A viccet félretéve: egy számot fölhíwa azt hallottam: "ez az üzenetrögzítőm". Majd sípszó. Én elszégyelltem magam, és követtem a példát. Szerintem pofátlanság más telefonszámláját hosszú, zavaros dumával dagasztani.
Ugyan nem rögzítö, de telefon: az egyik Simpson családban Bart a következö szöveggel vette fel a telefont amikor az apja hivta:
" Preparálómühely! Elpatkolt, kitömjük! "
"Az üzenetrögzítő egy 5000 voltos transzformátort vezérel, ami a macskára van kötve. Ha leteszed üzenethagyás nélkül, az áramkör zárul. A döntés a Te kezedben van..."
"Tudod mi ez. Tudod hol. Tudod mit. Tudod miután!"
"Üzenetet kell hagynia. Jogában áll hallgatni. Minden, amit ezután mond felhasználatható lesz ahhoz, hogy visszahívjam..."
"Fáradtnak érzed magad. A szemed lecsukódik. Egyre álmosabb vagy. Egy sípszót hallasz. Könnyedén kimondod a neved, számod és hagysz egy üzenetet..."
Hali!
Az Oltári nőben mondja Richard Gere a rögzitőjén:
Hello...számot hivtad, ha üzenni akarsz tedd meg a sipszó után, ha faxolni szeretnél, vegyél nekem egy faxgépet.... :)))
Egy újságíró rögzítőjén hallottam:
*Ha Ön egy korrupt, gerinctelen, hazug, öntelt politikust keres, akkor rossz számot hívott. Viszont ha a fentiekkel kapcsolatos mondanivalója van, hagyjon üzenetet!*
Javaslom, hogy fordítsuk meg a dolgot.Ti mit mondtok, ha egy üzenetrögzítővel találkoztok?
Kedves anyósom ( a nyolc foglaltjelzés után): NEM kívánok üzenetet hagyni:-)))