Keresés

Részletes keresés

ll-q-pop_ Creative Commons License 2006.01.10 0 0 13
Amint látom, a TOPIC elhalt, de engem most érdekel a téma.
Azeretném az első szolóalbumomat rögzíteni. Nem tudom mi a tarifa és a minőség optimális korelációja.
_Hanu_ Creative Commons License 1999.07.08 0 0 12
Naja, az AC tényleg elég jó (az árához, és a hasonló árkategóriájú "stúdiók"-hoz képest). Az SP-t csak azért ajánlottam, mert ott vannak erősítők.
bogyó Creative Commons License 1999.07.08 0 0 11
O nem, én veszek össze :-)

Az ilyen 1200 Ft/év kategóriájú "stúdióban" minden forint kidobott pénzzé válhat egy perc alatt. Rossz effektek, gyenge hozzáértés, nevetséges
mikrofonpark, lestrapált erősítők...

Ezért hívják őket nagyvonalúan demó-stúdióknak :-) Szerintem az AC az nem rossz, ők vették fel az egyik Snétberger-lemezt (vmi élő cucc volt), a hiphop bojz első maxiját és a Rémember első (második?)lemezét. Ja meg a net legjobb gitárosának demó-anyagát :-)))))

A legtöbb zenésznek ez otthon is megvan :-)). Igen, ez ki is ment a fejemből...

b

Előzmény: CooCooFooZoo (10)
CooCooFooZoo Creative Commons License 1999.07.08 0 0 10
De fasza, vesszetek már össze :-))

Blackman, miért nem teszel fel Cubase-t vagy Cakewalkot a gépedre?
Akkor otthon is archiválhatod magad.
Az ilyen 1200 Ft/év kategóriájú "stúdióban" minden forint kidobott pénzzé válhat egy perc alatt. Rossz effektek, gyenge hozzáértés, nevetséges mikrofonpark, lestrapált erősítők... A legtöbb zenésznek ez otthon is megvan :-)).

Amiért a stúdiót mindenki szeretné, az a több sáv. Az meg ma már szoftverrel is megy ilyen feladatra bővel jól. És akkor nem szorít sem a pénz, sem a múzsa: akkor és annyit veszel fel, amennyit akarsz. Összekeverheted, effektezheted, lenyomhatod mp3-ba és elteheted magadnak és az unokáknak. :-))))

blackman Creative Commons License 1999.07.02 0 0 9
Na ja, mann kann sagen, ez így van.
De mintha én megköszöntem volna, nem?
Előzmény: bogyó (8)
bogyó Creative Commons License 1999.07.02 0 0 8
Nem vazeg, csak ha nyitsz egy nem közérdekű topikot, és valaki veszi a fáradságot, hogy belegépeljen egy választ, akkor egy kösz vagy mi kijár. Szerintem.
Előzmény: blackman (7)
blackman Creative Commons License 1999.07.02 0 0 7
Hogy mi van? Ráléptem a lábadra?
Előzmény: bogyó (6)
bogyó Creative Commons License 1999.07.02 0 0 6
Ja, és az AC Stúdióban - asszem - Dóra Tamást kell keresni.

Csak azt nem tudom, hogy Blackman barátunk mért ekkora tahó.

Előzmény: _Hanu_ (4)
blackman Creative Commons License 1999.07.02 0 0 5
hálás thanx!
Előzmény: _Hanu_ (4)
_Hanu_ Creative Commons License 1999.07.01 0 0 4
Na, itt végre megvan, pennát elő!

S. P. Stúdió (itt vannak cuccok, nem kell külön fizetni érte)
1165 Bp., Táncsics M. u. 7-9.
Tel/Fax: 407-2550, avagy 60-317-560, illetve 30-9526-508
1300+Áfa/óra

AC Stúdió (itt - azt hiszem - nincsenek cuccok, de jobb minőségben dolgoznak)
1117 Bp., Irinyi József u. 42. (Schönherz kollégium)
Tel: 372-5166
1200+ÁFA/óra

Jó döngicsélést!

blackman Creative Commons License 1999.07.01 0 0 3
Hát éppen ez az, hogy nekem nincsenek drága cuccaim, csak egy Hohner Rockwood gityó, meg egy szar Monarch torzító. Na meg egy mosógép nagyságú erősítő, amit nem szevesen cipelnék fel Győrből ide. Nincsenek túl nagy igényeim. Csak úgy döngicsélnék egy másfélóra hosszat ami eszembe jut. Régen kazikra csináltam az ilyesmit, de hát haladjunk a korrral. Csak hogy megörökítsem a jelenlegi állapotomat.

_Hanu_
Igen, köszi szépen, jó lenne, ha tudnál valami közelebbit is.

_Hanu_ Creative Commons License 1999.06.30 0 0 2
Dear Blackman!
Van ilyen, az SP Stúdió, a XVI. kerületben. Azt hiszem, a Táncsics Mihály ált. isk. épületében van. Felszerelt próbahely (dobbal, mikrofonokkal, gitár-meg basszusgitárerősítőkkel - a márkákra már nem emlékszem), meg alapstúdió (összesen kb. 30 sávnyi digitális rögzítés).

Nem túl drága, valami 1000 Ft/óra, de ne is számíts nagy durranásra (viszont nem olyan rossz). Keress rá valahol, legközelebb holnap tudok részletesebb információkat, hogy pontosan hol, meg mennyi...

bogyó Creative Commons License 1999.06.30 0 0 1
Másodszor meg szerintem:

1. Ha csak gitározni akarsz, akkor kérj kölcsön egy mini keverőpultot meg egy magnót (kettőt), és csináld meg magad.

2. A stúdió esetleg effekteket (reverb, delay, stb.) biztosít, de ha torzitani akarsz, akkor vigyél erősítőt + torzítót, amit majd felmikrofonoznak, mivel ha csak rádugod a gityó+torzítót a pultra, az nagyon szarul tud szólni (darázs-zümmögés).

3. Megincsak: ha alapot nem játszol magadnak (vagy csak egy sávon), azt otthon is simán megcsinálod (két magnó + keverő). Ha többszörös overdubbinggal akarsz jáccani, akkor nem elég az 1-2 óra a stúdióban.

3. Tudok egy stúdiót, kb 1200 HUF-ért van óránként, elég kicsi, a Schönherz koleszban, AC Studio a neve. A kolesz fővonalán el lehet érni őket. De nem biztos hogy szóbaállnak 1-2 órára.

4. Nem elég a 2 óra, mert ha már ott vagy, akkor elkezdesz igényeskedni, újraveszed a dolgokat, stb.

udv,
bogyó

bogyó Creative Commons License 1999.06.30 0 0 0
Először is 0 ilyen stúdió van,
blackman Creative Commons License 1999.06.30 0 0 topiknyitó
Tud valaki olyan helyet(stúdiót?), ahol 1-2 órát lehet bérelni valami emberi összegért, hogy egy cd-t telegitározhassak magammal?
És csak gityót kell vinni, mert minden mást ők adnak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!