Keresés

Részletes keresés

Rsüni Creative Commons License 1999.06.15 0 0 3
Hát először vegyél egy nagy levegőt, mert mindenképpen össze kell törnöd a perselyedet.
Véleményem szerint egy jó PII konfig a megfelelő alaplappal 128mb rammal és egy 16mb-s TNT alapú 3D gyorsítóval manapság már megfizethető, főleg, ha beszámíttatod a régi cuccaidat. Nyugodtan cserélj most, mert előbb-utóbb úgyis elkerülhetetlen.
Az AMD procikat nem nagyon ismerem, de a "3D gyorsító?" meg más topicok is tele vannak olyan üzenetekkel, hogy mennyit szívnak különböző játékokkal az AMD-sek.
Nézz körül a hálón, hasonlítsd össze az árakat, meg az értük kapott teljesítményt és minőséget. A döntést úgyis neked kell meghozni.

Sün

szattila Creative Commons License 1999.06.14 0 0 2
Ja még valami :

Az AMD-hez Voodoot ajánlanak a hardware oldalak, mert kevésbé CPU föggő mint a TNT és 3Dnow! optimalizált driverek vannak hozzá. Ajánlom az Anantech.com oldát ők csinálnak rendszeresen Super7 3D teszteket.

Előzmény: xzyzsz (-)
szattila Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1
Hali !

Nekem K6-2-266-om van jelenleg 3*100-on kiválóan megy. Ez egy P166-nál kb háromszor gyorsabb.

Amennyire én tudom az AMD nem alkalmaz szorzó lock-ot (4*75=300, ), így ugyan veszítesz némi teljesítményt, főleg 3D-ben.

A k6-2-300-ból vannak 66 Mhz kivitelűek is. Rajtad múlik hogy a 300Mhz elég-e.

Üdv Szattila

Előzmény: xzyzsz (-)
Mike Creative Commons License 1999.06.14 0 0 0
A szoveg nem csak hosszu volt, hanem sajnos kovethetetlen is.
1. Vegyel nyugodtan AMD procit
Nezz be TNT vs. Voodoo 3 topicba.
Orommel konstatalhatod, hogy nem szol semmirol, csak a jonep tepi egymast.
Valaszz a TNT / TNT2 / S3savage4 / G400 kozott. Senki nem tudja melyik a jobb
Tegyel a gepbe minimum 128 mega ramot.
2. Dobd ki az egesz vackot, es vegyel egy ujat, mondjuk dualprocis Celeront :)
Na ennyi.
Ha ujfent leirod, igazabol mit szeretnel kerdezni, majd valaszolnak neked (en is)
Udv, Mike
xzyzsz Creative Commons License 1999.06.13 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Boviteni szeretnek, es nem tudom, hogy van e low cost megoldas, aminel nem kell mindenbol ujat venni, vagy nincs. A jelenlegi helyzet:
1 Chaintec 5TDM2 alaplap (szerintem a maga kat. jaban igen jo(ja igen, socket 7-es, 83 (vagy 85? nem tom) Mhz-ig lehet biosbol felnyomni, 4.5 szorzoig, tehat elmeleti max proc. seb: 373Mhz)
64M 100as SDRAM
1 S3 Virge
1 P166
A helyzet a kov: en egy AMDK263D vagy mi a fene a kodja prociban gondolkozom. Az nem menne teljes kihasznaltsagon, mert 100MHZ kell neki, de a gyar tesztjei szerint birja a 83 mHzt is. (Itt, ugye vesztenek egy kis teljesitmenyt) Ez igen jonak nez ki, ha talalok olcson (btw, ha van valakinek elado, szoljon maresz@hotmail.com)
Kerdesek: a beepitett pci ide vezerlo birni fogja e a 83Mhzt? Mit vegyek a VIRGE helyett ahhez a procihoz (AMD) (nincs AGP, es ugye birnia kene a 83Mhzt)Esetleg valami egyszerut, plussz gyorsito (az birja a 83-at, pl 3dfx?) vagy valami all-in-one tipusut?
Az ISA-t nem bolygatja meg, ha 83Mhz a rendszer? (Mer akkor uj hangkartya is kene)
Vagy inkabb hagyjam az egeszet a francba, es uj alaplap es proci a modern kor szinvonalan? (Ez inkabb csak koltoi kerdes, mert anyagi okok miatt ha lehet szeretnem elkerulni)
Ja, megvalami: a geppel jatszani es officeozni meg netezni akakrok, egyeb elvaras csak annyi, hogy lehetoleg a legtobb "erot" akarnam kapni a penzemert.
Bocsi a hosszu szovegert...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!