Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 25
Kedves holist,

Az európai újságok szerint a szerbek eddig 80 feletti esetben használtak albánokat élo pajzsként, például odakötözve oket az ágyúk elé, mellé, stb.

Az alábbi levélváltás pedig elég jellemzö. Háborús helyzetekben a rémhírekkel való operálás mindíg is a taktika része volt. Ma ez az Interneten történik. Amerikai lapok szerint ezt Belgrádban egy "Dragan kapitány" nevü, a korábbi etnikai tisztogatások miatt Hágában háborús bünösként nyilvántartott vállalkozó koordinálja. Nyilván többek között.

A válaszlevélben kaptál egy második "informácio"-t, nevezetesen, hogy az amerikaiak a horvátoknál treniroznak álcázott bombázások végrehajtára. Ez rémhirnek kitünö, de azt hiszem Szerbiában nagyobb rá a vevökör, mint Szerbián kivül.

Ismeröseim naponta kapnak ilyen anyagokat. Az, hogy "rémhirnek" ill. álhirnek nevezem öket, nem aztjelenti, hogy kizárom, hogy igazak legyenek. Hanem azt, hogy propagandatechnikailag ezek az anyagok lényegében faktoidok, a gyors terjedés céljára optimalizált hir-szerü anyagok. Látszik rajtuk a profi kéz, de ez a fajta propaganda inkább a Pravda valamikori stilusára illetve a goebbelsi szép napokra emlékeztet, ezert szerintem nem igazán hatásos

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 24
Na, én írtam annak a nonek, aki, mint az (ál)hír elsodleges forrása volt feltüntetve, mégpedig ezt:

I assume I am sending this mail to Marijana Glisic

On 15 May I received mail which claimed to have originated from you, and which contained a warning that NATO was planning to stage a bombing of Albanian refugees to obtain public approval for the ground offensive.

I find this story credible, but unsubstantiated. I have some understanding of the difficulty of your situation (supposing, for the moment, that you are a real person and that the message is not indeed propaganda) yet I must ask whether you can offer anything to substantiate the warning. Almost everyone I am telling the story to is rejecting it out of hand as Serbian propaganda, and even those with a less naively sympathetic view of the NATO human righty warriors are dubious about this on the grounds that they wouldn't dare to do that, as "it would not be manageable".

thank you

holist

O (akárki is az) pedig válaszolt, mégpedig ezt:

Well, for the first, it wouldn't be a first time to use such tactics. I
am not a part of Serbian propaganda, what can we do in prpaganda,
aldought comparing to CNN, BBC, an the other big making money companies.
I' m just a common citizen, which life, existence, is in danger. I am
M.D., working in main hospital of the city Podgorica, Montenegro. But I
am on the net, all the time. We have many friends, everywhere, because
we Serbs are the best in personal contacts, no matter what you think
about our politics. Many of them are from Croatia, nearby. They told us
American pilots are taking exercises to some "Galebs", "Oraos" and
other YU airplanes, there in Cro. for a days. What do you think, what
they need that low tehnology planes for? They missed F-s? I don't
believe so. If you have experiences as we do, you will be very careful.
You see: YU army was 4'th in Europe, may be you didn't know that. Serbs
were, and they are, basic nation of constitution Yu. Because they were
the strongest, in number, and other. But the biggest opsstruction for
spreading somebody's interests too. Why the Croats sang "Dunke
Deutchlland"? We don't want to thanks to anybody. We want to stay and
live in peace in this small part of our country stayed after "good
attention" of the world. To understand many of thinks, you must come,
and live here. Why the people singing? You think somebody force them to
do it? We have very different values from the West's. So we all on the
net agree, that is much better to avord people, what is possible to
happen.
It is easy to use Yu colours for planes. Kristine Ammanpur is in
Albania, with CNN equipue. And, where are they, somtehing bad has
happend. That's the reasons.
Regard, Dr Marijana Glisic.
p.s. What do you think: why they tried to off us from the Net?

