Tökéletesen igazad van.De azt hozzá kell tennem,hogy a "román haza" példaként volt felhozva,és nézd meg a szövegkörnyezetet.Nem azt mondtam,hogy román haza,hanem azt,hogy ha azt mondom,hogy román haza,akkor milyen következményekkel jár.
Lehet hogy vihart kavarok, eddig nem láttam olyan véleményt, ami közel lett volna az enyémhez. Szeretném előre bocsátani, NEM vagyok magyarellenes, ha nagyon felbőszülnél, olvasd el újra, és ne szemétkozmopolitázz egyből.
Nos, nekem nagy bajon van azzal, amit ma magyarságtudatnak neveznek: már ezen a fórumon is explicit le volt írva, hogy a magyar identitásnak része a "románok haza!" fordulat. Az egyértelműség kedvéért a továbbiakban a nemzeti identitás azon részét, ami a haza, és az itt lakók javát szolgálja, hazaszeretetnek fogom nevezni, ugyanis szerintem ezt jelenti, és optimális esetben a nemzeti identitástudatnak ezzel kellene egyenlőnek lenni. De valamiért a haza-szeretet sok emberben az idegen-gyűlöletet is felkelti.
Most elsősorban ennek visszásságairól szeretnék írni. Egy példa:
Mindenki tudja, hogy a világháborúban a Don kanyarban elesett magyar katonák nem hazát védtek, mégis ma divatos politikai irányzatok szeretik hősöknek nevezni ezeket az _áldozatokat_. Azt is biztos sokan hallották, hogy ezeknek a katonáknak a helybeliek gondozzák a sírokat. Figyelem: alig több mint ötven évvel azután, hogy azok az emberek megtámadták azt az országot, a támadás szenvedő alanyai gondozzák a katonák sírját.
Most vonjunk párhuzamot: amikor 56-ban idejöttek az szovjet katonák, közülük is többen meghaltak. Vajon mikor jut el odáig Magyarország, hogy gondozza az itt elesett szovjet katonák sírját? Vajon nem lincselnének-e meg október 23-án, ha erre emlékeztetnék?
Ez csak egy példa, biztos nem is a legjobb, hogy észrevegyük, hogy az agresszív fele a nemzeti identitástudatnak egyszerűen ésszerűtlen. Miért lennénk mi többek, mint a románok? Egyáltalán, miért teszünk különbséget?
A hazaszeretetnek az lenne a módja, hogy _minden_ itt lakóval úgy bánok, mint barátommal. Az itt lakó kínai is része Magyarországnak, és ő is megérdemli, mert itt dolgozik, itt él.
Biztos vagyok abban, hogy ez az idegengyűlölet itt és ma politikai erőt képvisel, amit egyes emberek nem szégyellnek meglovagolni, és a haza szeretét zsidózással, meg kozmopolitánozással teszik egyenlővé, ráadásul még a keresztény vallást is belekeverve. Ez messzemenően nem keresztény hozzáállás, és még kevésbé erkölcsös.
Bocs, ha néhol sarkítottam, de azt szeretném, hogy tényleg megértsd, mire gondolok. kösszép,
Ja jó.Rendben van.Én most olvasom a Mein Kampf-ot,pusztán kiváncsiságból,ezért nem igazán tudok még ahhoz a részéhez hozzászólni.Mondjuk én azt vettem ki,hogy a német nemzetet féltette az elszlávosodás ellen.De tényleg hagyjuk.
Ma meg holnap,meg két ünnep között,meg Szilveszterkor:-)))Jó kis program.Monjuk a ma meg holnapot nem bánom,és így a Szilveszter is kijön két rugóból:-)))Milyen jó magyarnak lenni.Ennyit dolgozni balkáni pénzekért:-(
off
pontosan azért nem szoktam ilyen kérdésekben hozzászólni a Ta-on, mert mindig ehhez hasonló személyeskedő vitákba fajul. ez elég szomorú.
