Sziasztok. Egy barom járkál egy Renault tipusú KCD 903 frsz. autóval. Baseball ütővel fenyegetett és egy terhes nőt is pedig ő volt a hibás. Az újhegyi CBA-nál. 2009.09.17. Este 18.30.óra. Szerintem drogos volt vagy részeg. Botorság ekkora bunkót az útra engedni.
Sziasztok!
Mar nagyon regen regisztraltattam magam, de nem voltam ezen az oldalon mar vagy fel eve, sot meg a jelszavam is elfelejtettem, csak a betukre emlekeztem de a sorrendre nem. De olvasva ezen hozzaszolasokat es temakat rogton elokerestem a jelszavamat es tizedik kombinaciora osszjott a belepes.
A temahoz szolva en sem szeretem a:"Mellem ersz gyorsitok"-embereket foleg azert nem, mert addig nem tudott menni, most mar csak utannam jojjon.
Nekem a kedvenc szivatasom az a 2*2-es uton jatszhato el. Ha van egy ilyen savbol ki savbol be emberke es egy busz a kulso savban akkor kikenyszeritem a kulsosavba (lassan megyek elotte a belsoben, es erre kimegy a kulsobe) Ekkor en egy kicsit gyorsulok akkor a kis sietosunk beszorul a busz moge es imadkozhat hogy valaki beengedje a belso savba!
Sziasztok: Zottty
Néha szoktam boszantani mindazon vezetőket akik, nem hajlandoak a gázrol leveni a lábukat.Lassitok elötük,ha gyalogosan közlekedem akkor kilépek eléjük.Szerintem már ránézésre látszik az emberről, a kocsirol, a rendszámrol , hogy miképpen is vezet.
Ami velem történt az egy kicsit régi dolog már, de okulásképpen/ és hátha olvassa az a tag/leírnám.késő éjszaka kanyarodtam az Üllői útról a Határ útra és előttem egy kereklámpás egykettes haladt.Ja én egy 120l ben ültem.Igaz kicsit ültetve ,elöl nagy rally lámpák kemény futómű,üvöltő kipuffogó enyhe tunning.Nem volt emberes csak szerény,és nagyon jól tudtam hol van vele a helyem.Nem emberkedtem BMW-vel,GTI-vel stb.de az autó nagyon dinamikus volt és iszonyú jókat lehetett vele autózni,de mint mondtam soha nem próbálkoztam ,nem azért építettem,hogy mindenkinek megmutassam ki a fasza gyerek hanem mert bármit meg lehetett tenni vele ,lévén egy szekérderék pótalkatrész stb.Szóval a lényeg bekanyarodtam a lada mögé ami olyan negyvennel döcögött elöttem.Menekülő háromban voltam de nem siettem csak mentem és gondoltam megelőzöm ,úgy sem siet.Na amikor mellé értem embernek kikerekedett a szeme -miaz ,hogy őt egy skoda és még,hogy ilyen ,megelőzze???!!!Ladás vissza kettő padló én meg csak komótosan lendületből háromban ekkor már mellette .Az út egy kétszer egysávos az erdő mellett olyankor szinte kihalt.Én szépen mellette és úgy voltam vele ha már ilyen paraszt csak nem hagyom,de annyira nem akartam annyira nyomni ,hogy visszategyem kettőbe./Lehet ,hogy akkor és ott mégis alázni akartam???!!!/de nem engedtem el a gázt.Mivel úgy neki így lett egy kis előnye elég sokáig így mentünk és olyan kiló húsz felett kezdett lemaradni de addigra már jöttek/ne hördüjjetek fel csak messze/ szemből.Mivel untam már az embert de fékezni se akartam kicsit rárántottam a kormányt csak érzéssel,hogy mit szól hozzá,na most ember satu akkora gumifüsttel ,hogy szinte el tűnt a lada eleje én meg szépen be elé.Majd betettem négybe had" guroljon és nem is nyomtam tovább.Azután lassítottam ,gondoltam megkérdezem a kisembertől mi fájt neki ennyire,de bevágodott az erdő közepén a József Attilára és eltépett.Mire visszafordulta a kereszteződés után már lelépett a lakótelepen én meg inkább hazamentem.Ez az előzés közbeni gyorsítás azóta is a "kedvencem" és sajnos autópályán és országúton is sokan csinálják,tiszteltetem azokat akiknek csak onnantól lesz sürgős,ha valaki meg akarja őket előzni de addíg nem.Rendszámot sajna nem tudok,de kereklámpás rozsdaveres egykettes volt,talán O'Neill lada.Bocs a kicsit hosszú hozzászólásért, sziasztok!
