Mennyien vagytok akik sok mindent tudtok (vagy hisztek) a tréningről, és hányan végeztétek el? Én 1994-ben végeztem, azóta is hálás vagyok hogy rászántam magam. Én is hallottam előtte innen-onnan dolgokat, és ez visszatartott. Egyszer aztán jött a pillanat, és jelentkeztem. 180 °-os fordulatot vett az életem pozitív irányba. Sok mindent megéltem a 2 nap alatt, és csodát kaptam. Erről nem lehet mit mondani, ezt meg kell tapasztalni. Minden ember másképp éli meg a dolgokat, és ehhez viszonyítva más a véleménye is. Ha valakinek nincs egy élménye róla, attól még lehet véleménye, ami sajnos nem viszi előrébb.
Aminek ellenállsz, annak a hatása alatt vagy, amivel megbékélsz az téged is békén hagy.
És mégvalami: Azt tudjuk, hogy ami túl jónak hangzik az általában gyanus, de ha valaki 20 éve azt mondta volna neked, hogy nemsokára majdnem mindenkinek lehet a zsebében egy gyufásdoboznál nem sokkal nagyobb készülék, mellyel bárkit bármikor és bárhol elérhetsz, érthetően nem kicsit lettél volna szkeptikus. És lám... Hmm.. most gondolj csak bele.
Véletlenül idetévedtem, hát meglepő mennyi szakértő írt a fórumra, aki sose volt a Darnel féle programon.
Nos én voltam. Meg még sokezren azóta is. Nem nevezném csodatréningnek, de az életem jelentősen megváltozott azóta, nekem két olyan személyes ismerősöm is van, akik közül az egyik 50 kg-ot a másik pedig 30 kg-ot fogyott a program után, és úgy is maradt. Ezt sem nevezném csodának, csupán sikerült felelősséget vállalniuk a saját életükért, amiről a tréning szólt. Sokféle programon voltam már, de iyen alapos és igaz dolgok egyik programban sem jöttek elő, a hatásáról nem is beszélve. Azon egyébként elgondolkodtam, hogy miután neked elmondták, milyen nagyszerü eredményei voltak a programnak, ez téged menekülésre késztetett, ahelyett, hogy kiváncsivá tett volna. Hát fura nem?
Én is voltam ilyen tájékoztatón, egész más volt az élményem. Szerintem barátságosak és támogatóak voltak, így utólag pedig hálás vagyok, hogy odakeveredtem.
Előbányásztam a topikot, ugyanis engem most próbáltak "behúzni" egy tréningre... a "Darnel" nevet nem ejtették ki, most Mátrix életprogram néven fut a dolog.
KOlléganőm több, mint kitartó unszolására elmentem egy bemutató előadásra, ahol elmondták, be lehet iratkozni egy csoda-tréningre, ahol az összes képességem kibonthatom, megtalálom a boldogságot, stb stb. Amikor rákérdeztem a vezetőre, akkor derült ki, hogy Darnel Krisztánról van szó, nem vették jó nével, hogy rákérdeztem a régi "botrányokra", azt mondták, ez már "teljesen más" és "szelídebb" kurzus, és megváltoztatta az életüket, sőt, hozzátartozóik életét, rengeteg pénzül lett, sikereik a társaságban, a magánéletben, a munkában, szépek lettek (!!) és erősek, lefogytak 40 kg-t, stb stb.
Azonnali beiratkozást "követeltek", alig lehetett eljönni.
NAgyon nagyon rossz érzésem volt az "előadás" után. Volt valakinek mostanság valami élménye Darnelék agymosodája kapcsán?
Én jártam a Darnel tréningeken, vannak róla jó és rossz élményeim is. Megismertem Christiant személyesen... vannak jó és rossz tulajdonságai is.
Magát a programokat amiket tart alapjában véve jónak tartom. Legalábbis az alapján amit akkor láttam amikor én kapcsolatban voltam velük (94-95 tájékán anna). Az amcsi típusu extázistól persze nekem is borsózik a hátam és a pénzügyi simlizés és lenyúlás sem szimpatikus...de tudni kell egy tál cseresznyéből a jókat kiszemezgetni.
