Járok én erre, meg olvasgatom is a topikokat (van vagy tíz cives topik), de sajna általában nincs időm egy egész éjszakát rászánni (asszony, munka, haverok, ital:)), amikor meg lett volna nem találtalak benneteket az iercén. De majd igyekszem, Ugyanott vagytok még?
HI! Nahat ekson, reg jartal felenk. Talan egyszer ujra beugorhatnal. Vagy ez csak olyan eltevedt connect volt anno fel eve? Jah, es egyebkent fana a topic cime. Ez melyik jatek??? ja egyebkent van valami hasonlo jatek, amirol ujabb bort is lehuztak. Vagy ezt irta mar valaki. bocs, lusta voltam elolvasni, mit irtatok. Csak eppen mr beszolasait olvasgattam, es ekson neve ismerosen csengett itt. Ja, mar megint off. Nademind1. Olvassa meg egyaltalan valalki ezt a topicot, vagy ez mar reg meghalt???
Csak az 1.2 patch fölé megy föl, szóval előbb azt kell föltenned!
Ennél azonban van egy sokkal jobb forrás: a PCGuru 2000/10, ahol magyarul részletes telepítési leírás és összefoglaló van a modról, valamint megtalálható a CTP magyarítása is.
Kösz szépen az infokat. Most már legalább tudom. A szomszédban lévő Tescoban van, csak kicsit elnyűtt a doboza, meg 11e magyar forint. Ami kicsit sok.
Civ2-t meg szoktam játszani, bár ez más kérdése volt. Anno elég sokat nyomtam, bár profi nem vagyok benne, inkább csak lelkes amatőr. De mindez inkább valamilyen civ2 topicba tartozna. Egyáltalán van olyan?
Üdv, IST
Ja, letöltögettem magamnak egy kis videot (13mega) a CTP-ről, igen jóra sikerült. Mondjuk a felbontása lehetne jobb is...
Hogy mik vannak! Én is megnéztem a dobozt. Nálam nem is szabadna mennie, mer "US version of MS Windows" kell hozzá. nekem meg csak magyar vörzsönöm van. Egyébként szerintem ez a játék úgy alapból jó lassú. Nekem elég bika gépem van (Athlon K7 650+128MB RAM+32MB Diamond V770 Ultra), de így is le tud lassulni úgy, hogy néha azt hiszem már lefagyott.
Egyébként mostanában észlelem, hogy az egérmutató (az a mandzsettás kéz) "nyomot hagy" a menükön (a terképen nem), látott már valaki ilyet, és tudja esetleg a megoldást is?
Nem tudom egyébként, ismeri-e valaki a Celestial Dawn modot a CTP-hez. Nekem megvan ugyan, de még van folyamatban játékom, ezért nem telepítettem föl. Állítólag ez amolyan "ahogyan eredetileg is lennie kellett volna" teljes mod, tele racionalizálással, életszerűsítéssel, arányosítássál, néhány új egységgel, javított diplomáciával, meg ki még mi mindennel.
Na valakinek csak egy lemeze van de két gépen akar játszani, akkor kell neki egy NoCD crack. :))
IST, bocs, hogy itt válaszolok az emilre, de valamiért ez a vén laptop mindig lefagy, ha emilt akarok küldeni...
Szal: a CTP hardverigénye:
Minimum:
Pentium 133
32M ram
320M tömörítetlen HDD-hely a játékfileknak, plusz 80M a Win swapnak
16bit high color videokártya, minimum 1M rammal
4*CD-ROM (600K/sec állandó átviteli sebesség)
DirectX6 (van a cd-n), vagy újabb
100% Win kompatib. hangkártya és egér
Internetes játékhoz Win kompatib. 28.8K modem
Win NT-re
Pentium 166
64M ram
Service Pack 3
Én kedvenc cd-boltomban, a Westend Multimédiában vettem anno. Stabilan 8-9 rongy körül járt az ára, aztán hirtelen leesett 4 rongyra. Vettünk is 2t, mert kiderült, hogy a CIV II-vel ellentétben mindkét gépbe kell cd a játékhoz, és nemigen másolható a cd... Szal eztuán visszaugrot az ára 5500-ra, de legalább mindig szokott lenni, az ára hullámzó.
Kérem a tisztelt Házat, hogy válaszomat elfogadni szíveskedjék.
Persze, a 10 perc kicsit túlzás, a lényeg az, hogy unatkoztam közben. Mert ha egyéb dolgokat csinálok közben, akkor meg arra figyelek, és akkor meg a játékra nem koncentrálok eléggé... Ördögi kör ez.