és még mielőtt bárki azt mondaná, h akkor most minek szólok bele: ezer bocsánat, h nem tudtam magam visszatartani.
on
" mire vagyok büszke? a hely, a nyelv, a történelmi múlt? nem tettem értük semmit. "
Ezzel minden nemzet igy van. Ez kb. olyan, hogy azert se tettel semmit, hogy az legyen az edesanyad, aki, megis ot szereted a legjobban a vilagon (kiveve talan hazastars/gyerekek), nem masnak az edesanyjat. Amugy en inkabb a buszkeseget szeretettel cserelnem fel. A buszkeseg talan egy felsobbrendusegi erzeshez vezethet. En egyenlonek tekintek minden nemzetet/kulturat, de az enyemet szeretem a legjobban, mert ennek szulettem. Ha mas nemzetisegunek szulettem volna, nyilvan az lenne szamomra a legkedvesebb.
" Történelmi múlt? szívesen vállalnék közösséget pl Károly róberttel, de egyrészt nincs rá alapom, másrészt akkor
közösséget kéne vállalnom (és ide bárkit írhatok a közeli, vagy a távoli múltból, aki elég negatív)-val/vel is. "
Minden nemzet eleteben tortentek/tortennek bunok es hibak. Nem kell, hogy azt jelentse, hogy ne szeresse az ember a sajat nemzetet.
Amugy en is le vagyok dobbenve ezen a topicon. Szamomra ez kb. olyan, mintha azzal a cimmel nyitna valaki topicot, hogy "Szeressem-e a sajat edesanyamat? Mi az edesanyam irant erzett szeretet?" A hazaszeretet olyasmi, mint a szulok es a gyermekek irant erzett szeretet, vagy az Istenhit. Valahol definialhatatlanok. De azert, mert nem tudjuk oket pontosan definialni, nem azt jelenti, hogy nem leteznek.
Ezeket a zsidó dolgokat hagyjuk.A Mein Kampf-ban le van írva,hogy milyen céljaik vannak,voltak stb,nem feltétlenül van benne igazság,illetve nagyon remélem,hogy nincs benne.Annak a topicnak vége.A kollégát pedig virtuálisan értettem.
Most már úgy sincs jelentősége.
fátylat rá!
azonban! sokmindent tudok tolerálni, kivéve a hülyeséget. ha fentartod, hogy hitler tudatában volt a zsidó céloknak (már ha van ilyen, akkor az ugyebár titok, mert ha nem lenne az, a nemzsidók jól keresztbe tennének a zsidóknak), akkor az nálam a hülyeség kategória
Rhadamanthys, ha jól emléxem arra, amit a honlapján olvastam, valami alföldi városban él/tanul/dolgozik. esetemben csak a Bp-Eger viszonylat jön szóba ...
az illetőt nem ismerem, sosem láttam, még csak nem is szimpatikus : )
Ne haragudj,de ott volt a probléma,hogy lenéztél.Mire fel nézel le bárkit is?Ha nekem tetszik például a Barátok közt,és neked nem,azért még nem kell lenézni.
Ezt a leszállás dolgot meg úgy értem,hogy ezentúl,ne tegyél ilyesmit velem.Ezt a gecizést én kezdtem.Lehet,hogy te nem gecizésből csináltad,de nekem nagyon annak tűnt.
A normáli hozzászólás vagy kettővel lejjebb van.-)
nem mondom én, hogy nem vagyok büszke, vagy ciki lenne nekem magyarnak lenni, csak felteszem a kérdéseimet:
mire vagyok büszke? a hely, a nyelv, a történelmi múlt? nem tettem értük semmit. rajtam kívűl álló dolgok formálták, hogy ekkor, ide születtem. ez az esemény pedig eleve meghatározta az anyanyelvemet, állampolgárságomat. Történelmi múlt? szívesen vállalnék közösséget pl Károly róberttel, de egyrészt nincs rá alapom, másrészt akkor közösséget kéne vállalnom (és ide bárkit írhatok a közeli, vagy a távoli múltból, aki elég negatív)-val/vel is.
olimpikonok, Nobel-díjasok? örülök, ha a Cooper-tesztet túlélem, és úgy néz ki, PhD-m sem lesz. de ha mindezeket nem nézve magamat egy kalap alá veszem ezekkel a remek emberekkel, akkor kényszerűen adódik, hogy egy kalap alá vehetem magam pl az éppen legunszimpatikusabb pérttal, vagy annak választóival is, hisz ők is magyarok ...
jó ez nekem?
kimondhatatlan nevű kollégám nincs. nem támadok csordában. egyébként sem célom soha topikok tönkretétele, inkább a vita (mely köztudottan élesíti az elmét).
