Ehm..
Kezdjük ott, nincs olyan, hogy "manga rajzfilm". Ezt kérem anime-nak hívják, az írott változata a manga. Baj van a nagy szemekkel? Nem elég realisztikus az ábrázolás? Tudjátok mit, akkor minek a rajzfilm? Ha realizmusra vágyunk nézzünk filmet, pl a National geografic-ot ne a Mackótestvért, hisz az nem elég valóságos.
Az anime hülyére veszi a gyerekeket? Mondok valamit, a felnőttelet is. A Neon Genesis Evangelion-t nekem mondjuk felnőtt fejjel is 2X meg kellett néznem, hogy megértsem a mondanivalóját, mert eléggé mélyen szántó. Vagy vegyük csak a Serial Experiments Laint. Elég nagy hatással volt rám, és kicsit többről szólt, mint mondjuk a manapság oly divatos cartoonok. Szal javaslom nézzetek meg néhány igazi anime-t, és ne általánosítsatok a tv-ben látható értéketelen japán mintára készült vackok alapján. Az anime az egyetlen olyan rajzfilmműfaj, ami mélyebb jelentéseket is képes hordozni.
lebuktál, áá, egyáltalán nem vagy kompetens a témában, a songoku egy pizza, és is aszittem először hogy valami keleties dolog, mert hát ugye úgy hangzik, de igazából sonka gomba kukorica, á lá don pepe
Hidd el, nagyon nehéz időszak volt az az életemben. Én is örülök neki, hogy van még televíziós csatorna, ahol nem az öldöklés, a Tom és Jerry-féle mészárlás megy, hanem színvonalas, gyemekeink lelki fejlődését nem gátló magyar meserajzfilmek.
Hát, nagyon örülök, hogy már jobban érzed magad.
Ma ahhoz képest, hogy hétvége van, korán felébredtem. TV bekapcs... sorra egymás után az igen durva rajzfilmek az egyik kereskedelmi csatornánkon. Még szerencse, hogy van olyan adó, ahol még láthatjuk a Dr. Bubót, meg a Kockás fülű nyulat...
Nem mondasz hülyeséget, amikor én láttam a Dragonballt, azt hittem, én vagyok Songoku, és tudok repülni, és ki is akartam próbálni. Az volt a szerencsém, hogy a földről akartam fölszállni, nem az ablakos megoldást választottam, persze így se sikerült. Szóval az a véleményem, hogy az efféle rajzfilmeket be kell tiltani.
Próbáltam új topicot nyitni,de sajna még nincs meg a 30 hozzászólásom, ezért előbányásztam egy régi témát, ami nagyjából fedi az én mondanivalómat is.
Társadalmunk maga neveli ki azt a generációt, amelytől ma fél. A gyerekek 5 éves kor alatt nem tudják megkülönböztetni a valóságot és a fikciót, azért van az, hogy Dragon Ball főhősnek képzelve magukat kiugranak az erkélyen, vagy engedik meg maguknak, hogy agresszívan lépjenek fel társaikkal szemben, mert azt a példát látják, hogy erőszakkal lehet csak megoldani a problémákat. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben várom építő jellegű véleményeiteket, tapasztalataitokat.
Nekem special a Rocko volt a kedvencem, sajnos az MSat-tal egyutt elszallt. Egy jo kis pajzan resz volt, mikor a macskanak -akinek teknosbeka a ferje- gyerekei szulettek. Ott volt a "csalad" meg a csalad baratai, koztuk Heffel az ökör. Jatszadoztak a kicsik: Egy kismacska, megegy kismacska, egy kisteknoc meg egy kis ÖKÖR! Hmmm.:) Viszont a Manga rajzilmeket nem szeretem, mert nagyon idetlenek, teljesen hulyenek nezik a kozonseget (a gyerekeket). Raadasul miert kell annyira termeszetellenesen abrazolni a karaktereket? Bazi nagy szemek es elore emesztett gondolkodast nem igenylo tortenetek: ennyit tud a Manga kultura.
Vö
Nincs rola emlekem, hogy lett volna valaha is rajzfilm/topic errefele, ha igen, szerzoi es hozzaszoloi legyenek megkovezve. Vagy valami ilyesmi.
Szoval: cartoon-cartoon, mitol jo a rajfilm? Gyerekeknek szol, netan felnotteknek? Allando fixa ideam, hogy a gyerek a felet se erti a jobb rajzfilmeknek. Heti tobb delutant tudok tolteni magam a Dexter-Cow and Chicken-Johnny Bravo-I am Weasel sokszogben (jatszik meg Two stupid dogs), de a regi magyar rajzfilmek is le tudnak nyugozni. Most neztem vegig egy videokazettanyi Dr. Bubot pl. - hat hogy annak idejen mit ertettem belole, azt nem tudom, de most meg rendszerkritikat is fel velek fedezni benne. Gyonyoru ezen tul a Jankovics-fele Magyar nepmesek (csinalna most is ilyenek mindenfele szervezkedesek helyettt...).
Na szoval elore, ossze lehet csapni izles- es kepvilagok menten (en pl. utalom a manga-stilust), gyerek- es felnottrajfilmek kozott, satobbi. Mert jo peldaul latszolag hulyeket nezni? Mitol lesz ez tkp. magaskultura?