Keresés

Részletes keresés

Tappancs Creative Commons License 1999.07.25 0 0 100
Lehet, hogy megint elkéstem, de: 27, 48, 61, 63, 80

(Két szelvénnyel játszottam és a múlt héten meg az előző héten is egyesem volt. Felezünk? :)
Madárka Creative Commons License 1999.07.23 0 0 99
Rikitiki(tévi) ! -)))
Sejtettem hogy a nickneved honnan jött.Ugy látszik jól tippeltem.Vettem a két számot amit mondtál , holnap megjátszom öket.

Szia : Madárka

LOttó Creative Commons License 1999.07.23 0 0 98
Szia RiP!

Örülök, hogy nem bántódtál meg, utólag a kelleténél cinikusabbnak éreztem a hozzászólásom. De azért egy bocs így is jár!
A www.szerencsejatek.hu-t én is tudom ajánlani, magam is onnan húztam le a számok listáját.
Tudod én komolyan elhiszem, hogy minden számötös egyforma valószínuséggel jön elo. Egyébként a "módszerednek" -ha nem is tudományos, de- elég eros kritikája, hogy nem nyertél vele semmit :-)))
Nincs nálam a bölcsek köve, a 3. ponthoz hasonló módszerekkel vizsgálhatók a tippjed. Azért éppen azt választottam, mert azt volt a legegyszerubb cáfolni...
Tippem nincs (ha lenne, nem félévente lenne ötös, elhiheted :-), de az azért igaz, hogy ne az 1,2,3,4,5-öt játszd. Nem a sorsolás, hanem a fogadói szokások miatt. Egyszer olvastam valahol, hogy jellemzoen a szelvény közepén lévo számokat játsszák meg, a szélek mostohák. Ez úgy derült ki, hogy a összevetették a statisztikákat 2 olyan országban, ahol a számok egyeznek, de a szelvények más elrendezésuek.
Egyébként nem védem oket, biztos van disznóság is a dologban, de nem hiszem, hogy a sorsolások/kiértékelések szintjén. Szerintem érdeke az államnak, hogy ez a buli tisztán, jól menjen, mert itt majdnem akkora az adó, mint a benzinen, mégsem tüntetnek ellene a taxisok:-)))
Üdv
LOttó

RIPityom Creative Commons License 1999.07.23 0 0 97
Neharagudj kedves Lottó,
csakugyan volt -ezek szerint- tiszta páros/páratlan...

De, úgy látszik nem fogalmaztam elég világosan... szóval én igyekeztem ...öööö.... "valószinübb" számpárokat alkotni. Hát lehet, hogy áltudományos vakvágányra terelödtem, de nem olyan számokat igyekeztem generálni, amik, hát hogy is monnyam, izé: bizarak, vagy extrémek (1-2-3-4-5 pedig is erre van azért esély)

Szóval frankón megköszönném -komolyan!- ha pontról pontra cáfolnál, vagy esetleg izé... adnál tutkó tippeket. Hiszen oly lenyügözö erövel véded a csapatot, hogy akár játékosuk is lehetnél... najó, ez csak rossz vicc volt.

Szóval, akárhogy is nézem, plussz lóvé kerülhet a rendszerbe... csalással/emeléssel/visszaforgatással. Aztán hogy azt milyen fiktiv (reklám) költséggel húzzák ki a rendszerböl - azt nem tudom. De frankón büzlik, na.

Szóval kérlek a tippeket/cáfolatokat ne felejtsd el. Mellesleg teccik a stílusod. Jól kened.

RiP

rikitiki Creative Commons License 1999.07.23 0 0 96
Játszhatunk hármasban is? Akkor rettegen számaihoz még 61 és 68.
Egyébként tényleg Rikitikitévi (pontosabban Kipling) ihlette a nickem, csak a hossza és az ékezetek miatt rövidítettem.
Madárka Creative Commons License 1999.07.23 0 0 95
Kedves Rikitiki(tévi)-)))

Tedd félre az aggályaidat és lökjél ide egy tippet.

rettegen
Még két számra nem telik ?

rettegen Creative Commons License 1999.07.23 0 0 94
most beszéltem a palikkal meg a héderrel,
azt igérik a 38-as, a 82-es és a 14-es tuti benne lesz az öt számban.
rikitiki Creative Commons License 1999.07.23 0 0 93
Kedves Madárka!

