Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 12
Van egy ismerősöm, akit beep néven lehet nagy néha látni, nos miatta és ármánykodó csatlósainak hatékony közreműködésének köszönhetően az amúgy ritka talpraesett és rendkívűli csodalényVahúr kissé periférián érzi magát, ami persze önző nyavalygás, túlzó hangulatkeltés, de ez egy ilyen szekér.
beep, remélem csuklassz!

rusnya Creative Commons License 1999.04.27 0 0 11
FP, a mártír. :/
Előzmény: Fogadatlan Prókátor (2)
Liam Creative Commons License 1999.04.27 0 0 10
Sziasztok!

(Szinte káprázik a szemem, hogy nem villog a látóperifériámra a pöttyös dög!)

Érdekes volt mindegyik hozzászólás (már amelyik nem személyeskedett, mert kérdésem nem személyes problémáról szólt). Tényleg árnyaltabban kell kezelni a kívülállás problémáját, mint akaratlagos és nemkívánt jelenséget. Mindkettőről szeretném hallani a további véleményeket, de a kérdés feltevésekor csak a nemkívántra gondoltam. Ugyanis nem egy hozzászólásban olvashattam ilyesfajta önvallomásokat: "periférián vagyok", és érdekelne, hogy ezt miből szűrte le az illető.

pancho Creative Commons License 1999.04.27 0 0 9
Nem. CPU-ban. :-)
Karcsu Creative Commons License 1999.04.26 0 0 8
Liam!
Arra gondoltál, hogy valaki a IRL szorult perifériára és kiköt az Interneten?
Karcsú
Radioactive Creative Commons License 1999.04.26 0 0 7
Kedves Tagok:

Beleneztem ebbe a temaba, mert nem ertettem a cimet. Periferiara szorulas. Ez vajjon mi lehet.
A tobbiek beleszolasabol kb gondolom mirol lehet szo, de szeretnem ha megis tisztaznatok
(miutan ez egy idegenbol atvett szo, meg a szotarban sincs benne) .
Gondolom hogy ez vagy azt jelenti hogy az ember kivulallonak erzi magat, vagy az hogy a
tobbiek mellozik, ami nem ugyanaz. En lehetek nagyon buszke arra hogy “individualis” vagyik
“non-conformist”, nem egy a toemegbol, de, vagy eppenseggel pontosan emiatt nem akarom hogy “melloezenek”. Ahogy mondjak: A legnagyobb sertes a melloezes.

Szoval itt vagy egy alsobbrenduesegi erzesrol beszeluenk, mikor valaki szeretne betartozni a “klikk”-be
vagy egy normalis, soet eroesen kifejlett ego-val rendelkezoe emberroel van szo, aki ugy erzi hogy igazsagtalanul melloeztek. Mert erre a ket esetre kulonbozo jotanacs illene.

Hellhammer Creative Commons License 1999.04.26 0 0 6
Periféria? Ugyan? Tkp. én is ott vagyok, de szarok rá. IMHO felesleges emiatt izgatni magunkat... Az érzést okozhatja - amint már mások is elmondták elottem - hogy más véleményen vagy mint a többség, más korosztályba tartozol, vagy egyszeruen mizantróp vagy (mint én, heh). Prókátornak nagyon igaza van abban amit leírt, gondolok itt foleg a 2. bekezdésre.
Halászkirály Creative Commons License 1999.04.26 0 0 5
Nagyon is jó dolog a periférián érezni magunkat! Így nem kell a többi birka bégetésére odafigyelni!
Részben egyet értek Prókátorral.
cucu Creative Commons License 1999.04.26 0 0 4
Helo.
Nagyon sok múlik az életkoron! Nekem úgy tűnik, hogy elsősorban a huszonévesek interneteznek, míg az én korosztályom (40) ritkábban vannak jelen. Ez a hozzászólásokból jól érződik.
Az ember huszon évesen még úgy érzi, mindenhez ért, minden tud a világról! Ez nem csoda, hiszen akkor még javában tanul, képzi magát, napról napra újat ismer meg.
Szóval én ugyan nem érzek semmilyen perifériát, de tény, hogy szükebb társaságot tudok magam mögött, mint amit reméltem.
Aztán meg az időm sem teszi lehetővé, hogy mindenbe belemerüljek, még ha érdekel is a téma.
Helo.
beep Creative Commons License 1999.04.26 0 0 3
Igen. - mondta a vincseszter, es parkoloallasba hajtotta fejet.
Egérke Creative Commons License 1999.04.26 0 0 1
Szerintem nincs senki perifériára szorulva. Aki akar az hozzá tud szólni a számára érdekes témához és szóba tud elegyedni bárkivel. Lehet, hogy elsőre nem fognak hozzá szólni, mert nem tudják még mit akar, de a többire már lesz reakció. Ilyen vagy olyan. De hát ilyenek az emberek, különbözők, az egyik kedvesen, barátságosan fogad, másik megmorog.
Az egész egy nagy beszélgetés.
A kifejezetten perifériások a szánt szándékkal gonosz, szemét, aljas dolgokat beírók, akik komoly önértékelési zavarral küszködnek.
Előzmény: Liam (-)
SmartAss Creative Commons License 1999.04.25 0 0 0
Liam,
őszintén szólva nem értem, hogy mit értesz az Internetton periférián. Nem szólnak hozzád? Nem keres senki?
Itt ez a fogalom nehezen érzékelhető. Beszélgetsz valakivel, és mások meg egymással kezdenek beszélgetni, anélkül, hogy a te hozzászólásodra reagálnának. Ez valóban furcsa érzés, de semmiképpen nem periféria.
A virtuális térben a kapcsolatok eléggé kiszámíthatatlanok. Amióta találkozók vannak, azok társalgása, akik személyesen is ismerik egymást, minőségileg más, mint az ismeretleneké.
Sok minden ide érthető, de jobb lenne, ha kifejtenéd az érzéseidet.
Liam Creative Commons License 1999.04.25 0 0 topiknyitó
Röviden: az érdekelne, hogy bármely közösségben mi okozza a perifériára szorultság érzését. Elsősorban persze mindnyájunk második otthonára, az Internetto-ra gondolok...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!