A bóvlinak nem az a legfontosabb ismertetőjele, hogy nem működik, esetleg nagyon hamar elromlik, hanem az, hogy nem adnak mellé garancialevelet. Persze, elsősorban azért nem, mert maga az eladó is tisztában van vele, hogy a bóvli esetén sokkal nagyobb a selejt aránya. Közgazdászként vizsgálva tehát a kérdést, megállapíthatjuk, hogy a bóvli vásárlás ideális analógiájaként a pénzpiaci spekuláció kínálkozik. Nagy kockázatot vállalunk (könnyen lehet, hogy semmiért dobtunk ki egy viszonylag nagy összeget), de ennek megfelelően a nyereség is jelentős lehet - harmad-negyedáron jutottunk hozzá egy olyan eszközhöz, amely a többszörös árúhoz hasonló hasznossággal bír a számunkra.
Remélem ez is kellően komolynak találtatik.. :)
Az instállóját neki, ki lettem moderálva!!! Wow! Ez az első alkalom. Egészen fantörpikus érzés! Vhogy most többnek érzem magam általa :-)))
Kíváncsi vagyok, eztetet mikor szedegetik kifele.
Na akkor most komolyan.
Kb 1 hónapja vettem egy TIP márkájú ütvefúrógépet a Praktikerben, 6450 forintokért. A gép a feliratozás szerint eredetileg német volna, ámde persze: kélnai. Gondoltam, biztos azé ennyire nem drága, mert se nem szép, se nem túl nagytudású, plusz kvára nem svájci. De nekem éppen jó lesz arra az évi tíz lyukra, amire kell - eképp elmélkedtem.
A harmoncötödik lyuk tájékán aztán egyszer csak lejött róla a tokmány. Csavarok lemaródtak, szóval kész volt: minden irányba jeleztem, hogy többet nem veszem a kezembe. Az eset végül - persze nem a Praktiker miatt - jól végződött, de ez már másik sztori.
Tanulság:
1. a szegény ember nem engedheti meg magának, hogy szart vegyen.
2. Kerüld az olyan árut, amire ez van írva: Made in China. Minden tisztelem a konyha- meg a harmcűvészetüké, de ha olyat csinálnak, amiben bármilyen motor berreg vagy finommechanika van, az hitvány kacat. (bóvli)
Ha a drága minőségi lenne azt venném. De nem az.
Sajna minden kínában készül. Vagy a környékén. Jön a sárga veszedelem. Kb. 500 mes körben innen 10 kínaibót van. És legalább 5X annyi kínai.
érveket, ellenérveket! ellene, mellette! tapasztalatokat! miért jó, miért nem jó olcsó vackokat venni, hordani? tényleg drága dolog olcsón vásárolni, vagy van, amire nem szabad sokat áldozni?
meséljetek, mikor vettetek vackokat, mi volt az? ismertek valakit, akinél ez életforma? mondjátok L!