Azt azért nem árt eldöntened hogy cdda-t, filmet vagy adatot akarsz írni...
Voltak talán vegyes összetételű CD-k is de azokkal nincs tapasztalatom.
Arra nem gondoltál hogy CD helyett DVD-t használsz ?
A képfilet mountold fel PC meghajtónak, úgy mit látsz rajta ? Ámbár én az eddigieket adatokra, mpeg vagy wav -el használtam csak, nem képfileal. (azokban esetleg másolás védelem is van)
"Számít az lemezkapacitás szempontjából, hogy mit írok rá?"
Igen ez CD esetén még számít. Egy 700MB CD -ról 800MB .mpeg1 VCD vagy .wav grabbelhető le, de csak 700MB adat. A DVD már egységesítette a dolgokat, ott nincs különbség.
"nero rákérdezett, hogy "túlírt lemez készítése" és akkor ment a dolog"
Ezt csak akkor kérdezi meg ha a menüben már engedélyezted a túlírást és DAO módban kezdenéd az írást. De már sok sok éve nem láttam Nero-t, így nem tudom hol keresd.
Viszont, régen úgy emléxem, ha valamelyest túllógott az írandó anyag a lemezen, a nero rákérdezett, hogy "túlírt lemez készítése" és akkor ment a dolog.
A 80 perces CD az 700 MB adat vagy 800 MB Mpeg1 VideoCD..
Ami ennél nagyobb, azt a Nero menüjében engedélyezni kell mint CD túlírás. Így lehet több mint 800MB adatot is írni speciálisan legyártott CD lemezre. A normál 702-nek látszó lemezt meg addig írod ameddig bírod, aztán kiderül meddig olvasható vissza. Ja és DiskAtOnce módban kell írni ha jól emlékszem.
800MB-os lemezre nem tudok 804MB-ot felírni, minden gép 702MB-os lemezként ismeri/kezeli a korongot.
Régebben sok lemezt írtam, köztük 800-asokat is, és most hiába próbálom ugyanazon a gépen, ugyanazzal a progival (nero), ott sem megy. Mondták, hogy "be kell állítani", hogy lássa/kezelje ekkora lemezt. Hiába kerestem, nem találtam semmit, ahol ezt lehetne állítani, valamint régen nem kellett ezzel hülyülni, felismerte, megírta, és kész. Több gépen és több progival próbáltam már.
A lemezek:
Verbatim CD-R 800MB Most néztem, hogy erre pont rá van írva, hogy a magasabb kapacitást csak a kompatibilis nero5-össel ill. nagyobbal tudja. És mégsem? (6-osom van)
Intenso CD-R 800MB erről nem tudok semmit, most rendeltem és próbáltam ki, mert azt hittem, a Verbatim sz@r, de ugyanúgy estem pofára.
Van valakinek ötlete, mit lépjek? Nem értem az egészet.
Egy kis segítségre lenne szűkségem. Az autómban lévő CD lejátszó picit szívat.
A régi karcos írott lemezeket gond nélkül lejátsza ,nem ugrál stb.
Amiket mostanában írok mind ki köpi CHECK CD felirat mellet próbáltam több író programot 4x,8x,16x írást ,TAO és DAO írást .többféle lemezt mindig ugyan az ,de a régi 2005körül írt lemezeket simán beolvassa így gondolom nem a 6lemezes CD tár a hibás.
Veszel fillérekért egy olyat, amin van lejátszás gomb: komplett DVD- ill. CD játszókat árulnak 1-2e Ft-okért...
(az IDE nem CD vezérlő csatlakozó, hanem gyakorlatilag egy 16 bites ISA busz... ezért volt egyszerű illeszteni PC-khez, de természetesen parancsokat kell kiadni bármilyen művelethez, nem "lábakat összezárni")
Uraim,kérek segítséget! Ha egy számítógépes cd-író/olvasó (mondjuk IDE),illetve a táp a gépen kívül,a kezemben van,és a rom-on nincs "lejátszás" gomb,a hátsó csatlakozósoron bizonyos lábakat összekötve lejátszásra bírhatom a cuccot? Vagy mi a megoldás?Kösz.
Nem fogjátok elhinni!!:)) Feltelepítettem a Nero6-ot és azzal klafa!! Lelkük van ezeknek a hardvereknek-szoftvereknek:DDDD Hogy eddig mért nem telepítettem??? Mert nem engedte!!!:((( Aztán a nerovisionnal kezdtem, amely a nero6-ot is felnyomta:))) Ki hitte volna????
Való igaz, de azért meglepő, hogy az IDE vezérlésű LG íróval tudtam eddig írni, ma, az új hiperdruper PC-mel nem tudok:(((
Jó, igazán nem gond, mert van megoldásom, ott a laptopom:))) De érdekel a téma:))) Aztán vannak egyéb gondok is, pl. a régi programjaimat csak külön trükkökkel tudtam nagy nehezen elindítani:((( Hát igen, a cél, hogy vegyél gombot és hozzá kesőbb a rusztrót is:((( Minden a pénz és akkor csodálkoznak, hogy megy a torrentezés, megezmegaz:DDD
Honnan szereztél 1X-esen írható CD-RW-t ? Már nagyon régóta nem láttam ilyet. Amit lehet kapni, az általában 4-12X-esen írható, de létezik gyorsabb is. Meddig tart teleírni egy lemezt ? 80 percig ?
Jól van gyerekek:))) Köszi, hogy foglalkoztok velem, de ha az 1xes nem jó, akkor a laptopon mért lehet ua. szoftverrel megírni a lemezt, amely jó a rádióban is???
No még egyszer:
1.) "A" PC----> W7 Ultimate---->CDBurnerXP---->CD-RW---->1xes---->adat, mp3---->lezárás----> NEM JÓ
2.) "B" laptop----> W7 Home P---->CDBurnerXP---->CD-RW---->1xes---->adat, mp3---->lezárás----> JÓ!!!!!!
1x sebességhez nagyon régi cd író és alapanyag kellene...a maiak 8x sebességen írnak min. 1-2 tud 6x-an CD-t írni, de már azok sem kaphatók. nyugodtan írd 8x sebességen a sima CD-t meg 16x-an amennyiben az autóban a CD lejátszó nem őskövület.
valamint elég 1db írás jel is mondatok végén. :)
nekem van egy őskövület Philips tornyom 26 éves..a CD lejátszójának mindegy, hogy 1x vagy 16x sebességen írt lemezt adnak viszi mindet és gyönyörűen szól. Jobban mint amiket 10-15 éve árulnak. Viszont ezeknek nem mindegy milyen sebességen írták a lemezt.
napjainkban kapható CD lemezek meg már mindegy mit vesz az ember..az utolsó amiért érdemes volt pénzt adni a JVC volt TY middel, de már az is befejezte több mint 2 éve.
1x-es sebességgel írtad. De mire? Már vagy 10 éve egyetlen egy média létezik, amit lehet 1x sebességgel írni, az a ménykű drága MAM.
Próbáld meg megírni 8x sebességgel.. Tudni illik a ma kapható médiák már nagy sebességű írásra vannak optimalizálva, a túl alacsony írási sebességel írás ezeknél nem eredményez kellő denzitást az írható lemez anyagában. Ma már az írók sem preferálják ezt.
Az is számíthat hogy egymenetes vagy többmenetes, le van-e zárva vagy sem, illetve sok lejátszó nem szerette az -RW t csak a sima -R et, vagy amelyik csak a -ROM (gyáriCD) -t ette meg...