én mindösszesen akkor szóltam hozzá, amikor gázolaj bejelentette, hogy a sajtó világméretű szinten van a zsidók kezében és ez tény. erre én kértem, hogyha már tény, támassza már alá.
illetve megkérdeztem, mik is a zsidóság céljai, mire te azt írtad, hogy az jól le van írva a Mein Kampfban. erre én kicsit lenéztelek, mondván, ha elhiszed, hogy Hitler tényleg tudja a zsidóság céljait (már ha egyáltalán van ilyen), akkor legenyhébben szólva be vagy baszva ...
én szálljak le rólad??? hagyjuk??? barátom! itt kettőnk közül nem én vagyok, aki ezt a geciséget elkezdte!!! vagy szóltam hozzá bármelyik topikodhaz személyeskedve? netán én beszéltem marhaságot a te összes topikodban???
Szóval Magyarság.Igen erről az jut eszembe,hogy amikor suliba járam,egyszer kérdés volt irodalom órán szinte ugyanez.Ha jól emléxem ezt senki nem tudta megválaszolni rendesen.Mindegy nekem az a véleményem,hogy mindenki maga döntse el,hogy minek vallja magát,mert szerintem ez csak ennek a függvénye.Én azt hiszem büszke vagyok arra,hogy magyar lehetek.
Jó rendben.De azt elismerheted,hogy nagyon aljas voltál ott.Azt próbáltam ezzel a nüansszal elérni,hogy ne csinálj ilyeneket.Ugyanakkor,ha megnézted volna annak a kezdő üzenetét,akkor láthattad volna,hogy nem arról szólt amiről te írtál oda.
Akkor most mondd el,ki volt ott a nagy ellenség?Mert kimondhatatlan nevű kollégáddal olyan jól elvoltatok ott,mint a befőtt.Pillanatok alatt szétvertétek.És még a moderátor megindokolta,hogy nem illett a Kultúrába.Pedig ha nem barmoltok akkor talán megmaradhatott volna.Mindegy hagyjuk ezt.Csinálja mindenki a maga dolgát és kész.Viszont most megkérlek arra,hogy ezentúl légyszíves hagyj nekem békét,én megigérem,hogy nem fogok gecizni.
akkor mostmár legyen Justin ...
én személyszerint sajnálom azt a topikot. azt hiszem kár volt töröltetned. de
1. ha nem bírod az ellenvéleményeket, akkor ne nyiss topikot! EZ VITA FÓRUM
2. ha meglenne a topik, talán kiderülne, nem is én voltam ott a nagy ellenség
Hitler hatalomrajutása érdekes volt... Főleg az volt az érdekes, hogy kik finanszírozták, és milyen céllal... Jujj, de kényes... Az az egész nem a hazaszereteten alapult...
úgy látom ez az antiszemitizmus joker lett mindkét oldalon. az egyik oldal, bármit teszel, rávágja, hogy antiszemita vagy, a másik oldal, bármit kérdezel tőle, azt mondja nem válaszol, úgyis csak leantiszemitáznák ... persze, ez így kicsit csücskös, de erre mutat a tendencia ...
csirkecsőr: hogy nem értesz, azt nem fájlalom. hogy mihez, mit szólsz, nem érdekel (nagyon nem bánom, hogy felhoztad a topikjaimat (bár az atomerőművesen kívűl mindegyik sülyedhetett volna nyugodtan), de te magad utaltál a személyes ellenszenvre nem is egyszer. kultúrember először talán megpróbálja megbeszélni ...) hogy hogy szólítasz, szintén teljességgel indiferens. nem vagy abban a kategóriában, ami számít (ezt tegnap este óta érted el)
szervusz kedves leha!nem nagyon értelek,hiszen mint regisztrált felhasználó,hozzászólhatok bármilyen témához azt hiszem.vagy tán nem így lenne?egyébként a magyarságtudat kötődik az antiszemitizmushoz.hitler is ezzel kezdte,csak neki nem magyartudata volt,hanem némettudata.és látszik is mi lett az egészből.
egyébként nincs mit,szívesen felhoznék még neked másikat is,de nincs több:-)))
itt szerintem nem voltam off.
ja és légyszíves ne csirkepofázz,mert én sem lehányoztalak.köszi