Azt hiszem, hogy az allamforma kerdeseben van meg egy kis finomitani valo. Nem lehet veletlen, hogy a magyar nyelvben szinonima az "alkotmany" es a "takolmany". A monarchia pedig nem rendelkezik a mai vilag altal megkovetelt szabadsagi fokkal.
Legyen tehat az allamforma "Takolmanyos anarchia"!
zsoltu, te már megint fején találtad a szöget! Rearchia vagyunk: Köztársoság és Monarchia. 1 kikötésem van, a Sándor László monnyon le!
Kérdés Kamarák legyenek vagy ne legyenek? Ha legyenek, akkor kijelöljem a vezetőpket, vagy hagyjuk őket alulról szerveződni?
Továbbá: bevezethetem-e azt, hogy a munkanélküli segély másfél évig jár de egy összegben is felvehető, ha az illető(k) vállalkozásba fognak valamilyen értékelhető üzleti terv alapján? Ha 3 manus összeáll, előre felveszi a munkanélkülit, akkor kiegészítjük az alaptőkét 1 milkára (apropó: pénznemnek jó lesz a Fabatka? Rövidítése Fb!), és mehet a Kft.
Namármostan kéremszépen. A kérdésfelvetés pontatlansága egyben a válaszadási lehetőségeket is beszűkíti. Merugyebár mi volt a kérdés? A valás. Hát emmost vallás vagy válás akaródzott lenni? Vallani akarjátok, hogy van válás, vagy válni akartok, ha van vallás? .Esméreteim mindkét területen vannak. Pontossíccsunk, kéremszépen!
Szeretném, ha a viccmesteri címet elhódítaná valaki. Miel ez az élcelődés csupán hangulati kérdés, nem szeretnék hullámzó teljesítményt nyújtani. Mivelhogy a t. Tasztaltársaság rendkívül felelős poszttal ruhádzott fel, kérem magam ennek megfelelő helytállásra. De mivel az ember esendő, néha elkirándul virgonckodni más tájakra is.
Új felvetés: mi legyen a valással?
Elvégre is _valamiben_ hinni kell...
King Dale: gyözd meg PS-t is! (Ajállom figyelmedben a lent emlitet Ladonia oldalt!)
Éskülönbenis: felterjesztem, hogy hozzunk létre viccminiszteri posztot (Gyuszi bá melyiket választanád?)...
Meggondolatlan szavaid elszomorítottak bennünket, ki mindig a legnagyobb törődéssel voltunk irányodban. De úgy gondoljuk a füredi hercegi cím felajánlása megmásítja elhatározásodat és ismét visszatérsz a korona hű kebelére, és feladod ezt a mindenféle hülye maszlagot demokráciáról meg alkotmányról. De tőlünk akár lehetsz a pécsi püspök is!
Isten kegyelméből Urad és Parancsolód:
I. Hóbortos Dale
Ui: Egyébként a nagyságról annyit, hogy a Civ II-ben 349%-os civilization rating, God mode, medium world... Tessék gyakorolni!!!
Namármostan kéremszépen. Midőn ily helyzetbe kerültem, csak testőrséggel ildomos a nevezett hivatalt látogatni, ekkép nem verifikálhatom leendő társunk államunk költségeihez történő, italáru fogyasztási adó képében történő részleges hozzájárulását (mely tudvalevőleg egyenesen arányos az elfogyasztott italmennyiséggel). Viszont megadom Wágner Miniszter Úr részére az adótitok alóli feloldást. Amennyiben ügyfelünk - a Hivatalvezető írásos nyilatkozata alapján - méltó a közénk tartozásra, úgy felvétetik az Államnévjegyzék 2. kötetébe, FOLYtatólagos sorszámmal. Utána mehet az ünneplés.
Namármostan kéremszépen. Midőn ily helyzetbe kerültem, csak testőrséggel ildomos a nevezett hivatalt látogatni, ekkép nem verifikálhatom leendő társunk államunk költségeihez történő, italáru fogyasztási adó képében történő részleges hozzájárulását (mely tudvalevőleg egyenesen arányos az elfogyasztott italmennyiséggel). Viszont megadom Wágner Miniszter Úr részére az adótitok alóli feloldást. Amennyiben ügyfelünk - a Hivatalvezető írásos nyilatkozata alapján - méltó a közénk tartozásra, úgy felvétetik az Államnévjegyzék 2. kötetébe, FOLYtatólagos sorszámmal.
