Keresés

Részletes keresés

wtmiskolc Creative Commons License 2009.06.01 0 0 65
Aha...szal az "ajándék" egy szinten van Jézussal...
Az egója meg nem kicsi:D
cafon Creative Commons License 1999.12.06 0 0 63
Szia!

Noha nem én vagyok megszólítva...
Nem leköpte, hanem ráfújt. Ilyen mindig is volt a HGY-ben. Az, hogy ezzel nyál is kijött egy másik dolog, de a szándék nem ez volt. Ámha mégis leköpte volna: egyrészt kinek mi köze, másrészt Jézus több csodájában használta ezt a módszert Isten erejének közvetítésére.

T.-tel

Előzmény: zsombi (61)
cafon Creative Commons License 1999.12.06 0 0 62
rosszul
Előzmény: zsombi (58)
zsombi Creative Commons License 1999.12.06 0 0 61
Engem biztosan kigyógyított volna a vallási tébolyból ha szembe köpnek.

Németh I. Sándor turhájának hatásáról mit érdemes tudnunk GEZA?

Előzmény: Mber (60)
Mber Creative Commons License 1999.12.06 0 0 60
Szvsz ha a hívőknek bejön, hogy egy kopasz szakállas lepattant arc hatalmas zöld turhákat csattint rájuk, akkor nyugodtan tegyék ki magukat ennek a műsornak. Nekem a kékkutis szenteltvíz is meglepő volt, már ott gyanakodtam, de a lecsulázás... hát nem mondom, és még a keresetük 10%-át is bedobják ezért.
Duda Creative Commons License 1999.12.02 0 0 59
"megvalósítja a becsületsértés törvényi tényálladékát"

marmint tény nyálladékát?

Előzmény: zsombi (58)
zsombi Creative Commons License 1999.12.02 0 0 58
Németh Sándor leköpte...
Ezzel a címmel akartam topicot nyitni, aztán rájöttem, hogy több ilyen témában íródott is van már. Csak elő kell bányászni.

Szóval tegnap a TV2 leadott a HGY-ben készült filmrészleteket, amiben a főisten félfasisztának titulálja Portugáliát, Spanyolországot, a Katolikus Egyházat pedig Mussolini vállalkozásaként mutatja be. Rángatózás és földredölés rendben. De hogy a szekta tagjait le is szabad köpnie a pásztornak..., ez szerintem megvalósítja a becsületsértés törvényi tényálladékát.
Vagy rosszul gondolom?

TREX Creative Commons License 1999.06.24 0 0 57
off on argh... könnyeb = könnyebb off off
Előzmény: TREX (56)
TREX Creative Commons License 1999.06.24 0 0 56
off on
Kavicsokkal persze lehet dobálózni, de könnyeb velük szíven, mint fejen találni az embert.
off off
Előzmény: Purusa (55)
Purusa Creative Commons License 1999.06.24 0 0 55
Kedves Monthy!

Az osszefuggestelen/szaggatott/erthetetlen beszed, a motorikus zavarok ("gorcsok", "rangatozasok"), az onkivuleti allapot egyeb jelei mind-mind annak a jol ismert extazisnak az ismervei, melybe mi, emberek, ezredevek ota eloszerettel ringatjuk magunkat – kulonbozo anyagok (alkohol, kabitoszerek, stb.), eljarasok (zene, tanc, egyeb ritmikus mozgasok, etc.) es gondolati konstrukciok (vallasos, misztikus, magikus elkepzelesek, stb.) segitsegevel.

Ilyenforman peldaul a HGY `Szent Lelekkel eltelt´ udvozultjei pontosan olyan tuneteket produkalnak, mint tobbezer mas szekta/vallas fanatikusai az emberiseg torteneteben [mint teszemazt a shakerek – de ide ezrevel irhatnam a neveket; az USA-ban peldaul ha eldobsz egy kavicsot, biztos fejen talalod valamelyik ihletett (kereszteny) szekta egy tagjat, aki a HGY gyuleseivel tokeletesen megegyezo szertartasokra jar hetente, es aki termeszetesen vadul gyulolkodik mas, hasonszoru szektak hiveivel], vagy akar a sziu naptancosok, vagy a kerengo dervisek, vagy a finnugor samanok, akik legyolo galoca boret ragcsalva es dobolva "emelkedtek a Vilagfa agai koze", vagy a candomble resztvevoi, es meg sorolhatnank...

