Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2001.11.18 0 0 201
Üdv,

Java programozókat keresünk, önéletrajzokat és kérdéseket a tamas.zagyva@hlc.hu-ra küldjetek.

b

Dictor Creative Commons License 2000.04.01 0 0 200
Ne felejtsuk el, hogy a Pascal-t Niklaus Wirth pont oktatasi celokra talalta ki.

OFF
Windows alatti hangprogramozashoz kellene egy kis segitseg.
ON

TRIKÓ Creative Commons License 2000.04.01 0 0 199
Kedves Werner Zsolt ezt irtad:

> En mindenkeppen a Pascal tanitasa / tanulasa ELLEN vagyok. Sajnos olyan a nyelv, mint a Visual Basic, utana (ill. az altala biztositott hihetetlen kenyelem utan) nagyon nehez lesz barmilyen tisztesseges nyelvet (C, C++, Java) is megtanulni.
Informalis fogalmat, mint "tisztesseges nyelv" illik kifejteni. A Visual Basic "gagyi" nyelv es eppen ez adja az erejet, mint ahogy a nalanal is "gagyibb" script-nyelveknek is: egyszeru-gyors alkalmazas fejlesztes. A Java, mint programozasi nyelv, persze mas szintet kepvisel (nem tisztessegesebbet, magasabbat), de a sajat szintjen a Javat is le lehet cikizni. Ez utobbitol most eltekintek.

Ami az "[...] utana [...] nagyon nehez lesz [...] megtanulni." tipusu erveket illeti, nem masok mint tipus ervek: hallottam Pascal-os oldalrol, most toled C-s oldalrol. Soha, nem ertettem, hogy mert baj az, hogy: "nehezebb megtanulni..."

> Normalis programnyelvnek (hogy garantaltan el tudd a tudasod adni) jelen pillanatban a C, a C++ es a Java tekintheto. A Pascal tipikus dobd-el nyelv, ezert is vagyok minden eszkozzel az ellen, hogy elso nyelvkent valaki azt tanulja.
Ez termeszetesen nem igaz. Kliens-oldali adatbazis programozasnal (Windows), per pillanat a Delphi a kiraly, es az Object Pascal. Ezen a teruleten a Visual Basic, C++ versenykepes nyelvnek szamit, a Java viszont csak most kezd azza valni. (Naja, majd ha lesz stabil GUI kezelese).

Előzmény: Werner Zsolt (45)
micu Creative Commons License 2000.02.24 0 0 198
Mielőtt nekikezdenétek, nézzétek meg az SDL-t is (Simple DirectMedia Layer), hasonlókat tud mint a DirectX, de multiplatformos, azaz a Win32 mellett megy még Linuxon, Mac-on, stb. Loki-ék is ezzel csinálták meg a Civilization CTP-t linuxra, meg egy rakás másik játékot.

Java: Nagyon szép, nagyon jó, de iszonyatos a hardverigénye. Ráadásul legalábbis nekem linuxon úgy tűnik, hogy nem tud osztott könyvtárakat csinálni. Azaz ha elindítok egy Javas programot, ami használja a SWING-et, az vagy 80 mega RAM, no most ha elindítok egy másikat, az megint 80 mega. A másik probléma a virtuális gép, különösen ha szervert akarsz csinálni. Itt ugyanis az a lényeg, hogy egy adott gép minél több usert szolgáljon ki. Nem tudom, hogy ez hogy jön össze a JVM-mel. A harmadik pedig a runtime copyright kérdése, ami nekem (legalábbis Linux alatt) kissé zavaros. Szóval, szép és jó lenne maga a nyelv, van viszonylag korrekt adatbázis támogatás, vannak nagyon jó RAD eszközök (JBuilder a linuxra nagyon rulez!), de maga az egész egy picit a dinoszauruszokra emlékeztet.

Üdv:Micu

Előzmény: tedimedve (197)
tedimedve Creative Commons License 2000.02.24 0 0 197
Sziasztok!

Sajnos én nem tudok programozni, de ellenben keresek programozót.
Visual C++ és előny DirectX ismeret.
Kellemes projectet hozunk össze.
Természetesen szerződést kell aláírni, a megfelelő feltételekkel, pénz, titkosítási nyilatkozat stb.
Ha valakit érdekel írjatok a tedimedve@freemail.hu címre, esetleg megadva hogy hol érhető el minta program, bemutató stb.

