Keresés

Részletes keresés

Timna Creative Commons License 2003.03.28 0 0 126
Nemtom, nem értek egyet. Vannak szituációk ahol nem illik felvenni a telefont, csörgetni még kevéssé, de ha egy baráttal beszél előben az ember, amikor egy másik barát hívja, akkor ha "lenyomod pirossal" a telefonáló barátodat, akkor ugyanúgy, ugyanannyira utasítod vissza, mint azt a barátodat akivel már beszélsz.
Előzmény: fasügér (122)
Timna Creative Commons License 2003.03.28 0 0 125
Apropó feltűnősködők.
Nemtom milyen telefonja volt annak a fiatal srácnak akit pár napja láttam, de KIHANGOSITVA ment vele az uccán. 20 méterről hallani lehetett, mit dumálnak. Egyik keze se volt foglalt, gyalogolt, süketnek se tűnt :), egyszóval nem tudom elképzelni, miért kellett kihangosítani. Talán így fontosabbnak érezte magát.
Én meg próbáltam nem röhögni hangosan.
Előzmény: Gustavsson (123)
Lever Creative Commons License 2003.03.26 0 0 124
ha nagyon szikorúak vagytok akkor nem vág közvetlenül a témába, de

Volt a Trafóban egy táncelőadás és valami katarktikus élmény volt számomra amikor a darab közepén egy jelenetben a társulat tagjai egyenként kiálltak és mindenki más-más nyelven felszólította a közönséget, hogy:

"Megkérjük a kedves nézőket, hogy ne felejtsék el mobiltelefonjaikat bekapcsolni!"

:))

Gustavsson Creative Commons License 2003.03.25 0 0 123
Szerintem NEM bunkosag felvenni a telefont a
buszon vagy amikor valakivel az utcan beszelgetsz.
A bunkosag az a gesztus - felemelem a kezem, hogy
a masik szunjon meg egy kis idore - es nem a valasz
a telefonra. Ha iksz hiv mikozben te ipszilonnal
eloben csevegsz, akkor gyorsan ipszilon szemebe nezve elnezest kersz,
es felveszed a telefont, megprobalvan minnel rovidebben elintezni a szovegelest.

A buszon sem illetlenseg a mobiltelefon. Azert nem,
mert ott a normalis beszelgetessel alapertelmezes
szerint nem zavarsz senkit. Mindenki beszelget a buszon, mi van ha te eppen a telefonba beszelsz?
A bunkosag nem ott kezdodik ha te nyilvanos helyen
hasznalod a mobilt, hanem amikor azzal hogy szovegelsz
masokat zavarsz. Peldaul a szinhazban a partnereddel
csevereszni is bunkosag, pont ugy mint a mobiltelefonba
szovegelni.

Oke, vannak olyan feltunesi-viszketegek akik fennhangon
ordibalnak a tahofon-ba - buszon, vagy barhol -
csak hogy lassak neki fon-ja van, es fontos szemely. De ez a jelenseg nincs a mobiltelefonra
korlatozva. Lasd peldaul a motorbiciklik el****ott
kipufogocsovere, hogy jobban orditson mint amennyire
a tulajdonkeppeni loereje a motornak keszteti szegenyt,
vagy a ha-kell-ha-nem kerekcsikorgatasra a barmilyen tropa autoval ... kulon forumot
lehetne nyitni ezzel a temaval.

Nem kell tulesni a lo egyik oldalan sem ..

