Igazságkereső:
A fiad német tanárnője, ez a perverz Magyarfalviné, nyilván nem kapja meg a férjétől ami jár neki, hát attól élvez, hogy piszkálja a gyerekeket.
Most mond meg, miből állna neki egy kettest adni, amikor két másik tanár is hármast adna, és a fiú úgyis másik suliba megy?
Na most mi az, hogy foglalkozása vállalkozó?? Vagy kik azok a tanárok?
Ne csapkodjunk szertelen kamaszként...
Van ugye a közoktatásban 150-160000 pedagojgosz munkakörben dolgozó polgár (kés-villa, orrba nem nyúl, ahogy te sem) ebből pld. 30000 dolgozik középfokú intézményekben, ebből kb.14000 gimnáziumban ebből mondjuk 4000 a budapesti elit és a nagy vidéki gimikben, ebből a 4000-ből 1500 aki elvitathatatlanul produkál.
Mindenféle van köztük. Van aki suksüköl, van akit takarítónőnek se vennének fel, van akinek a diákjai a legjobb egyetemek közül válogathatnak, akár külföldön is.
Vegyük tudomásul: legfeljebb 10%-uk tudna az ég világon bármi mást csinálni.
A nyelveseknek meg az informatika tanároknak nem érdeme, hogy ők piacképesek, szerencsés a helyzet (képzeljük el az orosz tanárok helyzetét, ha ideiglenesen visszajönnek Szerjózsáék):)
Most mit vársz egy nem piacon lévő, de annak kiszolgáltatott, saját hanyatlását azért érzékelni képes embercsoporttól?
Ennyi a GDP, ezt így osztják el Gyuláék vagy Viktorék. Ennyiér ennyit kapsz.
Termelj többet, adózz többet legyél Amerika és máris csak 30%-uk lesz alkalmatlan.
Piaci kiszolgálást akarsz? Hozd fel Budára a gyereket valamelyik angol, amerikai vagy német suliba évi egy milláért. Kap reggelit, passenger van viszi az usziba délután.
igazságkereső!
A tanárnak, ha buktatni akar jeleznie kell jó időben a gyereken keresztül a szülők felé (ellenőrző).
A szülő gondos, tud helyesen írni, hiszen a német jegyét is meg tudja állapítani a gyereknek meg hát mondjuk ki őszintén baromi jó homepage-t hozott össze a kis wouldbebilly, úgyhogy elmegy márciusban, vagy áprilisban a fogadóórára és tájékozódik. Ha nem tette, máris kettőn áll a játék.
Na a végére egy kérdés:
A tanári pálya elnőiesedett. Egy csomo hölgy ugyanakkor jó apucis háttérrel, évente cserélt Puntókkal, Xsarakkal neaggyisten! BMW318-al jár az isijébe tanítani. Ők miért megkeseredettek, vagy ők mind jól tanítanak?
LUPO:
A nyári szünetet meg úgy nem igaz ahogy a fontos emberek napi 16 órája sem. Tehát az igaz, hogy este tízre ér haza... Nekem kell a kocsiba a légkondi, mert nem tárgyalhatok izzadtan, a tanárt meg lenézem mert ápolatlan, izzadtan megy órára. Pfuj...
Juditta:
Hiába szelektálsz! Mivel az állam nem szán rá több zsét ezért nem lenne a helyükre más. Ezt a mindenkori politika tudja, cinkos úri huncutság.
Hungary01:
Meg hát tényleg akasszuk fel őket?Esetleg egy kis krematórium?Pusztuljon a férgese? Tegyük ezt mondjuk a taxissal aki csak óra nélkül visz el? A vállalkozóval aki évek óta veszteséget produkál a százforintos boltjában, ennek megfelelő adófizetéssel de színvonalas oktatást vár a többiek pénzén? usw
Mindez persze csak az én egyéni nézőpontom. igazságosztó esete -ha egyáltalán a másik fél meghallgatása nélkül megítélhető - tragikus, hiszen az iskola elkövette azt a hibát, hogy a saját érdekét a gyereké elé helyezte.
Hi!
Én most is diák vagyok, most megyek elsőbe. Volt eccer egy rajztanárom, 6. ban, aki azt csinálta, hogy az anyagot szünetben is olvastatta velünk (mert két egymsutáni ora volt) és ha nem tuttuk a szünetit, akkor egyes. Történt eccer, hogy azért mert suttogtam rajzolás közben a patársammal, háturról tarkón ütött... Én gondoltam, hogy mik a jogaim, szóltam hát az ofőnek, hogy csinájjon vmikt Meg akarta beszélni ezzel a tanárral a történteket, és utánna egy nappal szünteben kihívott engem az osztályból a rajztanár, hogy hogy van az, hogy én az ofővel üzengetek... Mire én montam, hogy nem üzengettem, és hogy neki nincsen joga megütni, meg szünetben benntartani, hasonlók... Én már tejjesen ki voltam akadva... Abbahagytuk a beszélgeést, és utánna állítólag a tanáriban bőgött, de utánna már nem csinált ilyeneket....