Nana!
Először is: Mit és Mennyit fogyasztot ezen illető eme tett előtt?
Másodszor: Ha állampolgár lesz, akkor bizony ünnepélyes keretek közöt -a megfelelő itóka elfogyasztása mellet- meg kell ezen tényállást ünnepelni!
Harmadszor: Sört!... izé én aztat nem szeretem... , viszint aszú jöhet!
Namármostan kéremszépen. Vagyon itt egynémely tisztázásra szoruló problem, melynek megvitatásához kérem a t. Kormánytagok segedelmét. Minekutána esmételtem választóim bizalma kötelez, oly kérdés előterjesztése következend, mely sok tekintetben folyománya azon amnesztiális megjegyzésnek, melynek következtében komolyabbságra intő jelzések érkeztek hozzám.
Foglaljunk állást az esetben, miszerint. Amikor Wágner úr italmérnöki hivatalából saját elhatározása és tudata ellenére a szabad ég alá távozik egy ügyfél (italilleték lerovása nélkül), és a legelső arra kószáló egyenesjárásúhoz esend, miszerint "hol vagyok", s a válaszként "Wágner úr kocsmájánál" kapottra ekként reagál: francba a részletekkel, melyik országban; méltó-e arra, hogy közénk fogadjuk? Már úgy állampolgárságilag. Én támogatom.
Állj!
Dale kiskirályi ambiciói felvetnek egy kinos kérdést:
mégis _milyen_ államforma lenne a megfelelő???
Demokrácia: szép mázas, de óvatosságra int, hogy már a feltaláló görögöknél is volt bizony "cserép-csenés" a választásnál...
Királyság: Erős, igazságos királynál O.K. , viszont komoly az "elfut alóla a ló" tipusú veszély.
Egypárt: Khhmmmm erről van tapasztalat....
zsoltu, kezded kifottani magad! A halexport technikája óriási ötlet! Nyitott kocsin, mert akkor ráesik a hó, és ha beviszed melegre - elolvad. A fazékban máris készül a hallé!
Szeretnék én lenni a király. Ha alázatosan könyörögtök nekünk van némi esélyetek arra, hogy feliratotokat kegyeskedünk elfogani. Minden este buli a várban, ha jó a hangulat beledurrantunk a népbe. Hű alattvalóinknak lovaggá ütés garantálva (első éjszaka joga stb), összeeskűvők vidám és bensőséges kivégzése.
Na akkor leszoktam a disznóról, vettem pacalt. Bográcsban főzöm a pacalt, kis körmöt bele, esetleg velőt, ha valaki kér. Köretet nem szabad hozzá enni, friss kenyeret annál inkább!
Fontos: a napokban megérkezik a Köztársasági-Monarchia zászló. Még a TéVé is megjön! Lesz móka, kaczagás!
Juszt-ot felkarolta a Nyilvánosság klub. Mit tudtok rűla?
Hal: szerdán - egy hete - 25 retúrpontyot fogtam a Velencei tóból. Mikor telepítesz, zsoltu?
Örülök hogy eme topic ismét él.
Kérdés PS-hez: te miért nem javaslod magad valami pózba? Esküszöm kb. 2 óráig vadásztam írodalmilag rád a Tasztalban, de nem sokat találtam (mondjuk én se vagyok valami gyakori jelenség). Intim kérdés: te ilyen -beszélő- viszonyban vagy államtitkárokkal???
Igazságügyi poszt: Juszt L. ejtve, Gyuszi bá választva (kérdésedre (99-06-08) válaszolva: nem, de te talán elkezdhetnéd :))
Miniszterelnök úr: várjuk a szónoklatot...
Namármostan kéremszépen. Ki vagynak-é vajh' tűzve országunk határai? Mind földön, mind vízen, mind levegőben? Mer ha az a szegény ladoniai Lpolgár bizonytalan terüketen lakozik, mely lyogok alaján kérend ő menekülti avagy netán csereállampolgársági státuszt?
zsoltu lyól beszéltél!
Egy tévedésedet korrigálom: a szomszédos ország Ladonia, www.aim.se/ladonia ahol állampolgársági kérelmedet elbírálják és útleveledet 2-3 hét múlva megkapod! Csak magyarul beszélőknek: http://euroastra.com/ladonia