[Mellesleg az rokonszenves galileai zsido profeta es szent gyogyito, az a Jezus nevu is pont ilyen kulsosegek kozepette, es ilyen eszkozokkel operalt... : ) Ugyanis a pszichoszomatikus betegsegek jo nagy reszenel komoly eredmenyt lehet elerni ezzel a modszerrel (is).]

Előzmény: Monthy (49)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.24 0 0 54
A megjátszáson kívül, esetleg lehet hipnózis is az oka a fetrengéseknek, de nem kizárt a valódi extázis sem, pl. rockkoncerteken is el tudja ezt a hatást érni egy jó frontember.
A Bibliát és Jézust emlegetik folyton, de én nem tudok arról hogy bárhol le lenne írva olyasmi, hogy Jézus fetrengett, ugatott, vonaglott.

Big

Előzmény: Rigoletta (52)
Rigoletta Creative Commons License 1999.06.24 0 0 53
Kedves Laci! Jó régen jártam a Törzsasztalban, de nagyon meglepett a mostani írásod. Eddig ezekről az anomáliákról nem nagyon lehetett hallani a Ti szátokból. Hmmmm....
Előzmény: Laci (39)
Rigoletta Creative Commons License 1999.06.24 0 0 52
A mester érintésétől való összerogyások szerintem nagyban megjátszott cselekvések. Tudják, hogy ott áll mögöttük az elkapóember. Na és mi történik, ha nem rogy össze? Kissé ferde szemmel néznének rá, nem? Hogy nem kapta meg a Lélek ajándékát, cikis, ugyibár.....
Előzmény: Monthy (49)
Rigoletta Creative Commons License 1999.06.24 0 0 51
Kedves Laci!

Itt szerintem nem az a probléma, hogy megírták a könyvet, ami szerintem egy kicsit elfogult, de sok igazság van benne, hanem, hogy Németh Sándor reflektorfénybekerült, és enyhén szólva dehonesztáló a közösségre nézve, hogy ilyen kissé egyszerű, primér ember a vezetője. Még beszélni sem tud helyesen.

zsombi Creative Commons License 1999.06.24 0 0 50
Sajnálom kedves LACI,

hogy nem kaptam választ a kérdéseimre, de tudod, ahogy haladok előre A könyvben, egyre jobban kezdek félni a HGY-től. (Tudom, ez volt a Bartus célja).
Jó, azért pontosítanék: nem mindenkitől csak a vezérektől: Ruff Tibi, Petrőcz Levente, Németh S. Judit.
Egy magát liberálisnak, demokratának, kikiáltó társaság miért konspirál etikátlan módon Róma ellen (Lásd Vatikáni szerződés - aláíró Horn Gyula)? Miért rágalmazhatott a HGY elkötelezett tagjaként Bartus Laci a HIT Infóban? Vagy azt akarod mondani, hogy ott még idazat mondott (rajta volt a kenet)?
Hogyan engedheti meg magának a HGY, hogy törvénytelen módon adjon ki (nemlétező német kiadó nevében)?
A "pásztor" (vö. bírkák) azt mondta az aktuálisban, hogy nem tesz feljelentést. Nem gyanús, hogy ezzel elfogadja a könyvben leírt állításokat?
Németh S.? kinek ajándék?

Izgatottan várom válaszaidat?

