormányt, csak mert a sértett baloldal szerint utálni kellene, az itt az "egységes, szervezett szélsőjobboldal". Pedig lehet, hogy pont ez az a csekély töredék, amelyiknek a világon semelyik párthoz sincs semmi köze.
Hát, ősbolsevikkal még én se találkoztam. Pedig egyszer, iskolás koromban majdnem láttam egyet, de az se az volt. Úgy volt, hogy meglátogatja az osztályt egy igazi veterán, nagyon vártuk, mert még sose láttunk olyat, oszt erre bejött a Kun Béla helyett az igazgatónőnk. Életreszóló nagy csalódás volt. Nem is hiszek azóta a bolsiknak!
;-)
De az ősbolsi frázisokat felismerem.
"szélsőjobb", "fröcsög", "akciózik", stb.
Az ősbolsi stilus alatt meg ezt értem:
"rettegen 1999-09-07 15:11:07
...Speaker megvádolja a MSZP-t meg az SzDSZS-t hogy gyülöletet kelt, mire rögtön mások is megvádolják a Speakert hogy ö is gyülöletet kelt.
S mi a vége általában -- speakert alázzák vagy ezren..."
Rettegen, bár szintén nagyban "alázta" speakert, meg mást is, de pontosan rátapintott a lényegre. Nem azt cáfolják "ezren" amit állit a másik fél, hanem nekiesnek, ebben a stilusban: "...te olyan hülye vagy mint a f@szom..."
Jó, legyen ez a stilus, ha már a Parlamentben elmegy itt miért ne? De akkor kéretik nem felhánytorgatni a másik oldalnak sem!
csacsiság!
1. a maszopnak nincs akkora jelentősége, hogy ilyen kijelentései legyenek
2. tudtommal nem is jelentett ki ilyet
3. és ha kijelentett, akkor: na és? - ez befolyásolná az itt vitázókat, akiknek csekély töredéke emeszpés (annál többen utálják a kormányt)
tévedés... Két év alatt összesen három asztaltársat ignoráltam. Minden esetben szóltam, hogy ezt nem kéne, aztán megint szóltam... Aztán ignoráltam. Nem ismerek más, kulturált lehetőséget arra, hogy ne kelljen beszélnem azzal, akivel ("megfelelő" előzmények után) nem akarok.
Sokkal rosszabbnak tartom, ha valaki figyelmeztetés nélkül nem reagál arra, amit mond a másik. Egyfajta udvariasság...
Nem biztos, hogy ez Trebitsch hibája. Sajnos manapság az MSZP-hez való viszony dönti el, hogy "ki hova tartozik". Feketén fehéren. Jelszó: "Aki nincs velünk az szélsőjobbos"
Én nem rád gondoltam mivel nem tünt még fel, hogy akcióznál másokkal azonos hullámhosszon. De ha már frázisokkal támasztod alá, akkor én is írhatok neked ilyet: "akinek nem inge,ne vegye magára","az kiabál akinek a háza ég". Ősbolsevikkal még nem találkoztam, definiálnád hogy mit értesz alatta? Már csak azért, tudjam hogyan kell viselkednem. :)
elképzelem kedves Trebitsch (remélem az igazi) a szép kockafejedet.
Mi az, hogy coclib, vagy nem coclib?
Te csak ezt a kettőt ismered?
Ami nem fekete az fehér?
Ami nem kormánypárti az coclib?
Ami nem cuncimókus, az te vagy? ;o)))
Na látod, az ilyen hozzászólásokra mondják, hogy "mindenki magából indul ki", mint a Tied. Lehet, hogy neked hihetetlen, de én a világon senkit nem ismerek személyesen az itteniek közül. Nem "akciózok", nem vagyok "szervezett" és nem "sugallnak kivülről". Kinőhetnétek már ezt az ősbolsevik gondolkodásmódot.
Nem az a baj kedves Wishfor, hogy az emlékezeted hézagos, hanem az, hogy pontosan azt a hergelő stílust képviseled, mint amit az ősbunkó "jobbágyok"nak a szemére vetsz.
Ha hézagos emlékező tehetségem nem hagy cserben , utoljára ilyet, hogy valaki az egyik topicba bemásolta egy másik topicból kiragadott (szöveg környezete nélküli) hozzászólást Netboy tett.
Ugyanaz módszer, ugyanazok a nézetek, ugyanaz elmebeli állapot. (Ugyanaz a sors?)
Ha az olyan ős bunkókat nem számítom mint speakerék, akkor is megfigyelhető egy kétségbe esett aktivitás növekedés a szélső jobb részéről.
Elszaporodtak az egymást ismerő és hergelő uszítható jobbágyok akció az indexen.Biztosan nem véletlenül, egyrészt ez a megszokott reakció tőlük mivel kevesen vannak, nagyobb aktivitással akarnak többnek látszani, másrészt felfedezhető némi szervezettség is.(Pl. egyszerre támadják a Népszabadságot és a HVG-t, minden apropó nélkül). Azt viszom nem látom még biztosan hogy saját elhatározásból vagy külső sugalmazásra akcióznak.
Minden esetre egyre több itt a virtuális szemét.
Az Egri csillagok-ban szerepel két derék öregember, akik vég nélkül vitatkoznak azon, hogy melyik a jobb a német, vagy a török [megszállás]. Persze nem tudják egymást meggyőzni, inkább egymás anyját emlegetik állandóan... nem is tudom, hogy jutott ez most az eszembe
Csak azt nem értem, hogy a fenébe lehet megsértődni azon, ha nem adnak igazat! Pláne virtuálisan!
Szegénykém, most akkor vagy saját maga sem hisz a gondolataiban, vagy üldözési mániája van, vagy fideszes. :))