Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2005.06.01 0 0 57

Júliustól akcióba lépnek a vagyonvadászok. Vagyonfelderítő osztály alakul az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodáján belül, melynek feladata a bűncselekményekből származó vagyonok felkutatása.

A vagyonvadászok dolga lesz a cégfantomizálások felderítése, de veszélybe kerülnek azok a vállalkozások is, amelyek számlagyáraktól vásároltak hamis számlát és amelyek fekete munkásokat alkalmaznak. Az adónyomozók alkotta osztály a lakosság megkárosításának felderítésével is foglalkozik, pl. a lakásmaffiával.

HírTV

cséndzs Creative Commons License 2000.10.15 0 0 56
Jól is működhetnének, az ott dolgozó rendőrök képzettek, de ismét az a bibi, hogy sokszor dúl a központban "háború", melyet "föntről" gerjesztenek. Így a "mezei" adórendőr csöndben van, nagy halaktól fél. Nem tudhatja x cég mögöt valójában ki áll, mikor kap pofont, ha hozzányúl valamihez, illetve mikor utasítják, hogy nyúljon hozzá y-hoz.
Lásd: 4 hete leváltott 8 adórendőr-fej. Nem voltak korrupt vezetők, s nem nagyon hallottam korrupt adórendőrről. Ti? Bárkivel beszéltem, aki találkozott velük, mindenki azt mondta: nagyon normálisak voltak.
Szerintem jó, hogy vannak. Elrettentő erejük is számottevő!
Ha ki tudják védeni az őket érő politikai megkereséseket, akkor frankó gyerekek, + nem hagyják fölhígulni és nem válik önálló, önjáró, öngerjesztő szervezetté (lásd: NBH szakszolg.), kifejezetten hasznos szerv.
Zmac Creative Commons License 1999.12.21 0 0 54
A mai Napi Mao-ból:

"A Bűnügyi Igazgatóság idei tevékenységéről szólva dr. Kántor Tibor elnökhelyettes közölte: február 1. és november 30. között a Bűnügyi Igazgatósághoz és területi nyomozó hivatalaihoz 2583 feljelentés érkezett. Az összes feljelentés 72,2 százalékában került sor nyomozás elrendelésére, az összes elrendelt nyomozás 8,2 százalékát megszüntették, 30,9 százalékát vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozók. 1999. december 1-jével a Bűnügyi Igazgatóságon és a területi nyomozó hivatalokban 859 nyomozás folyik. A jelenleg folyamatban lévő ügyek feltételezett elkövetési értéke csaknem 33 milliárd forint, amelyből különböző kényszerintézkedések révén ez idáig csaknem 7,5 milliárd forintnyit sikerült biztosítani.

Dr. Kántor Tibor kijelentette: a Bűnügyi Igazgatóság eddigi működése során teljesítette azt, amit a kormány létrehozásakor vele szemben feladatként meghatározott. A szervezet működésének semmilyen politikai jellege nincs, ellenben beigazolódott, hogy szükséges volt létrehozni."

Reggel volt egy interjú Kántor Tiborral, ahol a fentieken kívül még a következő érdekes dolgokat mondta: a feljelentéseknek 10%-a volt csak névtelen, az adónyomozók kényszerítő eszközt (elektromos sokkoló, bilincs) öt esetben használtak. A szervezet léterhozása és működtetése eddig 3,5 milliárd forintba került, ennek egy része, (nem derült ki mekkora) egyszeri beruházás volt.

Érzésem szerint kár volt rendőrállamot rémálmodni. (Mazochisták kivételek.)