----

Feltuno, hogy mennyivel rosszabb a válasz angolsága, mint az eredetié volt, miközben nem állítja, hogy azt nem o írta. Ezek után nálam az "elvakult szerb nacionalista" hipotézis kerül az elso helyre (gondolnám, propagandista nem vét ilyen egyszeru hibát), tehát az üzenet oszinte (amikor a "Warning"-ját szétküldte, talán megkért valakit, fésülje át az angol szövegét), de hogy igaz-e, az (mármint nekem) éppen annyira kétséges, mint volt. Ehelyt felhívom a figyelmet, hogy, mint írtam, nem hiszem el a hírt, de kizárni sem áll módomban. Ennek megfeleloen várom a további véleményeket.

holist

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
Kedves figyula!
Javaslom, hogy gondolj utána magad a márciusi híradókban látott koszovói felvételeknek! Egyébiránt remélem, hogy akad valaki a Tasztalon, aki valamely hírszerkesztőségben dolgozik, így módjában van utána járni saját archív anyagaik között a dolognak.
Én egyébként nem vagyok híve semilyen összesküvés elméletnek - mégpedig azért, mert ilyen méretekben alkalmatlan erre a nyugateurópai, s az észak-amerikai demokrácia. Pontosabban túl nagy kockázattal jár a politikusok számára (lásd. Watergate).
Viszont a NATO-nak tekintettel kell lennie arra, hogy e-háború kimenetele nem elsősorban a csatamezőn dől el, hanem a NATO országokon belül zajló média háborúban.
Az gondolom senkinek sem kétséges, hogy a Jugoszláv hadsereg nem rendelkezik a katonai győzelem kivívásához szükséges potenciállal. Viszont rendelkezik az ellenség (a NATO országok) közvéleményének formálására alkalmas saját médiával. A NATO országok mindegyikében érvényesülő sajtószabadság ugyanis lehetetlenné teszi, hogy megtiltsák a Jugoszláv TV, vagy a Jugoszláviában kiváltságos helyzetben lévő Görög TV által közvetített sokkoló képek - amelyek lehetnek akár manipuláltak is - átvételét, illetve közvetítését. Ezzel tehát nagy mértékben a bombázások ellen hangolható a közvélemény - főleg a NATO által is elismert mellé bombázások képeinek van ilyen hatása. Márpedig itt a győzelem azt jelenti, hogy sikerül addig folytatni a bombázást, amíg a közvélemény - valamely NATO országban - nem fordul annyira a bombázás ellen, hogy annak vezetői saját belpolitikai érdekeiből kiindulva megvétózzák a további bombázást. Erre szerintem a legnagyobb esély Görögországban, Olaszországban, illetve Németországban van. A NATO-nak - tetszik, nem tetszik - fel kell vennie a kesztyűt a médiafronton is, mert ha nem sikerül kellőképpen ellensúlyoznia ezt a médiahatást, akkor veszít. Tudva ezt, kételkedem minden Koszovóval kapcsolatban látott képen, mindegy, hogy kitől származik. Azt mindenesetre látom, hogy a NATO e-területen (média) erős defenzívában van, tehát könnyebben követhet el hibákat. Hogy mondjak néhány példát is: ma hallottam, hogy lelőttek 2 db. MIG-29-est, ez elsőhallásra sikerhír, de nekem egyből az jutott eszembe, hogy hoppá, a szerb katonai repülőterek még mindig működőképesek, vagy ami a NATO alapvető érdeke: lehetetlenné tenni a Jugoszláv TV működését - nem annyira Milosevics belső propagandája miatt, hanem azért, hogy ne legyen honnan átvenni azokat a képeket, amelyek sokkolják, s a bombázások ellen hangolják a közvéleményt, de eddig erre is képtelenek voltak.
Egyébiránt az első hetet leszámítva nem tartozom a bombázásokat támogatók közzé, mert közben volt egy NATO csúcsértekezlet, ahol kinyilvánították: a NATO megvédi érdekeit a saját határain kívül is. Ez pedig nekem nem tetszik - nem Koszovó miatt, hanem elvi okokból, ugyanis ezt agressziónak tekintem. Szerintem egy védelmi szervezetnek semmi keresni valója nincs a saját határain kívül. Miután nem tudok befolyással lenni a NATO politikájára, csak egy reményem maradt: ha az első ilyen akció kudarccal végződik, akkor épp a NATO országok demokratikus berendezkedése miatt évtizedekre lehetetlenné válik az ilyen típusú vállalkozás vállalása politikai értelemben.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Egy masik topic-ban valaki azt irta, hogy az oteves legyilkolt alban gyerekek pisztollyal tamadtak a szerb milicistakra, onvedelembol kellett megolni oket. Csak aztan a gaz nyugati ujsagiro kivette a kezukbol a pisztolyt, hogy manipulalt kepet keszithessen a finom Europai polgarok reszere (idezett kifejezes). Es az oregebbek emlekeznek ara is, amikor a bosnyakok halomralottek magukat, hogy gyanuba keverjek Karadzsicsot. Szerintem ennek a topicnak az lehet a celja, hogy az "Almenekult" "Albombaszas" propagandaszlogeneket cimeben fenntartsa a Politika listan. Minel tobbet szoltok hozza, annal tovabb marad fent.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
allitolag megis szukseg van ra.
ma aszontak, hgy nem fogja milo megtiltani nekik. :((
nem lesz egy jo buli :((