Ha tudnám a számokat, összekuporgatnám azt a 100 Ft-ot. Mivel nem tudom, csibészség lenne a Te 100 Ft-odat kockáztatnom.

Rikitiki

LOttó Creative Commons License 1999.07.23 0 0 92
Most van egy Szerencsejáték Felügyelet nevű hivatal, elvileg annak a dolga az ellenőrzés. Persze, ha csak annyit ér, mint általában a fogyasztóvédelem, akkor lehet, hogy kár rá hivatkozni :-(

A rejtvényedre -bár erősen offtopic- úgy emlékszem igaz a válasz. Bár ha ezt kellene kivárnom, akkor mégis inkább a lottózást választanám:-)

LOttó

Madárka Creative Commons License 1999.07.23 0 0 91
Emberek

Áll még a topic elejei ajánlatom.Várom a tippeket , az esetleges nyereményt felezzük.

Bye: Madárka

Mr Spock Creative Commons License 1999.07.23 0 0 90
Kedves LOtto,

Ilyen jól tanítják a valószínűségszámítást az orvosin? Gratulálok!

Hehehe....nem az orvosin tanitottak. Matematika, azon belul valoszinuseg szamitas, mondhatnam a hobbym volt mindig. Amikor kijottek a computerek, mar ugy hogy az atlagembernek elerheto modon, elsok kozott voltam aki vett, es azonnal megtanultam programmozni. Mert tetszett. Odaig ment a hobby, hogy egy programmomat meg ki is adtak a 80-as evekben. Tehat innen van, nem az orvosirol.

A Te csalási módszered tényleg nem rossz, de akkor keletkezik 300 db fel nem vett négyesük.

Igen, ez igy van, dehat nem tudom, hogy a kommunista idok alatt mennyire volt komolyan veve az ellenorzes.

Es akkor most egy rejtveny, ami valoszinuseg szamitassal kapcsolatos:

Letezhet-e az, hogy egy hermetikusan lezart szobaban, a levego mindenfele kulso behatas nelkul a szoba egyik feleben osszegyulik, amig a masik feleben legures ter van?

A kerdes nem trukk, nincs semmi foldontuli utalas, teljesen az ismert fizikai torvenyekrol van szo.

Gabor

LOttó Creative Commons License 1999.07.23 0 0 89
Kedves RIPityom!

Gyönyörű áltudományos okfejtést mutattál be. Ehhez fogható "gondolatmenetet" eddig csak a már emlegetett Sportfogadás utolsó oldalain olvastam.
Mindenesetre sokat emelne esszéd értékén, ha legalább a tényekhez ragaszkodnál. Nincs időm tételesen cáfolni, csak a 3. ponthoz (sosem volt az összes szám páros/páratlan):
Tényleg nem, kivéve (év/játékhét):
57/32, 58/8, 58/15, 58/20, vagy 74/49, 76/47, 76/49... - hogy az általad hivatkozott időszakból is mondjak néhány példát.
Elvileg 1/32 környékén van (nem pontosan) a csupa páros húzások valószínűsége. Az eddigi 2209 húzásból 74 esetben volt mind páros, ami kevesebb, mint 10 %-kal tér el az 1/32-től.
Talán vedd elő a C-64-et és keresd meg a programodban a hibát :-)))
Lehet, hogy csalnak a fiúk, de akkor elég profin csinálják.

MEG_KELL_HOGY_TÉRÜLJÖN: hát persze. Ha a sok írás közben olvasni is jut időtök, ajánlom a részvételi szabályzatot: "befolyt részvételi díj összegének 80%-a minősül nyereményalapnak. A nyereményalap 54%-a nyereményekre fordítandó összeg" - Ezért éri meg nekik. By design. Egyszerűen nem tudnak bukni rajta. Akkor minek csalni?