Monthy Creative Commons License 1999.06.23 0 0 49
Kedves mindenki!
Többen már remekül leírták elöttem hogy mennyire birkák az emberek ha fontosnak érezhetik magukat.
Most valami másról: Az ugatások, görcsök, mester érintésétől összerogyások viszont mitől vannak? Kiváncsi lennék az orvosi magyarázatra.
Igazán viszont akkor lehetne nekünk kivülállóknak véleményt nyilvánítani ha elmennénk egy gyűlésre. Én kiváncsi vagyok rá. Egyedül attól félek hogy nem bírnám megálni szó nélkül.
Monthy
egy ember Creative Commons License 1999.06.23 0 0 48
Érdekes topic, végigolvastam. Elmosolyodtam saját gondolatomon - tán a Szentlélek sugallta))) -, hogy az internet is egy szekta... Mindenképpen virtuális és lelki közösség, olyan mint egy vallás. Van, aki belehal, van, akit éltet - de a hivői többségének életében meghatározó elem. Kiteljesíti életünket, új dimenziókat ad. Másnak ezt vallás nyújtja.
A vallás magánügy, bármilyen fájó is a szétszakított családok esete - mert engem monnyuk ez visel meg legjobban. Imádom, amikor az egyházak belülről bomlanak... (Pfúj, de gaz1mbr vagyok... ) Mentségemre: imádom a cirkuszt - mások életében...
1mbr

Ariel Creative Commons License 1999.06.23 0 0 47
JT!

forras?

Előzmény: JT (46)
TREX Creative Commons License 1999.06.23 0 0 45
anarchy!

A vallások nem törekszenek hatalomra. (Esetleg az egyházak.) De, hogy máshonnan közelítsem meg: az hogy melyik vallás toleráns vagy nem a többivel szemben, hogy melyik vallás törekszik kizárólagosságra, egyetlen dologtól függ: hogy ún. "kinyilatkoztatott" vallás-e? Ha igen, akkor nem toleráns a többi vallással szemben, mivel csak a saját hitrendszerét ismeri el hitként. Az ilyen vallások egyházai és gyülekezetei - pontosan a vallás fő elvi irányzatának megfelelően - a valláson belül is kizárolagosságra törekszenek, mivel az egyházak és a gyülekezetek (mint szervezetek) - eléggé elítélhető módon - magukénak hiszik a vallás (mint filozófia) bizonyos sajátosságait. Pedig egy szervezet sohasem lehet egyenlő egy filozófiával.

Előzmény: anarchy (15)
TREX Creative Commons License 1999.06.23 0 0 44
YeeeYeeeYeee
Az egyetlen hit a szerelem hite!
:o)
Előzmény: originalqszi (13)
RobuR Creative Commons License 1999.06.23 0 0 43
A Hitgyuli, Scientologia, Amway meg tobbi hasonlo lelki alapon szervezodo faszsag a magukban bizonytalan emberek lenyulasara letrehozott parasztvakitas.
Uatalok minden vallasos szervezodest ami a maga kizarolagossagat hirdeti.
Szerintem az a helyzet, hogy mindig voltak es lesznek olyan balfaszok akik hagyjak, sot elvezik, hogy nehany nagydumaju geci implicite atbassza a fejuket. Sajnos.
Ja a kiscsavoknal akiket behulyitenek a fenti intezmenyek, ne nagyon sirjanak a a kedves szulok, mert ok basztak el valamit, de qrvara, a neveles soran.
GSM Creative Commons License 1999.06.23 0 0 42
Kedves Laci!

Köszönöm válaszod. Ez nem volt Faihful-os.
:-)

Előzmény: Laci (41)
Laci Creative Commons License 1999.06.23 0 0 41
Kedves GSM,

én nem tudok minden egyes tag mellé odaállni, és figyelni, hogy mit csinál. Vannak, akik el vannak szállva, és nem úgy kezelik még a dolgokat, ahogy kéne, de ez a kisebbség hangsúlyozom!!!
Mivel magyarázod azt, hogy a fent említett lány/asszony napokig reggeltől estig otthon van 3 gyerekkel 10 forint nélkül, miközben a férje étteremben ebédel. -ez húzós, ha igaz, akkor fel kéne vilgosítani az apukát, hogy azért mindennek megvan az egészésges határa.
Nem tudok felelősséget vállalni minden egyes emberért, mindenhol vannak szélsőségek. Az ilyenek ellen is szokott lenni prédikáció, sőt néha nyílt felhívás, hogy ha nem változik meg ebből, akkor inkább ne jöjjön a gyülekezetbe.
Nem csak az az abnormális, aki a Szent Szellem megnyílvánulásait utánozva csinál mindenfélét a normális keresztényekben is rossz érzéseket keltve (de van aki tényleg a Szent Szellemtől fut, de azt meg lehet ismerni a gyümölcséről: pl nem csinál ilyeneket), hanem az is lehet, aki csak ott ül, és máshol meg kiéli kisebbségi érzéseit.
"Az ilyenek miatt káromolják az Úr nevét sokan"-mondja a Biblia. Mindazátlal nem az én tisztem megítélni még ezeket az embereket sem, majd Isten megteszi.