Szóval oda akartakm kilyukadni, hogy az olyan tanárállat csinál ilyet, aki az előző rencerben már 30 éve tanított, ahol nem szoltak rá az ilyen mijatt....
84% olyan abszurd szám, hogy számomra ebbol az egy adatból egyértelmuen kiderül, hogy ebben az esetben a pedagógusokkal van a gond. Egyre több a pályáttévesztett, problémáit, kisebbrenduségu komplexusát az iskolában levezeto tanár... Az ilyeneket szerény véleményem szerint akasztani kéne.
igazságkereső:
Kezenfekvo a megoldas: tegye le a gyerek a kozepfoku nemet nyelvvizsgat. Igaz, tanulni kell ra kicsit, meg valoszinuleg kulontanar, de a nyelvvizsga a kesobbiekben amugyis megeri. Es igy a tanart ki lehet zarni a korbol.
Kedves Igazságkereső!
Csak egy mondást tudok idézni :
"Kétféle pedagógus létezik.
1, képesítés nélküli -ebből sok van
2, képesség nélküli -ebből rengeteg."
Fiamat 8. év végén megbuktatták énekből!!!!!!!!!!
Az iskola 800 tanulója közül az egyetlen volt, aki stílus alapján megkülömbözteti Soszatkovicsot Sztravinszkijtől, Csajkovszkijt Glinkától, stb. Majdnem megvertem a dicső tanárnőt , és azonnali megyei szintű vizsgálatot kértem. A lényeg: zeneiskolai pedagógusok előtt jeles eredménnyel vizsgázott! Játszik hangszeren.
A gond a szájával volt a gyereknek. ( ezt tőlem örökölte :-)) )
A tanárnő azóta is tanít :-(
Pontosítani szeretnék: a suliban nem is tudják, hogy a fiamnak van honlapja, nem is érdekelné őket. Tehát eleve kizárt, hogy a tanárokat meg akarta volna tanítani weblapkészítésre. Informatikából jó osztályzata van, a némettanárral (Magyarfalviné) van a probléma és az igazgatóval.
Szerintem hármasra tudja a németet, de persze én elfogult vagyok. Elvittem hát az elsőszülöttet két német tanárhoz, akik (egymásról nem tudva) hármas szintben állapították meg a tudását. Ezt még az osztályozó konferencia előtt megírtam Csetényi Sándor úrnak, az igazgatónak, de ő válaszlevelében hosszasan és kitartóan mellébeszélt, ahelyett, hogy tett volna valamit.
A botrányról szóló cikk: http://www.alap.net/gimsz
Kedves Pőregér!
Igazad van: az igazság kideríthetetlen, de az oktatási törvény szerint ilyen esetben a tanuló javára kell dönteni!!!
Sajnos nehéz úgy véleményt mondenai valamiről, hogy az ember nem pontosan ismeri a történteket, s azokat is csak az egyik féltől hallotta.
A honlap színvonalának megitélése is egy dolog, adott esetben lehet roppant szubjektív.
Azt viszont biztosan állíthatom, hogy a tanárok zöme (tisztelet a kivételnek) nehezen viseli, ha a diák akarja őt a saját tárgyára megtanítani. A "hogyan" mindig ominózus pontja ezeknek a történeteknek.
A felháborodás fűtötte harag és düh nem biztos, hogy célravezető egy ilyen kérdésben.
Kedves Igazságkereső!
Nem akarlak elkeseríteni, de az ilyen esetekben az igazság általában kiderthetetlen. Nem csupán azért, mert mindenki, aki valamit is érdemben tud az efféle esetről, az általában már állást is foglalt valamelyik fél mellett, tehát már nem tekinthető pártatlannak. Elsősorban inkább azért, mert a tanár alkalmatlansága nem bizonyítható azzal sem, ha Gyermeked színjelesre vizsgázik a bizottság előtt. A tanár ugyanis (joggal) hivatkozhat arra, hogy a vizsgáig eltelt pár hónapban egy magántanár segítségével töbet lehet haladni (különösen nyelvből), mint az osztályban egy egész tanévben, és kötni fogja az ebet a karóhoz, mondván, hogy ő a gyerek akkori (évvégi) tudását osztályozta és az bizony nem ütötte meg a mércét. Summa summárum, ha tényleg ennyire elvadultak a dolgok, jobb új sulit keresni, még azon az áron is, ha a fiú kollégista lesz vagy helyben, egy esetleg gyengébb suliban könnyedén leérettségizik és közben bőven marad ideje azzal foglalkozni, amiből tovább akar tanulni. Ha elkeserítettelek, bocs, nem ez volt a szándékom.