dzsadzsa Creative Commons License 1999.08.29 0 0 53
Kedves mamagáj!
Azzal egyetértek, hogy a diploma nem sokat jelent, van egy ismerősőm akinek 4 van, de nem látszik rajta.
A második felével nem értek egyet, az adórendőrségnek igenis lehet és van elrettentő ereje és ha e miatt néhány százalékkal kevesebb ember csal, már megérte.
mamagáj Creative Commons License 1999.08.29 0 0 52
OFF
Meg kéne már végre attól a tévhittől szabadulni, hogy ha valakinek diplomája van, nem lehet alsó szellemi szinvonalba sorolni! S ezen két diploma sem javit...
ON
Az adórendőrség elveszi az egyik adócsalótól a pénzt, hogy aztán azt befizetve a nagy "közösbe", a másik oldalon ellenőrizetlenül elsibolják.
Tehát csak átcsoportosit.
Ezért viszont kár volt az erőlködésért!
Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.27 0 0 51
Na ezek után mégjobban érdekelne, hogy miért akart bemenni a lakásba, egyáltalán minek ment ki oda és miért nem tudott szimplán csak telefonálni? Lehet, hogy munkaidőben jólesik egy kis csatangolás a városban? Volt egy kis privát meló arrafelé?
Breki Creative Commons License 1999.08.27 0 0 50
Egyébként azóta kiderült, hogy "csak" egy emberke után nyomoznak, és aki valaha kapcsolatban volt vele, felkeresik.
DE: Lehet hogy diplomásokat alkalmaznak, de akkor miért -suk -sük, -csuk -csüköl??
dzsadzsa Creative Commons License 1999.08.27 0 0 49
Nálatok ezzel dicsekednek az emberek?
polites Creative Commons License 1999.08.27 0 0 48
"1. Honnan tudsz ismerősöd adótitkairól? "
Ez nem nehéz. Ezzel dicsekednek nálunk a emberek.
"4. Az autója is lehet cégautó."
Abban biztos vagyok, hogy az.
dzsadzsa Creative Commons License 1999.08.27 0 0 47
Iegn mert az a 6 millió fornt nincs, legalábbis nincs írásos nyoma, gondolom nem számlával dolgozik és valószínűleg ÁFÁ-t sem igényel vissza, viszont ha egyszer lebukik hosszú időre börtönbe csukhatják.
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.08.27 0 0 46
Naji
Ez a hozzászólás elég gyengécskére sikeredet:
1. Honnan tudsz ismerősöd adótitkairól?
2. Elvileg nem kizárt, hogy nyereségét visszaforgatja a cégébe.
3. A nyeresége is lehet alacsony.
4. Az autója is lehet cégautó.
5. Fizet ő is elég sok adot a cége és az alkalmazottai után. Ha meg fogyaszt, akkor akkor forgalmi adót.
Azaz, amit irál semmire nem bizonyiték.
dzsadzsa Creative Commons License 1999.08.27 0 0 45
Pelikán urat, mint megbízható elvtársat akarták kinevezni,mert biztosak akartak lenni abban, hogy az a személy aki nyilatkozik az adórendőrség nevében, még véletlenül sem fog mást mondani, mint amit írásban megkap. De a csapat amit "alátettek" egy valóban színvonalas csapat.
Naji Creative Commons License 1999.08.27 0 0 44
Fuck adórendőrség!
Azok se azokat b@sztatják, kiket kellene! Van egy ismerősöm, aki vagy 5 kamionnal fuvaroztat, havi x millió forint forgalma van, és a minimálbér után adózik. Vacisúj 6 milliós autót vesz. Létminimumból. Én meg fizetem az ő kiesett adóját. Köszi APEH, ügyes vagy!
Münci Creative Commons License 1999.08.27 0 0 43
Möszjő Trebitsch!

Szerény -általad is tudottan rossz- emlékezetem szerint múlt héten módosította a kormány a megfelelő rendeletet, hogy az adónyomozók is kaphassanak -a bírókhoz, polgármesterekhez hasonlóan- alanyi jogon, vagy ha úgy jobban tettszik a hivataluk jogán fegyverviselési engedélyt. Ez emlékeim szerint múlt héten történt, így nem tartom kizártnak, hogy az általad is kissé "elavultnak" minősített honlap felsorolásában nem szerepelnek.
Hétfőre megpróbálom megkeresni az idézetet, lehetőleg linkelve. Ha tévedek azt is beismerem, tisztázandó a vitát.

Más:
Mit tudtok arról a próbaperről ami állítólag a héten ért véget. Témája: X cég írásos állásfoglalást kért az APEHtől egy zavaros ügyben, majd az állásfoglalás útmutatása szerint járt el.
Később per lett belőle, amit X cég elbukott. Bírói ítélet: Az APEH állásfoglalás téves volt, de X cégnek ez nem szolgál mentségére. Xcégnek jobban kellett volna ismerni a törvényt.
Hangsúlyozom:_csak 2. _kézből_hallottam_az_esetet! Lehet,_hogy_pont_fordítva_igaz. Ezért szeretnék valami pontosabbat hallani róla (kacsa, liba, mese, vérvalóság stb)

Tisztelettel
Münci

Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.27 0 0 42
Ebben neked teljesen igazad van! Én is támogatom a rendcsinálást. Verjék pofán az adócsalókat, de tartsák tiszteletben az adófizető állampolgár jogait. (az én házam az én váram)
Wishfor Creative Commons License 1999.08.26 0 0 41
K.Dzsadzsa !

Az adórendőrség vezetője egy bizonyos Pelikán úr lett volna, emlékszel ?
Szerinted egy ilyen vezetőnek milyen csapatot grundoltak össze ?