Ciao

Tedimedve

lex2000 Creative Commons License 1999.08.29 0 0 194
Sziasztok, rég jártam erre!
Valaki összefoglalná hol tart ez a topic?
Úgy látom Werner Zsolti magával beszélget...:-)
Üdv, L.
Millennium Creative Commons License 1999.08.19 0 0 185
abcd qwert 12345
Millennium Creative Commons License 1999.08.19 0 0 184
Millennium Creative Commons License 1999.08.19 0 0 182
abc x abc
mEdvE Creative Commons License 1999.08.18 0 0 180
kosz a valaszt, bar ez mar nagyon offtopic, de mereszelek meg egyet kerdezni ;-]
1. melyik java faq-rol van szo? (url?)
2. ha jol ertelmeztem, egy kulon portot kell megnyitni, ami ugy tesz, mintha http szerver volna (a lokalis gepen), es abbol lehet olvasni. mukodik ez appleteknel is? (van joga az appletnek ilyesmihez?)
3. ezek szerint a nyelv altal tamogatott megoldas nincs hozza?
kosz+udv,
medve
mEdvE Creative Commons License 1999.08.18 0 0 178
OFF:
hogy lehet azt megcsinalni java-ban, hogy pl. egy jpeg-et egy stream-en
keresztul tudjak letolteni, es utana megjeleniteni? azert nem jo a getimage,
mert egy cgi script adja a kepet, es raadasul post-tal kommunikal az
applikacioval. persze ha muszaj atirom ugy, hogy csak a grafikai resze
egy masik script-be keruljon, de erdekelne az eredeti problema megoldasa.
udv,
medve
/off
magyar tarka nagy barom Creative Commons License 1999.08.18 0 0 175
Sztoicizmust. Ez a legfontosabb.
snaci Creative Commons License 1999.08.18 0 0 174
Sziasztok!

Ha valakit még érdekel, hogy miért nem győzőtt meg W. Zs. akkor

www.tiac.net/users/clp/reference/lang-list-19.html

ide küldött bizonyitékként, de kb 5-600 intézményből csak HAT irta első nyelvnek a Javát.

snaci Creative Commons License 1999.08.17 0 0 169
Werner elvtárs tisztelettel jelentem, az oldalt elolvastam!

Hali Werner Zsolt!
Elolvastam, és továbbra sem vagyok meggzőzve. Üdv snaci

amadeus Creative Commons License 1999.08.17 0 0 168
Kezdő programozó mit tanuljon?

Elkerülni az ilyen nagyképű alakokat mint Dada/dirkgent/werner úr

mert ő soha nem volt túl jó...még fordítónak sem.
snaci Creative Commons License 1999.08.13 0 0 166
Hali Mindenki,

bd,
jól összefoglaltad, hogy egy hét alatt uott vagyunkm ahonnan elindultunk
Piszkod Fred,
1et értek
Werner Zsolt,
1re csak próbállak megérteni, hogy miért lenne jó Lső nyelvnek a Java, hogy megismerjem az álláspontodat jobban más oldalról, próbáltam keresni valami könyvet, ami meggyőzött volna. Nem találtam, Te tudsz ajánlani?
Ugyanis szerintem még az is hozzátartozik a kezdö programozó sanyargatásához, hogy odanyomunk neki egy könyvet, aztán majd kérdezzen, ha tök fekete, és a jó tankönyv azér jó, mer elvan vele egy ideig a figura.
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.08.12 0 0 163
En meg ugyan Java-ban nem programoztam, viszont eleg sokmindenben mar igen, es ezek alapjan nagypofaval ki merem jelenteni, hogy en el tudom cseszni a programot BARHOL, es BARMIKOR, igy aztan debugolasra mindig is lesz szuksegem.
El nem tudom kepzelni, hogy ha egy adott algoritmusban elrontom a dolgokat, es X valtozo helyett Y erteket valtoztatom meg, akkor azt
a, kidobja barmilyen fordito (feltetelezve, hogy mindketto a rutinban elo es azonos tipusu valtozo)
b, nehezebb legyen debuggerrel megtalalni, mint debugger nelkul.

A szemantikai hibak ellen nincs vedelem, mert ha lenne, az azt jelenti, hogy a fordito erti mit is akarok a programmal csinalni. (Akkor meg miert nem kodolja le helyettem? :-)))) )

Szemantikai hiba eseten nekem eddig meg a debugolason kivul mas nem jott be.

