Keresés

Részletes keresés

eMale Creative Commons License 1999.06.18 0 0 10
Újra a topicról:

Hallgattassék meg a másik fél is, íme a MetroWerks elnökének válasza a
http://linuxtoday.com/talkback/19219.html címen érhető el.

Ez nagyjából (ha igaz) tárgytalanná teszi az ügyet.

TaXiN Creative Commons License 1999.06.17 0 0 9
ODALINKELEM oszt kész.
Azert mondjak, hogy R6 mert ezt ismerik, es ha gubanc van ki lehet deriteni miert.
Pl: hogyan lehet nyomtatni MonkeyLinux-ban ?
Es melyik kereskedelmi progi az amelyik nem akar nyomtatni ?
Pozsi Creative Commons License 1999.06.16 0 0 8
Szia!

Legjobb példa erre a Gimp. Meg lehet írni egy programot úgy, hogy ne függjön a distribúciótól. Ha ők meg tudják oldani akkor másnak sem lehet ez nehézség. A libc meg nagyábból ugyanott van mindenkinél. Azt elfogadom, hogy megmondják milyen library-k mely verziója és melyik kernel milyen configgal szükséges a futtatáshoz, de ennél több nem nagyon kellhet ahhoz, hogy egy programot futtatni lehessen. Tudnál példát mondani olyan file-ra, amelynek a helye nem fix és egy program nem tud futni nélküle?

Üdv: Pozsi

Előzmény: jenci (7)
jenci Creative Commons License 1999.06.16 0 0 7
Talán azért "for Redhat Linux" mert a sok disztrib nem minden file-t ugyanott tárol, máshol vannak a konfig beállítások stb. A gyártó cég "belövi" a terméket egy disztibucióra, és azt támogatja. Valószínű azért rh, mert az kereskedelmi forgalomban levő termék, van rá support elterjedt és elég megbízhatónak tünik
El tudsz képzelni olyan supportot, hogy a "nem megy a termékük a saját fejlesztésü linux disztribucióm alatt, mi lehet a hiba?" kérdésre értelmesen válaszoljanak?
eMale Creative Commons License 1999.06.16 0 0 6
Üdv!

Már megbocsáss, phoenix, de épp 2 hete próbáltam a CHIPTáras Deb alá (jó, tudom, hogy az nem az igazi) a 3.3.3.1-es XFreet felrakni aliennel, és úgy megszekszuálta, hogy rakhattam újra az egészet. Az alien még nem kifejezetten jó és ha engem kérdezel, sose lesz. Annak ellenére, hogy sem a RH, sem a Deb nem buzerálta el a std. könyvtárakat túlzottan (ld. SuSE)
Végül a topicról: Pozsi hozzászólásából nekem úgy tűnik, mintha a M$-féle progmásolós-és-feltörős időszak hajnala lenne ez itten Linuxon, olyan, amire a cikk írója is gondolt, EZ viszont tényleg riasztó.

phoenix Creative Commons License 1999.06.15 0 0 5
Hi! Ti még nem hallotatok az "alien" nevű állatkáról? Han van még deb-ed, rpm-ed, akkor akkor tgz-d is lehet. A konfigurálás sem lehet nagy gond, feltéve, ha nem rendszerspec. progit teszel át másik környezetbe.
Pozsi Creative Commons License 1999.06.15 0 0 4
Szia

Nem tudom honnan szoptam ezt a Crusader dolgot. Jó a fantáziám.
No. Nem az a baj hogy rpm vagy deb, hanem hogy hiába rpm ha SuSE alá próbálod felrakni, akkor nem fog futni. Egyébként nem tudom, hogy ezt hogy oldják meg. És ha mégis meg tudják oldani, akkor sem lehet nehéz elhitetni egy programmal, hogy pl. redhat-on fut.
Majd kiderül...

Előzmény: eMale (3)
eMale Creative Commons License 1999.06.14 0 0 3
Hiya!

Bocs, egy helyreigaz.: CodeWarrior (nem mintha ismerném, de 2 perce fejeztem be a cikk olvasását). Egyébként nagyjából egyetértek az íróval, de ha jól tudom a MetroWerks eddigi összes programja vaddrága volt
(pl. MetroX), ehhez képest már ez is fejlődés. Nem ismerem túl jól a VC6-ot,
de ahogy nézegettem, ez így is marad, épp ezért Linuxos változatát se látnám túl szívesen...
Szerintem egy kicsit elhamarkodott az aggodalom, egyelőre ez nem reális veszély, amíg nem csak az RPM meg a DEB van.

Pozsi Creative Commons License 1999.06.14 0 0 2
Szia!

A cikknek inkább az a lényege, hogy a kereskedelmi szoftverek nem "for Linux" készülnek hanem "for RedHat", "for Debian", ami igencsak háttérbe szoríthatja a többi disztribúcót. Az említett CodeCrusader, egy linuxos fejlesztői környezet. (Ilyen programból pedig még nincs sok linux alá, [pl.: kdevelop, glade, gide] de ami van az is nagyon kezdeti stádiumban van. Mondjuk a MSVC 6.0-hoz képest :-)
Ez egyébként még nem lenne olyan nagy baj, viszont ha az egyre növekvő számú kereskedelmi progik mind ezt az utat választják, akkor valós veszélyé válik, hogy a distr-ek valamelyike a többi fölé kerekedik a csak hozzá készülő programok miatt. Ebbben az esetben: csöbör -> vödör.

ps. Gondoltam én is hogy kéne egy kis fordítás, dehát a vizsgaidőszag. :-)

Előzmény: Herczog (1)
Herczog Creative Commons License 1999.06.14 0 0 1
Huhh, végigolvastam. Ha leközelebb több hozzászólást akarsz, hevenyéssz ide egy fordítást, vagy legalább egy összefoglalót. :) Különben nem tudom, mit gondoljak erről. Talán azért sántít kicsit a párhuzam, mert a Microsoftnál az összes irodai alkalmazást meg kell venned, ugyanis az a standard. A Linuxhoz viszont a legtöbb alkalmazási területre sokféle program található, ráadásul a forrás is átírható. IMHO amíg a Linux meghatározó része ingyenes lesz (azaz gond nélkül felállíthatunk egy rendszert pénzes cuccok felhasználása nélkül), csak úgy kerülhet valamelyik disztibúció monopol helyzetbe, ha tényleg annyival jobb, mint az összes többi, de ilyen úgyse lesz.. :)
Pozsi Creative Commons License 1999.06.09 0 0 0
Ugy tűnik ez tényleg 0-ás
Előzmény: Pozsi (-)
Pozsi Creative Commons License 1999.06.07 0 0 topiknyitó
Elég érdekes ez a cikk itten.
Eddig nem vettem komolyan ezt a Red6 - Microsoft párhuzamot de majd most:

http://linuxtoday.com/stories/6521.html

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!