Mr Spock!
Ilyen jól tanítják a valószínűségszámítást az orvosin? Gratulálok!
A Te csalási módszered tényleg nem rossz, de akkor keletkezik 300 db fel nem vett négyesük. Ezt viszont (szintén részvételi szab.) nem lehet zsebretenni, hanem vissza kell forgatni a játékba (akciók, vagy az említett "megemelik 100M-ra" a nyereményalapot)

Üdv
L Ottó

originalqszi Creative Commons License 1999.07.23 0 0 88
Madárka kukaca?
Miazma?
Hogy jön ide a lottó?
Csak nem vagyok idiottó?????
kukaca Creative Commons License 1999.07.23 0 0 87
EZTET NÉ HAGYJUK MÁN EEESÜLLLYEDNI.
kukaca Creative Commons License 1999.07.22 0 0 86
Ma már nem kell azt a borzasztóan sok szelvényt beszkennelni, kapásból digitálisan kerül feldolgozásra.
Régebben meg még nem nagyon vót szkenner.
MONDOM EMBÖRÖK ITT MINKET NAGYON ÁTB... ja MEGVEZETNEK
Mr Spock Creative Commons License 1999.07.22 0 0 85
Kedves RIPityom,

Nekem senki ne akarja bepofázni, hogy
nem manipulálják a húzásokat...
KIZÁRT, hogy _fél_évig_ nincs 5ös!

Nem tudom, hogy manapsag hany lotto szelvenyt adnak el hetente, de emlekszem 20+ evvel ezelottrol, akkor heti kb 5 millio szelvenyt adtak el (ami egy 10 millios orszagban nem volt semmi). Ma, mivel tudtommal tobb tipusu jatek van, elkepzelhetoen kevesebbet adnak el. De meg a heti 5 millio szelveny is, minden 9 hetes atlag egy otoshoz vezethetett. Na most, ha manapsag mondjuk a felet adjak el, akkor minden 18 hetben lenne valoszinu egy otos, es ha az elhuzodik 26 hetre, az egyaltalan nem valoszinutlen.

Ezen mar akkor is (20+ evvel ezelott) sokat gondolkodtam, es arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy nincs ertelme csalni, igy is borzaszto sok penzt keresnek ezen. Arrol nem is beszelve, hogy valami eszmeletlen munka lenne tobbmillio szelvenyt ratenni valami szkenerre, es beszkennolni egy komputerbe, nehany nap leforgasa alatt. Mert csak igy lennenek kepesek csalni, es megakadalyozni egy otost.

Hehe, wazze, ezek üzeltemberek, ezeknek _MEG_KELL_HOGY_TÉRÜLJÖN_
a kib@szott befektetésük...

Miert ne terulne meg? Megint, nem tudom hogy most hany szazalekat tartjak vissza a bejovo penznek, de a kommunista idokben 40% volt visszatartva, 60 %-ot osztottak el a nyertesek kozott.

Egyetlen modon lehet csalni:
Hazudni kell az eladott szelvenyek szamat illetoen, es a nyertesek szamat illetoen. Tehat, ha mondjuk van 100 negyes, de azt mondjak hogy 400 negyes van, a negyes tulajdonosok nincsenek meglepve, hogy kevesebbet kapnak. Ez egy sokkal konnyebb csalasi lehetoseg, minthogy kiszamitani hogy melyik ot szamot nem szabad huzni.

Gabor

kukaca Creative Commons License 1999.07.22 0 0 84
Nekem ez az egész LOTTÓ (Szerencsejáték Rt.) bűzlik. Azt elhiszem, hogy minden számnak ugyanannyi az esélye (a kihúzásra), de az már egy kicsit furcsa volt, hogy múlt év végén ill ez év elején (azt hiszem) a 25 és 26-ost kb 4-5 héten át együtt "kihúzták". Továbbá meg lehet figyelni hogy mióta műholdas a buli (számítógépes adatfeldolgozás) egyre gyakoribb az egymást követő számok egyszerre történő kihúzása. Állítólag a cég milliókat költ olyan eljárásokra mellyel bebizonyíthatnák ártatlanságukat, vagyis hogy nem manipulálnak a számokkal. Nem tudom, minden esetre minél hülyébb kombinációkat kell beixelni, talán így van némi esély. Feltéve, hogy a számítógépük nem futtat le egy kis csúnya szelektáló progit a szelvények beérkezése után.
Van valaki aki kompetens ebben az ügyben? Akkor kérem oktasson ki, hogyisvanez?
RIPityom Creative Commons License 1999.07.22 0 0 83
Halihó!

198~ tájékán szüleim nagy örömére vé-
teleztünk egy C+4 "computer"-t. S mit
gondoltok, mi volt az elsö prg, amit
irtam?

