Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Egy kérdés mindenkihez. A tartalékos tisztire milyen eséllyel lehet bekerüni egyetem után? Kb. hány százalékot fogadnak el, és mi alapján szelektálnak? Esetleg mit lehet tenni, hogy jobb eséllyel oda kerüljön az emberfia? (Tapasztalatok?)
A kulfoldi munkara csak akkor adnak mentesitest, ha mar letoltotted a sorkatonai szolgalatot.
Nekem legalabbis mar el is kezdte mondani az ugyintezo, hogy mikor / hol vonulok be, mire
ellapozott odaig, hogy voltam katona. Akkor visszadta a katonakonyvet, es jo utat kivant.
Tok jo buli az egesz... :-(
Szoval ez ugye egyreszt nem feltetlenul igaz, masreszt nem ez volt a kerdes. Kedves Tasztaltarsak, nem lehetne megis nehany trukkot itt osszeszedni, sallangoktol es vitaktol mentesen gyujtemenyt kepezni beloluk? Mert a polgari szolgalat meg rendben van, dehat az is folosleges kotottseg, papirmunka, stb.
En most hallottam egy olyatn modszert, hogy a haziorvostol kell kerni egy beutalot egy pszichiatriai kivizsgalasra. A vizsgalaton le kell szogezni (Oszinten!), hogy nem akarok katona lenni, ehhez kapcsolodoan gyakran vagyok ideges, ongyilkossagi gondolatok foglalkoztatnak, nem birom, ha valaki parancsol nekem es ideges leszek a horkolastol. Erre mentesiteni szoktak, mert mostanaban az a hozzaallas (allitolag), hogy aki nagyon nem akar menni, az ne is menjen, mert abbol csak baj lesz.
A pszichiatriai kivizsgalas tenyebol pedig nem lehet kesobb baj, mert azt a sereg elvileg koteles titokkent kezelni, ha pedig megsem, akkor barkinek meg lehet mondani, hogy csak a katonasag meguszasanak celjabol volt.
Ahol (pl. munkahelyien felveteli interju, stb) ezen kiakadnak, oda ugysem erdemes menni.
KOZO: 'Miért kéne megúszni szerintem tök jó buli az egész!?'
Mert van egy feleséged, épülő egzisztenciád, éppen kezdesz rálátni a dolgokra, éppen kezd minden klappolni, és akkor jön a kilenc hónap levélsöprés... utána kijössz és azt látod, hogy annyit fejlődött a világ, hogy a tudásod mit sem ér, a bizonyítványaid elavultak, mert a technológia változásával már csak folyamatosan lehet lépést tartani.
Az esztergályosokat meg a kőműveseket gondolom nem zavarja ennyire a téma :(((
Szerintem nem lehet másképp, csak eszméletlen nagy mákkal. Amikor engem próbáltak sorozni, még az S, Y és # gerincűeket is bevágták. Aztán jöttem én. Igazából nem sok bajom volt, de mivel én voltam az utolsó aznap (!!!!!) a doki így szólt: "ez mehet, ma már elege soroztunk". Nem hittem a fülemnek. Ennyin múlt. B-)
Előfordulhat, hogy meghuznak az idén a suliban, akkor pedig október környékén megkeres a katonaság...
Hogy tudnék kibújni az elvitel elől...
Please Help me!!