De, megvan, azzal is szoktam tesókámmal LAN-ban jáccani. Igaz, nem vagyok túl nagy spíler, és csak eccer próbáltam a neten át jáccani, és kicsit unalmas volt az eleje, 10 perc semmi, aztán két lépés, 10 perc semmi... Érted...
Persze meg lehet próbálni, de valszín nem leszek nagy ellenfél. :(
A tengeri városok pedig nagyon jók... Olyan ipart lehet ott kiépíteni... Nálam egy 20-as tengeri város ipara (10 bánya + 10 kaja termelő oda)ált jobb szokott lenni egy 40-es szárazföldi városénál.
A határok megjelenése régi adósság, eddig sem értettem, hogy kolbászolhatunk át egymás területén tankokkal... az űrnek is könnyű szívvel intek búcsút - tőlem akár a tengerfenék is mehetne, a tengeri városok nem voltak jók semmire, legfeljebb érdekes volt, hogy kirakta a tengerfenéki vulkánra kapálni a szalmakalapos melóst :))))) Nem tudom, ti hogy voltatok vele, nálam az általam kezdeményezett diplomácia az esetek 90 százalékában a stop trespassing/piracyra, és békejánlatra korlátozódott...
Lesznek határok mint a SMAC-ban, a városok nagyobb területet használhatnak(állítólag minden irányba 3-4 egységnyit a mostani 2-vel szemben), új diplomácia, nem lesz űr(ez se baj , mondjuk a spacebomberért kár :( ),meg még lesz benne egy tonna változtatás.
http://pc.ign.com , nem tudom belinkelni az oldalt , valami miatt ,úgy nem működik.Itt van egy kis ctp2 review.
Én is félreértettem :). Egyébként volt már több is nekem 150-nél, át is kellett írni a govern.txt (túl kevés várost engedélyezett bizonyos államformáknál),hogy ne lázadjanak mindenhol :).
Szasz Barnai kollega! Azt lehet má tudni, hogy a CTP2 télleg más lesz-e valamiben, mint az első rész, vagy csak beletömtek pár új csodát meg egységet, és javítottak kicsit a grafikán???
Üdvözlet az ismerős népeknek.
A Civ CTP 2 még nem jelent meg, sajna, mint ahogy a 00/01 sem, hmmm...
De screenshotokat lehet látni a neten, valahol itt, vagy a másik topicban írták is, hogy hol. Esetleg itt: apolyton.net.
Én feliratkoztam a cd-galaxis-nál a CM 00/01-re is, meg a Civ CTP 2-re is, hogy ha megjelenik, már küldjék is. Remélem, nem egyszerre küldik, most például azt se' tudom, hogy hol a pénztárcám...
Nézd, pont így csináltam, a lehető leghamarabb megvolt az arcologies, de olyan 40-nél több város sosem ment. A 100 lehetséges, OK, de valahogy nagyon, túlzottan is soknak tűnik egy human playertől. Csak ezt akartam mondani.
100-as varos ha jol emlekszem lehetseges.
Csak idoben valts Ecotopy-ra
ja es meg azelott epits meg minden szaporodast gatlo dolgot (aqueduct, sewers asszem ezek, vagy az civ2?), mert hamarabb eri el a limitet, mint ahogy megepulnek ezek! Komolyan!
Ecotopy rullah
Tagok, lusta voltam ilyen rengeteg hozzászólást végigolvasni :), de talán még nem volt erről szó: kedvenc cd-boltom listáján olvastam, hogy októberben megjelent a Call to Power II. Tud valaki valamit erről?
Neten én már játszottam is, ámbár kinyirtak hamar, mert elég kezdő voltam még. Úgy rémlik, a játék maga felajáln egy multiplayer/internet lehetőséget... de ha nem, akkor a "Kali.net"-en mindenképpen. Én azt a kis aranyost (Kali) valamikor 3 éve megvettem vagy 5 dollárért (az akkor volt vagy 2.000 Ft), azóta meg csak frissítem, oszt nem kő érte semmit sem pengetni újra. Lehet vele szinte mindent játszani, amit TCP/IP-n lehet.
Szóval (mint középhaladó)... hol az a másik topic, ahol többet tudhatok meg e témáról? Megyek, megkeresem.
Hol lehet bekapcsolódni?Hát arról fogalmam sincs,meg most a gépen sincs fenn a progi.Én csak a hotseat opcíót (egy gépen ketten+ lehet játszani) próbáltam a haveommal az elég rendesen működik(1,2-es patch kell hozzá).