ne keverjuk a dolgokat, az hogy a nyugati media nem a teljes igazsagot irjak, meg hogy a nato maga folyamatosan arrol beszel hgy mar gyozott, nem hozhato egy szintre a [nyilvan finom szoci] szerb mediakokkal.

pl azert, mert nyugati ujsagokban (mensztrimekeben is) a haboru kezdete ota olvashatok eros tamadasok a haboru ellen. ugyanis, ott szabad. es aztan az olvaso gonolkodhat [a masik cegnel nyilvan ezt szabad a legkevesbe]
kivancsi lennek, hgy Benoe mit mondana, a kinai kovetseg bombazasat hogy meseltek el kinaban.

kedves holist, en valoban mar a radioaktiv tejet se hiszem el, tehat miattam valoban ne faraszd magad tovabbi peldak becitalasaval ;-))

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
Ja, és Solanat ma reggel idézték, hogy aszongya, nem lesz szükség szárazföldi offenzívára"!!!

holist

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
Közben jött be hegyivadász. Szerintem is mindkét fél hazudik - de mivel a "hazugdóeszközök" túlnyomó része a kezükben van, a NATO sokkal hatékonyabban. Megjegyzem, vagy három hete én meg azt hallottam a saját fülemmel a Kossuth Rádióban, hogy egy NATO szóvivo azt nyilatkozta, hogy a szárazföldi offenzívára csak június elején kerülhet sor, mert "a NATO tagországok közvéleménye még nincs erre megfeleloen felkészítve" (dolt betu, vastag betu, minden!!! épp errol beszélek!)
Most már úgy látszik, sikerült.

holist

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 18
Izé-nem vagyunk azonosak, de amit Lama írt, az szerintem épp nagyon is ellenorizheto. Ami meg az összeesküvés-elméleteket illeti - mi az, hogy hiányos tényanyagra? Nem hiszed, hogy az Egyesült Államokat létrehozó európaiak kiirtottak 500 nemzetet? Nem hiszed, hogy Reagan idejében a CIA radioaktív ingyentejjel kísérletezett errol mit sem sejto amerikai anyákon? Vagy a harmadik sztorit nem hiszed? Épp azért választottam ezeket, mert ezek ellenorizhetoek. Ami a rendorállamosdit illeti, keress rá az "Echelon", "NSA" vagy újabban az "Europol 19" kulcsszavakra - elég megbízhatónak tartott hírforrásokat fogsz találni a másik végén.

Egyébként a célom nem tényfeltárás (mi az, hogy tény? Végso soron túl gyakran az, amirol elég sokan, elég eroszakosan mondják, hogy tény), hanem az igazság ismerete, amennyire ez lehetséges. Világunkban egyre kevésbé lehetséges, és emögött én valóban, ha nem is tökéletesen szisztematikus és hierarchikus, de szándékosan titokban tartott, önös és erkölcstelen érdekeket szolgáló embereket gyanítok - akár nevezhetjük összeesküvésnek is. Mer ugyebár tegyük fel, "ad abszurdum", hogy a mainstream media valóban szisztematikusan hazudik (ez egyébként meggyozodésem) - aki nem onnan szerzi az értesüléseit, a többség szemében akkor is összeesküvéselméleteket hajszoló bolondnak tunne. Sheeple.