Azt mindenesetre komikusnak tartom, hogy hírből, hallomásbol, másod-harmadkézből szerzett infók alapján bárki zsigerből lefikáz egy embert és egy programot zérus konkrét ismeretek és kapcsolat nélkül.
jó 10-15 éve egy kollégám elvitt egy ilyen "bemutatóra". (a tanfoglyamon végzettek ugyanis 2 további embert hozhattak magukkal.) ott kezdődött, hogy azért, hogy kiírják a nevemet egy kitűzőre, az összes adatomat elkérték. én meg annyit írtam rá, hogy "Judit', a többi rovatot üresen hagytam, erre elképesztő döbbenettel néztek rám. végül kitöltöttem, mert a kollégát nem akartam zavarba hozni. végig ültem egy kb. 2 órás előadást, teljesen átszellemült, a hisztéria határán álló ex-hallgatók között. " Christian megváltoztatta az életemet!" (konnyek között). "Cristian, te voltál az az ember, akit a tréning elején a legjobban gyűlöltelek, de most Téged szeretlek legjobban a világon!". fantasztikus gyakorlatok voltak, hogy rájöjjünk, mennyire gátlásosak vagyunk, pl. 3 emberhez oda kellett menni és bemutatkozni. mindezt a temérdek szorongást persze Christian szerető segítségével képesek leszünk majd legyőzni magunkban és felszabadultan, boldogan, tevékenyen élni. egész magyarország alapvetően meg fog változni, ha elérjük majd, hogy legalább egymillió ember elvégezze a tréninget. (kb. fél havi fizetésembe került volna).
a kolléga, aki elvégezte, pár hónapon belül kilépett, iszonyúan hajtotta magát, azt mondta, ilyen boldog még sosem volt.
aki be akar íratkozni, az először egy bemutatóra üljön be szerintem, ott képet kaphat arról, hogy valóban ez kell-e neki.
Ez a pali egy közönséges szélhámos.
Kb. 1993-ban megvettem egy szubliminális kazettáját, az eladó és a papír azt mondta, hogy ha nem vagyok megelégedve vele, visszavihetem és visszakapom a pénzem. Visszavittem, mire a Kirsztyán valami olyasmit mondott, hogy ha volt pofám visszavinni, akkor használt a kazetta, így nem adja vissza a pénzt.
Őszintén mondom, ez csak egy próba volt, nem voltam rászorulva a pénzre, csak tesztelni akartam, hogy szavatartó ember-e.
Nem szavatartó.
Az ilyen ne tréningeljen, hanem tűnjön a büdös francba. Börtönben a helye, vagy elmegyógyintézetben.
Évekkel ezelőtt néhány barátommal résztvettünk egy ilyen tréningen, pusztán kíváncsiságból, mondván "jó buli".
A foglalkozás után mind jobban éreztük magunkat, és nem volt semilyen káros következménye.
Szerintem csak azok hangoztatják nagyon a véleményüket a tréningről, akinek negatív tapasztalataik vannak, a pozitív élményeket inkább mindenk megtartja magának, legalább is nem tárja széles nyilvánosság elé, csak ha kérdezik róla. Éppen ezért csak azt tudom mondani, hogy aki tényleg kíváncsi rá, menjen el maga is egy tréningre, és ne kizárólag mások véleménye alapján ítéljen.. mert szerintem mindenki másképpen éli meg ugyanazt.
Az apámat sikerült vele kiütni, abszolút.
Úgyhogy én már nem merészkedtem a tréning közelébe, de van róla egy könyv, azt olvastam. Próbáltam megfejteni, mi is a lényege. Mint minden, ez is egy-két jó gondolatból áll, aztán hogy hányszor és miért s*ggfejezik le közben az egybegyűlteket, az már nem az én gondom.
Amit tanít:
- éld meg azt, ami van
- a "valóságot" te alakítod, aszerint, hogy valamiről mit gondolsz
- aminek ellenállsz, annak is a hatása alatt vagy
Engem ezek a gondolatok ragadtak meg az egészből.