greets, Gustavsson

Előzmény: fasügér (122)
fasügér Creative Commons License 2003.02.07 0 0 122
.. csak lehetek annyira "bunkó", hogy ..
szerintem elhagyhatod a macskakörmöket, ez tényleg bunkóság.. jobb a dolgokat FIFO ütemezés szerint intézni. meg van olyan, hogy számkijelzés meg üzenetrögzítő... bár aki _naggyon fontos szeméj_, az tényleg nem várhat:-))
:fs
Előzmény: Timna (121)
Timna Creative Commons License 2003.02.07 0 0 121
Amugy meg a lexebb a következő (tömegjelenséggé vált): 2 ember beszélget, az egyiknél megcsörren a tahofon. Feltemeli az 1-ik kezét és eltszítólag nyújtja a másik felé, jelezvén hogy most talonba vagy téve, váljál le kisidőre a magánszférámról mert most más fontosabb dolgom van. Na szevasz Sanyikám! mesélj... Eltelik 3-5 perc mire befejezi. Tahofon el. Odanéz a másikra... Szal akkor hol is tartottunk ?...
Mégis, mit kéne ilyenkor tenni? Én meetingen vagy színházban, moziban soha nem tartom bekapcsolva a mobilt, de azonkívül mindig. Egy magánbeszélgetés során csak lehetek annyira "bunkó", hogy a körülmények alakulása folytán pár pillanatra azt a személyt részesítem előnyben, aki nem tudhatja, zavar-e éppen. Mondjuk én amúgy sem szoktam mobilon csevegni, csak szervezésre / supportra használom. Szerintem ez annyira az életünk része lett, hogy hülye aki megsértődik azon, ha a haverja pár percre hirtelen mással beszél.
Azt viszont én is mérhetetlen bunkóságnak tartom, ha valakinek a színházban/moziban csörög a telkója. Ha meg telefonál is rajta, az még durvább. Mert ugye bárkivel előfordulhat, hogy elfelejti kikapcsolni (ha már a vibra funkciót nem találta meg rajta, vagy nem szereti), de ha valaki beszélni kezd, az nem feledékenység kérdése.
Előzmény: netizen (91)
Wágner úr Creative Commons License 2002.06.03 0 0 120
Engemet éppenséggel zavar, de a madzagos mindig összekuszálódott az asztal alatt... hukk, bocsánat... meg aztán a terjedés má' odáig... vagyis énig, vagy hogyanisvanez... süllyedt, hogy nálam lejjebb má' csak a sárgaföld van... Egészség!
Előzmény: bopat (119)
bopat Creative Commons License 2002.06.02 0 0 119
elo a temaval Mar senkit nem zavar a mobil...????
JoanaTavares Creative Commons License 2001.09.05 0 0 118
teszt
Som-Som Creative Commons License 1999.09.08 0 0 117
OFF
Oké, gyere át a Nokiához, és tiéd lehet az utolsó szó. :)
Na de ne tegyük tönkre a témát a sok offtopicolásunkkal...
ON

Bevallom, én is bunkóságnak tartottam BKV járműveken a mobilozást, de ez csak addig tartott, míg nekem is lett egy ilyen játékszerem. Felfújt hólyagoknak tartottam a használóit, mint mindenki annakidején. Ugyanez a jelenség játszódott le, mikor egy faluban valakinek először volt autója. Aztán az általánossá válással elmúlik a dolog varázsa.

Persze tűzpiros Ferrarik, Nokia 8850-esek és Ericsson T28-asok léteznek, de azért az autózás és a mobilozás alapjaiban köznapi dologgá vált / válik, kialakult / kialakul a kultúrája.

Alejandro DeSilva Creative Commons License 1999.09.08 0 0 116
Som-Som, ki mondta, hogy barmit egymas fejehez kell vagnunk? Rokon szakma, hasonlo munkat csinalunk, es barmikor megeshet, hogy kollegakent futunk ossze vhol. :)
Som-Som Creative Commons License 1999.09.08 0 0 115
OFF
Fogalmam sincs, hogy most mit válaszoljak neked, de nem hagyhatom, hogy egy E///-osé legyen az utolsó szó!

Ja, már tudom is, mit vágjak a fejedhez, hehehe! Szóval, hogy te miről és hol hallottál először, az egy dolog. A tények magukért beszélnek. A Nokia termékek 33%-kal hatékonyabbak, friss, biztos érzést biztosítanak egész napra. (Ja, az egy másik topic.)
ON

Intruder Creative Commons License 1999.09.08 0 0 114
Egyetertek. En is pont errol beszeltem legutobb, kar, hogy DomiG baratunk nem reagalt erdemben.
DomiG:
Szerintem kar ideologiat gyartani arra, hogy irigy vagy a mobilosokra vagy valamilyen mas okbol latens kisebbsegi komplexusod van veluk szemben. Mert furcsa modon teged a BKV-n csak a hangoskodo mobilosok zavarnak. Gratula.