bd Creative Commons License 1999.08.12 0 0 162
egy hete vitázik egymással 8 profi, a szegény kérdező topic-indító fejében dagasztva a zavart.
Szépen bemutatkozott a szakma csúcsa!
snaci próbált közbeszólni 8.6.14,
de lángol a megszállottak agya.
Kedves témaindító "mirach".
Indulj neki! Az ösvény szenilisek szakadéka és megszállottak tűzoszlopai között kanyarog, és Neked kell átvergődnöd rajta.
Én 30 éve csinálom. Keserves, most is, de szeretem.
Nincs vezetőd, hisz Magad programozod.
bd
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.08.11 0 0 156
pl. Java-ban mint VC++-ban (nincs debugolas, nem lehet a kodot elrontani stb).
Ugyan azt mondtam, hogy nem fogok a Java mellett/ellen ervelni, de ezt a kijelentest, hogy a kodot nem lehet Java-ban elrontani es nem kell debug-olni Javaban, nagyon erosen megkerdojelezem.
(Vagy lehet, hogy felreertettem valamit?)
snaci Creative Commons License 1999.08.10 0 0 153
BCS,
bocs, de még mindig fenntartom azt, hogy az eredeti témával kéne többet foglalkoznim nem pedig a készülő könyv reklámjával, esetleg irokézek bevonásával. Én bár sokat tettetek érte, még nem vagyok arról meggyözve, hogy a Java az első nyelvként a legjobb, sőt az utóbbi sok hozzászólása Werner Zsoltnak egyre inkább arról győz meg, hogy abban marha gyorsan össze lehet valamit ütni a megrendelőnek, öszt annyi, csináljon vele, amit akar, de ezt én még mindig nem hivom programozásnak, hanem bicnicnek, bocsi.
lex2000 Creative Commons License 1999.08.09 0 0 149

(en - a Sun Magyarorszag Java tanfolyamanak vezetojekent - akar - akar azt is
vallalom h 10-15 leendo gyakvezernek, eloadonak ingyen
es bermentve megtartom a tanfolyamot +
szinten ingyen konzultalom oket mig latom h telleg
abszolut tokeletesen ertik, csak LEGYEN mar vegre
valami elorelepes a Pascal-rol...

Kedves Zsolt!
Ilyeneket a SUN oktatójaként ne írkálj, mert ez nem a reklám helye.
A SUN eleget kaszál a JAVA-ból, bizd rájuk majd ők elterjesztik.
Különben sem hiszem, hogy a SUN örülne neki, hogy konkurenciában
ingyen tanfolyamokat tartanál az Ő pénzes tanfolyamaikkal szemben.
Azért üvd,
L.
Bingo Creative Commons License 1999.08.08 0 0 148
De a legjobb, ha a struct-ot eleve typedef-fel definialod, es akkor nincs ilyen problema.

Bingo

mirach Creative Commons License 1999.08.08 0 0 146
Sziasztok!

Hat, nagyon kinotte magat ez a kis topic...de azert erdekes amiket irtok, bar sokszor nem ertem. :)
Apropo, ha mar itt tartunk van egy kerdesem.
Tobbet emlegettek a Visual nyelveket. Mi ez a visual tulajdonkeppen? Mitol visual? Pl. egy visual C mennyiben mas mint a mezei C nyelv?

BCS Creative Commons License 1999.08.06 0 0 138
snaci
> Szerintem vissza kellene egy kicsit néznünk az eredeti indulatra. No akkor most mit is ajánljunk a kezdőnek?
Eppen arrol megy a vita, hogy volt aki a java-t ajanlotta, es aztan egy kis flame-war, hogy a java sz@r.

En tovabbra is fenntartom, hogy a java idealis tanulonyelv:
atgondolt szerkezetu library strukturaval, OOP (van akinek ez elony, nekem is :) de errol nyugodtan lehetne egy uj topicot is nyitni), es azok a dolgok, amivel egy kezdo pl c++ alatt tud szivni (na jo c alatt is), azok hianyoznak belole (memoria allokacio, template-k (kar), szutyok preprocesszor etc). Ra van kenyszeritve az emberre egy jol definialt hibakezeles, es ez megint tetszik, mert a programozo alapvetoen lusta :)
Lehet, hogy a pascal is nagyon jo, de ha nemcsak a windozer-t nezed, mint platformot (nem a tanulasra, hanem ha kesobb munkara is fogna a tudasat), akkor inkabb c/c++ v. java.
Es ha mar ezek kozul kell valasztani, mint tanulonyelv, akkor a java.

snaci Creative Commons License 1999.08.06 0 0 137
Hali
Szerintem vissza kellene egy kicsit néznünk az eredeti indulatra. No akkor most mit is ajánljunk a kezdőnek?
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.08.06 0 0 136
muzeum
Ugyan nem tudom, hogy miert pont nekem szantad ezt a hozzaszolasod, de ha mar igy alakult, akkor valaszolok ra.

Mitol programnyelv a JAVA ?
Attol, hogy programokat lehet benne irni :-)
Azt, hogy a Java platformmentes, soha nem mondtam.