Biztos nem találjátok ki..
L O T T Ó P R O R A M !!!

Hát igen.
Már akkor is hüye voltam, na.
Bár igaz, ami igaz - nem vmi
tripperes, sz@r prgi volt ám...

1.) figyelte az elöfordulási számok
alapján az átlag pontokat.
- talán még most is van iyen a sport-
fogadás hátoldalán..., mik a gyakorik, ritkák... s én kiszámoltam, mi ebböl az átlag, mert megvolt a 20évre viszamennö összes húzás (de erröl lesz még szó)

2.) mindig volt bent azonos végzödés,
de csak 1pár ~~, ~3, ~~, ~3 etc.

3.) sosem volt az összes szám
páros/páratlan

4.) be volt határolva (átlag alapján)
az elsö szám intervalluma 1-30,
a másodiké... etc.

Meg iyenek, jó rég volt nem emléxem
már... persze semmit se nyertem, de
nem is ez a lényeg... hanem, hogy
a 20év visszamenölegben *-al volt
jelölve az 5ös találat...

1.5 HAVONTA VOLT KB 5TALÁLATOS SZELVÉNY!!!!

Nekem senki ne akarja bepofázni, hogy
nem manipulálják a húzásokat...
KIZÁRT, hogy _fél_évig_ nincs 5ös!

Na csá,
RiP

Ui.: ja wazze, s amikor kapcsiból
megemelik 100m.Ft-ra a nyereményalapot,
hogy beinduljon a jáccma - nehogymá'
ezt vki megnyerhesse vki másnap...
Hehe,
wazze, ezek üzeltemberek, ezeknek
_MEG_KELL_HOGY_TÉRÜLJÖN_
a kib@szott befektetésük... 1xüen vagy
naívak vagyunk, vagy BIRKÁK :(((

Mr Spock Creative Commons License 1999.07.21 0 0 82
Kedves Mindenki,

Egyetlen igazi "elonyt" vagy kepes lottozasnal szerezni: abszurdnak latszo szamokat jatszol.
Tehat mondjuk olyant, hogy 40,41,42,43,44. Tehat olyan kombinaciot, amirol az emberek azt
hiszik, hogy "az soha nem jon ki". Mint tudjuk, abszolut mindegy, hogy melyik 5 szam van
megjatszva, a valoszinuseguk hajszalpontosan ugyanaz. DE...ha esetleg bejon, kisebb a
valoszinusege annak, hogy osztoszkodnod kell valakivel. A kis program amit irtam nehany eve, ezt fenyesen bizonyitja (nem mintha nem lenne amugyis nyilvanvalo).

Mivel tobben kertek a programot, ami a "lottozas remenytelenseget demonstralja", itt elerhetove
teszem. Ha ide kattintasz letelepitheted a programmot, aminek LOTTO.ZIP a neve. Unzip akarhova. LOTTO.EXE fog kijonni belole. Ha tudod a DOS-t hasznalni, onnan a legegyszerubb, de Windows-bol is mukodik, de kezzel kell az icont csinalni (no SETUP) es a Property beallitasnal Full Screen-re kell atallitani. Garantaltan virus mentes, en irtam.

Gabor

Mr Spock Creative Commons License 1999.07.21 0 0 81
Kedves Mindenki,

Egyetlen igazi "elonyt" vagy kepes lottozasnal szerezni: abszurdnak latszo szamokat jatszol. Tehat mondjuk olyant, hogy 40,41,42,43,44. Tehat olyan kombinaciot, amirol az emberek azt hiszik, hogy "az soha nem jon ki". Mint tudjuk, abszolut mindegy, hogy melyik 5 szam van megjatszva, a valoszinuseguk hajszalpontosan ugyanaz. DE...ha esetleg bejon, kisebb a valoszinusege annak, hogy osztoszkodnod kell valakivel.
A kis program amit irtam nehany eve, ezt fenyesen bizonyitja (nem mintha nem lenne amugyis nyilvanvalo).

Mivel tobben kertek a programot, ami a "lottozas remenytelenseget demonstralja", itt elerhetove teszem.
Ha ide kattintasz letelepitheted a programmot, aminek LOTTO.EXE a neve. Ha tudod a DOS-t hasznalni, onnan a legegyszerubb, de Windows-bol is mukodik, de kezzel kell az icont csinalni (no SETUP) es a Property beallitasnal Full Screen-re kell atallitani. Garantaltan virus mentes, en irtam.