holist

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 17
Valóban kissé hihetetlennek tűnik, hogy a Nato ilyet tervezne. Nemigen van nekik semmi szükségük erre. Ha kell majd kitalálnak valami indokot, nem is kell, hogy igaz legyen.
Ma reggel hallottam a Kossuthon, hogy a Nato gépek megint három szerb várost támadtak heves jugoszláv légvédelmi tűz mellet. Eddig mintha arról ment volna a szöveg, hogy gyakorlatilag megsemmisítették a jugoszláv légvédelmet. Na meg a ma esti tízórás RTL Klub híradóban hallom, hogy a Nato országok vezetői felkérték Solana-t, dolgozza ki a szárazföldi bevonulás mikéntjét és állították, hogy ők soha nem mondták azt, hogy nem lesz szárazföldi beavatkozás.
Ezeket az önellentmondásokat csak azoknak írtam le akik a Nato propagandát veszik készpénznek. Higgyétek el: mind a két oldal hazudik. Vagy finomabban: nem mondják el a teljes igazságot.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 16
Kedves Lama-holist, az itt leírt anyagot szokták másut színtiszta összeesküvéselméletnek, mitikus gondolkozasnak bélyegezni, melynek - érdekes egyezés - sajátja a hiányos tényanyagra építö (ál)holisztikus megközelités. Mi ennek a célja? Tényfeltárás aligha.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 15
Nekem meg a legutolsó - állítólag márciusi - tömegmészárlásos felvétel volt furcsa. Ugyanis márciusban nem láttam egyetlen olyan híradó felvételt sem Koszovóból, ahol ne lett volna legalább néhány hó folt, de inkább több volt, mint kevesebb. Most meg olyan márciusi felvételt hoztak, ahol kiválóan zöldel a fű, ráadásul kiválóan időzítve egy különösen rosszul sikerült bombázás utólagos igazolásához.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 14
Félreértesz, nem hiszem el - de kizárni sem áll módomban akkor, amikor a "humanitárius beavatkozás" során lemerült uránium (hogy is hívják ezt valójában?) lövedékeket használnak, meg olyan vegyi gyárakat bombáznak szét, hogy ott az egész környék meg lesz mérgezve (kis szerencsével itt csak kevésbé) mégpedig több száz évre, teljesen függetlenül attól, hogy ki gyoz. Ami meg az állítólagos "demokratikus" államokat illeti - az USA nemcsak ötszáz megalázott, kiirtott, emberi méltóságától és identitásától hathatósan és az elképzelheto legeroszakosabb módon megfosztott nemzet földjére épült (erre mondhatnátok, hogy régen volt, és akkor még az USA nem volt demokratikus) de egyrészt ez nem is olyan régen ért véget (nagyjából alfogytak a kiirtandók, a maradék nyereségesebb, mint folklórüzlet és a pislákoló erkölcsi érzék kielégítésének egy módja), de az USA-ban Reagan alatt titokban radioaktív tejet adtak terhes, amerikai anyákjnak kísérleti célból (ez a Clinton kormány egyik korai nagy botránya volt, ha muszáj, kiásom), ahol vádemelés nélkül tartanak fogva embereket évekig, vagy, hogy a legfrissebb esetet mondjam, mely nem rémes, csak abszurd és nevetséges: Hillary Clinton foiskolai szakdolgozatát letiltatta a foiskola igazgatója, (egyrészt régi jóbarát, másrészt abban, mint minden állami amerikai foiskolán, a szakdolgozatok nyilvánosan hozzáférhetoek). Hogy miért? Hát azért, mert Hillary meggyozoen érvel amellett, hogy a központi kormányzati kezdeményezésre induló népjóléti kampány nem célravezeto megoldás. Most viszont ilyenekre költi el az amerikai adófizetok nem kevés pénzét. Amivel nem az a baj, hogy megváltozott a véleménye (hiszen ez mindenkivel elofordul) hanem az, hogy tekintélyét latbavetve elérte, hogy az o dolgozata ne legyen hozzáférheto. A további példáimat csak azért nem írom ide, mert úgyse hinnétek el. Az európai adminisztárció (további "demokratikus jogállamok") a korábban elég erossen tiltakozó Európa Parlament megkerülésével fogad el egy olyan európai nemzetközi együttmuködési szabályzatot, amely lehetové teszi, hogy a rendorségek és demokratikus társszervezeteik gyakorlatilag bármilyen kommunikációt lehallgassanak, mindenféle bírói engedély vagy demokratikus kontroll nélkül. Amerika csak azért nem csinál ilyent, mert ott már évek óta van.

