Nem az a gondom hogy milyen fajta emberek árulják , hanem az ahogyan teszik. Többször láttam már amint kiborult a paprikás doboz tartalma egyenesen a kutya ürülékes járdára. Onnan vissza a dobozba majd a szép tiszta celofán zacskóba. Nem tudom de nekem semmi kedvem ezt a paprikát a vajas zsemlémre tenni még megmosás után sem. Nem vagyok egy zöldség szakértő, de hogyan jön ki az a 100Ft ? Beszerzési ár + zsigulisszállitófönök + eladó bére = 100Ft , vagy beszerzési ár = 0Ft ???
Ne tedd! Néhány éve egy amerikai lemezkiadó tett hasonlót és a kissebbségi jogdíj-várományos akkora pert aqkasztott a nyakába amekkorát csak tudott. A végén kapott is valami lóvét
A Kálvinon van egy nagyon vékony cigánylyány, aki fantasztikusan tudja énekelni a 100 forintért a paprika refrént. Gondolkoztam azon, hogy felveszem a gajdolását, rázúzom valami technóalapra, megmixelem, akkordok (esetleg), gruvboksz rulez, majd kiadom de legalább bakelitre felnyomom, hogy dj feketevonat tuggya játszani.
Azt utálom, hogy egy valóságos kordont húzva elállják az utat. Ha meg lehetett tenni, hogy a hajléktalanokat kipucolták a metróból, akkor talán itt is lehet lépni.
Múlt hét, Nagyvárad téri aluljáró, reggel: a szokásos kép. Délután 5 óra körül: már csak két árus maradt. Egyszercsak hatalmas pufogások, hát két rendőr focizott az üres kartondobozokkal, a delikvensek pedig eltűntek. (De tényleg, félrerugdosták és összetaposták őket... mármint a dobozokat.)
De lehet, hogy mégis megindult valami? Ma reggel egy 6 rendőrből álló osztag tényleg szétzavarta őket, a szajrét pedig be kellett rakniuk egy mikrobuszba.
Attól tartok, holnap újra ott lesznek a paprikák.
Szerintem jó helyen vannak az aluljáróban, csak ajtókat kellene felszereltetni, hogy netudjon kijönni a mustárgáz.
Azt nem értem, hogy a havi 100000Ft amit az önkormányzattól kapnak családonként miért nem elég nekik.
Miért kell még parikázni és lopni is ???
Lehet, hogy a vérükben van ??
Lassan a testtel Embörök!
Mivel a nagybani piac környékén szokszor megfordulok kocsival, szinte mindig látom, hogy a romák a piacon vásárolt zöldségárukat tiszta nejlonzsákokban cipelik a buszmegállóba és onnan a különböző "privát standokra" árusítani, de azért nem merném mindért tűzbe tenni a kezem.
-ofc-
Sokféle cigány létezik. A kerületben - ahol élek - elég szép számban képviseltetik magukat az emlitett kisebbség különböző tagjai és így teljes skáláját nyújtják a mai magyar cigányságnak. Van közöttük olyan réteg is amely távol tartja magát a bűntől és inkább a kereskedésben véli megtalálni a maga egzisztenciáját. A legtöbb probléma azokkal van inkább, akik el lettek szakítva a gyökereiktől és az egész világra haragszanak most emiatt.
Nem egy egyszerü eset ez!
-onc-
fasza ez a hozzáállás! nem elég, hogy igazán nem üldözi őket a törvény, de még a morális támogatást is megkapják tőletek. loptad? nem baj! megveszem. tudod, hogy ez orgazdaság? persze törvényesen nem, mert nem bizonyítható, hogy tudsz az eredetéről, de ha azt hiszed, hogy azt a VIII-ker-i bérlakásban termesztik, akkor enyhe szó az, hogy hülye vagy.
Előre a nagy népi rablóbandáért!
Azt hiszem itt az igazság...
Ha én akarnék mondjuk paprikát venni, engem sem érdekelne, ki fizet helypénzt és ki nem. És hogy a kezük milyen, azon kár lenne vitatkozni. Majd megmosom azt a valamit, mielőtt megenném.
Azért az eddig leírt vélemények alapján még nem érdemes statisztikát készíteni a jelentkező keresletről, ugyanis a potenciális (amúgy valószínűleg széles) vevőréteg nem tud bekapcsolódni a társalgásba: nincs neki ugyanis pénze PC-re, valamint havi 15-30.000 Ft-ja (előfizetés plusz vonaldíj) arra, hogy megossza velünk az elveit. Onnan másképp látszik az egész - lehet, hogy neki meg nincs kedve a zöldségest szponzorálni (a termelő abból úgyse lát sokat, a hasznot nem ő nyúlja), ha a megtakarításból esetleg jobban meg tudja adni a hóvégi tartozásait.
Par eve volt egy nagytakariatas, rendorsegi akcio az aluljarokban.
(Demszky-szervezesben?)
Most miert nincs? Azert mert most ugyis ujravalasztottak, van meg 3 eve?
Jo, ez nem politika forum, de barki is a (fo)polgarmester, megint csinalhatna ilyen tisztogatasokat, mert tenyleg mar mozdulni se lehet...
Felolem arulhatnanak TV tuner kartyat es DVD kitet is, akkor sem vennek... O:) .. Nnajo, lehet, hogy 100Ft-ert nemi mosogatas utan azert elmenne dekoracios celokra valami falra... :)
Szoval nem figyelek rajuk... Ugy tunik, mas vevoreteget celoztak meg a reklamkampanyukkal... :)
Az hogy undorito, csak az egyik szempont.
Engem inkabb az bosszant, hogy a draga helypenzt es berleti dijat fizeto zoldsegesekkel, viragosokkal, elemarusokkal es asztalteritoarusokkal szurnak ki. En nem csak az undor miatt nem vasarolok illegalis arusoktol, hanem elvbol sem. Inkabb kifizetek +20%-ot, de normalis helyen, normalis arustol veszem meg a betevo paprikamat.
Aki ezektol vesz megerdemli.
En nem tudom elkepzelni azt, hogy vegyek toluk vmit.
Kajat a retkes kezebol.
Ahogy Bessenyo Pista bacsi mondana: Undorito...