Udv.
Intruder

Alejandro DeSilva Creative Commons License 1999.09.08 0 0 113
Som-Som, Ericsson reklam? Mibol gondolod? :)
Termeszetesen a 'robbanasbiztos' mobilrol, mint olyanrol itt hallottam eloszor. Pl. a DT360-as Dect-emnek is van RB valtozata, jellegenek megfelelo tiritarka szinekkel...
TETRAt mar lattam, szep nagy triceratopsz :)
pIsTiKe Creative Commons License 1999.09.08 0 0 112
OFF
Lehet, hogy kene nyitni egy uj topicot, valami olyan cimmel, hogy "konkurens cegeknel dolgozok ide". :-)
ON
Som-Som Creative Commons License 1999.09.08 0 0 111
OFF
Alejandro, semmi rejtett vagy kevésbé rejtett Ericsson reklám? Esetleg az E///-nak nincsenek ilyen termékei? Tudod a Nokia TETRA telefonjai minden körülmények között működhetnek, tűzoltók is használhatják munka közben... Persze ezek nem igazán köznapi telefonok.
ON
Alejandro DeSilva Creative Commons License 1999.09.08 0 0 110
Ha jol emlekszem, valaki osszeszamolta, hogy hol indokolt a mobilhasznalat tiltasa. Nem tudom, meg volt-e ott emlitve a fokozottan tuz- es robbanasveszelyes helyek, (benzinkutak es ehhez hasonlo ipari cuccosok). Nem veletlenul talaltak ki a 'Robbanasbiztos' kategoriaju mobilokat, ott csak ezeket lehet hasznalni. A koznapi forgalomban elofordulo telefonok nem ilyenek :)
Ja: sziasztok konkurrensek! :)
Som-Som Creative Commons License 1999.09.08 0 0 109
OFF pIsTiKének

1. Oké, nem reklámozom a Kyocerát. Éljen a Nokia!
  2. Én is tudom, hogy milyen prototípusok léteznek, vannak itt Salóban japán piacra fejlesztések, de ezekről még véletlenül sem beszélek nyilvánosság előtt.
  3. Már több magyart is megkérdeztem, hogy mi az a CG2, de ők sem tudják.

ON
pIsTiKe Creative Commons License 1999.09.08 0 0 108
Bocs, figim=fogom :-)
pIsTiKe Creative Commons License 1999.09.08 0 0 107
OFF
Som-Som: Nem kene ennyire a Kyocera-t reklamozni. A kepatvitel csak majd nagyobb savszelessegnel lesz megvalosithato, es mar a NOKIA-nak is van ilyen termeke (prototipus). Az, hogy mit hasznalnak a japanok, szerintem nalunk nem erdekes. Egyebkent Tampere vagy Helsinki. Es udv CG2-bol! :-).
ON

Hat azt hittem felforr az agyvizem egyes megnyilatkozasoktol. A szabadsagjogok korlatozasa meg ilyesmi. Nem akartok esetleg Hagahoz fordulni? Politikai partot kellene alakitani, esetleg olyan neven, hogy Vissza Az Oskorszakba, A Telekommunikaciot Elutasitok Partja. DomiG, te merre laksz? Igen, a mobil terjed, az emberek mind bunkok lesznek, BKV-n fogunk telefonalni, es ha valaki kidobja a telefonomat az ablakon, repul utanna az is. (El is kezdek kondizni :-) ). A legszornyubb dolog az emberi hulyeseg, es a tolerancia teljes hianya. Ha valaki hangosan beszel a BKV mindenfele szemelyes dolgokrol, akkor tarthatod hulyenek, de tolerald magad. Es en is toleralni figim magam, es ha megkersz (udvariasan), akkor megprobalok halkabban beszelni a BKV-n. Es kulonben is: Le az osszes venasszonnyal, akik a BKV-n beszelik meg, hogy kit, hogyan mutottek meg, es a kiskutyaja (aki amugy is osszesz@rja az utcat) hogyan hanyta ossze a nappali szonyeget. Es le a hangoskodo ovodasokkal, kisiskolasokkal, akik ricsajoznak, es ossze-vissza nyuzsognek a buszon. Es le a dagadt emberekkel, akik dupla helyet foglalnak a BKV-n. Es le a holdjarociposokkel, akik nalam igy magasabbak lesznek, es ezert kisebbsegi erzesem lesz. Le a budosokkel, izzadtakkal, a festett hajuakkal (fuj, milyen termeszetellenes), a nyomorekokkal (milyen rossz erzes rajuk nezni). Remelem sok baromsagot sikerult osszehoznom, ez volt a celom, de sajnos meg igy se tudok egyes tisztelt hozzaszolot uberelni.
Tessek ma' vegre tudomasul venni, nyakunkon a harmadik evezred, az emberek valtoznak, a viselkedes valtozik. Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, akkor menjen el valami lakatlan szigetre, ott meg BKV sincs, nemhogy buszon telefonalo bunko :-).
Nem akartam senkit se megserteni, csak elmondtam a velemenyem. Bocsi mindenkitol.
Kulonben is: Horn Gyula monnyon le!!!