A szag azért jön be, mert nincs légkondi, ezért le van tekerve az ablak.
Azt azért nem mondanám egy 97-es P306-ra, hogy rossz autó. Egyébként a szüleimé. Én most vettem magamnak egy Opel Rokordot (1977), de abban sincs légkondi, úgyhogy marad a nyitott ablak (természetesen csak ha meleg van).
Már ne haragudj GreG, de a Te kocsid sem lehet olyan jó, ha bemegy a szag... (és már nem keletit vezetek)
25 éves koromig nem volt saját autónk (szüleimnek sem), mindíg gyalog jártam. Eredmény: zebra előtt megállok, ha van gyalogos, zebrára kanyarodva megállok, buszhoz villamoshoz stb. futót elengedek. Anyáznak is miatta, de le...rom. Viszont amit még gyalogosan is utáltam, hogy 60 fölötti öreganyók (járni is alig tudnak), de az Üllőin, zebrától jó távol rohangásznak. Ilyenkor bizony duda. Ha már nem vagyok képes lendületesen szabálysérteni, legalább eszem legyen elmenni a zebráig.
Én elég szelektív vagyok elengedés szempontjából.
Például a kétütemu Trabant-Wartburg-Barkas autókat egyáltalán nem engedem be magam elé, ha igencsak kékes füst jön a kipufogójából. A sebességükkel nincs bajom, mert én nem szoktam rohanni városon belül, egyedül a szaguk...
Gyalogos, egyéb autót beengedek, ha nekem miatta nem kell megálljak, de max 1-et. Gyalogost meg csak akkor, ha már megkezdte az átkelést (lelépett a járdáról, és nem piros neki a lámpa).
Ha egyébként zebrától 5 m-re próbál meg átkelni a gyalogos, akkor nem szívesen veszem le a lábam a gázról, de nem gyorsítok bele.
Nekem az a kedvenc reggeli szórakodásom, hogy a zebrán átengedem a gyalogosokat. Ilyenkor ugyibár a nagyarcúnak a belső sávban szintén meg kell állnia. Hűű, hogy némely ember milyer szép vörös tud lenni ilyenkor...
A másik szintén kedvenc amikor a 2*2 sávos uton a szemből balra kanyarodót elengedem amikor a belső sávban vagyok. Ez akkor buli amikor mögöttem vagy 1000 kocsi áll. Dudakoncert ezerel, vörös fejek...
CSak annyit erről a beengedés megköszönés nem megköszönés témáról, hogy én személyszerint azért engedek be valakit, hogy a közlekedés haladjon, ne szoruljon nagyon meg senki. Egy viszont biztos, hogyha valaki nem méltata arra, hogy jelezze a szándékát (pl index)akkor nem érdekel, hogy éppen milyen autóval vagyok akkor a véksőkig nem vagyok udvarias csak akkor ha baleset szaga van a dolognak, amúgy meg pont lesz...om, hogy megköszönik e vagy sem az udvariasságomat. Én mindíg megköszönöm sőt manapság egyre jobban meg is lepődök és ez érvényes akkor is ha gyalogosként merészkedek megpróbálni átkelni egy nem lámpával védett átkelőn. Elég gyakori látvány: a gyalogos fut át (ha még a kora engedi) autós bár nyugodtan kikerülhetné kis fék vagy kis kormány mozdulattal de nem ehelyett nagy gáz, hosszú duda kormány ráhúzás és önelégült vigyor a pofáján. Na az ilyennek zúznám a fejét még akkor ius ha a gyalogosnak nincs is előnye bizonyos szituban. Egyet ne felejtsünk el a gyalogos nagyon törékeny és ez nem kugli amit autóval játszunk.
Egy másik megjegyzés: Nagy a fikázás a keleti autótulajdonosokra...hát nekik ez jutott, hogy miért kinek mi köze hozzá biztos nem élvezetböl nyomulnak trabiban vagy wartburgban. Nekem sosem volt keleti autóm de volt szerencsém valakivel kis Polskiban utazni. Azt a parasztságot amit akkor tapasztaltam a többi autóstól az nem volt hétköznapi. És a magánvéleményem amit tényleg ne tekintsen senki túl általánosnak és ne vegye magára ha nem inge de a Suzukis bajnokokkal elég rossz a tapasztalatom. Legyünk egy kicsit udvariasak és akkor talán jobban megy a közlekedés az a tapló aki meg nem köszöni meg netán észre sem veszi az meg varja a parasztságát a kabátjára.
