Keresés

Részletes keresés

gerdave Creative Commons License 2010.05.18 0 0 9

Sziasztok

Ha bárkinek bármilyen kérdése felmerül a kiállítással kapcsolatosan, a pesti Láthatatlan Kiállítás dolgozójaként nagyon szivesen válaszolok bármire.

Üdv:

Dávid

www.lathatatlan.hu

Amerigo61 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 8
A falakat sikerült kitapogatni, ennek alapján azt mondhatom, hogy elég szűk "helyiségekben" voltunk (úgy saccoltam, hogy 3-4 méter hosszú falak lehettek). Ezeket függöny választotta el egymástól, a vezető azt kérte, hogy csak akkor menjünk a következőbe, ha ő szól. Mivel a csoportok az indulás előtt már összegyűltek, ezért a létszám ismert volt. Az egyik helyiségben várni kellett egy keveset, mert az előző csoport lassabban haladt a tervezettnél ...
Előzmény: freyya (7)
freyya Creative Commons License 2009.07.19 0 0 7
A legrosszabb a totál bizonytalanság volt. Azt sem lehetett tudni, hogy csak páran vagyunk lent, vagy nagyobb tömeg. Bár számomra az sem derült ki, mekkora volt egyáltalán a helyiség, ahová levittek.
Előzmény: Amerigo61 (6)
Amerigo61 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 6
A túra előtt szólt a vezető, hogy ha valaki rosszul érzi magát, vagy ki akar menni, azt azonnal kikíséri. Először én is szorongtam egy kicsit, hogyan fogok 45 percet kibírni tök sötétben, de a vezető segítőkészsége és humora sokat könnyített a helyzeten. Senki sem pánikolt be, a gyerekeim kifejezetten élvezték :-)
Előzmény: freyya (5)
freyya Creative Commons License 2009.07.19 0 0 5
Voltam már ilyenen, borzasztó volt. Mintha a koporsó mélyére lennél bezárva. Pár percet töltöttem bent, aztán pánikba estem, és elkezdtem sikoltozni, hogy valaki vezessen ki. És még az sem igaz, hogy ilyen vaknak lenni, mert a vakok nagyrésze azért a fényt érzékeli.
Előzmény: Amerigo61 (4)
Amerigo61 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 4
Ez a kiállítás Magyarországon is megjelent, "megtekinthető" a Népligetben. Olyan élményt ad, mint amit az él át, aki nemrég veszítette el a látását. Teljesen sötét helyiségekben kell kóborolni ahol egy vak idegenvezető kalauzol végig. A helyiségeket vadászháznak, konyhának, nappalinak alakították ki, sőt egy utca is van, autókkal, közlekedési táblákkal, újságos- és zöldséges standdal, sőt egy építkezés tárgyait is elhelyezték a szélén . A különböző tárgyakat kizárólag tapogatással lehet felismerni. Az elején elég sokkoló az élmény, de az vezető mindenütt segít, ha szükséges. Kb. 45 percig tart a program. Minket egy akasztófahumorú srác kalauzolt végig, utána pár percig kötetlenül beszélgettünk a vakok életéről. Óriási élmény volt, szerintem ezt "látni" kell!

A honlapjuk:

www.lathatatlan.hu
Előzmény: Elnok ur (3)
Elnok ur Creative Commons License 1999.09.15 0 0 3
Bocsi, de a topic cime elegge megteveszto. Tavaly voltam egy ugyanilyen cimu kiallitason Egerben, ahol a vak embertarsaink szemszogebol mutattak meg a vilagot. Teljes sotetsegben egy vak kiserovel kellett a lathatatlan vilagban kozlekedni. Klassz volt.
nyman Creative Commons License 1999.09.15 0 0 2
nyman: A jukas esernyo (absztrak mu)
Archi Creative Commons License 1999.09.07 0 0 1
Hűha! Látom tombol a kiállítási vágy! Lassan már alig férünk el az alkotásoktól!

Kedves csinnnka, mennyiért adod a műved?

csinnnKA Creative Commons License 1999.09.07 0 0 0
Én már látok is egy nagy 0-át kiállítva! :-)
Archi Creative Commons License 1999.09.07 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit a LÁTHATATLAN KIÁLLÍTÁSON!

Mindenki, aki benyit a topicba, kiállíthatja művét vagy műveit, de lehet egyszerű látogató is. Aki alkotni akar, lehetőleg minél pontosabban írja le, hogyan néz ki a műve, s adjon címet alkotásának. A jó leírás segíti a láthatatlan kiállítás látogatóit, hogy képzeletükben maguk is létrehozzák a művész által teremtett világot.

Az alkotásokat meg is lehet vásárolni, minden esetben a szerző szabja meg az árat. (Ez lehetőleg ne pénzbeni érték legyen, hanem inkább olyan dolog, amit teljesíteni kell!)

A LÁTHATATLAN KIÁLLÍTÁST megnyitom, kezdetben 0 művel!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!