Som-Som Creative Commons License 1999.09.08 0 0 106
egyszerü:
"repülőgépen úgysem lehet használi.. illetve nem sok értelme van, mert nem működne a dolog."

Mármint mi nem működne? A játékprogramok működnek. Ketten jókat lehet infraporton kígyózni az unalmas út alatt. A határidőnapló, számológép szintén működik. A Nokia Communicatorokkal off-line is nyugodtan írogathatod a leveleidet, szövegeidet, táblázataidat, olvasgathatod az indulás előtt letöltött híreket (UseNetnél, vagy manapság divatosan mondva Newsnál elég gyakori megoldás). Nemsokára kijönnek azok a mobil videofonok (illetve a Kyocera már piacra is dobott ilyet), amiket digitális fényképezőgépként is használhatsz. Digitális diktafon funkciók is működnek off-line.

egyszerü Creative Commons License 1999.09.08 0 0 105
Egyetértek mICK!

Én ugyan nem vagyok infós, de az egyik szolgáltatónál dolgozom.. napközben itt meg 7 gép, és 8 mobil. Semelyik gépet nem zavarja! Pedig iggen sokat hasznákjuk őket. Szóval nem tudom elképzelni hogy a bankban miért zavarna...

Amúgy pedig repülőgépen úgysem lehet használi.. illetve nem sok értelme van, mert nem működne a dolog.

Az orvos ismerőseim legtöbbjének van mobilja, sőt, amikor arra járok, akkor látom is hogy használják.. és eddig nem szóltak rá senkire, hogy pészméker... :) Amúgy azt nem hiszem hogy különösebben zavarná.. szerintem azt azért igen jól leárnyékolták az ilyen dolgok ellen.

eccerű

DomiG Creative Commons License 1999.09.08 0 0 104
...> ps. ha te az 1:30 arányú nyilvánosan tahó telefonosból általánosítasz, akkor téged miért nem lehet egy írásod stílusa alapján megítélni? ...
Pofon egyszerű: mert az egyik egy cselekedet a másik egy kifejezési stílus.
Lehet pl: eszmét futtatni az egyes kriminológiai cselekdetekről, de az nem azonos a z aktív bűnözéssel. Vö: gondolat-mondolat (a nyelvújítás korából)
Domi
Trinity2 Creative Commons License 1999.09.06 0 0 103
Mióta nekem is van azóta sokkal nyugodtabb vagyok.
Biztonságot nyújt, hogy tudom: bármi gond van tudok segítséget kérni, plussz hazafelé menet rá tudok kérdezni, hogy a gyermek időben hazaért-e vagy pedig húzzak bele és rohanjak érte.
Szerintem sokszor inkább hasznos társ egy mobiltelefon semmint feltűnösködésre való ketyere, miután itt Mo.-n már rengeteg embernek van!