PuPu Creative Commons License 1999.08.26 0 0 40
Jó, jó...
De minek ehhez rendőrnek lenni, és gumibottal hadonászni?
Arra ott van Talpas XII. Lajos - nemde?
dzsadzsa Creative Commons License 1999.08.26 0 0 39
Úgy gondolom, hogy nagyon sok dologban tévedtek. Előszőr is ezek az adórendőrők se nem amatőrök, se nem buták, valóban diplomás emberek / bár ez ma már nem túl sokat jelent hiszen Tomikának is van diplomája/. És nem is szállnak ki bármilyen piti ügyben, mert mondanom sem kell, nem éhbérért dolgoznak és egy pár százezer forintos adócsalás nem is foglalkoztatja őket, mert egyszerűen nem éri meg nekik. És bár nem vagyok egy Simicska "fan", de úgy gondolom, hogy itt az ideje, hogy az adóhatóság egy kicsit odapörköljön azoknak akik pofátlanul elképesztő összegeket csalnak ki, konkrétan a mi zsebünkből.
Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.26 0 0 38
Vigyázz! Nincs rosszabb mint amikor egy amatőr hibázik!
Breki Creative Commons License 1999.08.26 0 0 37
Éppen most beszéltem valakivel, akinek szintén rossz tapasztalatai vannak az adórendőrséggel kapcsolatban, és csak ezt a következtetést vonta le: "csak röhögni tudtam rajtuk, amatőrök".
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.08.26 0 0 36
Ezt sajnos a világ minden országában és minden hatóságával kapcsolatban el lehet mondani.
Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.26 0 0 35
Tudod én mindíg attól félek, hogy ezek az egyedi esetek egyszer velem történnek meg. De ennél van nagyobb félelmem is, hogy az ilyen esetek olyan emberrel történnek meg aki nem tudja megvédeni magát, nem ismeri a jogait és még a nyilvánossághoz sem tud fordúlni mert nincsenek kapcsolatai.
Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.26 0 0 34
Tudod én mindíg attól félek, hogy ezek az egyedi esetek egyszer velem történnek meg. De ennél van nagyobb félelmem is, hogy az ilyen esetek olyan emberrel történnek meg aki nem tudja megvédeni magát, nem ismeri a jogait és még a nyilvánossághoz sem tud fordúlni mert nincsenek kapcsolatai.
HitetlenTamaska Creative Commons License 1999.08.26 0 0 33
Azt hiszem engem senki sem vádolhat pozitiv elfogultsággal ezzel a kormánnyal szemben, de magát az adóhatóségi nyomozó testületet mint olyat egyedi eset kapcsán igy leminősiteni egyszerüen nem fair.
Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.26 0 0 32
Az Állam érdekeit Védő Hivatalt nem véletlenül írtam.

Az egyik a komolytalanabb indok az a politikai vicc butikban megtalálható vicc, aminek a csattanója:
...hogy az Orbán reggelente, borotválkozás közben minden reggel elismétli, hogy az ÁLLAM ÉN VAGYOK!

A másik komolyabb indok az az, hogy amikor én elkezdtem dolgozni komolyan hittem benne, hogy az államnak befizetett adó, az én érdekeimet szolgálja. De ma már, amikor lépten nyomon csak a közpénzek nyálverésre költését és a hatalmon lévő politikai elit (a modern arisztokrata, abszurd-burzsuázia) zsebének töltögetését látom, ebből a tévképzetemből kigyógyultam. Ma már tudom, hogy az csak kb 1000 ember és az ő családjaik. Na az Állam érdekeit Védő Hivatal, vagy ha így jobb akkor az APEH az ő és családjaik érdekeit védik. Szóval nem is volt olyan nagy tévedés amikor ezt a szervezetet egy párt magánhadseregének titulálták.

George Sand Creative Commons License 1999.08.26 0 0 31
Csak kicsit billeg, mert az AVO előbb volt, utána duzzadt meg. Egyébként lehet olasz mintára egy erőszak(os) szervezet.
Inkább az Állam Honpolgárait Vigasztaló legyen :))

George Sand

Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.26 0 0 30
Ha úgy nézem akár meg is állja a helyét amit írtál. Ez valamilyen szinten tényleg az Állam érdekeit Védő Hivatal.
George Sand Creative Commons License 1999.08.26 0 0 29
Nem, mégcsak ÁVH.
Töfröcsó Creative Commons License 1999.08.26 0 0 28
Hát ahogy ez az OrbiTorgyiBugrisBrigád dolgozik, lehet, hogy az SZJA, az ÁFA, meg jövedéki és mindenféle adó MELLÉ megkapod még a 9-ed és a 10-ed fizetésének jogát is.
malasin rudi Creative Commons License 1999.08.26 0 0 27
Szarba veszik az arroganciát?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!