Keresés

Részletes keresés

samplermagic Creative Commons License 2007.07.11 0 0 331
Uraim keresem Drumkit From Hell sampling cd-t Akai vagy emu is érdekel .
Cserealap van.
666stef Creative Commons License 2007.07.04 0 0 330
Milyen műfajhoz kellenek?
Előzmény: Tetsuko (328)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.04 0 0 329
Apa, kezdődik!
:)
Tetsuko Creative Commons License 2007.05.01 0 0 328
Hello! Vki tudna ajánlan iletölthető sampling CDket?? torrcím, akármi, bármi..?
monguzpro Creative Commons License 2007.03.27 0 0 327

Ma már a zeneszerzők azthiszem két külön vonalon fejlődnek.

Az egyik aki tanult zenélni; zongora, hegedű, pánsíp és mondjuk szájharmónika,de ez csak néhány példa.

Igen ahhoz ,hogy ilyen hangszereken eljátszható zenéket szerezzünk nem árt ismerni ezeket a hangszereket, vagyis inkább muszáj.

És van a másik vonal az elektronikus ahol nem biztos hogy szükséges valamilyen hangszeren is játszani mivel a gép a zenész szerepét (ami azért nem igaz) eljátsza.

Itt inkább csak a képzelet szabhat határt a dolgoknak, és nem fontos az hogy a dellam eljátcható-e  vagy sem.

Viszont oda a csapatmunkának ezt nevezhetjük hátránynak is ,de én nem teszem.

Az előnye pedig ,hogy sokkal költség kimélöbb.

Előzmény: BigJimmy (325)
MidiTom Creative Commons License 2007.03.26 0 0 326
Nekem pont az a bajom, hogy ezek a határok már annyira elmosódtak, hogy senki se tudja, ki kicsoda :)
Egyetlen szerencsém, hogy nem kell hivatalból ebben az ügyben állást foglalnom.
Maradok a kaptafánál: csavarhúzó, multiméter, oszcilloszkóp, nagy baj nem érhet :)
Előzmény: BigJimmy (325)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.26 0 0 325

Azonban a zenész nem azonos a zeneszerzővel... ;)

Utóbbinak persze kell(ene) értenia a zenéléshez is, hiszen másként hogyan komponálna? Egyébiránt a remixek készítői szerintem nem sorolhatóak be a zeneszerzők csoportjába, viszont vannak köztük remek zenészek. Ugye nem bonyolult ez így?)

Előzmény: MidiTom (324)
MidiTom Creative Commons License 2007.03.25 0 0 324
"Magam nem használok ilyesmit, hisz bevallottan nem vagyok zenész, de szerintem túl sok jót nem várhatunk el ilyen esetben..."

sem :)
Előzmény: BigJimmy (323)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.25 0 0 323

Ebben egyetértek:) DE:

A minap beszélgettem egy ismivel, aki emígyen "komponál":

Beírja a dallamot egy arranger programba, és kész is a mű...bleöeh...

Magam nem használok ilyesmit, hisz bevallottan nem vagyok zenész, de szerintem túl sok jót nem várhatunk el ilyen esetben...

Előzmény: MidiTom (322)
MidiTom Creative Commons License 2007.03.24 0 0 322
fotofabrik,
az elektronikus zene nem egyenlő a cut&paste technológiával.
Továbbá az, hogy valaki bevállaltan vagy titokban mások eredeti anyagainak a részleteiből építkezik, önmagában még nem minősíti a végterméket. Attól még lehet az a zene jó is, meg rossz is.
Én konkrétan "zene komponálásról" beszéltem. Ami azért inkább fejmunka és művészet, mint egérkattintgatások sorozata.