holist

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 13
Ha most kapnal egy olyan levelet, hogy a NATO mar legyikolt nehany ezer menekultet es el is asta oket, hogy megfelelo "allaguak" legyenek, amikor a szarazfoldi bevonulas utan "megtalaljak" a tomegsirokat, ugye azt is elhinned?
Ha mindaz igaz amit topicnyitodban irtal, szerintem a szerbek reszerol varhato meszarlas amit elore a masik fel nyakaba akarnak varrni.
Valamelyik masik topicban irta valaki (most jol behataroltam!) es en is, hogy az eddigi polgari aldozatokat bemutato szerb TV felveteleken is volt nehany "furcsa" momentum (pl szenne egett holttest alatt zold fu), a kornyekbeli ablakok epek, a szinten egett holttestek kozott levo romdarabok nincsenek megporkolodve, stb.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 12
Azért nem kéne a Te saját kategoriádat minden magyar embere általánositani! Fiam,elhiszem hogy Te hülye vagy sôt biztos vagyok benne, de azért nem kéne tuloznod hogy..." ezért gondolom... " mert az hogy gondolkozol az már egy kicsit tulzás eh?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 11
Peldaul hanyszor vettek be hadsereget ezen orszagok a sajat nepuk ellen? Hanyszor oltek es uldoztek el a sajat allampolgaraikat?
Csak azert kerdem mert ezek olyan antidemokratikus orszagok, hogy toluk minden kitelik. Bezzeg a Milo az mindent megtesz a legelesetteb allampolgaraert is. csak ne legyen alban, horvat, bosnyak...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 10
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 9
Kedves holist, nem akarom megkerdezni, kiket gondolsz demokratikus orszagnak, es hogy ott van-e mindig villany, meg Internet. Gáz az lehet, hogy van, ahogy írod is.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 8
Biztos nagyon gáz, de...

nem gondolom, hogy europa + USA + Canada demokratikus országok. Éppen ezért gondolom, vagy legalábbis nagyon is el tudom képzelni. Tehát akkor, attól tartok, ennyire hülye a magyar.

holist

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 7
Szerb vagy komcsi propagan, nem mindegy? A NATO az europa+ USA + Canada. Gondolod hogy ezek demokratikus országok vezetöi most szépen azon vitáznak hogy legyilkoljanak " pár tizezer albánt", csak azért hogy aztán megtámadhassák a szerbeket. Fiam válaszolj vissza nekik hogy ha még van is valami a komcsi vilából meg a KISZ brosurákból, azért mán ennyire csak nem hülye a magyar? Vagy igen?
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 6
Szerintem is inkabb ez az ok amit Vajk mond.
Minek csinalna igy urugyet maganak a Nato?! Nyugodtan bemehetne most is ha akarna, mi/ki akadalyozza meg? Epp azt vetik aszemere, hogy erre az aldozatra mar nem hajlando az albanokert...

Azert ne kenyjek mar a milo szennyeset azokra akik eppen ot akarjak megallitani!

Es a legujabb bombatipus utan (a jol bevalt grafit bomba) mar be se kell igazan menni. Meg egy parszor megbenitjak az aramellatast, es folyamatosan aztan ha nincs kethetig aram akkor megallt az elet szerbiaban es vegre az emberek is elgondolkodnanak, hogy megeri-e nekik a milo, meg a gyilkolaszas....