Téged is Isten áldjon

Laci

Előzmény: GSM (40)
GSM Creative Commons License 1999.06.23 0 0 40
Mostanig, csak néma szemlélő voltam, de ez az arcátlan tagadás felháborító.

Kedves Laci!
Mivel magyarázod azt, hogy egy 5 éves gyerek odaáll a nagyanyja elé, és közli vele, hogy ő démonizált.
Mivel magyarázod azt, hogy ugyanez a nagymama nem találkozhat a saját lányával és unokáival, csak amikor a veje megengedi.
Mivel magyarázod azt, hogy a fent említett lány/asszony napokig reggeltől estig otthon van 3 gyerekkel 10 forint nélkül, miközben a férje étteremben ebédel.
Mivel magyarázod azt, hogy a barátnőm azt mondta, hogy nagyon szeretné elmesélni valakinek a HGY-ből, hogy amikor kilépett hány embertől kellett bocsánatot kérjen a korábbi gőgős magatartása miatt.
Mivel magyarázod azt, hogy .....(tudnék még kérdezni).

A fent említett emberek régi gyülisek/voltak és nem futkározással töltik/töltötték az istentiszteletet.

Isten áldjon

Előzmény: Laci (39)
Laci Creative Commons License 1999.06.23 0 0 39
Na, akkor negatív tapasztalatok a HGY-sekről: először is emberek vagyunk, és belátom, hogy a HGY-ben is van több elszállt ember is. Majd kijózanodnak remélem. Meg azátn néha mindenki viselkedik hülyén, még a HGY-sek is (talán még én is ;)), és akkor aztán lehet mondani, hogy persze, mert HGY-s. Tehát szerintem a jelenség oka abban rejlik, hogy a kívülállók -sokszor jogosan, sokszor szerintem jogtalanul, és csak a maguk elképzelése szerint- olyan elvárásokat támasztanak a HGY-sekkel szemben, amiket emberi (tehát tökéletlen) mivoltuk miatt nem tudnak betölteni, és akkor jön, hogy persze, mert HGY-s.
Az is igaz, hogy sok ágrólszakadt bejön a gyülekezetbe, mert ott visszaadják a méltóságát, szeretetet talál. Ezek sokszor nem Istenért jönnek, hanem csak a fent említett okok miatt, és valóban megpróbálnak úgy csinálni mint a többiek, és akkor idételnül néz ki az egész, a kívülálló meg azt látja, hogy na megint egy HGY-s.
Sokan viszont tényleg Isten keresik a HGY-ben, csak előtte annyira tönkrevágták az életüket, hogy beletellik egy időbe, míg normalizálódik a helyzet, meg ők is (lelki világ, anyagiak, stb.), ebben a folyamatban pedig megint jön a "na megint egy HGY-s" beszólás.
És bár az ilyenekből talán nincs annyi mint normális, már konszolidálódott HGY-sből, akit nem nagyon lehet leszólni semmiért, de kirínak és sokkal jobban magukra vonjáka figyelmet, mint akik csendben munkálkodnak, a saját jövőjüket építik, hűségesen járnak istentiszteletekre, és normális, becsületes polgárok, csak nem üvöltöznek, hog ők HGY-sek, hanem csak ha szóba kerül, akkor megvallják a hitüket Jézus Krisztusban.

Na szerintem ez van. És elismerem sok a defektes a HGY-sek közül, de szerintem ez 10% körül mozoghat max, csak nagyon feltűnő.