Persze a hozzátartozó szokások még kialakulatlanok, miután egy viszonylag új jelenségről van szó és a társadalom még nem alakította ki a saját íratlan szabályait e telefonokra vonatkozólag. Úgy gondolom, hogy lassacskán azért "beáll" ez a dolog. Már kezdenek egyre határozottabb formát önteni ezek a szabályok, lassan kialakul, hogy hol illik, és hol nem illik.
Talán a mobiltelefon forgalmazók alkothatnának és terjeszthetnének egy etikai kódexet, amelyben összeszedik a követendő magatartásformákat és a mobilszámlák mellé lehetne tenni. (lehet, hogy már van is ilyen próbálkozás?)
Az pedig, hogy sok üzletben ki van írva, hogy kapcsolja ki mobiltelefonját bunkóság. Nem kellene figyelmeztetni, hiszen akiben van annyi, az úgyis magától mellőzi, akiben meg nincs, vagy sos telefonálnivalója van - az úgyis használja. Kivétel a repülő ahol megértem, hogy szigorúan tilos.

A BKV utasait kötve hiszem, hogy zavarja - nem zavaróbb mint amikor öregasszonyok pletykálkodnak jó hangosan a villamoson. Azért sem szól senki rájuk. (Csak ha mobilon tennék?) Aki meg nyilvánosan tárgyalja ki lelki életét az amúgyis tök hülye - ha nem a telefonon tenné, akkor valamelyik barátjával, ugyanazt a témát - ugyanott nem titkolná.

A pénzügyesek - akik igazán azok - SOHA nem beszélnek üzleti számokról nyilvánosan, sőt még mobilon sem, csak hangrögzített telefonokon üzletelnek amit utána le lehet ellenőrizni. Aki hangosan telefonál és úgy tesz mintha fontos üzletember lenne -az csak kókler és megjátsza magát.

Inkább az a fura nekem, amikor valaki megy az utcán és úgy tűnik mintha magában beszélgetne, pedig csak headszettje van! Ezt még szoknom kell.

Bocs ha hosszú voltam.

Som-Som Creative Commons License 1999.09.06 0 0 102
Ludas Matyi
Hát ez nagyon jó! :-D

"mobilja van => tahó":
Várj 1 évet, és már el fog tűnni ez az általánosítás.

Kérjük, némítsa el mobiltelefonját!:
A gyártók biztosan szívesen beszállnának a buliba a rezgéses hívásjelzők reklámozása fejében.

ADV ON
Mint Nokiás fejlesztő, hadd hívjam fel figyelmeteket a Nokia rezgő akkumulátoros készülékeire és a nemsokára piacrakerülő 7110-re, ami normál akkumulátorral is rezeg.
ADV OFF

mICK Creative Commons License 1999.09.06 0 0 101
Aztán az is szokatlan, ha valaki jó nagyokat nyerít, miközben egyedül üldögél.
Erre több példa is akad: Vavyan Fable, Ludas Matyi, stb. Mégse tiltották be...

mICK Creative Commons License 1999.09.06 0 0 100
Som-Som,
valójában nem a bunkofonnal van a bajom, hanem a "mobilja van => tahó" általánosításokkal.

DomiG,
még egy szó a zavaró kütyüvel kapcsolatban: ha használnák, akkor írják ki az ajtóra: nálunk nem működik a mobiltelefon! Ellenkező esetben akár emberéletbe is kerülhet egy meg nem kapott SMS, vagy néma hívás (ami egyébként a kutyát se zavarná).

Ötlet: Indítsunk kampányt a "Kérjük, némítsa el mobiltelefonját!" matricákért!

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.06 0 0 99
Som-Som:

ON

1. mindent kisbetűvel írok, mert így gyorsabb.

2. nem vagyok debil.

3. azt, hogy "hívj fel..." úgy értettem, hogy ez egy példa a debil szó használatára.

STAND-BY

Som-Som Creative Commons License 1999.09.06 0 0 98
mICK, szerintem már elhangzott itt egyszer a válasz: telefonáláskor az ember hangosabban beszél. Aztán az is szokatlan, ha valaki jó nagyokat nyerít, miközben egyedül üldögél. Majd hozzászoknak az emberek.
Som-Som Creative Commons License 1999.09.06 0 0 97
OFF
Otthonhagyrad a debiledet te debil! Vagy nálad az a hordozható világkatasztrófa a "debil"? És légyszi normálisan írd le a nevemet!
ON

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!