Sajnos ezzel egyet kell értenem. A helyzet az alapfokú oktatásban a legrosszabb aztán aközépiskolákban már jobb. Sajnos amíg nem fizetik meg a tanárokat addig aki tud menekül. Persze azért mindig van néhány ttanár akit a gyerekek szeretete no meg a hivatás azért az iskolában tart.
A tanári pályáról: (lehet hogy kicsit off, bocs....)
A tehettséges tanárok nagy része a munkába állás után elhagyja a pályát. Amikor erről írtam, megkérdeztünk néhány tanárképzős osztályt, ahol a hallgatók több mint fele már az első évfolyamban tudta, hogy nem tanárként fog elhelyezkedni.
A munkapiacon keresik a tanári diplomával rendelkezőket, mert széles alapműveltséget takar. Ha emellé még egy másik szakterület is társul, a tanár bolond lesz harmincvalahányezerért szenvedni a diákokkal. A nyelvtanárok magániskolákba mennek, elhelyezkednek tolmácsként, fordítóként, tízszer jobb fizut kapnak. Az infromatika-matematika szakosok pedig még ennél is könnyebben találnak állást. (Példa a volt matektanárom, aki ma Bécsben él, és a Siemens-nél programozó).
A BME nek készült egy felmérése, amiből kiderült, hogy a megkérdezett 817 végzősből 300 valahány küldte vissza a kérdpívet, mindnekl volt munkája, fiatal korukhoz képest jó fizetéssel.
A tehettséges, talpraesett, tehát a valóban tanárnak való oktatók ezért hagyják el a pályát. A kevés jó tanár azok közül kerül ki, akik nem találnak jobb állást, vagy nagyon szeretik a gyerekeket.
igazságkereső:
Megnéztem az adott URL-t, és valami gond van (egy .css file hiányzik), "Nem találok ilyen file-t a dani.alap.net szerveren!". Ez az oldal igy egy nulla ;)
Már értem, hogy miért akarja meghúzni a tanár ;-)))
Kedves Girafe!
Teljesen igazad van!
Állítom, hogy a tanárok döntő többsége hivatás- és gyermekszerető, de az a kisebbség nagyon meg tudja keseríteni az egész ország életét.
Én is technikumban végeztem és összeszedtem még két diplomát, szóval megismertem egy-két tanárt, de a diákéveim alatt nem találkoztam ilyen sötét, rosszindulatú pedagógusokkal.
A mi osztályunkban egy-egy bukás fordult elő, de nem tucatjával egy osztályon belül.
Laci kérésére: a fiam honlapja (amely néhány klasszissal jobb az iskolája amúgysem működő oldalainál) http://dani.alap.net
Jellemző, hogy azt üldözik el egy informatikai iskolából, aki a tanár úrnak megtaníthatná, hogyan kell weboldalt csinálni :-))
Sok sikert hozzá! Én is felbuktam :) (szakközépből gimibe :)), és nagyon nagyon jól jártam. Elméletileg vesztettem miatta egy évet (év közben harmadikból másdikba), de gyakorlatilag nyertem négyet!!! Mivel az a szakközép is elég gyönge volt, a gimiben behoztam minden elmaradásomat (gyakorlatilag mindenből különbözetivizsgáztam). És aztán felvettek a külkerre (szerintem ha maradok a szakközépben soha nem tanulok tovább), amit idén el is végeztem. Szóval bártan!
És mégegy. Olyan kiváncsi lettem a gyereked honlapjára. Kérlek linkeld már be.
Mint tanár azt hiszem hozzá kell szólnom a topichoz. Nem vitatom, hogy vannak nem a pályára alkalmas tanárok, de azt hiszem nagyon sok jó tanár is van. Ezek az emberek nem a pénzért, hanem a gyerekekért élnek és dolgoznak.
Laci kérdezi, hogy hová viszem a fiamat. Úgy gondoltam gimnáziumba. Hogy miért?
első sorban úgy is tovább fog tanulni.