Bizonyítékokat pedig nem tudom, hogy milyeneket szolgáltathatnék neked, nekem nincs anyi időm mint a Batusnak, és nem loholok a bosszúvágytól, s gyűlölettől bizonyítékokat gyűjteni.
Aki pedig valakit nagyon utál, és tönkre akar tenni, az minden hülyeséget ki képed találni, és folyamatosan csúsztat, csak hogy mások is megutálják az általa utált annyira gyűlölt személyt. De szerintem ebbe bele fog csavarodni a srác, ha abba nem hagyja.
Gonosz dolgok ezek...

Előzmény: garage (33)
zsombi Creative Commons License 1999.06.23 0 0 38
Laci!

Elismered-e azt, hogy Bartus a HGY vezető köreihez tartozott és személyesen tartotta a kapcsolatot Németh Sándorral?

A könyvben ugyanis azt írta, hogy a pásztor bizalmasa volt.

Te beszéltél-e már személyes ügyeidről, életedről Németh Sándorral?

Ha nem, odamehetnél-e audienciára?

Bartus László jól ismerte Németh Keresztapa Sándort, ezért írása még akkor is hitelesebb, ha csak félig értek vele egyet.

Várom válaszaidat: zsombi

Count Zero Creative Commons License 1999.06.23 0 0 37
Ha mar egyszer en dobtam fol eredetileg ezt a topicot, ugy gondolom illik legalabb hozzaszolnom. Kozben a Politikan is kibontakozott egy csevely a temarol, ezrt rovideb beideznem azt, amit mar ott is irtam, es a Bartus-konyv elolvasasa utan gondolok. (termeszetesen a tevedes lehetosegenek fenntartasaval)
A sardobalas helyett egy-ket Bartus felel allitasnak utana lehet nezni. Pl. letezik-e az ugy nevezett Camp David, kinek a neven van jelenleg, milyen vallakozasai vannak, ha vannak Nemeth Sandronak, ebbol mekkkora jovedelmet huz, illetoleg ha tenyleg Bartusek kovettek el Hack Peter nehany beszedet, akkor biztosan fellelhetoek keziratok, piszkozatok. Mindenesetre, ha az inkriminalt irasmuben leirt dolgok negyede igaz, mar az is felelmetes. Nekem magamnak is vannak ismeroseim, akik egy un. kisegyhaz vonzaskorebe kerultek, es kiserteties analogiakat emlitenek: egy csomo lelki serult ember, vesztesek, a tarsadalom peremere szorultak sodrodnak sok effele mozgalom melle, ahol aztan felemelik oket a foldrol, leporoljak, azt mondjak, milyen remek ficko vagy, te vagy a kivalasztott, mindenki mas csak kivulallo, s mint ilyen, karhozatra van itelve. Hat persze, hogy inguket-gatyajukat is odaadjak szerencsetlenek, ha ettol valakinek erzik magukat. Ugyanebben rejlik megitelesem szerint a multilevel halozatok szuggesztivitasa is: Kovacs 12 Janost meg Toth Mariat kinevezik uzletembernek, ertekesitesi igazgatonak, marketingeloadasokat tart, 20.000 Ft-os kanarisarga vagy ibolyaszin bizniszmen oltonyben vagy kosztumben feszit, nevjegyet csinaltat mikozben szep lassan kicsuszik a laba alol a talaj, es eszreveszi, hogy mar a baratai is szanakozva tekintenek ra, es menekulnek elole. Nehany onkoltseges "uzleti ebed", ahol megmutatjak azokat, akiknek sikerult: lasd: van karizmajuk, es megegyszer biztositanak mindenkit, hogy a lehetoseg bennuk van, ha nem boldogok vagy elegedettek, ez csak maguk mitt lehet. Kozben, viszakanyarodva az eredeti temahoz is (lehet, hogy a pelda szerencsetlen es kicsit hosszadalmas volt, de nagy vonalakban azt hiszem, helytallo) a dolog egyre tobb szabadidot emeszt fol, el kel jarni gyulesekre, mert a tobbiek azt mondjak, nem akar kilogni a sorbol, ha nem erzi jol magat, akkor sajat szemelyisegeben, megtisztultsaganak fokaban, vagy ki tudja miben keresi a hibat, es a vegen azon veszi eszre magat, hogy regen nem a szabad akarata iranyitja. Meg aztan igen nehez lehet szembeallni a furdoszobatukorrel es lekopni magunkat: hogy ti. baromsagot csinaltam, megprobalom jovatenni.