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 5
Az is lehet, hogy a szerbek igy akarjak elore kimosni magukat egy ujabb tomeggyilkolsabol? ok elore megmondtak, hogy a ANTO lesz, es igy mar Arkan es tsai szabadon eroszakolhat noket, olhet gyerekeket.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 4
Emlékeztek, mikor a bosnyakok bombaztak magukat Szarajevoban? Csak hogy rossz hirbe keverjek szegeny Karadzsicsot meg Mladicsot? Egy kicsit azert kéretik elgondolkodni. Ezen a listan csak furcsa nick-ek hiszik el ezt a dolgot egymasnak.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 3
magarol az esetrol meg azt mondjak,
hogy a falut hetekkel ezelott elhagytak a lakosok, feluk atment albaniaba, feluk az erdokbe menekult, mert itt UCK-szerb hadsereg osszecsapasok voltak (vannak mostanaban is, pentek este is volt szerb tuzersegi tuz)
namost penteken egy csapat menekult visszakerult (??) a faluba de nem engedtek oket be a hazaikba [??]
hanem az egesz tarsasagot egy a falun kivuli epuletbe raktak {??}
amit aztan bombazott a nato

hat ez se hangzik vonzobb sztorinak :(((

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 2
biztos huje vagyok
de nem az urugy hianyzik nekik
hanem egyelore tul sokba lenne egy ilyen tamadas
ha kepesek lennenek bemenni mar bent lennenek
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 1
Gennyesedik az ügy.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 topiknyitó
Jött egy hír az internetbol, egy számomra ismeretlen személytol, egy listára. Fogalmam sincs, hogy igaz, vagy szerb propaganda, esetleg csak egy bolond, szerbiában vagy máshol, aki kavar.
Mindenesetre arról van szó, hogy állítása szerint a NATO most szervezi, hogy a lebombáz pár tízezer albán menekültet montenegroban vagy albániában, és rákeni a szerbekre, aztán beveti a gyalogosokat és elfoglalja egész jugoszláviát.

Ha ez néhány napon belül tényleg megtörténik (most, amikor a háborút az amerikai meg az európai nátó népek is kezdik kevésbé támogatni), én gondolkodóba esem. Azzal is érvel a cikk írója, hogy 3 CNN forgatócsoport is a macedón albán szerb határ közelébe ment - szerinte máskor is elofordult, hogy ez a hírállomás elore tudott "váratlan" katasztrófákról.

Vitára bocsátom, annak is örülnék, ha a nálam gyakorlottabbak megpiszkálnák a forrást vagy ilyesmi:

holist

Resent-from: "MR JAVIER BERNAL" <988005350@98.LINCOLN.AC.UK>
Resent-to: cypherpunks@toad.com
Resent-date: Sat, 15 May 1999 15:02:21 GMT
X-POP3-Rcpt: pla@gong
Date: Thu, 13 May 1999 14:52:50 -0700
From: Jon Corlett
X-Mailer: Mozilla 4.51 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: en
Subject: " NATO is preparing a staged massacre of Albanian refugees to get the
excuse to attack Yugoslavia from all sides "
To:
Sender: owner-cypherpunks@toad.com

Subject:
WARNING!WARNING!SEND TO OTHERS!!!!!!!!
Date:
Thu, 13 May 1999 15:23:43 +0200
From:
Marijana Glisic

This is a warning. There is a possibility that NATO is preparing a
staged massacre of Albanian refugees to get the excuse to attack
and in that way defy the decisions made by the US
Congress. We could witness new Markale.

There are indications that NATO is preparing the ground offensive
on Yugoslavia as a whole and not only on Kosovo. According to the
information received from Macedonia and Albania all the Albanian
refugees are
evacuating from the border areas and are being replaced with NATO
troops.
Romania, Croatia, Hungary, Bulgaria Bosnia, Macedonia and Albania
were all forced to sign the documents allowing the NATO troops to
launch the
ground attack from their territories. CNN has sent three full crews to
Albania equipped with satellite broadcasting equipment. Knowing their
reputation they always get sent to the crisis area "before" anything
starts so
that they can prepare for the coverage of the "unexpected" event. There

are also indications that NATO is preparing to arrange a false
"massacre of
the innocent Albanian refugees" that will be used as a excuse for the
attack.
Our sources say that it will be probably done as a bombing of a
refugee camp in Albania or Macedonia.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!