Másod sorban nem sok jót tanulhat a Szombathelyi Gépipari és Informatikai Szakközépiskolában. A suli honlapja hetek óta nem működik (informatikát oktatnak :-))), de nem is kár érte, olyan pocsék, a fiamé pedig az egyik leg látogatottabb egyéni honlap. (Egy kis adalék az iskola szinvonalához)
Kedves gabek!
Ha már engem kérdezel, szerintem a 6-os pont nagyon fontos. Biztosan ismered, de idemásolom Neked.
6. Soha ne térj el a tárgytól (ne legyél offtopic), csak ha nagyon muszáj,
azaz igyekez
a *témához* hozzászólni. Ha mégis offtopic vagy, akkor kérj elnézést
a többiektől.
Áruld már el, hogy csinálod, hogy kreálsz egy új felhaszánlónevet és máris van topicnyitási jogod is? Ez most valami kivételes helyzet, vagy ez az új rendszer? Nekem anno nem volt lehetőségem topicot nyitni, amíg el nem értem a 30 hozzászólást. Hol itt az igazság?
Na az én véleményem nem lesz objektiv, mert én utáltam az iskolát, meg jo pár tanárt is de azért elmondom hogy:
A legtöbb fiatal "pedagogus" azért végezte el a tanito vagy tanárképzöt, hogy ne keljen 18 éves korában dolgozniamenni.Akik most odajárnak arra meg pláne igaz ez.Anyuci fizet, ö itt alkoholizál, játsza a szabadelvüt, akit meg esetleg tanitanifog le se szarja, csak hogy öt a legkönnyebben megszerezheö diplomáért nem fizetik meg.Na ja.
Ahány szar tanárom volt mind megprobált a magánéletembe belepofázni+lelkileg gajratenni.Nem sikerült, viszont megjegyeztem
Tanártol megkérdezik:Ugyan mondjon már három dolgot ami jo abban amit csinál Válasz: jun,jul,aug
Volt persze olyan tanárnöm is akit csiptem, de nem ö sajnos akiröl a tanár szo eszembe jut.Az is érdekes hogy Ö volt az egyik legnépszerübb tanárnö az iskolában (és nem a teste miatt), mig az ilyen most kirepült, megcsömörlött gyikfingok népszerüsége kevesebb mint egy rühes kutyáé.
Tudom hogy durva dolgokat irtam,de ez van.Aki nemakar tanár lenni csak hogy diplomás fasz legyen, és nembirja a kritikát, az ne csinálja.Kell a szaros melos is, mint ami én is vagyok
Csö Lupo
igazságkereső: meg értem, vannak ilyenek (annak idején nálunk is voltak a szakközépben ahova jártam. Engem ki is rúgtak :) mondjuk azt többnyire okkal, de most az mind1).
Az a lényeg, hogy a másik iskola legyen megértő (mert ilyen is van).
Milyen iskolába akarod vinni a srácot?
Amikor az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bérrendezéséről hallok, rögtön vegyes érzelmeim támadnak. Tény és való, hogy sokkal több fizetést érdemelnének, de ugyanakkor óriási szelektálást kellene végrehajtani mindkét területen. Nem a hivatásukat lelkiismeretesen végzők hitelrontása miatt alakult ki sokunkban ez a vélemény, hanem azok ellen, akik teljes mértékben alkalmatlanok ezekre a pályákra.
A pedagógusok alkalmazása előtt feltétlenül szükséges lenne komoly alkalmassági tesztvizsgálatokat végezni, hiszen a szaktudáson kívül komoly felelősséggel jár a / főleg kiskorú / gyermekekkel való bánásmód Életre szóló lelki sérüléseket okozhatnak az iskolában ért negatív élmények, melyeket nagyon sok esetben a tanárok idéznek elő. Nem hiszem, hogy a gyermek másik iskolába való átíratása lenne ezekben az esetekben a megoldás, hanem az ügyek reális felülvizsgálata, szélmalomharc nélkül.
Természetes, hogy a családi neveltetést nem lehet a pedagógusokra hárítani, de mindenképpen meghatározó szerepük van a gyermekek személyiségfejlesztésében.
igazsagoszto:
Ilyen esetben, foleg az új suliban az is sokat nyom a latba, hogy a többi tárgyból, hogyan végzett a srác. Mert ha a többi egyenletesen min. hármas-négyes, vagy jobb, akkor nyugodtan foghatod az aktuális tanerore, viszont ha nem...
Egyébiránt, mint gyakorló szülo egyre többször jut eszembe a pedagógus alapvicc, miszerint: Mi a különbség a pedagógus és a pedofil között?!? És ami a szomorú, hogy egyre inkább igaznak érzem (bocs az IGAZI pedagógusoktól, de ok sajnos egyre kevesebben vannak).
hc