Lehet, hogy a HGy nem ilyen es ez csak a latszat, de ezek az osszecsengesek nyugtalanitoak. Szamtalan kulfoldi peldat is meg lehetne emliteni, ahol a mozgalom utan csak kifosztott, becsapott, osszetort emberek, es meg jo ha nem hullak maradtak (Jonestown, Waco, TX., San Diego).
sancho1 Creative Commons License 1999.06.22 0 0 36
Azt hittem csak a POLITIKA részen van erröl szó, nem írom le mégegyszer, ott meg lehet nézni.
Vajk Creative Commons License 1999.06.22 0 0 35
topicki be
Laci, nem te vagy az a srac, aki marketingbol diplomazott es ennek akarja szentelni az eletet?:)))
Nem eleg, hogy marketing, meg hitgyuli is.... Ez mar sok lehet egy embernel, nem?
Persze most csak piszkalodom, elnezest is kerek erte.
topicki ki
Előzmény: Laci (32)
Arrested Development Creative Commons License 1999.06.22 0 0 34
A Fesz Van-t még mindig nem olvastam. De azért beszúrnék ide egy kevés magánvéleményt.
(Elnézést, ha nagyon ziláltnak tűnik majd).
Először Lacinak: - Szerintem Bartushoz hasonlóan sokan mások sem normálisak, ha elfogadom a véleményedet, hogy ő nem normális - például te sem (indoklást kaphatsz). Viszont magamról biztosan állíthatom, hogy nem vagyok az(persze ez némi részletezést igényelne): és ebben jelentős szerepet játszott a Hit Gyülekezete. olyannyira, hogy kb. 2-2,5 év vívódás után úgy döntöttem: szégyen a futás, de inkább legyenek mások hülyék, és nem én. - Mint írtam már a topic elején, nagyon nehéz ügy ez nekem. Úgyanis nem vagyok (még ma sem) Hit Gy. ellenes. Csak mint említettem: nem akartam meghülyülni! És ez szempont egy ember döntéseinél, ismerjük el. Úgyhogy odáig jutottam a vergődések végére, hogy majdnem MINDEN sztornó. Tudod, én megtértem Istenhez, ma is hiszek benne, Jézusban - de kb. ennyim maradt. Ja, és az, hogy nem krepáltam teljesen be.
Csak például iszonyatos szorongásos-depressziós napjaim-heteim vannak, csillapuló intenzitással, letargia, kétségbeesés, stb. De kezdtem ezeken kívül kicsit önmagamra találni: és ez NAGYON JÓ!
Újra tehát: nem vagyok Hit Gyülekezete ellenes. Csak valami ott nagyon tönkrement, és én pont ott voltam a fogaskerekek között. (Vulgárisan fogalmazva: összekeveredett a szar az eledellel - kérdés: ki képes ezt szétválogatni?)
Több (volt, vagy máig is) hites barátomnál első számú értékké (legalábbis elméletben) az ŐSZINTESÉG vált/válik. Nehezen dolgozzák fel a történelmet, tudom. (Én meg - természetemtől és "életútamtól" fogva szélsőségesen - de tiszta aggyal!)
Az is betett, tudod, hogy mikor meg voltam zuhanva - mindenki láthatta, és ők sokan voltak - nyiszlett kocsonyaként remeve, hagytak kipörögni a semmibe. Na, akkor döntöttem végleg: ha rosszul mennek a dolgok, legalább ne hazudjunk magunknak elvtársak! Vagy mindenki lenullázódott? Tényleg? Akkor felejtsük el a hepit, és ne is nagyon mutogassatok ujjal rám - ha más nem, legalább én maradtam magamnak. A többit meglátjuk.

Elnézést, ha nem voltam teljesen érthető. Lehet kérdezni - abban meg igazad van, kedves Laci, hogy óvatosan kell bánni a véleményezéssel. Óvatosan bánok - egyre az az érzésem: túlzottan is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!