December 2-án, a Solaris együttes FB-oldalán: https://www.facebook.com/photo?fbid=1147940420035753&set=a.340953020734501 "Köszönjük azt a fantasztikus szeretetet és sok-sok pozitív visszajelzést, amivel az új, Marsbéli Krónikák III című dupla albumunkat fogadtátok! Ma, nem egészen egy hónappal a megjelenés után a lemez dalaiból készült klipjeink nézettsége átlépte az 50 ezret!Egészen pontosan 52.425-en láttátok ezeket a videókat!Sok-sok inspirációt ad ez nekünk a jövőre!Köszönjük nektek! Videó-linkek kommentben!"
"Adventi - bemelegítő - klubkoncert az INVOCATIO MUSICALIS (ex Musical Witchcraft) együttestől jövő héten szerdán este 19:30-tól! Utána, ugyanott - kis átszerelési szünet után - Őry Tamás másik zenekara, a Cold Shatterhand muzsikál!"
Nagyon szuper volt a tegnap este! Jó volt látni a zenészeket, hogy ők is mennyire élvezték az együttjátszást! Lélekemelő volt ez a jubileumi este! 🧡 Nagyon várom a videókat én is, több kamerával vették a koncertet + rengeteg fotó is készült. Jó lesz újra látni a koncert részleteit! 😊😊😊 Nem sokkal 19:30 után kezdődött a koncert és 22:30 előtt pár perccel lett vége, ráadással! 👌 👏👏👏
Attiláék most szombati koncertje elé egy interjú (ami még a múlt héten készült a Klasszik rádió Intermezzo c. műsorában, Bálint Edinával), szóba kerül a MK III. dupla album is: https://open.spotify.com/episode/5OJIY5E5d1PLv4SYNeBmYM
És a lehetőség ajándék CD-re, Attila írta a FB-on: " Ha a helyszínen vásároltok legalább két belépőt a koncertre, akkor ajándék CD-t kaphattok ezek közül: Musical Witchcraft III. - Zsoltárok és Filmzene, Invocatio Musicalis - Live Progrock ‘55 - szerzői válogatás CD! "
Jól emlékszel, menet közben változott meg a végleges borító. Ami megjelent, az egy 4-szános előzetes EP.
Ha még nem hallgattad meg azt. amit februárban már föltettem a 6308-as hozzászólásban, újból ideteszem: ízelító a végleges anyagból + Robi beszélgetett a mesterséges intelligenciával is. Ennek egy részletét is megosztotta velünk:
A teljes MARSBÉLI KRÓNIKÁK III. dupla CD-n és dupla LP-n fog megjelenni! 😊😊 Irtó izgalmas ez az egész témavilág és a zenék is hozzá! Libabőrös lesz az ember tőle.
Az október 12-ei jubileumi Invocatio/Musical Witchcraft koncerthez kapcsolódó mai infó a SOLARIS együttes FB-oldaláról:
"A Marsbéli III dupla CD megjelenésének “kapujában” egy roppant izgalmas dologra vállalkoztunk: az 1998-ban megjelent Musical Witchcraft lemez dalait az EREDETI közreműködőkkel szólaltatjuk meg október 12-én, a Marczibányi téri Műv. Ház színháztermében! Reméljük a Ti érdeklődéseteket is felkelti ez a nem mindennapi, jubileumi koncert! Jegyek már kaphatók… " Valamint kedvcsinálóként Attila pár napja ezt írta ki a FB-on:
"Mindenki, aki legalább 2 db jegyet vásárol a Marczi jegypénztárában - ami munkanapokon 8-18 h között van nyitva - (tehát nem a jegy.hu-n keresztül) - az választhat egyajándék CD-t az alábbi fotón látható kiadványaink közül…, aki négy jegyet vesz az 2 db CD-t választhat… és aki pedig 6 db koncertjegyet vásárol, az mindhárom CD-t elviheti! A CD-ket pedig október 12-én, a koncert után dedikáljuk is majd Nektek! Tehát irány a Marczibányi téri Műv. Ház jegypénztára, a CD-k már ott várakoznak Rátok! "
+1 beszélgetés Attilával, ugyanott, de immár az MK III-ról 😊😊😊
"A Balogh Tibivel folytatott riportsorozat utolsó része holnap délután, 14:04-től kezdődik a Katolikus Rádióban! A Solaris Együttes hamarosan megjelenő Marsbéli Krónikák III dupla CD-je a téma… amit már valóban izgatottan várnak a rajongók itthon és szerte a világon… és persze a zenekar tagjai is! " https://www.facebook.com/photo/?fbid=8875067795840921&set=a.1179037232110721
Hamarosan újabb Attla-interjú a Hangáriumban! 😊 Ezt írta róla a FB-on: "Az október 12-i, MARCZI-s Invocatio/Musical Witchcraft jubileumi koncertről lesz elsősorban szó a hétfő délutáni riportban a Katolikus Rádióban!
Nemrég osztotta meg Attila a FB-on: "A Katolikus rádióban a szeptember 15-i, a biai Református templomban tartandó Ars Sacra-s INVOCATIO MUSICALIS (ex Musical Witchcraft) koncertről beszélgetünk Balogh Tibivel - több remek dallal megspékelve - holnap, 14:04-től…! Az “éjszakai baglyok” pedig pénteken 0:30-tól hallgathatják meg a műsort!"
A beharangozó végéről: "A 2x60 percesre tervezett est vendégművésze Sturcz András csellista, a Sturcz kvartett vezetője lesz, aki a koncerten felcsendülő dalok egy részét segít majd újraértelmezni és új színekkel gazdagítani! Szeretettel hívunk és várunk minden zeneszeretőt erre a zeneileg igen színesnek és izgalmasnak ígérkező estére!"
Csak kiböjtöltük 😊 Megérkezett a várva várt videó! És nem találok szavakat.......... Annyira zseniális az egész: a zene is, a koncepció is! Ilyen az, amikor a Solaris együttes és a mesterséges intelligencia találkozik 🧡
A FB-os oldalukon kaptuk az alábbit: "Lehet, hogy kicsit meglepő lesz, ami most következik, mert nem egyszerűen egy klippremierről van szó, sokkal inkább egy amolyan video-podcastról.De ezt majd meglátjátok. Sokmindent megtudhattok történetünk második dupla albumának készítéséről, és egyszerre két új klipet is láthattok eközben.
Sőt, egyéb video- és zenerészleteket is.
Meg azt is meg fogjátok érteni, mi volt az oka annak, hogy néhány hete elindítottuk ezt a kis A.I. sorozatot itt, az oldalunkon.
Ha a végére értek, érdemes lesz visszaolvasni a legutóbbi pár A.I. cikket is, mert sokminden világossá válik majd az itt következőkkel kapcsolatban. És ami a legfontosabb: ez az első video-podcastunk, de nem az utolsó!A z elkövetkező hetekben - még mindenképpen az album májusi megjelenése előtt! - jelentkezünk újabbal, amiben a zenekar többi tagja is mesél majd nektek mindarról, ami ezalatt a közel két éves munkafolyamat alatt történt velünk! Jó szórakozást a következő 20-22 perchez!" SOLARIS Marsbeli Finálé
Üdv! Ez az első kép amit valaha is találtam róla. Valamikor futólag ismertem, sokszor eszembe jutott, ahogy a gitártokkal besétál a tornatermünkbe. Gyakran láttam így. Egyszer-kétszer beszélgettünk, kérdeztem hol játszik, mondta Solaris, ismered? Ismertem. Sajnálom, hogy elment.