Inner Circle nállam a "tapló" szabadon helyettesíthető más szóval is, főleg ha nő esettleg a sofőr előttem :)))
Ezeket az elémvágásokat nagyon bírom, miután ugyis ráférne a kocsira oldalt egy fényezés nagyon nem engedem be a bunkókat, főlleg ha valami S osztályú mercivel akar bunkózni, nekem lesz egy 50-100k-s károm neki megy egy nullával tuti több :) jah, KAMA3 rulz ebből a szempontból :) Többsávos úton ha felidegesít legfeljebb a köv. lehetőségnél ki a szélére aztán be elé meg kis fék hagy szokja, ha már azt hiszi hogy csak az övé az út.
"Te mit csinálsz, ha nem köszönik meg, az egyértelmű be- vagy elengedést?"
Halkan azt mormogom az orrom alatt, hogy "Szívesen, máskor is, tapló."
Viszont ha elém akarnak vágni valami ültetett Golffal, azt sose hagyom. Nyomja ki az indexet és jöjjön rendesen, akkor beengedem, de ne akarjon leszorítani, mert az ő fényezése drágább.
Ebből származó legjobb poén: 2x2 sávos úton sűrű forgalomban azért gyakran elém vágnak paraszt módon. Mivel az ilyen elég gyorsan vissza is megy a másik sávba, általában lehagyom őket. Na és most jön az hogy újra láthatóan be akarnak jönni elém, ekkor röhögve villogok nekik, néha még fékezek is, hogy gyere csak be, ha már ekkora hülye vesztest szült az anyád! :) És van olyan, hogy ekkor már megköszöni...
Én esetek 99%-ban beengedem az elém kívánkozókat, csak egy a probléma, hogy a fenti esetek 30%-ból köszönik meg.A maradék 70% az olyanokból kerül ki, akik szarnak megköszönni, mert ez wartburgos, trabantos, ladás, skodás stb., ez meg sem érdemli, mert ilyen keleti szarja van, és egy nagy harc végigverekednie magát az embernek a városon, tudod ilyenkor elég hamar eldurran a körte.
Ez tipikus esete, annak amikor nyugati verda van a segge alatt az embernek, és a gyengébb régebbi autókkal közlekedők, már le vannak szarva, sőt azok nem is emberek. Az ilyen esetnek amit a topic elején olvashattál az esélye 1:100.
Lehet, hogy a wartburgos már előtted 15 autót beengedett, és ebből 3 ha megköszönte. Te mit csinálsz, ha nem köszönik meg, az egyértelmű be- vagy elengedést?
Tőlem anyázhatunk de:
>topiclakó anyáz, moderátor végez
>hiába szerkesztjük ki, nem lesz foganatja, meg aztán nem is biztos hogy ugyanaz fog benne ülni legközelebb.
blacklion: gondolom abban az autoban a vezetonek mar nem kellett bizonyitania, soot nem is dragalja a benzint, es nem erdekli a fekbetet kopasa, igy miert is ne lassitson le..
vegulis igy lenne a korrekt, de pl egy wartburgostol nem varhatod el, hogy lelassitson, hisz orul hogy vegre most o tolhat ki valakivel es nem forditva tortenik ez...
Tudod, kis ember kis orome..
Olvasgatom az Autó és stílus topicot, ahol is meglelem Zak hozzászólását:
"komolyan mondom ilyent még nem láttam Pesten. Jövök be most reggel a Hungária körúton, az Erzsébet királyné útjánál a szélsô sávot teljesen elfoglalta egy úttisztitó Unimog. Kitettem az indexet, és halkan anyázva imádkoztam, hogy valaki beengedjen (sose szoktak, valahogy nagy nehezen be kell küzdeni magamat). Abban a pillanatban, ahogy indexelni kezdtem, egy fekete Merci kupé V12 lassított és udvariasan beengedett... totál meglepett, hogy beenged és nem akar legázolni... köszi, MKJ-007. Lehet, hogy valtozik valami a pesti közlekedési morálban??? [vagy csak én vagyok túl optimista az eset miatt...? :-) ]"
Ez és a közlekedési morál (vagy valami hasonló) topic vezetett arra, hogy új témát dobjak be. Ide lehet írni az autókázás, esetleg gyaloglás közben velünk pofátlankodók rendszámát( jó nagy betűkkel :)))), és lehet őket szídni. Vagy lehet követni Zak példáját és dícsérni is lehet. Bár tartok tőle, az előbbiből lesz több...