4. Pusztán emléleti síkra terelve a dolgot: döglik egyáltalán a légy, vagy csak alszik? Ha pedig alszik, az döglés-e.
Bár a légydöglés maga egy cselekvéssorozat is tud lenni, imho. Emlékezzünk népi mondásunkra: "Ott döglenek v.min a legyek." Ezt alapulvéve miközben a legyek döglenek közben repdesnek, járkálnak, esznek, hovatovább esetleg párosodnak is. Tehát az eredeti kérdés hangozhatna úgy is, miért repdesnek, járkálnak, esznek, hovatovább párzanak a legyek?
hec polgártárs,
van egy problémám van ezzel az állítással kapcsolatban:
- ez csak a $-os legyekre igaz, a szabad legyeknek nem lesz ilyen gondjuk, ezt hívják úgy, hogy természetes szelekció
? : mennyi egy légyév emberi évszámítás szerint?
xpt
3. A légy döglik az ezredfordulón is, mivel senki nem szólt neki, hogy ne kétszámjegyen számoljon. A probléma mégcsak nem is január 1-én lesz, mivel akkor az európai légy alszik, hanem a légy születésnapján. Ekkor ugyanis (mint minden évben) a légy kiszámolja, hogy hányadik születésnapját ünnepli. A kapott szám negatív lesz, és a légy zsupsz elporlad, se híre se hamva többé.
Egy csendes nyári alkonyon,
Legyem - neve Marion,
elragadta a lefolyó,
hiába óvatam tőle ÓÓ!
Kapkodtam, csapkodtam,
de segíteni nem tudtam.
Mitől döglik hát a légy?
Ha folyik a víz, észnél légy!
A legy megdoglik, ha pl. osszecsavart ujsagpapirral utlegeljuk. Vagy ha legypapirhoz tapad, vagy ha kozeleg a tel. Merthogy ez egy ilyen allat, csak ugy fogja magat, oszt +doglik. En ezt nem is ertem!
Azt nem tudom én se, de nem az első eset, hogy kipusztítunk valami jót. Amerikában például kiirtottak egy állatfajt, melynek neve: bölégy. (Bocsádat, kicsid begfáztab.) De a légyeg az, hogy döglik a légy. Kitudja mié?