Azt latom kezdtek elfelejteni programozni csak kattints ide hasznald ezt a objektumot, regen megirtuk ezeket az objektumokat.
Ha vetted volna a faradtsagot, hogy vegigolvasd, ami itt ment, lattad volna, hogy en pont nem grafikus dolgokat irok, hanem halozatosakat, ugyhogy nekem nulla kattins ide, kattints oda van.

Az hogy fel tudsz parameterezni egy eljarast es hasznalod nos ugyes vagy de ez azert meg keves az alapokat sem art ismerni , nehany allgoritmust Huffmann kodolast LZV meg ilyesmit.
Az ok, hogy az alapokat kell ismerni, de ezzel, amit itt irtal nagyon nem ertek egyet. Ahogy en latom, az egesz programozasban az a lenyeg, hogy a) az embernek legyenek adva tiszta, ertheto API, amit hasznalhat, b) amikor o ir valamit, akkor is tiszta, logikus, ertheto API-t biztositson az o altala irt program alkalmazasainak.

BCS Creative Commons License 1999.08.06 0 0 135
> Mitol programnyelv a JAVA ? futtasd le Netscape vagy explorer nelkul
Szerinted a Java Runtime Env. mire valo? Ezek szerint az osszes interpreteres nyelvnek semmi koze a programnyelvekhez ...

> platformmentes ? barmi lehet az ha megirod a fuggvenyeket mas OPP
> rendeszeren es ugyanugy hasznalod oket -- lehet az assembly is igy
platformmentes.
Ha a platformfuggetlenre gondoltal, akkor azert platformfuggetlen, mert nemcsak forrasszinten, hanem binaris szinten is (Java Bytecode) platformfuggetlen. Elvileg :)
Persze az a dolog masik oldala, hogy az egyes platformokon futo virtualis gepek nem ugyanugy vannak specifikalva, es ez hibakhoz vezethet. Szerintem meg ha windozer forrast (persze nem csak algoritmusokat tartalmazo programot) kellene portolnod Unix ala, akkor lehet, hogy a vérpisiles mellet elgondolkodnal, hogy mire is jo, ha egy nyelv legalabb forrasszinten platformfuggetlen. ;-D

Azzal egyetertek, hogy nem art, ha az ember nem csak kattintgatni tud, hanem van nemi ralatasa a miertekre is. Viszont ha abba belegondolsz, hogy mennyit lendit a dolgokon, hogy nem kell egy sajat kornyezet (libek etc.) felepitened, hanem a nyelvvel kapsz egy _nagyon_ atgondolt, logikus felepitesu kornyezetet, es az energiadat/idodet a feladatnak tudod szentelni, akkor ...

muzeum Creative Commons License 1999.08.06 0 0 134
Mitol programnyelv a JAVA ? futtasd le Netscape vagy explorer nelkul
platformmentes ? barmi lehet az ha megirod a fuggvenyeket mas OPP
rendeszeren es ugyanugy hasznalod oket -- lehet az assembly is igy
platformmentes.

Azt latom kezdtek elfelejteni programozni csak kattints ide hasznald ezt
a objektumot, regen megirtuk ezeket az objektumokat.
Allitom egy Gifet nem tudnetok Windows alatt kirakni ha nincs ilyen fuggveny vagy objektum akkor mar meghalt a tudas es varjatok a kovetkezo verziot hatha valaki megirja.
Az hogy fel tudsz parameterezni egy eljarast es hasznalod nos ugyes vagy
de ez azert meg keves az alapokat sem art ismerni , nehany allgoritmust
Huffmann kodolast LZV meg ilyesmit.

Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.08.06 0 0 133
Meg meg arra is gondoltam, hogy az
a * (1 + b/100)
Nem szig. monoton novekvo lesz, hanem lepcsos, ha a es b egeszek, azaz b<100 eseten ez a, 100<=b<200 eseten meg 2a, azaz a 100. szuletesnapjan mindenki kap egy 100%-os fizetesemelest a peldaban :-)
Fulig Jimmy Creative Commons License 1999.08.05 0 0 131
Szia

En nem erre gondoltam, hanem az alkalmazottas struct-os peldara, ha erdekel leirom, hogy mi a gond vele, bar egybol latni fogod, ha ranezel :-)

En amugy azt mondanam, hogy mindenkeppen legyenek olyanok a peldak, hogy aki akarja tudja oket futtatni (akar ugy is, hogy ott vannak az instrukciok, hogy mit kell meg hozzairni), mert 100-szor jobb ugy tanulni, hogy kozben lehet kiserletezni.

A meghivast a tanfolyamra koszonom, bar a foldrajzi helyem miatt (ocean tulpartja) nem fogok tudni elmenni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!