Személyesen egyszer "sikerült" találkoznom ezzel a pasival, hát rettenet! De direkt maradtam, kíváncsi voltam, mire képes. Egy előadást tartott férfi/nő témában. Úgy kezdődött, hogy fél órát várakoztatott minket, aztán felállt és mondta, hogy akkor most kérdezzünk. Mindenki nézett nagyokat, hogy mégis hogyhogy mi kérdezzünk? Erre ránkripakodott, hogy mijaz?!? tán nem olvastuk a könyvét?!? Hát itt is lehet kapni, vegyük meg, aztán majd tárgyal velünk. Újabb félóra szünet, Darnelka barátaival pusmog az asztalánál, láthatóan jól érzik magukat, azt a hatást keltve, hogy ez így teljesen rendben van, mi vagyunk a hülyék. Közönség közben durcásan elszállingózik. Majd egyszercsak feláll, hogy na! most kezdődik az előadás, csak kíváncsi volt, hányan vagyunk IGAZÁN kíváncsiak rá, merthogy ő mindig előbb szereti sokkolni az embereket, ezzel kiszűri azokat, akik nem akarják igazán a dolgot. Ha!
Azt néztem, hogy van a karján egy kos-tetoválás, hát ő is pont úgy néz ki! Iszonyatosan tenyérbemászó a pali, mégis kíváncsivá tesz, honnan ez a rendíthetetlen magabiztosság. Bármit beszóltak, nem lehetett kibillenteni. Totál meg van elégedve magával. Úgyhogy ezt a tulajdonságát nézve, (még ellenszenvemmel birkózva is) csodálkozom, hogy hogy a fenébe csinálja?!?
A jehovákkal csak cihológiailag hasonlítottam össze a dolgot, természetesen. És helyesbítek: nem mindenki lelkibeteg, aki marad.
1ébként Zemlényi Hoppárézimi is ír erről az egyik könyvében, jellemző módon akkor rajongott érte, amokir amúgy lelkileg padlót fogott a felépülése folyamán.
Pán Péternek pedig gratulálok az észrevételéhez, szerintem átlagon felüli a megfigyelőképessége :-)
Éplelkű vagyok, csak nagyon kíváncsi, ezért maradtam a végéig, pedig minden nap le lehetett volna lépni.
A Jehova tanúihoz nincs köze semmilyen szinten, mert nem vallásos dolog. Az olyannak meg a közelébe se mennék.
Az egész nem több, mint egy interaktív színielőadás, rengeteg statisztával és magas jegyárakkal.
Szerintem cihológiailag ez olyan valami lehet, mint mongyuk a Jehova tanúi. Éplelkűek menekülnek, elnyomottak, kisebbrendűségi érzéssel küszködők, egyéb lelkibetegek maradnak + tönkremennek.
Hát én voltam egy ilyen kurzuson úgy 9-10 éve. Nagyon érdekes volt, bár helyenként tényleg nem túl kellemes. Tényleg mindenkit elküldenek a jó büdös francba. Az alaprecept valami olyasmi, hogy előbb lerombolják a személyiséget, aztán felépítenek egy újat. De asszem ez így nem nagyon sikerülhet, annyira nem durva. Relaxáció, helyzetgyakorlatok, összelopkodott filozófiai tanok és tévtanok, ilyesmik.
Úgy gondolom, hogy csak ennek a hatására nem szorul senki sem kezelésre, hacsak egyébként nem volt komoly problémája.
Összességében nem ajánlom, sokkal jobban is eltöltheti az ember az idejét.
Ja, és utána évekig cseszegettek mindenfélével levélben.
Amit a barátommal műveltek majdnem ugyanaz mint amit Juci elmesélt, csak mikor el akartak menni, nem engedték ki őket, szabályosan fogva tartották egy "foglalkozásra" 2 órán keresztül. Egy másik ismerősöm, aki addig barátom volt, teljesen becsavarodott tőle.
Szóval undorító.
Szóval: volt osztálytársam járt ott, anno 1986-90 között valamikor. Elég fura dolgokat mesélt, hogy a Darnel mindenkit elküldött a jó büdös francba, meg lyól lehüjézett mindenkit, ekkor a józan eszű kisebbség eltávozott, pénzét visszakapta. Állítólag többen vannak, akik pszichiátriai kezelésre szorultak az ő "személyiségfejlesztése" után.