Engem mindenesetre sokszor idegesít, amikor egy "új" nótát hallva nem tudom eldönteni, hogy az most egy feldolgozás, egy remix, vagy csak egyszerűen nem tudta eljátszani az előadó az özönvíz előtti régi számot, ezért csak pár ütemet "hasznosított" belőle.
A poén az, hogy a legtöbb esetben fiatalabb ismerőseim nem is tudják, hogy a felhasznált motívum ezelőtt sok évvel már sláger volt. Sőt, pl. valaki a múltkor értetlenkedett a "Man After Midnight"-ot hallgatva, hogy "jé, megint összeállt az ABBA, és a Madonna egyik számát éneklik"... :)
Előzmény: fotofabrik (321)
fotofabrik Creative Commons License 2007.03.24 0 0 321
éppen ő járt a fejemben reggel, mikor olvastam a hulladékos hsz-t, és az, hogy neki is mekkora szemetet sikerült előállítania nemrégiben (teo & tea). éppen akkorát, hogy a viva nem tud betelni vele.
Előzmény: BigJimmy (320)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.24 0 0 320
Hát még, ha tudnád, hogy Jarre mikkel dolgozik...
Előzmény: fotofabrik (316)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.24 0 0 319

off:

Nem baj, kivárom... :)

Előzmény: G.T. (304)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.24 0 0 318
Tőlem kapsz kettőt: az egyik az előző ügyben kifejtett hozzászólásokért jár! :) Hajrá!)
Előzmény: MidiTom (313)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.24 0 0 317

Megpróbálok:

http://www.hidasi.hu/menu_30.htm

http://www.jogiforum.hu/kereso/kategoriak/54

Az utóbbi egy jogi fórum címe.

Előzmény: fotofabrik (310)
fotofabrik Creative Commons License 2007.03.24 0 0 316
még csak annyit: vajon Amon Tobin is hulladékot állítana elő? khm...
Előzmény: fotofabrik (315)
fotofabrik Creative Commons License 2007.03.24 0 0 315
mindez csupán ízlésbeli kérdés. érdemes lenne erről beszélgetni, de ez nem az a topik. már a korábbi kérdésfeltevésemkor is igykeztem jelezni elektronikus zenéről van (lenne) szó, amely már eleve "hulladékokból" áll össze, én csak a recyclinget (és milyen igaz, tényleg azt :D) szeretném kicsit segíteni :)
Előzmény: MidiTom (311)
monguzpro Creative Commons License 2007.03.23 0 0 314

Ötért a matrica jár.

7 pont a sőr.

Előzmény: MidiTom (313)
MidiTom Creative Commons License 2007.03.23 0 0 313
Köszi!
5 mentális pontot már be tudok váltani egy korsó virtuális sörre!
Előzmény: monguzpro (312)
monguzpro Creative Commons License 2007.03.23 0 0 312

Így van! Így van!

Itt nem lehet pontozni, de azért én adok neked egy ilyen mentális pontot.

Előzmény: MidiTom (311)
MidiTom Creative Commons License 2007.03.23 0 0 311
"azért vegyük észre, hogy esetenként itt másodpercek töredékéről van szó. mert hát miből készül a zene? darabokból. egész szétszed, másik szétszedett egész darabjaival összeilleszt, újra szétszed, megint összeilleszt, és így tovább."

Azt hiszem, ez nem a zene komponálás, hanem a hulladék újrahsznosítás folyamata :)
Előzmény: fotofabrik (310)
fotofabrik Creative Commons License 2007.03.22 0 0 310
tudnál erről valami linket adni, ahol ez részletesen le van írva?
az artisjus nem igazán ad támpontot, az alapján azt csinálok, amit akarok, maximum csücsülhetek utána :D ezt meg nem akarom.

azért vegyük észre, hogy esetenként itt másodpercek töredékéről van szó. mert hát miből készül a zene? darabokból. egész szétszed, másik szétszedett egész darabjaival összeilleszt, újra szétszed, megint összeilleszt, és így tovább.

mondjuk így:)
Előzmény: BigJimmy (303)
monguzpro Creative Commons License 2007.03.22 0 0 309

Az a jó ha más sül ki belőle!Mert olyat csinálni mint a másik , csak egyszerü szakértelem.És persze gyötrelem.