Gabor
Gabor

PROMPT Creative Commons License 1999.07.21 0 0 80
Helyesen: a ritkábban húzott számok.
Amúgy pontosan azért, mert (valószínűleg) kevesebben x-elik be. Azért írtam ezt, mert még nem hallottam olyan statisztikáról, hogy az egyes számokat hányan választják.
Mellesleg én se lottózom.
Tova Szilárd Creative Commons License 1999.07.21 0 0 79
Kedves PROMPT,
nincs olyan, hogy "ritkán húzott szám" -- illetve ez semmit nem befolyásol, hacsak nem azért, áttételesen, mert (ahogy írod is), sokan a sokszor húzott számokat választják.
PROMPT Creative Commons License 1999.07.21 0 0 78
Olvastam régebben egy cikket amiben arról írtak, hogy sokan azokkal a számokkal játszanak, amelyeket már többször kihúztak. Ezekkel a számokkal csak az a gond, ha kihúzzák őket, akkor nagyon keveset nyerhetsz velük, mert többen osztoztok rajta. Egyetértek Tova Szilárddal, de szerintem a ritkán húzott számokkal is nagy pénzt lehet keresni.
Tova Szilárd Creative Commons License 1999.07.21 0 0 77
Ha lottóznék (de nem teszem), nem is az eddig sorsolt számokat figyelném, hiszen a héten kihúzandó öt szám független az előzőektől, hanem ha már a nyerés eélyem nem tudom növelni, akkor az esetleges nyereményösszeget próbálnám növelni. Ehhez a _legritkábban megtett_ (nem a kihúzott!) számokat játszanám meg... Sajnos, erről nincs adat, azt hiszem.
rikitiki Creative Commons License 1999.07.21 0 0 76
Mr. Spock!

A számból vetted ki a billentyűzetet :-)))
Egyébként a valószínűségek nem is változnak attól, hogy bizonyos számokat már kihúztak. A húzási statisztikát pedig minden számgolyó és sorsológép csere után újra kellene indítani - SZVSZ elég reménytelen.
Az összes kihúzott szám listája a www.szerencsejatek.hu-ról letölthető.

Dzsabb Creative Commons License 1999.07.21 0 0 75
Kedves Madárka!

Ha a játék tiszta, akkor a korábban kisorsolt kombinációk újbóli kisorsolásának valószínűsége nem nagyobb, mint egy teljesen új kombinációnak. Ha meg csalnak teljesen mindegy.
Gondolj bele a múlt heti lottó számok újbóli kisorsolásának valószínűsége épp annyi, mint egy új kombinációnak :((
Egyébként pontosan 1:43949268 :(((, ez van, a hatoson jóval nagyobb az esély a hat találatosra, egész pontosan: 1:8145060

Mr Spock Creative Commons License 1999.07.21 0 0 74
Kedves Madárka,

Olyan programot tudsz írni amelyik .... Na várjál mindjárt összeszedem a gondolataim. Tehát : van egy adatbázis , amit én tölthetek fel az eddig kihúzott lottószámokkal.

Igen, tudnek irni, de minek. A nyeresi valoszinuseg novekedese teljesen elhanyagolhato lenne. Miert? Gondolj bele. Az utolso 30 ev alatt volt 1560 huzas, tehat be tudnal irni 1560 ot szamos kombinaciot. A kb 45 millio lehetsegesbol, ez abszolut elhanyagolhato valoszinusegnovekedesre vezetne.

Gabor

Madárka Creative Commons License 1999.07.20 0 0 73
Köszi , azt hiszem megpróbálom megkeresni.(Ha lesz progi) -))
Tova Szilárd Creative Commons License 1999.07.20 0 0 72
Szegeden tengetem az életÖm, így rám nem számíthatsz, de megadtam minden szükséges paramétert, hogy egy könyvtárban rátalálj, aztán mehet a szkenn...
Madárka Creative Commons License 1999.07.20 0 0 71
Tova Szilárd

Köszönöm a tippet , elkél az ilyen segitség . Hol tudom beszerezni ezt a könyvet ? Csak az a baj hogy még program nincsen és félek , hogy nem is lesz.No ki tud ilyen programot gyártani ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!