Mert ha ez igy megy tovább akkor lassan elöntik a világot a zene fröccsöntő üzemek,

és nem lesz nekünk más csak az ömlesztett muzsika.

Beleöntik a fülünkbe mint az olmot és végleg süketté válunk.

De nem azért mert az olom úgy éget ,hanem mi magunk akarjuk a végsőmegoldásként ezt a néma süketséget .

Mert így ,lesz nekünk a legjobb.

Bocsánat, csak kicsit háborogtam ,csakmert olyan rég tettem már ilyet. 

Előzmény: roland ayers (308)
roland ayers Creative Commons License 2007.03.22 0 0 308
Én csak abból indulok ki, hogy ugyebár a legtöbb müvész számára az ihletet egy másik zenemü, esetleg annak egy bizonyos részlete jelenti, engem is elég gyakran kap el "valami" egy bizonyos dallam hatására, azonnal elkezd járni az agyam. Valamikor elég hasonló lesz a végeredmény, na ilyenkor kellene még müvészkedni, alakitgatni rajta, hogy ne lehessen belekötni, valamikor pedig teljesen más sül ki belöle, mint az eredetileg hallott részlet:-)))
Előzmény: G.T. (306)
G.T. Creative Commons License 2007.03.22 0 0 307
Akarom mondani: "hangsornak"
G.T. Creative Commons License 2007.03.22 0 0 306
Attól még a dallam felismerhető marad, emiatt nem legális. Más kérdés, hogy milyen bonyolultnak kell lennie egy hangsonak ahhoz, hogy dallamnak lehessen nevezni?
Ha viszont megváltoztatasz pár hangot akkor már nem lehet belekötni, és ugye ezt elég sokan csinálják is. :)

G.t.
Előzmény: roland ayers (305)
roland ayers Creative Commons License 2007.03.22 0 0 305
Sziasztok!
Olvasgatom ezeket az irományokat, sajna számomra sem világos mit lehet és mit nem egy adott zenei részlettel csinálni, nem világos például mi van akkor, ha csak midijelekben gondolkodunk, és egy adott dallam hangsorát megfogjuk, és kicseréljük a hangszint egy tök másikra? Igy tulajdonképpen ugyanaz a hangsor, dallam marad, de mégis teljesen más, mert egy tök más hangszinnel dolgoztunk, ilyet lehet, avagy nem?:-)))
G.T. Creative Commons License 2007.03.22 0 0 304
off:

Üdv Jimmy!
Nem emlékszem, hogy kaptam-e mailt, de láttam, hogy fent van.
Sajnos el voltam és el vagyok, havazva, úgyhogy nem tudom, mikor lesz kész a folytatás.
Előzmény: BigJimmy (302)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.21 0 0 303
Tudomásom szerint bárki "szellemi termékét" felhasználhatod, ha megfizeted utána a jogdíjat.
Előzmény: fotofabrik (300)
BigJimmy Creative Commons License 2007.03.21 0 0 302

Huh...olvasgattam...megdöbbentem...nem szóltam...vége lett???

Nagy az Isten állatkertje gyerekek...

Ezek után csak azt nem értem, minek veszünk mindenféle software-t (Winfos, Cubase, CakeWalk, Sound Forge, stb...), pláne zenei anyagokat, ha ingyen is hozzájuthatunk? Lehet, hogy mi vagyunk a hülyék, és becsületes munkával pénzt keresni ciki a mai világban??? Engem mondjuk Andráshoz hasonlóan felháborítana, ha nekem ajánlgatnák a saját hangzóanyagomat mp3-ban, s nem csak ezért adok neki igazat. Részemről téma ejtve (egyébként nem szoktam válaszolni sem a hasonló felajánlásokra).

G.T. megkaptad az emilt? Még aznap felpakoltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!